Hpv virüsü ve hamileyim yardim nolur !

Mutfakperisi87

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2012
347
35
318
Almanya
Merhaba kizlar,
26 haftalik hamileyim ve hpv virüsü oldugunu ögrendim!
Doktorum kansere dönüsen tip degil dedi, sigil olan tipmi onu söyleyemem dedi bilmiormus yani :s
Iyi huylu olan virüs sendeki dedi low risk mis yani , bundan biseY olmaz korkma dedi hatta 80% kendi kendine gecer dedi..
Cinsel iliskiye giren her kadinda (erkekte) bu virüs olur dedi ama cogu bilmez bile dedi ve kendi kendine gecer cogunlukla dedi..
Benim sorum normal dogum yapabilirmiyim ??
En önemlisi emzirebilirmiyim??
Anne sütünden virüs bebege gecermis gibi biseyler okudum ama tam gecer veya gecmez diye bisey bulamadim maalesef !
Bilgisi olanlar lütfen yardim etsin lütfen !!
Hpv virüsü olupta emziren varmi??
Dogumda cocuguma gecermi??
Doktorum normal dogumda yapabilirsin emzirede bilirsin dedi !
Eger sigil yoksa dedi!!
Sigil görünürde yok ama ya rahmimde varsa veya benim görmedigim biyerde ?!
Sigil varsa ilk dista Yani vajinada cikar görürsün dedi ama ya görmessem ya vajinamin disinda cikmassa ilk????
Offf güvenemiorum iste :(((
Cocugumu tehlikeye atmak istemiorum :((
Sezeryan olmaya bile raziyim ama emzirmek benim icin cok önemli !
Emzirmesemmi?
Cocuga gecerse bogazinda sigiller cikabiliomus kanser bile olabiliomus Allahim korusun..
:( yardim edin nolurrrrrrrr

Ben almanyada yasiyorum burda doktorlarin hepsi özel ... Hangisine istersen gidersin, ben böyle bi durumda olupta emziren varmi onu ögrenmek istiyorum , cocuga bulasirmi??

seni biliyorum canım,daha önce mesajlaşmıştık.:34: en iyisi olduğunu düşündüğün bir doktora daha görün bence, en iyi doktorlar bilir, ben hiç duymadım bilemiyorum... 7 aylık hamileymişsin,2 aya kadar geçer tamamen belki de...

Son düzenleme:
HPV enfeksiyonu gebelik esnasında bebeğe geçer mi?

Hayır, HPVvirüsü hamilelikte anneden plasenta yoluyla bebeğe geçmemektedir. Bulaşma şekli genellikle normal doğum sırasında bebeğe direkt doğum kanalından temas ile bulaşması şeklindedir. Bazı çalışmalarda nadiren de olsa düşüklere sebep olabileceği da bildirilmiştir.Çok nadiren sezaryen sırasında bebeğe geçtiği de iddia edilmektedir. Özellikle bazı erken membran rüptürü yani suların erken gelmesi durumunda doğum öncesi dönemde de bebeğe vajinadan komşuluk yolu ile geçebileceği iddia edilmektedir.

Normal doğum sırasında bebeğe geçen HPV yenidoğanda ne gibi sorunlar yaratır?

Normal doğum sırasında HPV bebeğin solunum yoluna yerleşerek “Juvenil Laringeal Papillomatozis” olarak isimlendirilen bir kanser türüne sebep olabilir. Ortalama her 400 HPV ile enfekte olup genital siğilleri bulunan ve normal doğum yapan gebelerin 1 tanesinin bebeğinde bu tümöral yapı gelişir ve ölümcüldür. Başka bir tıbbi yayına göre ise normal doğum sonrası genital siğilleri olan bir anneden çocuğa “laringeal papillomatozis” oluşma olasılığının 1:80 ile 1:500 arasında değiştiği kabul edilmektedir. İlk doğan bebekler daha sonra doğanlara oranla daha fazla risk taşımaktadırlar. Bunun sebebi muhtemelen ilk doğumun daha uzun sürmesi ve bulaşma ihtimalinin de uzayan doğumda daha fazla olmasından dolayıdır.
Küçük çocuklarda doğumda HPV nin bulaşması sonrası oluşan bu kitle bir kulak burun boğaz uzmanı tarafından alındıktan sonra maalesef tekrar ortaya çıkma eğiliminden dolayı hastalığa “rekürren respiratuar papillomatozis” (RRP) adı da verilmektedir. Unutmamak gerekir ki bu hastalığın etkeni HPV dr ve çocukta bu lezyona sebep olan HPV alt tipleri HPV tip 6 ve 11’dir. Bu sebeple aktif HPV li gebelerde doğum şekli ve yönetimi çok önemlidir.

