huzurlu ve geçimli bir evlilik için ...

kimbilirkim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
88
0
36
Kahramanmaraş
merhaba bayanlar...
Ben 3 aylık evliyim... eşimle uzun bi nişanlılık süreci geçirdik, birbirmizi çok sverek evlendik. hala da öyleyiz... ama bakıyorum tartışmadğmz 1 gün geçmiyor. tartışmalarımız eften püften şeyler ama 3-4 saat bizi öyle uzaklaşıtıyo ki birbirimizden. Mesela hava güzel. Ben istiyorum ki, hadi çıkalım gezdireyim seni bugün desin. ama ona bişey demesem saatlerce evden çıkmaz. bu sebepten tartıştık . sonunda tatlıya bağlıoruz ama korkuyorum benim çok kırılgan yapım, sık küsmelerim , küstüğümde kabuğuma çekilip sessizliğe gömülmem bize zarar verir mi? nasıl yapmak lazım:(((((((((

küsüp kabuğuna çekilmem kötü ya ben çok sinir olurum olay tartışılır ve çözüme kavuşur normale dönülmeli . uzatınca belki eşin ilgileniyor ama ilerde sıkılacaktır

Huzurlu ve gecimli bi evlilik icin tek bi formul var canim, erkeklerden cok bisey istemeyeceksin tamam askim deyip susup oturacaksin gor bak ozaman nasil gul gibi gecinip gidiyorsunuz :)

canım seni çok iyi anlıyorum ben de 6,5 yıllık evliyim bizim ilk 3 yılımız hep kavgalıydı hatta ayrılma noktasına gelmiştik Nişanlıyken tanıdığın insanla evlendiğin insanı tanıyamıyosun sanki bi değişim evresi yaşıyorlar halbuki biz hep ilgi alaka şımartılma peşinde oluyoruz onlarda ise bi rahatlama kabuğuna çekilme geçim derdi gibi bahaneleri oluyor Sana tavsiyem tartışırken kendini doğru cümlelerle ifade et kendini geri çekme(onların işine geliyo eşimden biliyorum:)))) çok yenisiniz evliliğiniz daha oturmadı daha nelerini göreceksin:))) bunlar küçük şeyler Siz düzeldiniz mi dersen 7 nci yılımıza doldurucaz hala iki afacan gibi kavga ederiz:))) Yuvanızdan mutluluk hiç eksik olmasın...

kimse uzerine alinmasin amacim tartisma yaratmak degil ama kk de defalarca sunu okudum "esim beni gezdirsin" ve ben bunu anlamiyorum, bana gore esim beni gezdirmez ya da ben onu, beraber gezeriz..

konu sahibi : ben de esimle dogal olarak çok tartistim ve tecrubelerime gore tek çare tartismaya yol açan konulari oturup konusmak ve karsidakini anlamaya çalismak, eger sen onu ya da o seni anlarsa farkli davranir ve tartismalar azalir...
hissettiklerini, istediklerini, neyin seni mutlu neyin mutsuz ettigini konus onunla..
siz kusup barisiyorsunuz ama sorunlar çozulmuyor ve ayni sebeplerden tekrar tartisma yasiyorsunuz anlasilan..

evliliğin ilk aylarında çok normal cnm zmanla azalacak. cicim ayları diyorlar ama ilk yıl bence daha zor. artık ev içindeki hallernzle bir arada oluşunuzla tanıyacaksnz brbirinizi.Zamanla kırılmayacksın böyle şeylere. bende ilk aylar aynen senin gibiydim şimdi öyle değil daha çok biz olduk. tmm nişanlılık filan ama hiç biri evlilikteki tanıma gibi değil. daha çoook tanıyacaksınız birbrinizi.
tek tavsiyem ne olursa olsun saygını kaybetme o kaybetse de sen kaybetme. yeri gelir büyük tartışmalar da yaşarsınz ama sakın saygıdan ödün verme. o böyle yaptı bnde böyle yapayım o hakaret etti altta kalırmıyım bnde saydırayım bilmem ne diye düşünme. sen kendine yakışanı yap tartışmalarında da asalet olsun. o zmanlarda seviyeyi ayağa düşürürsenz brdaha yükseltemezsnz.

