• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hüseyin Çelik'ten okullardaki kar tatiline sert tepki

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
AKP'li Hüseyin Çelik, kar tatili nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı, kar tatili veren Valileri ve yolları açık tutamadıkları için Belediye Başkanlarını topa tuttu.
huseyin-celikten-kar-tatili-elestirisi_1432627_720_400.jpg

0
inPaylaşın
0

Geçtiğimiz hafta kar yağışı ve Sibirya soğukları nedeniyle başta İstanbul ve Ankara'da olmak üzere pek çok şehirde okullar tatil edilmişti.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde okullarda eğitime Valilerin talimatı ile 2-3 arasında ara verildi.

Hatta daha kar yağmadan okulları tatil eden İstanbul Valisi, bir anda twitterda fenomen haline gelmişti.

Eski bir Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik, kar ve soğuk nedeniyle okulların tatil edilmesine sert tepki gösterdi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı, kar tatili veren Valilieri ve yolları ve yolları açık tutamadıkları için Belediye Başkanlarını adeta topa tutan Hüseyin Çelik, "Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri'nde,Baltık Cumhuriyetleri'de,ABD,Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz." tepki gösterdi.

İşte Hüseyin Çelik'in twitter üzerinden yaptığı açıklamalar;

1-Geçen bir hafta boyunca, ülkemizin yaklaşık 30 vilayetinde okullar, büyük çapta, hava muhalefetinden dolayı kapalı idi.

2- Bakanlığım döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktım. Bence,Valiliklerimiz kolayı seçiyorlar.

3- Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı, bizim için elbette çok önemlidir. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır.

4- En büyük sıkıntı, taşımalı eğitimde yaşanır. Türkiye 1970'li yılların şartlarını yaşamıyor. Her şeye rağmen, 'kapalı yol' kabul edilemez.

5- Başta ME Bakanımız Sn.Avcı olmak üzere Valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır.

6-Ankara'da oturup ülkenin kar altındaki yörelerini bilmeden bunları yazdığımı söyleyenler de olacaktır.Ne var ki ben bu yörelerin insanıyım

7- O şartlarda da eğitime ara verilmezdi. Çok özel durumlarda ana okulu öğrencileri ve küçük sınıflar için nadiren eğitime ara verilebilir.

8-Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri'nde,Baltık Cumhuriyetleri'de,ABD,Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz.

9- Biz,Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye Başkanları, yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar.

10-Çocuklarımız ve onların bu günelerde evde olmasından memnun olan velilerimiz bana kızmasınlar.Akılla yaklaşılırsa bana hak vereceklerdir.

11- Büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayette eğer yolları açık tutamıyorlarsa valilikler, il özel idareleri kendilerini sorgulasınlar.

bugün

iyi ki de tatil oldu, yoksa bu buzda okullarda ne kazalar olurdu ne kazalar. Okul servisinde 8 yaşında bi çocuk öldü, o gün tatil olsa ölmeyecekti

Sen Abd ve Kanada daki eğitim şartlarını sun bize, eyvallah -50 de bile okul açık kalsın.

Dün okullar açıktı ben yollamadım iyiki de yollamamışım, öğretmen donduk sınıfta dedi. O dediğin yerlerde evler okullar soğuk oluyor mu Hüseyin Bey...

219 TL doğal gaz faturası geldi biz evde kat kat giyinik dolaşıyoruz, ısınamıyoruz, sen yollardan bahsediyorsun...

Totonuz sıcak 8 bin TL maaşınız yetmesin vatandaş donsun en pahalı doğalgazı kullansın. El insaf...

Ben Sayın Çelik'in konuşmasını haklı buldum aslında, yalnız sadece Valilikler, Belediyeler değil Devlet'te kendini sorgulamalı, 21. yüzyılda 2015 Türkiye'sinde hala yollar kardan kapalı kalıyorsa bunun kabahatlisi devletin her kademesindeki büyüklerdir.
Anaokulları tatil edilebilir, belki 1. sınıflarda soğuğun pig yaptığı zamanlar tatil edilebilir ama okulların topyekün tatil olması garipsenecek bir durum, Doğu'daki çocuklar 9 ay kar altındayken okula gidiyor.

Ama tabii yollar jilet gibiyken, kardan kapalıyken, çocukları bile bile de okula göndermek olmaz, üstelik okullarda buz tutmuştur, okullara da doğru dürüst el atın rica ediyorum, havalar soğuduğu halde kısıtlı yakacak, kabaran faturalar yüzünden kaloriferler bile doğru dürüst yanmıyorken ailelerin okula göndermesini de beklemeyin, ki neymiş yurdum şartları yeterince iyileştirilmemiş, iyileştirilmesi gerekirmiş değil mi?
Buz tutup kapandıktan sonra duble yolları, çocuklar okulda donduktan sonra tableti akıllı tahtayı neyleyim:KK14:

Son düzenleme:
bizimkinin yazılı haftasıydı bi de mecburen yollardım iyi ki tatil oldu, 4 günlük tatille kimse cahil kalmaz, olağanüstü bi durum ege için

Ben ilk ve orta okulu karlar içinde 5 kilometre yürüyerek okula giderdim ki yurtdışında servis olayıda yoktu bizim çocuklar epey narin büyüyor ondandır hep hastalar
AKP'li Hüseyin Çelik, kar tatili nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı, kar tatili veren Valileri ve yolları açık tutamadıkları için Belediye Başkanlarını topa tuttu.
huseyin-celikten-kar-tatili-elestirisi_1432627_720_400.jpg

0
inPaylaşın
0

Geçtiğimiz hafta kar yağışı ve Sibirya soğukları nedeniyle başta İstanbul ve Ankara'da olmak üzere pek çok şehirde okullar tatil edilmişti.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde okullarda eğitime Valilerin talimatı ile 2-3 arasında ara verildi.