Gebelikte genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Gebelikte genital siğil, HPV tedavisinde koterizasyon ,kriyoterapi ve dışarıdaki lezyonlarda trikloro asetik asit uygulanabilir. En iyi yöntem eğer siğiller çok yaygın değilse lokal anestezi ile yapılan koterizasyon ve LEEP yakma yöntemidir . Ayrıca bir çok merkezde dış genital bölgede siğilleri olan hamilelere lazer tedavisi de planlanmaktadır.
Gebelikte lokal olarak kullanılan genital siğili ilacı kullanırken dikkat etmek gerekir. Gebe olmayanlarda kullanılan lokal kremler imikanozol ,podofilin ,5-florourasil kesinlikle hamilede genital siğil tedavisi için kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar bebek için zararlı ve toksiktirler.Hemilelikte genital siğiller ancak bir kadın doğum uzmanının görüşü doğrultusunda tedavi edilmeleri gerekmektedir.
HPV varlığında normal doğum mu yoksa sezeryan mı tercih edilmeli??

Gebelik döneminden önce var olan yada hamilelikte yeni çıkan genital siğillerin aşırı büyümesi bazen doğum kanalının tıkanmasına neden olur ve vajinal yolla normal doğum imkansız hale gelir.
Diğer bir istenmeyen durum da bebeğin doğum eylemi esnasında doğum kanalından geçerken doğum kanalındaki HPV'yi kapması sonucu meydana gelir. Virüsün bulaşması bebeğinin larinksinde (ses tellerinin bulunduğu organ) papillomlar yani küçük kitlelerin oluşmasına neden olabilir.

Bu nedenle gebelikte genital siğil varlığında veya hamile kalmazdan çok kısa önce bir aktif hpv enfeksiyonu geçirmiş kadınlarda doğumun sezaryan ile yapılması önerilir.İstisna olarak son HPV tedavisinin üzerinden 3 yıl geçmiş ise ve gebe kalmazdan önce yapılan smear testi ve HPV testi (HPV DNA testi) negatif yani temiz çıkmış ise normal doğum yapılmasında sakınca olmadığı iddia edilmektedir.
Unutmamak gerekir ki yenidoğan bebekte yaratabilecek ciddi sorunlardan dolayı, HPV öyküsü varlığında veya hamilelikte HPV varlığına dair bir şüphede doğum şekli olarak sezeryan tercih edilmelidir.Aile bu konuda hekim tarafından bilgilendirilmeli ve riskler hakkında bilinçlendirilmelidir. (alıntı:http://www.genitalsigil.net/hpv_normal_dogum_sezeryan.html)

Son düzenleme:
HPV enfeksiyonu gebelik esnasında bebeğe geçer mi?

Hayır, HPVvirüsü hamilelikte anneden plasenta yoluyla bebeğe geçmemektedir. Bulaşma şekli genellikle normal doğum sırasında bebeğe direkt doğum kanalından temas ile bulaşması şeklindedir. Bazı çalışmalarda nadiren de olsa düşüklere sebep olabileceği da bildirilmiştir.Çok nadiren sezaryen sırasında bebeğe geçtiği de iddia edilmektedir. Özellikle bazı erken membran rüptürü yani suların erken gelmesi durumunda doğum öncesi dönemde de bebeğe vajinadan komşuluk yolu ile geçebileceği iddia edilmektedir.

Normal doğum sırasında bebeğe geçen HPV yenidoğanda ne gibi sorunlar yaratır?

Normal doğum sırasında HPV bebeğin solunum yoluna yerleşerek “Juvenil Laringeal Papillomatozis” olarak isimlendirilen bir kanser türüne sebep olabilir. Ortalama her 400 HPV ile enfekte olup genital siğilleri bulunan ve normal doğum yapan gebelerin 1 tanesinin bebeğinde bu tümöral yapı gelişir ve ölümcüldür. Başka bir tıbbi yayına göre ise normal doğum sonrası genital siğilleri olan bir anneden çocuğa “laringeal papillomatozis” oluşma olasılığının 1:80 ile 1:500 arasında değiştiği kabul edilmektedir. İlk doğan bebekler daha sonra doğanlara oranla daha fazla risk taşımaktadırlar. Bunun sebebi muhtemelen ilk doğumun daha uzun sürmesi ve bulaşma ihtimalinin de uzayan doğumda daha fazla olmasından dolayıdır.
Küçük çocuklarda doğumda HPV nin bulaşması sonrası oluşan bu kitle bir kulak burun boğaz uzmanı tarafından alındıktan sonra maalesef tekrar ortaya çıkma eğiliminden dolayı hastalığa “rekürren respiratuar papillomatozis” (RRP) adı da verilmektedir. Unutmamak gerekir ki bu hastalığın etkeni HPV dr ve çocukta bu lezyona sebep olan HPV alt tipleri HPV tip 6 ve 11’dir. Bu sebeple aktif HPV li gebelerde doğum şekli ve yönetimi çok önemlidir.

