İç dökme...

Hollanda merkezli ,Türkiye'nin de her yerinde otelleri olan,turizm ve inşaat firması idi.
Umarım gönlüne göre bir iş sen de bulursun.
Hepimiz buluruz.

Bizimki de Almanya merkezli inşaat izolasyon malzemeleri. Alman & Amerikan firması. Kulağa ne hoş geliyor di mi ?

Benim o firmada işe girdiğimi duyan oo çok güzel maaş alıyordur diyormuş.
Onlara ne ise.Ah dışı seni içi beni yakar ne de güzel bir sözmüş.

Hahah aynen aynen. Gerçi yine fena değildi benim maaşım ama çok büyük görev tanımı problemlerim olduğundan keyfini çıkartamıyordum.

Bir of çeksem karşıki dağlar yıkılır. Yarama tuz bastı bu konu, şu anda karşı masamda bugün itibari ile depoda müdürken şube müdürlüğüne terfi eden patron yalakası memleketlisi var. Sağlık bölümü 2 yıl okuyayım dedim 2. yılda bölümün kodunu sağlıktan tarıma aldılar şu an ne tarım ne de sağlık, bölümün kodunu kabul etmiyor 81 aldım 1 kişi bile almadılar hatta bi arkadaşım ben 72 aldım atanacağım sen kalacaksın dedi ve gerçekten memur oldu :) muhasebe işi olsun diye buraya 4 yıl önce başvurdum alındım hala aynı ünvanla işteyim 2 yıl sonra işe başlayan adam benden daha çok maaş alıyor ve şef oldu! Benim oğlum 2 yaşında diye onu bahane ettiler, bunu bahane edip de terfi etmemi engelleyen kişinin de benimkinden küçük çocuğu olan patrona sultan muamelesi yapan harem ağası bir müdüre.

Öncelikle hayatta başkalarının hayatlarını, çalıştıkları pozisyonlara nasıl geldiklerini, çektikleri zorlukları falan konuşmak belli bi noktadan sonra kıskançlığa girebiliyor. Eğer başkalarını konuşur onlara kafa yorarsanız yerinizde sayarsınız. Nasıl müdür olduysa oldu, bu bizi ilgilendirmez. Herkes kendinden sorumlu.
İkinci husus da gizli işsizlik meselesi. Bu ülkede çok ciddi bir gizli işsizlik var. Yani bu gizli işsizler çalışıyor gibi gözüküp de aslında çalışmayanlar. Bunların marjinal verimliliklerini yok ya da faydadan çok zarar sağlıyorlar. Üretime, kazanca hiçbir katkısı olmadığı halde maaş alan insan çok bizim ülkemizde.

Back
X