içe dönük olması yedi bitirdi beni resmen

GunesinKizi35

9. takım mezunu
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
3.940
10.152
408
İzmir
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar

sevgilimin içe dönük olması sorununu sıkıntısını paylaşmak istememesi beni yedi bitirdi resmen kızlar.. sorunlarını paylaşmayı sevmiyor hiç bir şekilde . kendi içinde çözmeye çalışıyor fakat o sorun çözerken girdiği sinirli hal beni benden alıp götürüyor. 5 km öteden biriyle tartıştığını anlarsın o kadar kötü oluyor. ne oldu derim şununla tartıştım der ama o kadar neden diye sorduğumda daha çok gerilmeyeyim istersen hayatım sorma der. hadi olayın sıcaklığı ile sormadım aradan biraz zaman sonra sorarsın yine cevap alamazsın.

bizimle ilgilide öyle davranıyor. tartışıyoruz mesela kendi haline kalmak ister. ben sorunları konuşup tartışmak taraftayım ki bir kaç gün sonra barıştığımızda üstü örtülmesin üzeri örtülünce daha büyük sorun çıkmasın diye. yok hayır tartışmaz.

Bir gün kavga ediyorduk yine kapatma şu konuları tartışıp konuşup rahatlayalım dedim demez olaydım. sen benimle tartışmaktan zevk mi alıyorsun tartışarak rahatlayan bir seni duydum neler neler. ben hiç bir zaman ilişkide sıkma taraftarı değilim sıkmam da. ama o böyle yaptıkça ben sıkılıyorum bunalıyorum adeta . bazen onun bu tavrı yüzünden kafamı duvarlara vurup parçalayasım geliyor. bugünde tartışmış babasıyla sorunun ne olduğunu söylemedi hava almak için dışarı çıktı şimdi ve benim okuldan arta kalan 2 günüm var yarın ve cuma günü yarın görüşelim dicektim sinirli diye bir şey söylemedim cumaya kaldı buna da çok gerildim. sinirlerim boşaldı resmen oturdum sinirden ağlıyorum .

yani kısacası bayanlar ben bunun bu tavrını nasıl değiştirebilirim. fikirlerinize ihtiyacım var

sadece sıkıntılarını paylaşmıyor zannettim ilk ben de öyleyim diyecektim genel olarak pek sıkıntımı paylaşmayı sevmem.ama senin erkek arkadaşın ayrıca sinirli de galiba biraz.

bana pek belli bir yaştan sonra kişileri değiştirebilmek mümkün gelmiyor.onun karakteri öyle oturmuş bir kere.kolay kolay değişmez gerçi kaç yaşındasınız bilmiyorum.

biraz huyuna gitmeye çalış.

çözmüşsün bak erkek arkadaşını onu gerçekten seviyorsan onun karakteri göz önüne alarak davran.

sevmiyorsan uğraşma bence değişmez.

sadece sıkıntılarını paylaşmıyor zannettim ilk ben de öyleyim diyecektim genel olarak pek sıkıntımı paylaşmayı sevmem.ama senin erkek arkadaşın ayrıca sinirli de galiba biraz.

bana pek belli bir yaştan sonra kişileri değiştirebilmek mümkün gelmiyor.onun karakteri öyle oturmuş bir kere.kolay kolay değişmez gerçi kaç yaşındasınız bilmiyorum.

biraz huyuna gitmeye çalış.

çözmüşsün bak erkek arkadaşını onu gerçekten seviyorsan onun karakteri göz önüne alarak davran.

sevmiyorsan uğraşma bence değişmez.

canım seviyorum elbette . evet biraz sinirli. şu güne kadar çok huyuna gitmeye çalıştım ve gittiğimi de düşünüyorum fakat son günlerde neden bu kadar kafama takılmaya başladı her şey onu da bilmiyorum . kendime de engel olamıyorum neden diyorum neden böyle

herkesin bir huyu var onuda öyle kabullenmen gerekiyor sanirim..
birinin huyunu degistiremezsin ki bence degismeyede kalkma daha kötü olur..

herkesin bir huyu var onuda öyle kabullenmen gerekiyor sanirim..
birinin huyunu degistiremezsin ki bence degismeyede kalkma daha kötü olur..

huyunu tamam değiştiremem de şu son günlerde bende çok zorlanıyorum . üzülüyorum yeri geliyor kırılıyorum . ve en çokta birine sinirlendiği zaman bana verdiği cevaplara kahroluyorum . biliyorum belki isteyerek yapmıyor fakat çok üzülüyorum . en basitinden az önce dedim ki hayatım çıktın ama msnin açık kaldı bana dedi ki ne yapayım yani geri mi döneyim kaldıysa kaldı şuan bişey yok gibi görülebilir bu cümlede fakat o an ki ses tonundan tınısından anlayabiliyorum . farkına varıyor kırdığının ama kırdıktan sonra çok geç olabiliyor. her zaman balım gülüm geçmez hayat biliyor farkındayım ama bir sebepten dolayı ne olursa olsun bana ses tonunun değişmesi üzüyor beni. bende sinirleniyorum kızıyorum ama ben aynını yapmıyorum ona yansıtılmamalı gibi geliyor çünkü bana. şuan bile yazarken düğüm düğüm oluyor boğazım .