benim de yardima ihtiyacim var.5 ylik evliyim ama henuz 2 aydir birlikteyiz.almanyaya geldim.esimin anne ve babasiyla dubleks evde yasiyorum.su an hic mutlu degilim.esimin annesi hep bir sorun cikarir durur ben pek konusmuyorum diye.onceler anne baba demiyorum diye cok takiliyordu,bu aralar azaldi.canim biseye skilsa sen niye gulmjuyorsun der.esim de tatli dilli olmadgimi soyluyor.ben ikide bbir annesini simartliyim ona gore.surekli guler yuzlu ol,maliyim.hic sorun cikarmamaliyim.annesi nasil isterse oyle davranmaliyim acik konusmak gerekirse.birakip gidecektim nerdeyse;ama esim birakmadi.ustune beni suclu cikardi ve benim kendim gibi davranmadigimi soyledi.esime gore ben sabahlari herskesten once erkenden kalkip kahvaltiyi hayzirlayip,annecim babacim askim hadi kahvalti hazir demeliyim.kahvaltiyi hazirlamiyor degilim;ama erken kalkamiyorum.gece uyuyamiyorum.evdeki herseyi ben yapuiyorum zaten.gerci ben evlenip buraya gelince benim icin eve yeni bir igne bile alinmadi.bu yuzden kendimi misafir gibi hissediyorum.neyse benim yardima ihtiyac duydugum konu esimin annesinden dolayi bu sekilde yaklasiyor olmasi.bana soyle geliyor ben burda hizmetci gibi olmaliyim;ama kesinlikle sikayetci olmamaliyim.kendim gibi davranmami soyluyor;ama bu bence su anlama geliyor onlar nasil istiyorsa oyle davranmaliyim.esimden bile oyle sogudum ki:43::43::43: ben de evlilik bana gore degilmis diyorum.kimseye saygida kusur etmiyorum.yapmam gerekenleri yapiyorum;sessiz pek konusmayan bir insanim diye neden boyle oluyor ki?ben nerde yanlis yapiyorum?nasil davranmaliiymm?

benim de yardima ihtiyacim var.5 ylik evliyim ama henuz 2 aydir birlikteyiz.almanyaya geldim.esimin anne ve babasiyla dubleks evde yasiyorum.su an hic mutlu degilim.esimin annesi hep bir sorun cikarir durur ben pek konusmuyorum diye.onceler anne baba demiyorum diye cok takiliyordu,bu aralar azaldi.canim biseye skilsa sen niye gulmjuyorsun der.esim de tatli dilli olmadgimi soyluyor.ben ikide bbir annesini simartliyim ona gore.surekli guler yuzlu ol,maliyim.hic sorun cikarmamaliyim.annesi nasil isterse oyle davranmaliyim acik konusmak gerekirse.birakip gidecektim nerdeyse;ama esim birakmadi.ustune beni suclu cikardi ve benim kendim gibi davranmadigimi soyledi.esime gore ben sabahlari herskesten once erkenden kalkip kahvaltiyi hayzirlayip,annecim babacim askim hadi kahvalti hazir demeliyim.kahvaltiyi hazirlamiyor degilim;ama erken kalkamiyorum.gece uyuyamiyorum.evdeki herseyi ben yapuiyorum zaten.gerci ben evlenip buraya gelince benim icin eve yeni bir igne bile alinmadi.bu yuzden kendimi misafir gibi hissediyorum.neyse benim yardima ihtiyac duydugum konu esimin annesinden dolayi bu sekilde yaklasiyor olmasi.bana soyle geliyor ben burda hizmetci gibi olmaliyim;ama kesinlikle sikayetci olmamaliyim.kendim gibi davranmami soyluyor;ama bu bence su anlama geliyor onlar nasil istiyorsa oyle davranmaliyim.esimden bile oyle sogudum ki:43::43::43: ben de evlilik bana gore degilmis diyorum.kimseye saygida kusur etmiyorum.yapmam gerekenleri yapiyorum;sessiz pek konusmayan bir insanim diye neden boyle oluyor ki?ben nerde yanlis yapiyorum?nasil davranmaliiymm?