Gebelikte genital siğiller nasıl tedavi edilir?

Gebelikte genital siğil, HPV tedavisinde koterizasyon ,kriyoterapi ve dışarıdaki lezyonlarda trikloro asetik asit uygulanabilir. En iyi yöntem eğer siğiller çok yaygın değilse lokal anestezi ile yapılan koterizasyon ve LEEP yakma yöntemidir . Ayrıca bir çok merkezde dış genital bölgede siğilleri olan hamilelere lazer tedavisi de planlanmaktadır.
Gebelikte lokal olarak kullanılan genital siğili ilacı kullanırken dikkat etmek gerekir. Gebe olmayanlarda kullanılan lokal kremler imikanozol ,podofilin ,5-florourasil kesinlikle hamilede genital siğil tedavisi için kullanılmamalıdır. Bu ilaçlar bebek için zararlı ve toksiktirler.Hemilelikte genital siğiller ancak bir kadın doğum uzmanının görüşü doğrultusunda tedavi edilmeleri gerekmektedir.
HPV varlığında normal doğum mu yoksa sezeryan mı tercih edilmeli??

Gebelik döneminden önce var olan yada hamilelikte yeni çıkan genital siğillerin aşırı büyümesi bazen doğum kanalının tıkanmasına neden olur ve vajinal yolla normal doğum imkansız hale gelir.
Diğer bir istenmeyen durum da bebeğin doğum eylemi esnasında doğum kanalından geçerken doğum kanalındaki HPV'yi kapması sonucu meydana gelir. Virüsün bulaşması bebeğinin larinksinde (ses tellerinin bulunduğu organ) papillomlar yani küçük kitlelerin oluşmasına neden olabilir.

Bu nedenle gebelikte genital siğil varlığında veya hamile kalmazdan çok kısa önce bir aktif hpv enfeksiyonu geçirmiş kadınlarda doğumun sezaryan ile yapılması önerilir.İstisna olarak son HPV tedavisinin üzerinden 3 yıl geçmiş ise ve gebe kalmazdan önce yapılan smear testi ve HPV testi (HPV DNA testi) negatif yani temiz çıkmış ise normal doğum yapılmasında sakınca olmadığı iddia edilmektedir.
Unutmamak gerekir ki yenidoğan bebekte yaratabilecek ciddi sorunlardan dolayı, HPV öyküsü varlığında veya hamilelikte HPV varlığına dair bir şüphede doğum şekli olarak sezeryan tercih edilmelidir.Aile bu konuda hekim tarafından bilgilendirilmeli ve riskler hakkında bilinçlendirilmelidir. (alıntı:HPV varlığında normal doğum mu yoksa sezeryan mı, doğumda hpv virusu nedir)

Evet hatirladim seni canim..
Tsk ederim...
En iyisi sezeryan olmak ama ondada gecebilir dio :(((( offf yaaaa offfff hic olmadi emzirmem napim :( bebegimin sagligindan önemli degil ya :(
Sezeryanda olurum yeterki ogluma bisey olmasin :(
Dua et sende kardesim lütfen :(
Insallah bebegime bisey olmaz benden bisey bulasmaz..
Baska bi rahatsizligida olmaz eli ayagi düzgün yüzü gözü düzgün agzi yüzü düzgün saglikli uzun ömürlü hayirli bi evlat olur insallah yarabbim.. Amin !

