Huy Degistiren Kedi

Bizim kedimiz normalde de agresf kolay kolay sevdirmez kendini . Tuvaleti eve kuma yapmıyor dışarı çıkıp yapıyor. Sokakta beslediğimiz 20-30 arası sayıları değişen kedilerimiz var camdan bakıyor ve bizi besler ve severken görüyor. Eve girdiğimizde bizi koklayıp tırmalayıp dışarıda hangi kediyi sevdiysek kokusundan onu bulup ona saldırıyor.
Son günlerde hava şartlarından dolayı çok dışarı çıkmak istemiyor . Evin köşelerine gidip duvara bakıp miyavlıyor . Bakmak için kalktığımızda kovalamaca oynamak için fırlıyor biz yoruluyoruz o yorulmuyor.kapının önüne geçip miyavlıyor bunu dışarı çıkmak için yapardı kapıyı açtığımda söylenerek aşağıya apartmanlarımıza yönelirdi. Şimdi çıkmıyor ayaklarıma dolanıyor bazen gerçekten ne anlatmak istediğini anlayamadığım için üzülüyor ağlıyorum :(
Aslında çok iyi iletişim kuruyoruz ama onu anlayamadığım zaman kahroluyorum ne istediğini bilememek çok üzüyor.
Kediler çok farklı Can'lar . Ve istediklerinden de vazgeçmiyorlar . Kısırlaştırmak çok önemli bizimki kısır ama yine de kızgınlık mı yaşıyor acaba diyoruz.
Umarım bir sorunu yoktur tamamen şımarıklıklarından yapıyorlardır bu hareketleri .

Dunyada anlasilmasi en zor irk nedir diye sorsalar suphesiz kediler derim!Iki yaslarinda erkek bir kedim var,beyfendi bu aralar kafayi benimle bozmus,ciddi ciddi bana karsi tavirli,aslinda beni cok sever ama neden boyle anlayamiyorum...
Yaklasik iki uc haftadir kumunun disina iseme sorunu vardi ,havalarda soguk disari cikmiyor,bunaldi veya kizginlik donemidir dedim bir sekilde idare ettik.Ama son bir kac gundur bana karsi degisti,arada bir cocuklara saldirirdi (en fazla cok bunaltiklari zaman hafif isirir ustlerine ziplardi)ama bana boyle hareketler hic yapmazdi.Son uc gundur bakislari bile degisti,zaten beni korkutanda bu gozlerimin icine ofkeli ofkeli bakiyor,kafami cevirsem bile ustume ziplayip yine gozlerini gozlerime dikiyor,sonra tirmalama hatta isirma eylemi basliyor...seviyorum,oksuyorum bir bes dakika duruyor,sonra ayni hareketler yine basliyor...Son zamanlarda biraz ihmal ettim kabul ediyorum ama zaten cok sevdiren,kucakta uyuyan bir kedide degildir,yanimdan ayrilmaz,ben nerdeysem gece gunduz benim yanimda bitiverir ama bu tavirlar neyin nesidir,bana oyle dusmanca bakiyorki tekrar belirteyim sadece bana yapiyor,sebebini bulamiyorum, bu arada saldiriyor sonra yine yanimda oturuyor pesimden yine ayrilmiyor yani hem seviyor,hem dovuyor hesabi...Asla onu inciticek birsey yapmadim,o benim gozunumun bebegi,birtanem herseyim,yanlislikla bir seymi yaptim bana ofkeli (yaninda supurge bile acmamki urkmesin)diye dusunmekten kafayi yicem...aramizdaki ask sonami eriyor?artik beni sevmiyor mu?neden ben hic kiyamazken bana?:KK61:ozellikle kedi sahipleri varmi boyle bir problem yasayaniniz?Neden yapiyor olabilir ki?
Aynı problemi dişi kedimle yaşıyorum. Kızgınlığa girdi, dışarı çıkmak istedi çıkardım. Geldiğinde bana öfkeli davranmaya başladı. Bu sefer bir daha çıkarmayayım dedim. Kapının önünde gözlerini kocaman açmış duygu sömürüsü yaptı. Tamam çıkardım yine bozuk atıyor. Anlamadım gitti. Kısırlaştıracağım bir haftayı geçmeden. Öylede günah böylede günah..ne yapayım en azından evde kendini telef etmesin istedim. Bebekleri çok büyümeden ameliyat ettireceğim.
Sizin kedinizde hormonların etkisinden böyle davranıyor olabilir. Kısırda olsa mart ayından etkileniyorlar. Sadece çiftleşemiyorlar. Benim kısırlaştırmış olduğum erkek kedim hala dişileri kovalıyor. Bir şey yapamıyor ama sürekli yapmayı deniyor. kediler bu ayda çiftleşmek için programlanmış gibi. Sizin kediniz de beyinde ki çiftleşme isteği, bedeninde karşılık bulamayınca depresyona girmiş olabilir.
Kısırlaştırmaya karşı olanlarınız vardır. Bende karşıydım ama evde bakılan kedi için mecbur, zaten yavruları var, kalabalığız. Dışardakilerin halide perişan. İnsanlar kötü davranıyor..kedileri sahiplenmek isteyen çok az. Kedileri sokaktaki zor şartlardan ve insanların kötü muamelesinden korumanın tek yolu kısırlaştırmak. Dışarda yavrularını doğuracak yer bile kalmadı. Her yer betonlaştı ve kimse kapısının önünde kedi istemiyor. Hayvan severler azınlıktayız maalesef. :KK43:

Su ana kadar hep kizisma donemidir olur dedim,kizismadan daha farkli tavirlari var gibi,gecen senede bir donem tuvaleti disinda iseme.problemi oldu yine kizisma donemiydi ki bir hafta on gun sonra tekrar normal haline dondu,boyle tavirlari hic olmamisti gormedim,dedim ya biz fena ask yasiyorduk hincini neden sadece benden cikariyor anlamis degilim...Kisirlastirmayida biraz ertelemistim ben sehir disinda yasiyorum eylul ayinda sehire tasinma gibi bir planimiz var,tasinma sonrasi iyi bir klinik bulup bakimini,ameliyatini hatta chip taktirmasini yaptiririz diye dusunduk ama sanirim bu isi daha erken bir doneme cekmemiz gerekicek
Ben kedinizi kısır sandım. Öyle yorum yaptım. O zaman sebep ortada.

Back
X