konu açarsan daha uygun olur, burda yazmak dogru olmaz diye dusuuyorum sahsen...

ilk başlarda benim eşimde öyledi eşimin ailesi ile 4 ay aynı evde kaldım. En ufak oturmam bile eşimin gözüne batıyordu. Bu konu yüzünden çok tartıştık kendi evime geçtim şimdi rahatım. Ailesinin yanına gittiğimde sürekli yardım ederim gezmeye diye gidiyorum hiç bişi anlamadan geri geliyorum sürekli temizlik ve misafir ağırlama kimsede sormuyorki bugün sen ne istiyorsun diye. bütün hepsi aynı. Sabırlı ol daha alışma sürecindesin o Yüzden sana herşey yükmüş gibi geliyor En az 2 Senede Kurtulursun bu durumdan alışma süreci biraz uzun sürüyor.Kayınvaliden Laf sokmuyorsa eşini kışkırtıp seni dövdürtmüyorsa Harcadığına karışmıyorsa Diğerlerini Sorun etmemelisin. Temizlik ev işlerinde kendini geliştirmeli atik olmalısın. Kayınvaliden yardım ediyormu ev temizliğinde kahvaltı hazırlar ken ?

merhaba bayanlar...
Ben 3 aylık evliyim... eşimle uzun bi nişanlılık süreci geçirdik, birbirmizi çok sverek evlendik. hala da öyleyiz... ama bakıyorum tartışmadğmz 1 gün geçmiyor. tartışmalarımız eften püften şeyler ama 3-4 saat bizi öyle uzaklaşıtıyo ki birbirimizden. Mesela hava güzel. Ben istiyorum ki, hadi çıkalım gezdireyim seni bugün desin. ama ona bişey demesem saatlerce evden çıkmaz. bu sebepten tartıştık . sonunda tatlıya bağlıoruz ama korkuyorum benim çok kırılgan yapım, sık küsmelerim , küstüğümde kabuğuma çekilip sessizliğe gömülmem bize zarar verir mi? nasıl yapmak lazım:(((((((((
Eşinin İzinli olduğu zamanlar planı sen yap ve eşine söyle yönlendir erkekler öyle şeyleri akıllarına getirmezler bütün hepsi aynı. ille surat atıcan trip atıcan ondan sonra akıllarına gelir. Sen Yönlendir Eşini Zamanla alışır ayak uydurmaya başlar hem senin sözün geçmiş olur ilerde senin için daha iyi olur Sözünden çıkmaz. Benim Eşim hafta içi izinli oluyor. ben kafamda planlarım yarın şunu yapalım bunu yapalım derim oda ayak uydurur ben demezsem zaten başka şeylere yönelir. yada bütün gün yatar. o yüzden ben söylüyorum o uyguluyor. Erkekleri Dürtmezsen onlardan bi cacık olmaz sıkma canını... Senin Planınada Uymuyorsa eğer Onun İzinli olduğun gün Arkadaş Çevrenle Çık dolaş gez bırak evde pineklesin zamanla kendi davranışından rahatsız olacaktır

Günümüz evlilikleri böyle işte. Erkek sabırsız kadın sabırsız. Arada hoşgörü olmayınca yürümüyor evlilikler. Böyle basit sebeplerden birbirlerine darılan, kavga eden eşleri görünce o kadar üzülüyorumki :( Allah yardımcın olsun canım :(

dışarda gezmek için tartışıp sonra küsüp saatlerce konuşmazsanız o evliliğin huzurunu bulmazsınız. evlilikte huzur bence sen ben olayı kalkarsa bulunur. alttan almayı öğrenmelisiniz nişanlılıktaki gibi istediğim yapılmadı diye nazlanırsanız her an,eşinizi de bıktırırsınız.ilerleyen günlerde tartışıyoruz diye değil de artık eşim benimle ilgilenmiyor diye açtığınız konuları okuruz.