Evet hatirladim seni canim..
Tsk ederim...
En iyisi sezeryan olmak ama ondada gecebilir dio :(((( offf yaaaa offfff hic olmadi emzirmem napim :( bebegimin sagligindan önemli degil ya :(
Sezeryanda olurum yeterki ogluma bisey olmasin :(
Dua et sende kardesim lütfen :(
Insallah bebegime bisey olmaz benden bisey bulasmaz..
Baska bi rahatsizligida olmaz eli ayagi düzgün yüzü gözü düzgün agzi yüzü düzgün saglikli uzun ömürlü hayirli bi evlat olur insallah yarabbim.. Amin !

siğil varsa stresten de artar canım,tedavisi yok mu,biraz sakin ol önce,daha 2 ay var bebeğinin doğmasına,sen şimdiden emzirsem geçer mi diye takıntı yapmışsın. sezaryen tavsiye ediliyor,sezaryenle doğum yaparsın,belki o zamana kadar geçecek,bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler ye,sonra doktorların tavsiyesine ve duruma göre emzirirsin veya emzirmezsin, her şeyin bir çaresi vardır. dua et. inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini,ben de dua edeceğim sizin için.

siğil varsa stresten de artar canım,tedavisi yok mu,biraz sakin ol önce,daha 2 ay var bebeğinin doğmasına,sen şimdiden emzirsem geçer mi diye takıntı yapmışsın. sezaryen tavsiye ediliyor,sezaryenle doğum yaparsın,belki o zamana kadar geçecek,bağışıklık sistemini güçlendirecek besinler ye,sonra doktorların tavsiyesine ve duruma göre emzirirsin veya emzirmezsin, her şeyin bir çaresi vardır. dua et. inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini,ben de dua edeceğim sizin için.

Sigil görünürde yok canim..
Haklisin 2 ay var :(
Cok kafama takiorum ben yaaa off..
Sagol canim ilgilendigin icin ve dua edecegin icin bende ediyorum ...

Sigil görünürde yok canim..
Haklisin 2 ay var :(
Cok kafama takiorum ben yaaa off..
Sagol canim ilgilendigin icin ve dua edecegin icin bende ediyorum ...

biraz rahatla,çok evham yapmışsın,bahsettiğin şey virüsse onun tedavisi istirahat etmek,kendini temiz tutmak,onun dışında bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalış,internetten araştırıp.stres her şeyin tetikleyicisidir unutma. rahat sakin ol,iyi düşün iyi olsun,şimdiden şartlandırma kendini.hamilelikten dolayı da duygusalsındır ama boş yere kendini yıpratma,sadece tedavini ol,bekle ve dua et,gerisi de güzel şekilde gelir inşallah.

o illet streslendiğinde adete fışkırıyor her yerden , bağışıklık sistemini güçlendirirsen geçiyorlar, zayıfladığında çıkıyorlar canim, benim önceden okuduğum bi yerde anne de varsa doğum sırasında geçerken çocuğa geçebilme ihtimali vardı sanki, ama emzirmeyle ilgili hiç duymadım, bence kolposkopi yada biopsi yaptırman , eger hamilelikte yapılıyorsa tabi, en iyisi biopsi minnacık parça alıyorlar rahimden onu araştırmaya gönderiyorlar orda belli oluyor o virüsün olup olmadığı , çok aşırı ağrılı bişy değil zaten bişy sürüo doktor, sonra hissediyorsun kestiğini ama aşırı bi acısı yok böcek ısırıyor gibi belki o bile değildir, ben yaptırmıştım, korkma, eger bebek için bi sakıncası yoksa biopsinin yaptır bence , ona göre ya sezaryen olursun ya normal, ama emzirmede hiç duymadım, iyi beslen iyi dinlen geçer allahın izniyle siğil duaları oku,canim, ben arı sütü bal , probolis karışımından getirttim öyle kurtuldum bağışıklık sistemi güçlenince şükürler olsn, benimki smear testinde ihtimal çıktı sadece emin olmadığım için yaptırdım, allah şifanı versin tatlım.burda hpv lilerin sayfası vardı orda atmıştım linkini aldığım şeyin izmirden gönderiyor adam, 160 tl felan, ilgilenirsen vereyim linkini sana da bulamazsan , gerçi yurtdışına uçak alırmı macun gibi bişy .

