Merhaba,hpvyi atlatıp yıllar içinde tekrar sıkıntı yaşayan insanlar varmı merak ediyorum,doktorlar hpv nin uçuk virüsü gibi sürekli tekrar edeceğini söylüyorlar,bağışıklığı güçlü tuttuğumuz halde uçuk çıkıyor ağzımıza,nasıl olucak böyle anlamadım,hpv aşısı olduk eşimiz ve kendimiz diyelim,negatifim sonrasında genitalde siğil çıkmasıda olağansa eşimizede siğil bulaşmazmı,cinsel ilişkiyle ağzımıza yüzümüze genitale bulaşması olağan mı,bu kadar problemliyle neden bas bas bağırıp bilgilendirmiyorlar viralse,cüzzama mı dönücez,illaki negatften sonraki süreçte farketmediğimiz siğilimiz çıkamayacak mı?hpvden kurtulup yıllar içinde problem yaşamayan kadınlar varmı merak ediyorum,her 10 kadından 8inde varsa ve erkekler dahil toplumun büyük bölümünde varsa,tekrarlayıcıysa kimse neden sorun yaşamıyor,milletin ağzının yüzünün siğille kaplanması gerekmezmiydi,zaten ekonomik durumlar belli,bizim toplum kalkıpta bunun tedavisini yaptıramaz,maddi durumu çok çok iyi olanlar uğraşabilir anca,devlette bilmiyorum Allah yardımcımız olsun,ama çok ilgilenmiyorlar ki,ilgilenmeye zamanları bile yok,belki saçmalamış olabilirim bilmiyorum konudan konuya atlamış olabilirim ama cevap verirseniz çok sevinirim,hpv den kurtulup sorunsuz problemsiz hayat süren varmı merak ediyorum?