Herkesin bir karakteri vardır.
Senin sevgilin de içine kapanıkmış.
Bunun için onu suçlamak yersiz olur sanırım.
Demek ki paylaşmayı sevmiyor.İçine atıyor.
İçine atması onu sinirli yapar.
Paylaşmasını istediğinde de sana patlar.
İki ucu pis değnek .
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

Herkesin bir karakteri vardır.
Senin sevgilin de içine kapanıkmış.
Bunun için onu suçlamak yersiz olur sanırım.
Demek ki paylaşmayı sevmiyor.İçine atıyor.
İçine atması onu sinirli yapar.
Paylaşmasını istediğinde de sana patlar.
İki ucu pis değnek .
Ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.

deveyi gütmek zor diyardan gitmek ölüm. ben onu değiştirmeye çalışmıyorum hiç öyle bir çabam olmadı. aksine hep olduğu gibi sevdim. zaten olduğu gibi olmasaydı asla sevmezdim. ama bazen hali tavrı hareketleri... düşünmesini isterim yani. kırılır mı acaba gücenir mi bana diye. hep kırılgan yapıda bir insandım ama genelde yansıtmadım bunu . şuan arasa yine aynı şekilde kan kusarım kızılcık şerbeti derim. benim üzüldüğümü bildiği zaman üzülür diye. anlatmaya çalışıyorum bazen. bak hayatım böyle olunca üzülüyorum diye. haklısın ama yapım diyor. benimde yapım ama laf edemiyorum. değişmesin ama alttan da alamaz yazık değil mi banada:43:

ice dönüklülükle alakasi yok erkekler genelde bir sorunlari oldugunda paylasmazlar kendi kabularina cekilip kendi iclerinde cözüm arayisina girerler,bulduklari an tekrar hayata dönerler.. :) yani sadece senin sevgiline has bir durum degil.Bu durumda israrci olmamak da fayda var cünkü durum degismiyecektir..
Huzuru sakinligi seviyor ne güzel :) Sorunlari konusurken illa tartisma boyutunda olmasi gerekmiyor sohbet ederek bi denesen
iliskilerde büyük sorunlar olmasa bile beklentiler istekler hakkinda konusuluyor ama israrci olmamaya özen göster:34:

ice dönüklülükle alakasi yok erkekler genelde bir sorunlari oldugunda paylasmazlar kendi kabularina cekilip kendi iclerinde cözüm arayisina girerler,bulduklari an tekrar hayata dönerler.. :) yani sadece senin sevgiline has bir durum degil.Bu durumda israrci olmamak da fayda var cünkü durum degismiyecektir..
Huzuru sakinligi seviyor ne güzel :) Sorunlari konusurken illa tartisma boyutunda olmasi gerekmiyor sohbet ederek bi denesen
iliskilerde büyük sorunlar olmasa bile beklentiler istekler hakkinda konusuluyor ama israrci olmamaya özen göster:34:

ya canım sohbet ederek de açmak istemiyor ki kapat kapat üzerini kapat. bir gün çok büyük bir tartışma yaptık tüm eski mevzular döküldü ortaya. ben bunu bir kez yaşadım bir kez daha yaşamak istemiyorum . bak mesela şimdi konuştuk dedim ki yatacaktım hayatım ondan aradım tamam canım Allah rahatlık versin dedi( bir arkadaşıyla beraber şuan ) dönerken ararsın dedim tamam hayatım dedi kapadık. ayrıca zaten sinirli olduğu için ve biraz da sabit fikirlidir hani ısrarı bir kenara bırak bir kere söylemek için bin kere düşünüyorum . aslan burcu ve burcunun ne kadar negatif özelliği varsa barındırıyor. he şimdi diyeceksiniz ki bu adam böylede sen dört dörtlük müsün ? elbette değilim benimde hatalarım yanlışlarım oldu fakat en azından onun gibi de değilim. bilmiyorum yani. ben mi çok hoşgörü gösterip alttan alıyorum da onun yaptığı aslında normal fakat bana garip geliyor çözemiyorum. aslında sızlanmayı çok sevmem. ama biz 1-2 hafta çok fena tartıştık o günden sonra üstüme bir kuşku oturdu. her yaptığı hareket herşey her tavrı banaymış gibi geliyor. sağlıklı bir düşünce değil farkındayım fakat sıyıramıyorum kendimi . biraz soyutlansam uzak kalsam belki aklımı toplayacağım ama ne o izin verir ne ben dayanabilirim . ama böylesinde de kafayı yememek işten değil

