İade de sıkıntı yaşıyorum :(

Maritsa

Bazen sktri cekmek lazim
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2011
4.185
25
108
İzmir
Yaklaşık 3 ay önce ,Sony vaio netbook'um çökmüştü.Garanti kapsamında olduğundan, onarılması için aldığım yere verdim.

1 ay sonra bilgisayar elime geçtiğimde, tuşları çalışmıyordu :50: durum böyle olunca, tekrardan arıza giderilsin diye gönderim .
Gene bir ay boyunca bilgisayarsız kaldım :50: tekrardan geldiğinde, aynı sorunlar devam ediyordu ve 3. kez aldığım yere verdim.
Yani toplamda 3 kez gidip geldi :50: tabii her defasında farklı bir yeri bozulmuş şekilde.

Bu ürün kaç kez gidip ,gelecek :/ toplamda 3 kez aynı sorun tekrarlanırsa, yenisi ile değişimi ya da iade mümkündür denildi :50: ama her defasında farklı bir yeri bozdular .
Bu ürünü iade edebilmem mümkün mü sizce :44: benzer durumla karşılaşan var mı ?

bence siz bilgisayarı aldıgınız yere biraz cazgırlık yapıp bunu kesinlikle alıp gitmeyecegini kabul etmedigini gerekirse tüm şikayetleri yapacagınızı madur oldugunuzu söyleyin..
değiştirmek zorundalar..
merkezi arayıp durumu belirtin ve magazada o bilgisayarı birdaha alıp gitmeyin bunu değiştireceksiniz diyceksiniz...
magaza baskı yapacak merkeze ve mecbur değiştirecekler..
aksi halde makbuzuyla tüketici haklarına müracat edersiniz...

Son geldiğinde baya bir çirkinleşip ,olay çıkarttım ama değişen hiçbirsey yok .
Merkezi aradım ,sony müşteri hizmelerini de :50: her aradığımda ,aldığınız yere götürün tamir edilsin dediler.

Son düzenleme:
Son geldiğinde baya bir çirkinleşip ,olay çıkarttım ama değişen hiçbirsey yok .
Merkezi aradım ,sony müşteri hizmelerini de :50: her aradığımda ,aldığınız yere götürün tamir edilsin dediler.

o zaman tüketici haklarına bi danışın ne diyecekler sansızlık gercekten.....

İyi akşamlar arkadaşım şikayet varda şikayet edin yada twit gibi yerlerde sayfanız varsa orada rezil edin bakın nasıl ilgileniyorlar.Bizimde başımıza geldi o yüzden biliyorum oralarda rezil ederseniz ilgilenirler

İyi akşamlar arkadaşım şikayet varda şikayet edin yada twit gibi yerlerde sayfanız varsa orada rezil edin bakın nasıl ilgileniyorlar.Bizimde başımıza geldi o yüzden biliyorum oralarda rezil ederseniz ilgilenirler

Senin başına ne gelmişti arkadaşım .:50:
Twitterim yok ki :43:

Senin başına ne gelmişti arkadaşım .:50:
Twitterim yok ki :43:

Biz net hattımızı degiştirdik canım 1 yıldır sorunsuz kullanıyorduk daha sonra ne olduyda net gitti kardeşim her yeri aradı şimdiki kullandıgımız yer sorun bizde degil eski yerinde dediler tam 1 aya yakın netimiz gelmedi kardeşim en sonunda dayanamadı çocuk haklı bilgisayar bölümü ögrencisi her işi nette en sonunda hem eski yeri hemde yeni yeri şikayet var twitter ve facede rezil etti 1 aydır yapılamayan net 1 günde yapıldı sorun eski yerde çıktı tabi her aradıgımızda arıza kaydı oluşturuyoruz diyorlar başka bişey yoktu.

Bence pazartesi günü bulunduğunuz ilçenin tüketici hakem heyetine gidin.
Onlar söylerler yapılması gerekenleri.
Ben 60 TL'ye aldığım bir pantolonu, tüketici hakem heyetini araya koyarak iade ettim ve paramı geri aldım:)
Burası yerel bir mağazaydı.
İkinci olarak da, 85 TL'ye aldığım iç çamaşırıyla ilgili tüketici hakem heyetine gittim.
Bu bilinen büyük bir markaydı. Dün aradılar, uzlaşmaya karar verdiler :)

Neyse, böyle olaylar sıkıntılı geçiyor. Sabretmen lazım.
Çünkü sonu güzel bitiyor.

Şikayet var yazabilirsiniz şikayetinizi bence şuan bile yazın mutlaka ararlar sizi

En iyisi beyaz masaya bildir. Bizim bir sorunumuz olmuştu, bir türlü ulaşamadığımız adamlar durumu düzeltene kadar aramaya başladılar yüzsüz yüzsüz.

(Altus hiçte Arçelik'in garantisi altında değilmiş)

ben de önceki hp notebookumla şarj olma ile ilgili sıkıntı yaşamıştım, bir kez servise gitti, 3 kez şarj aleti gönderdiler,
en son müşteri hizmetlerini arayıp notebookla ilgili mağdur olduğumu anlattım ve para iadesi yada mal değişimi talep ettim, gayet nazik bir şekilde fatura bilgilerimi mail atmamı istediler, banka hesap numarası istediler ve paramı iade ettiler,

iade parası ile yeni notebook aldım.

sony müşteri hizmetlerini aradığınızda neden aldığınız yere vermenizi söylüyorlar anlayamadım? aldığın yerle ne alakası var, sanki aldığınız yer üretiyor bilgisayarı hayret birşey yani!
bence de şikayet sitelerine yazın sorununuzu,
bana kalırsa sizi oyalayıp garanti süresinin dolmasını bekliyorlar :19:

Son düzenleme:
Bizde elektronik ev eşyasında yaşadık böyle bir sorun.
Gitti geldi garanti kapsamında servise ve her seferinde ürün bana yeni bir eksikle geldi.

3.sefer gerekli cazgırlık(!) evraklarımızı tamamladığımız için yenisi ile değişim yapıldı.

Tüketici gazetelerinde ya da köşelerinde deşifre edin ya da beyaz masaya şikayet...

4077 ye gore farkli sorunlardan 3 den fazla ayni sorundan da 2 den fazla garantiye gidip ariza tespit edilir yada 20 is gununu firma onarim icin gecirirse secimlik haklarini talep edebilirsin Sony gibi buyuk firmalarin problem cikartacagini sanmiyorum . Bedeli nedir bilmiyorum sanirim bu yil 987.5 TL nin altinda olan uyusmazliklara tuketici hakem heyetleri bunun ustunde ki uyusmazliklara da Tuketici Mahkemeleri bakiyor diye biliyorum .

Back
X