Haklisin canim dogru diosun cok stres yapiorum kafama takiorum :/
En iyisi düsünmemek gecer insallah...
Hamilelik cok degisik biseYmis kendinden cok bebegini düsünüorsun ona bisey olacak diYe cok korkuyorum :(
Insallah yüce rabbim korur onu amin...
Cok tsk ederim canim ya..
Bide dogum yapacagim hastanedeki doktorla konusurum dogum zamani gelince..

o illet streslendiğinde adete fışkırıyor her yerden , bağışıklık sistemini güçlendirirsen geçiyorlar, zayıfladığında çıkıyorlar canim, benim önceden okuduğum bi yerde anne de varsa doğum sırasında geçerken çocuğa geçebilme ihtimali vardı sanki, ama emzirmeyle ilgili hiç duymadım, bence kolposkopi yada biopsi yaptırman , eger hamilelikte yapılıyorsa tabi, en iyisi biopsi minnacık parça alıyorlar rahimden onu araştırmaya gönderiyorlar orda belli oluyor o virüsün olup olmadığı , çok aşırı ağrılı bişy değil zaten bişy sürüo doktor, sonra hissediyorsun kestiğini ama aşırı bi acısı yok böcek ısırıyor gibi belki o bile değildir, ben yaptırmıştım, korkma, eger bebek için bi sakıncası yoksa biopsinin yaptır bence , ona göre ya sezaryen olursun ya normal, ama emzirmede hiç duymadım, iyi beslen iyi dinlen geçer allahın izniyle siğil duaları oku,canim, ben arı sütü bal , probolis karışımından getirttim öyle kurtuldum bağışıklık sistemi güçlenince şükürler olsn, benimki smear testinde ihtimal çıktı sadece emin olmadığım için yaptırdım, allah şifanı versin tatlım.burda hpv lilerin sayfası vardı orda atmıştım linkini aldığım şeyin izmirden gönderiyor adam, 160 tl felan, ilgilenirsen vereyim linkini sana da bulamazsan , gerçi yurtdışına uçak alırmı macun gibi bişy .

Sagol canim tsk ederim amin insallah...
Sigil bende görünürde yok hpv virüsü varmis...
Normal dogum sirasinda geciyormus bebise sezeryanda gecme ihtimali varmis sanirim..
Offf ya bilmiorum tek korkum bebegime bisey olmasi benim yüzümden :( ilk cocugum bide cok korkuorum o yüzden cokkk

Haklisin canim dogru diosun cok stres yapiorum kafama takiorum :/
En iyisi düsünmemek gecer insallah...
Hamilelik cok degisik biseYmis kendinden cok bebegini düsünüorsun ona bisey olacak diYe cok korkuyorum :(
Insallah yüce rabbim korur onu amin...
Cok tsk ederim canim ya..
Bide dogum yapacagim hastanedeki doktorla konusurum dogum zamani gelince..

evet canım rahatla biraz,yürüyüş yap,stres at,şöyle düşün herkese kolay kolay nasip olmaz ama sen sevdiğinle evlenip hamileliği tadabilmişsin, bebeği kucağına sağlıkla alınca da mutluluğun taçlanacak inşallah. şükret, ramazan ayındayız, bol bol dua et. her şey güzel olacak diye düşün,bence bir sorun çıkmayacak.:nazar::emir_bebek::34: iyi geceler.

evet canım rahatla biraz,yürüyüş yap,stres at,şöyle düşün herkese kolay kolay nasip olmaz ama sen sevdiğinle evlenip hamileliği tadabilmişsin, bebeği kucağına sağlıkla alınca da mutluluğun taçlanacak inşallah. şükret, ramazan ayındayız, bol bol dua et. her şey güzel olacak diye düşün,bence bir sorun çıkmayacak.:nazar::emir_bebek::34: iyi geceler.

Dogru diosun canim cok sükür...
Bol bol dua ediorum zaten..
Insallah cikmaz bi sorun tsk ederim canim cok ... Amin
Iyi geceler

Sanada cok gecmis olsun canim

2011 yılında smear testimde şüpheli şeyler çıktı biyopsi oldum ve cin 1 ve cin 2 seviyelerinde virüs çıktı.Soğuk konizasyon ameliyatıyla rahim ağzımın o bölgesini aldılar bendede siğil yoktu türkiyede en iyi onkolog jinekologa gittim en iyi hastanede yaptırdım doktorum bana bununla 10 kadından 9 unun karşılaştığını ancak 1 inin fazla stres sigara düzensiz beslenme vs yüzünden kansere öncü olan lezyonlara dönüştüğünü söyledi ben o gün bu gündür beslenme tarzımı ve hayata bakış açımı değiştirdim.1.si bir sürü kadınla tanıştım kesinlikle bu emzirmeyle geçecek birşey değil onu söyleyen seni korkutmuş ama normal doğumda siğil olan kadınlarda çocukların boğazlarında ve gözlerinde virüsün olma olasığı olabiliyormuş.Ben hiç riske atmaz sezeryan olurdum insanlar kendi istekleriyle sezeryan oluyor artık :) 2 YILDIR HİİİİÇBİ,RŞEYİM YOK BEN BİLİNÇALTININ GÜCÜYLE YENDİM.hERŞEY güzel olacak canını sıkma bu tedavi edilen birşey hamileliğinin keyfini çıkar bu seni 3 ,5 ay içinde hatta hasta edecek birşey değil bebeğinide güzel güzel emzir...