Hatta daha kar yağmadan okulları tatil eden İstanbul Valisi, bir anda twitterda fenomen haline gelmişti.

Eski bir Milli Eğitim Bakanı olan Hüseyin Çelik, kar ve soğuk nedeniyle okulların tatil edilmesine sert tepki gösterdi.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı, kar tatili veren Valilieri ve yolları ve yolları açık tutamadıkları için Belediye Başkanlarını adeta topa tutan Hüseyin Çelik, "Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri'nde,Baltık Cumhuriyetleri'de,ABD,Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz." tepki gösterdi.

İşte Hüseyin Çelik'in twitter üzerinden yaptığı açıklamalar;

1-Geçen bir hafta boyunca, ülkemizin yaklaşık 30 vilayetinde okullar, büyük çapta, hava muhalefetinden dolayı kapalı idi.

2- Bakanlığım döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktım. Bence,Valiliklerimiz kolayı seçiyorlar.

3- Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı, bizim için elbette çok önemlidir. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır.

4- En büyük sıkıntı, taşımalı eğitimde yaşanır. Türkiye 1970'li yılların şartlarını yaşamıyor. Her şeye rağmen, 'kapalı yol' kabul edilemez.

5- Başta ME Bakanımız Sn.Avcı olmak üzere Valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır.

6-Ankara'da oturup ülkenin kar altındaki yörelerini bilmeden bunları yazdığımı söyleyenler de olacaktır.Ne var ki ben bu yörelerin insanıyım

7- O şartlarda da eğitime ara verilmezdi. Çok özel durumlarda ana okulu öğrencileri ve küçük sınıflar için nadiren eğitime ara verilebilir.

8-Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri'nde,Baltık Cumhuriyetleri'de,ABD,Kanada ve Rusya'nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz.

9- Biz,Türkiye'nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye Başkanları, yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar.

10-Çocuklarımız ve onların bu günelerde evde olmasından memnun olan velilerimiz bana kızmasınlar.Akılla yaklaşılırsa bana hak vereceklerdir.

11- Büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayette eğer yolları açık tutamıyorlarsa valilikler, il özel idareleri kendilerini sorgulasınlar.

bugün

tatili çocuklar için istediklerinden şüpheliyim, arabalar kayıyor trafik felç, bi de okul servisleri falan çıksa yollara, çocuklarını okula bırakacaklar falan trafik hepten kilit olur, alt yapı olmadığından okulları tatil ederek sorumluluk azaltıyorlar, kendileri için yani

Sen Abd ve Kanada daki eğitim şartlarını sun bize, eyvallah -50 de bile okul açık kalsın.

Dün okullar açıktı ben yollamadım iyiki de yollamamışım, öğretmen donduk sınıfta dedi. O dediğin yerlerde evler okullar soğuk oluyor mu Hüseyin Bey...

219 TL doğal gaz faturası geldi biz evde kat kat giyinik dolaşıyoruz, ısınamıyoruz, sen yollardan bahsediyorsun...

Totonuz sıcak 8 bin TL maaşınız yetmesin vatandaş donsun en pahalı doğalgazı kullansın. El insaf...
kesinlikle ısınma çok büyük bir problem T.C de sıradan halk için..hep dikkat ediyoruz iktisatlı kullanmaya çalışıyoruz..doğalgazda pahalı elektirkte..

şu yazıya bak..hangi veli canı sıkılan çocuğunun evde durmasını ister..oğlum bir gün yuvaya gitmedi..bana eğlebce yok burada diyor:KK53:

Yok yere tatil yapan vali yok mu var evet.. Ama genel olarak baktığımızda bu tatiller pek çok kazanın önüne geçti. Geçen hafta benim olduğum yerde bir öğretmen servisi devrildi köy yolunda.. Ben serviste hatim indirdim gidip gelirken korkumdan..

valla kar kışta çalışanlarıda tatil etselerdi ölümle dans ettik iett otobüslerinde. sanki insan üstü güce sahip insanlar. yollar buz pisti idi. öğrencileri düşündünüz iyi güzel de yolları da düşüneydiniz dışarı çıkmak zorunda olanları

valla kar kışta çalışanlarıda tatil etselerdi ölümle dans ettik iett otobüslerinde. sanki insan üstü güce sahip insanlar. yollar buz pisti idi. öğrencileri düşündünüz iyi güzel de yolları da düşüneydiniz dışarı çıkmak zorunda olanları
bir kere arabamız kaymıştı canım..Allahtan ucuz atlatmıştık..ama o araba oyuncak araba gibi kayıyor çok fena..

bir kere arabamız kaymıştı canım..Allahtan ucuz atlatmıştık..ama o araba oyuncak araba gibi kayıyor çok fena..
evet tatlım berbat çünkü zeminde berbat arabalarda tedbirler yeterli değil yollarda da. :( allaha emanetiz

kar geri döndü bu ne biçim hava ya, lodos birden kara mı çevirir:KK53::KK53:

Geçen yıl kış yaz gibi geçti ve bahçemizdeki portakallar,greyfrutlar,erikler,limonlar,narlar,zeytinlerin bereketi yoku hepsi kurudu verim azdı meyvalarda küçüktü ama bu yıl bol bereket olacak
kar geri döndü bu ne biçim hava ya, lodos birden kara mı çevirir:KK53::KK53:

sert tepki meyvesini verdi sanırım bugun tatil olması gerekirdi, servisler milim milim gidebiliyor

Back
X