HPV’Yİ YENDİM

wwhiteyo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2024
26
22
3
Herkese selam :) Daha önce açmış olduğum konu başlığından hatırlayanlarınız olabilir. İlk defa görenler tüm sürecimi oradan okuyabilir. ( Konu 'Devam eden HPV Sürecim’)

Leep işleminden 6 ay sonrasında geçen hafta kontrol için doktora gittim. Hpv ve smear testleri yapıldı. Bugün doktorumdan sonuçları aldım ve her ikisi de çok şükür negatif geldi. Bir yıl sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi.

Bu 6 aylık süreçte yaptığım tek şey 3 doz aşımı tamamlamak oldu. Onun dışında ekstra hiçbir şey yapmadım. Her zaman dediğim gibi lütfen en başta aşınızı vurulmayı ihmal etmeyin. Herkese negatife dönecek bir süreç diliyorum, yeter ki umudunuzu kaybetmeyin ve moralinizi yüksek tutun. Siz hpv den çok daha güçlüsünüz :)

Merhabalar bende hpv 16 pozitif olduğumu öğrendim yılbasından önce 22 yasındayım sadece aşı dışında bişey yapmadan nasıl negatif oldunuz sigara kullanıyor muydunuz bende leep oldum bunun dısında vagi simplex 3 ay papıl offa basladım ahcc kullanıyorum sigarayı bırakmıstım tekrar basladım korkuyorum bende tekrar pozitifi görürüm diye leepten sonra ilk testimi vericem haziranda

Merhaba. Bana doktorum da aşı dışında yapabileceğim başka bir şey olmadığını söylemişti. Aşıya ek söylediği tek şey sigarayı bırakmak ve bikini bölgesini jiletle almamaktı. Ben sigarayı da günde 2-3-5 adet şeklinde içmeye devam ettim, bıraktığımı söyleyemem. Hatta son kontrolüm de hiç içmesen daha iyi dedi doktorum.
Bu sürecin başında bende bahsettiğiniz ilaçları kullanayım mı diye sormuştum ama hiçbir faydasının olmayacağını söylemişti.

Merhaba. Bende hpv16 ve cın2 den sonra leep oldum. 20 gün falan oldu patoloji sonucum gelmedi. Vajina da idrar çıkışının yanında sivilcemi siğilmi nedir bilmiyorum ama şişlik farkettim. Kepten sonra siğil çıkması normalmi ? Öncesinde siğil benzeri şeyler yoktu hiç ilk defa oldu

Merhaba. Belki de siğil değil bir sivilce veya geçici bartholin kesesi şişmiş olabilir. İşlemi devlet hastanesinde yaptırdıysanız belki sekreterlikten sonuç almanız gerekiyodur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…