hsg sonucum...

toobe

♥mY littlE sUnsHine♥
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
1.184
3
116
Diğer
Uterus normal pozisyonda ve normal boyutta.Opak ilaç uterin kaviteyi homojen olarak doldurmustur.Kavite konturları düzgündür.Myometrium içerisinde lenfojen yayılım izlenmektedir.Lenfojen
yayılım sağ paravertebtal bölgeden böbrek seviyesine kadar uzanmaktadır.Her iki tubadan ilaç pasajı ve periton boşluğuna geçiş normaldir.Her iki tubanın peristalizmi normal olarak gözlemlenmiştir.

Kontrol grafide opak ilacın intraperitoneal dağılımı yeteri ölçüde olmamıstır.

Sonuç:Geçirilmiş pelvik inflamatuar hastalığa sekonder değisiklikler ( yapısıklıklar )

2 kez acık ameliyat olmustum çikolata kisti nedeniyle.Doktorum 1 ay bekleyip diğer ay asılama yapalım dedi yapısıkla asılama sansı var mıdır ?
yorumlar mısınız doktor bey
Saygılarımla...

Uterus normal pozisyonda ve normal boyutta.Opak ilaç uterin kaviteyi homojen olarak doldurmustur.Kavite konturları düzgündür.Myometrium içerisinde lenfojen yayılım izlenmektedir.Lenfojen
yayılım sağ paravertebtal bölgeden böbrek seviyesine kadar uzanmaktadır.Her iki tubadan ilaç pasajı ve periton boşluğuna geçiş normaldir.Her iki tubanın peristalizmi normal olarak gözlemlenmiştir.

Sonuç:Geçirilmiş pelvik inflamatuar hastalığa sekonder değisiklikler ( yapısıklıklar )

2 kez acık ameliyat olmustum çikolata kisti nedeniyle.Doktorum 1 ay bekleyip diğer ay asılama yapalım dedi yapısıkla asılama sansı var mıdır ?
Saygılarımla...

merhaba

tüpler açık olduğu için gebelik şansı olabilir ancak butür yapışıklıklar şansınızı düşürebilir.Aşılama denense bile gebelik olmazsa aşılamada çok ısrarcı olmamalı

iyi günler

Slm bundan 6 7 ay öce polipten ameliyat oldum polip alındıktan sonra hamıle kalabilirsin dediler polip alıntıktan sonra dr sonucları gösterdim hamıle kalabilirsin dedi bekledim olmadı başka dr gıttım hsg istedi cektırdım gösterdim sende cift rahim var dediler amelıyatla düzeltılebiliyormu cift rahımle hamile kalabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

Saygılarımla...

Merhaba ,

Yapışıklıklar normal yolla ve aşılama yolu ile gebe kalma şansınızı düşürür.Tüp bebek tedavisi yaptırmanızı öneririm.

Saygılarımla

Back
X