hpv tip 6 ve gebelik

byrose

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
228
2
96
İstanbul
merhaba,
Bende yapılan smear ve diğer testler sonucu hpv tip 6 saptandı eşim ve ben gardasil 3 doz olduk /yanlış hatırlamıyorsam )

aralık ayında boş gebeilk nedeni ile kürtaj oldum (7 haftalık)

sık sık tekrarlayan mantar rahatsızlıgımda var. tekrarladıgında eşim ve ben hap ve ben ayrıca vajinal fitil kullanıyorum.

tekrar hamile kalmayıo istiyorum sizce hikayeme göre almam gereken bir tedbir var mı. ne yapmam lazım.

çok tedirginim bu durumlar gebelik durumunda negatif bir durum yaratır mı

teşekkürler

not: kürtaj patoloji:
bulgular: topluca 10x7x1,5 cm ölçülerinde kahverenkli kanamalı yumusak düzensiz doku parcaları bk5k
tanı: uterus; kavum ; küretaj
desidua , immatur koryon villusları

kürtajla sıonuclanan gebeliğime hpv virusunun etkisi var mıdır

Son düzenleme:

HPV nin gebelik süreci üzerine düşük veya erken doğum benzeri olumsuz bir etkisi yoktur

cevap için teşekkür ederim. sat:13 mayıs bir önceki ise; 15 nisandı ,15 mart 15 şubat ,15 ocak..

mantar rahatsızlıgım nüks ettiği için 6 mayıs da mantar için fitil ve hap aldım (beyaz akıntım vardı)

3 gündür çok açık pembe akıntım var.
acaba ilaç yuzunden mi bu ay ki reglim olmadı. normalde hiç gün şaşmazdı. ya da hamile olabilir miyim?
kanda test yapsam çıkar mı yada kaç gün daha olmazsam yapmalıyım?

tekrar tşkler.

cevap için teşekkür ederim. sat:13 mayıs bir önceki ise; 15 nisandı ,15 mart 15 şubat ,15 ocak..

mantar rahatsızlıgım nüks ettiği için 6 mayıs da mantar için fitil ve hap aldım (beyaz akıntım vardı)

3 gündür çok açık pembe akıntım var.
acaba ilaç yuzunden mi bu ay ki reglim olmadı. normalde hiç gün şaşmazdı. ya da hamile olabilir miyim?
kanda test yapsam çıkar mı yada kaç gün daha olmazsam yapmalıyım?

tekrar tşkler.

İlaç adet gecikmesine yol açmamaktadır. Kan testi yaptırabilirsiniz. Gebe olmanız dileğiyle...

1.5 sene önce bir kaç siğilim çıkmıştı ve hpv ye bağlı cin 1 den leep oldum sonrasında hiç bir siğil sorunu yaşamadım düzenli olarak yaptırdığım smear testleri temiz şuan 34 haftalık hamileyim normal doğum yapabilir miyim 2 hafta önceki smear sonucumda temiz..doktorum sezaryen olmalısın derken diğer bir doktor hiç bir sorun olmaz normal doğurabilirsin diyo kafam çok karışıtıı lütfn bilgilerinizi paylaşın

Vajina veya dış kısımda aktif siğilleriniz varsa sezaryen olmalısınız. Amerika'da HPV taşıyıcılığı %70 ancak sezaryen oranı %30 dur. Sağlıklı bir doğum yapmanız dileğiyle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…