biraz rahatla,çok evham yapmışsın,bahsettiğin şey virüsse onun tedavisi istirahat etmek,kendini temiz tutmak,onun dışında bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalış,internetten araştırıp.stres her şeyin tetikleyicisidir unutma. rahat sakin ol,iyi düşün iyi olsun,şimdiden şartlandırma kendini.hamilelikten dolayı da duygusalsındır ama boş yere kendini yıpratma,sadece tedavini ol,bekle ve dua et,gerisi de güzel şekilde gelir inşallah.

canım ablamda vardı bebekten önce yaktırmıştı geçti gitti hamile kaldığında doktoru sezeryanın daha uygun olacağını söyledi.
ve sezeryanla bebeği doğdu, gayet de güzel emzirdi hatta okadar sütü iyiydiki toroman bir yeğenim var şimdi :) çok sağlıklı şişko tatlı bişey...
emzirmenle hiç alakası yok....

Merhaba kizlar,
26 haftalik hamileyim ve hpv virüsü oldugunu ögrendim!
Doktorum kansere dönüsen tip degil dedi, sigil olan tipmi onu söyleyemem dedi bilmiormus yani :s
Iyi huylu olan virüs sendeki dedi low risk mis yani , bundan biseY olmaz korkma dedi hatta 80% kendi kendine gecer dedi..
Cinsel iliskiye giren her kadinda (erkekte) bu virüs olur dedi ama cogu bilmez bile dedi ve kendi kendine gecer cogunlukla dedi..
Benim sorum normal dogum yapabilirmiyim ??
En önemlisi emzirebilirmiyim??
Anne sütünden virüs bebege gecermis gibi biseyler okudum ama tam gecer veya gecmez diye bisey bulamadim maalesef !
Bilgisi olanlar lütfen yardim etsin lütfen !!
Hpv virüsü olupta emziren varmi??
Dogumda cocuguma gecermi??
Doktorum normal dogumda yapabilirsin emzirede bilirsin dedi !
Eger sigil yoksa dedi!!
Sigil görünürde yok ama ya rahmimde varsa veya benim görmedigim biyerde ?!
Sigil varsa ilk dista Yani vajinada cikar görürsün dedi ama ya görmessem ya vajinamin disinda cikmassa ilk????
Offf güvenemiorum iste :(((
Cocugumu tehlikeye atmak istemiorum :((
Sezeryan olmaya bile raziyim ama emzirmek benim icin cok önemli !
Emzirmesemmi?
Cocuga gecerse bogazinda sigiller cikabiliomus kanser bile olabiliomus Allahim korusun..
:( yardim edin nolurrrrrrrr

canım merhaba

benim eşimde genital siğil var hpvli yani :(.bende smear testi yaptırdım o esnada doktora sordum bebek düşünüyoruz bi sakıncası varmı dedım gebelikle alakalı.oda sezaryanla doğum yapabilirsin normal doğum tehlikeli dedi.seninde dediğin gibi boğazında siğiller çıkabilirmiş bebişin :( emzirme konusunu bilmiyorum eğer sakıncalıysa çok üzülürüm. :(

yaa baya zaman olmus konu acilali sanirsam dogumun gerceklesmistir =) ben de yurtdisindayim burda hersey o kadar normal karsilanio ki inanasi gelmio insanin.ben de turkiyede tedavi olmustum herseyi ögrendim konuyla ilgili ama hala birsey net degil normal dogum yapabilir miyim acaba.turkiyedeki doktorum yapamazsin bunu biliosun degelmi demisti =) ama burda soruorum bi sorun olacaini zannetmioruz 6. ayinda doktor muayenesinden gececeksin yine de doktorun bi sorun yok derse normal dogum yapabilirsin sigil yoksa sorun da yok diolar.ama turkiyedeki doktorda ömur boyu bu virus seninle artik sezeryandan baska secenek yok demisti bu konu net deil yani sormak istedigim su ki normal dogum mu yaptin?burda secim sansin yok cunku doktor ne diosa o uygulanio

Back
X