mesela benim eşim uykudan uyandırıldığı anlarda çok sinirli olur :) nişanlıyken çok kez denk gelmiştim ilklerde zoruma gidiyordu ama baktım ki o onun huyu ne yapsam etsem değişmez çünkü istemsiz yapıyor evlendik hala eşimi uykusu kanmadan uyandırmaya korkarım uyandırdığımda da aksiliğini çekmek zorunda olduğumu bildiğimden alttan alırım.

genelde aksilik çıkarmam benim dediğim olmadı diye üstüne gitmem çünkü bilirim illa benim dediğim dersem o iş olmaz. sessiz kalırım ortak kararla benim istediğim yapılmış olur tabi yapılmadığı da olur.

tartışmaları uzatmam baktım o an için bi ortak yol yok mutfağa gider gelirim hiç az önceki konu konuşulmamış gibi konuşmaya devam ederim. uzatsam nereye kadar uzatıcam artık aileyiz evimizde devamlı tartışma ortamı yaratıp eşimi ve kendimi evden soğutmak istemem. eşim mesela soğuk konuşur. arada oralı olmam baktım uzatıyor çocuk gibi uzatma ağzımızın tadını kaçırma diye söylenirim oda uzatmaz zaten. uzatırsa da oralı olamam yani kusura bakmasın. cocuk gibi küsüp oturanlardan haz almıyorum.

nişanlılık dönemlerine göre eşimde benim gibi olmaya başladı ufak şeylerde konuyu büyütmüyor. zaten evlendikten sonra derdin gezmedik birbirimizi göremedik kıskandım olmuyor ay sonu hesapları yapılıyor faturalarla dertleniliyor :)

gezmekten öte evi insanın huzuru oluyor..

allaha şükür ben bunları yaparak mutlu ve huzurlu oluyorum eşimin huzurlu olduğunu da işten çıkar çıkmaz bir yerlerde vakit geçirmeden eve gelmesinden anlıyorum insan huzuru bulamadığı yerden uzaklaşmak ister bir süre sonra. uzun oldu arkadaşım kusura bakma ama sordun anlattım :) inşallah evinin huzuru hiç bir zaman kaçmaz birbirinize sevginiz hiç eksilmez.

TAtlim ne istiyorsan esine söyle, adam senin beynini okuyamaz.
Iyi birsey yaptiginda cok sevinerek, abartarak karsilik ver, kötü birsey yaptigindada buz gibi ol, bir iki cümleyle nekadar kirildigini anlat, ona karsi ilgisiz davran.
Aradaki farki cok iyi anlamasi lazim, ozaman senin eski canliligini ve sevgini istedigi icin seni küsdürmek istemez asla.
Ve gezmek istediginde beni gezdir deme, beni su parka götür, yada su alisveris merkezine gidelim de. Cani istemiyorsa ozaman saat 4´de gitsek, simdi sen ilk önce dinlensen diye bir alternatif sun. Esini izle, karakterini iyice ögren, ona göre hareket et. Her insan baskadir, sende esini nasil idare edecegini ögreneceksin mutlaka.

Son düzenleme:
merhaba bayanlar...

ilk yıl küsmeler, alınganlıklar, ayy beni sevmiyor mu diye sürekli sorgulamalar, kaprisler...kendi evliliğimi hatıradım ve gülüyorum şu an.korkmayın ama abartmayın, uzatmayın

Son düzenleme:
cevap veren herksin yorumlarını tek tek okudum...çok teşekkürler kızlar. üşenmeden yazmışsınız hepiniz bişeyler... ve yazdıklarınz hepsinde de haklısınız... ikimixin sevgimizden de şüphem yok o yüzden olumsuz düşüncelere kapılmıyorum ama kendimi nası düzeltmem lazım die sorguluyorum sadece.
ve farkediyorum ki , evliliğe büük beklentilerle başlamışım :) evin içinde oldğmz her an sevgili nişanlı oldğmz zamnlardaki gibi heyecan dolu aşk dolu geçecek gibi hayal etmişim. şuan gerçeklerle yüzleşiyorum... artık aile olduk. sıradan yaşamı paylaşıyoruz yeri geliyor. aslında eşimin en çok şikayet ettiği şey , ben senin aklını okuyamam. canın ne istiyosa ne yapmak istiyosan bana net ve açık söyle. aklını okuyamadım die trip atma.... ama bende de nalet olasıca bi huy var, istiyorum ki aynı şeyleri birlikte isteyelm. ben istiyorum diye bişeyleri yapmayalım :)
öyle zor süreçleri atlattık, şmdi evliyiz, yuvamızdayız aslında şkretmemiz , huzurmuzu bozmamaız lazım ama... işte...

