Bisküvi - Kurabiye Tarifi Hurmalı Kurabiye

tatliyemek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
52
0
36
İstanbul
Önce hurmalar tereyağıyla teflon tavada yumuşayıp püre kıvamın a gelinceye kadar karıştırın ve sonra cevizi ekleyip tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırdıktan sonra soğuması için bırakın.

Margarin oda sıcaklığına gelince önce şeker ve sirke ile biraz yoğurulur. Daha sonra un eleyerek yavaş yavaş bu karışımı katılır ve hamur kendini toplayıncaya kadar güzelce yoğrulur.

Son olarak da merdane yardımıyla ince bir hamur açıldıktan sonra istenilen şekil verilip 175 derecede üstü hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

Eklentiler

• $hurmalı kurabiye11.webp
    $hurmalı kurabiye11.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 145
  • $hurmalı kurabiye55.webp
    $hurmalı kurabiye55.webp
    19,2 KB · Görüntüleme: 359
Son düzenleme:
ama yazmamışsın ya da ben göremiyorumm... güzele benziyor.. dur ama ben diyete başlıyorum :) olsun sen yaz bitince yerimm

sevgili lagrima,
aslında 2-3 defa resimlerle beraber yayınlamayı denedim ama sanırım sistemde bir sorun var. Sadece resim çıkıyor tarife yer verilmiyor... Neyse bende cevaplama panelinden vereyim tarifi. Diyetinde başarılar diliyorum canım..

Malzemeler:

125 gr. Margarin / Tereyağı

2 Yemek kaşığı toz şeker

1 Yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar un (1,5- 2 su bardağı kadar)

İç Harç için:

15-20 adet çekirdekleri çıkarılmış hurma

yarım bardak kadar ceviz veya fındık

biraz tereyağı

Yapılışı:

1- Önce hurmalar tereyağıyla teflon tavada yumuşayıp püre kıvamın a gelinceye kadar karıştırın ve sonra cevizi ekleyip tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırdıktan sonra soğuması için bırakın.

2- Margarin oda sıcaklığına gelince önce şeker ve sirke ile biraz yoğurulur. Daha sonra un eleyerek yavaş yavaş bu karışımı katılır ve hamur kendini toplayıncaya kadar güzelce yoğrulur.

3- Son olarak da merdane yardımıyla ince bir hamur açıldıktan sonra istenilen şekil verilip 175 derecede üstü hafif kızarıncaya kadar pişirilir.

Biraz soğuduktan sonra afiyetle yenmeye başlanır... :56::56:

Back
X