HPV VE GEBELİK

sedann

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
26
Puanlar
288
HPV VE GEBELİK

Ekim ayında gebelik öncesi genel kontrollerimi yaptırmak için smear testi verdim smear sonucum LSIL çıktı
Bunun üzerine hpv testi yaptırdım ve POZİTİF 56 çıktı
Biyopsi ile parça alındı CIN 1 çıktı
Doktorum 1 yıl içinde bağışıklığımın bunu yok edeceğini söyled bağışıklık için takviye ilaçlar kullandım aşılarımı oldum son aşım 10 gün sonra son aşımıda olduktan sonra gebeliğe engel bir durum olmadığını söylemişlerdi
1 hafta önce tekrar smear verip aşımıda yaptırdıktan sonra artık gebelik düşünebilirim diye düşünürlen sonucum HSIL geldi nasıl olur anlam veremedim
Doktor bana rahim ağzını almamız lazım dedi onu duyduğum andan itibaren ne yapacağımı bilmiyorum istanbul içinde iyi bir doktor arayışındayım bu süreci daha kontrollü yönetmem gerekiyor ama stresten ne yapacağımı bilmiyorum

İstanbul'da Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu bu konuda iyi bir doktordur. Geçmiş olsun.

Hiç korkmayın bende rahim ağzını temizletip yani leep olup bir ay geçmeden hamile kaldım ve çok şükür oğlum şu an 4 buçuk yaşında. Dr isterseniz de bu konuda özel de medicana Beylikdüzü’nde Petek Balkanlı var özel istemezseniz de çam sakurada Berna Arslan Çetin var yada jinekolojik onkolojiye yollarsa başak hanım var

Merhaba bu yazdıklarımın sonrasıdna gelişen bazı şeyler oldu çam sakura gazi beye gittim
Bana bebek düşünen biri için leep yada konizasyon önermediğini söyledi ve ilaç tedavisine başladık velp ve deflagyn 1 ay sonda tekrar gel dedi bana güven dedi ve gerçekten iyi olacağını umuyorum gebeliği daha fazla ertelemektwn endişe duymaya başladım bir sorun olur diye korkuyorum o yüzden hemen olsun istiyorum artık dua edin benim için lütfen

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun yapmanız gereken her şeyi yapmışsınız kendinizi hiç strese sokmayın 10 yılın sonunda negatife dönmüş ve sayamadığım kadar çok leep yaptırmış biri olarak bunu size söylüyorum. Bununla ilgili ayrıntılı bir konu yazdım merak ederseniz bakabilirsiniz. Ben de pozitifken çok endiseliydim doktorum da her zaman hpvnin gebeliğe engel olmadığını kontrol altında olduğum sürece sorun olmadığını söyledi. Leep, konizasyon gibi işlemler de evet rahim ağzını inceltiyor ya da serviks kısalabiliyor ama bunları zaten ultrasonda olcebiliyorlar. Fakat bunların da çaresi var, hamile kaldığımizda düşük olmaması için dikiş atılıyor ya da ekstra ilaç kullanılıyor. Size sanırım konizasyon işlemi yapılacak anladığım kadarıyla ama bu da ilerde gebeliğe engel değil, benim arkadasimin ablasi da yaptırdı ve doktor çocukla ilgili bir problem olmayacağını söyledi, önemli olan şu an sizin sağlığınız. Mutlaka birkaç doktora sorun yine de herkesin değerleri farklıdır, özellikle üniversite hastanelerinde doçent ya da profesörlerden randevu almaya çalışın içiniz daha da rahat eder. Şehir hastanelerinde asistanlar bakıyor onlarda hiç vakit bile kaybetmeyin. Olur da yolunuz Ankara'ya düşerse diye kendi doktorumu gözüm kapalı oneriririm jinekolojik onkoloji alanında çok başarılı ve ben hpvyi onunla yendim. Hacettepe üniversitesi Doç. Dr. Utku Akgör. Biz de şu an çocuk planlıyoruz surecimiz neredeyse aynı umarım bir an önce tedavi olup istediğiniz yavrunuza bir an önce kavuşursunuz

Merhabalar ben bu süreci cin3 hpv 16 ile geçirdim leep yaptım üzerine bir ay geçmeden hamile kaldım ve oğlum şu an 4 buçuk yaşında çok şükür sağlıklı da düşük riski vs kanama oldu ama nasibi vardı oldu kesinlikle korkmayın ama işin ehline ameliyat yaptırın ben testler kontrol vs devkette yaptım fakat leep için kesinlikle Petek Balkanlı derim önemli olan yeteri sıyırma az yada çok değil gebeliğe engel olamayacak ölçüde ve oluşan hücre bozukluğunu da tamamen temizlemek bu konuda iyi ki de Petek Balkanlı ile internet üzerinden araştırma ile buldum ve çok şükür başarılı leep sonucu gebelik ve sağlıklı evlarım oldu darısı leepe bile gerek kalmadan sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alır hayırlısıyla uzun sağlıklı ömür sürersiniz… Rabbim hayırla gönlünüzdekini size ve bu durumdaki herkese nasip etsin. Ama şunu söyleyim bunu kafaya takıp hayatınıza olumsuzluk yüklemesine izin vermeyin güzel düşünün ben sadece size bi örneğim daha birçok kişi var negatif olmuş yada leep vs herşeye rağmen istediği olan umut edin Rabbim büyüktür

Kesinlikle leep yapan kişi o kadar önemli ki benim önce şehir Hastanesi'nde sanırım bir asistan yaptı ya da doktor tam bilmiyorum ama iyi değildi orda artık son raddeye gelmiştim sinirlerim bozulmustu, arastirdim 1ay geçmeden bir docente randevu aldım Allah adamdan razi olsun o da leep yaptı demek ki diğeri iyice temizlemedi ki tekrar leep yapma gereği duydu ve onun leep işleminden sonra negatifi gördüm yoksa gitmesem bu yıl yine kontrolumde 10 yıldır olduğu gibi pozitif görecektim büyük ihtimal

merhaba kime ameliyat yaptırdınız hangi şehir de acaba

`