ilk başlarda benim eşimde öyledi eşimin ailesi ile 4 ay aynı evde kaldım. En ufak oturmam bile eşimin gözüne batıyordu. Bu konu yüzünden çok tartıştık kendi evime geçtim şimdi rahatım. Ailesinin yanına gittiğimde sürekli yardım ederim gezmeye diye gidiyorum hiç bişi anlamadan geri geliyorum sürekli temizlik ve misafir ağırlama kimsede sormuyorki bugün sen ne istiyorsun diye. bütün hepsi aynı. Sabırlı ol daha alışma sürecindesin o Yüzden sana herşey yükmüş gibi geliyor En az 2 Senede Kurtulursun bu durumdan alışma süreci biraz uzun sürüyor.Kayınvaliden Laf sokmuyorsa eşini kışkırtıp seni dövdürtmüyorsa Harcadığına karışmıyorsa Diğerlerini Sorun etmemelisin. Temizlik ev işlerinde kendini geliştirmeli atik olmalısın. Kayınvaliden yardım ediyormu ev temizliğinde kahvaltı hazırlar ken ?

ev islerinden kacmiyorum,ben yaparken kv elini surmez hem.oturur.onlara gore ben gidip sarilip opmeliyim,surekli konusmaliyim.ama ben oyle bir yapiya sahip degilim.

arkadaşım çok üzüldüm durumuna,,neden hemen anne ,baba denilmesini beklerler,biraz zamna bıraksalar böyle şeyleri..

cevap veren herksin yorumlarını tek tek okudum...çok teşekkürler kızlar. üşenmeden yazmışsınız hepiniz bişeyler... ve yazdıklarınz hepsinde de haklısınız... ikimixin sevgimizden de şüphem yok o yüzden olumsuz düşüncelere kapılmıyorum ama kendimi nası düzeltmem lazım die sorguluyorum sadece.
ve farkediyorum ki , evliliğe büük beklentilerle başlamışım :) evin içinde oldğmz her an sevgili nişanlı oldğmz zamnlardaki gibi heyecan dolu aşk dolu geçecek gibi hayal etmişim. şuan gerçeklerle yüzleşiyorum... artık aile olduk. sıradan yaşamı paylaşıyoruz yeri geliyor. aslında eşimin en çok şikayet ettiği şey , ben senin aklını okuyamam. canın ne istiyosa ne yapmak istiyosan bana net ve açık söyle. aklını okuyamadım die trip atma.... ama bende de nalet olasıca bi huy var, istiyorum ki aynı şeyleri birlikte isteyelm. ben istiyorum diye bişeyleri yapmayalım :)
öyle zor süreçleri atlattık, şmdi evliyiz, yuvamızdayız aslında şkretmemiz , huzurmuzu bozmamaız lazım ama... işte...

yeni evlenenlere çok üzülüyorum..birbirinin huyuna suyuna alışmak zaman alıyor..daha çokk uzun zaman var önünüzde Allahın izni ile tavsiyem çok zıtlaşmamaya çalışın..

ev islerinden kacmiyorum,ben yaparken kv elini surmez hem.oturur.onlara gore ben gidip sarilip opmeliyim,surekli konusmaliyim.ama ben oyle bir yapiya sahip degilim.
eşini ikna edip ayrı eve çık güzelim ozaman 2 oda olsun senin olsun. Eşine güzelce ifade edersen kendini oda sana anlayışlı davranır ev üstüne ev kurulmaz

Back
X