Tam ne burcu diyecektim aslan burcuymus. Aslan burclari sinirli olur. Her sorununu seninle paylasmamasi aksine guzel birsey. Oteki turlu kafan sisseydi, bu kez derdin ki keske sorunlarini paylasmasa benimle.

Bu durum onun karakterinin bir parçası anlaşılan değiştirmeniz mümkün değil. Ama ortada hiçbir sorun yokken; yani normal bir günde onun bu tutumu karşısında ne hissettiğinizi paylaşabilirsiniz. Önemli olan "sen böyle yapıyorsun" vs. şeklinde değil de onun tutumu karşısında ne hissettiğinizi paylaşmanız. Bu şekilde orta yol bulmanız daha kolay olabilir.

Tam ne burcu diyecektim aslan burcuymus. Aslan burclari sinirli olur. Her sorununu seninle paylasmamasi aksine guzel birsey. Oteki turlu kafan sisseydi, bu kez derdin ki keske sorunlarini paylasmasa benimle.

:53:

Bende aynı arkadaşın sevgilisi karakterindeyim, içime kapanık..
Konuşmaktan çok susmayı tercih ediyorum, sinirden konuşamıyorum çünkü..
Ama sevgilim aslan burcu ve bunun tam tersi, konuşur konuşur konuşur..
Hiç bir şeyi içine attığını, çekingenlik yapıp anlatmadığını görmedim 7 yıldır.. :1:

sevgilimin içe dönük olması sorununu sıkıntısını paylaşmak istememesi beni yedi bitirdi resmen kızlar.. sorunlarını paylaşmayı sevmiyor hiç bir şekilde . kendi içinde çözmeye çalışıyor fakat o sorun çözerken girdiği sinirli hal beni benden alıp götürüyor. 5 km öteden biriyle tartıştığını anlarsın o kadar kötü oluyor. ne oldu derim şununla tartıştım der ama o kadar neden diye sorduğumda daha çok gerilmeyeyim istersen hayatım sorma der. hadi olayın sıcaklığı ile sormadım aradan biraz zaman sonra sorarsın yine cevap alamazsın.

bizimle ilgilide öyle davranıyor. tartışıyoruz mesela kendi haline kalmak ister. ben sorunları konuşup tartışmak taraftayım ki bir kaç gün sonra barıştığımızda üstü örtülmesin üzeri örtülünce daha büyük sorun çıkmasın diye. yok hayır tartışmaz.

Bir gün kavga ediyorduk yine kapatma şu konuları tartışıp konuşup rahatlayalım dedim demez olaydım. sen benimle tartışmaktan zevk mi alıyorsun tartışarak rahatlayan bir seni duydum neler neler. ben hiç bir zaman ilişkide sıkma taraftarı değilim sıkmam da. ama o böyle yaptıkça ben sıkılıyorum bunalıyorum adeta . bazen onun bu tavrı yüzünden kafamı duvarlara vurup parçalayasım geliyor. bugünde tartışmış babasıyla sorunun ne olduğunu söylemedi hava almak için dışarı çıktı şimdi ve benim okuldan arta kalan 2 günüm var yarın ve cuma günü yarın görüşelim dicektim sinirli diye bir şey söylemedim cumaya kaldı buna da çok gerildim. sinirlerim boşaldı resmen oturdum sinirden ağlıyorum .

yani kısacası bayanlar ben bunun bu tavrını nasıl değiştirebilirim. fikirlerinize ihtiyacım var

ilşkiniz yenimi :) benm nişanlımda böyleydi . bende artık ona anlatmadım suratım asık olurdu ne oldu derdi şunla şu oldu neden derdi boşver derdim:) bunu baya sürdürdüm sonra oda anlatmaya basladı bende:) ama bu 2 sene sürdü

ya tamam çok dırdır da etmesin ama beni de bu kadar germesin çok sinirliyim hala gece dönerken de aramayı unutmuş uyuyup kalmış eve gelice sabah 5te bir kalktım uyku haram ne oldu ne bitti derken

Bu durum onun karakterinin bir parçası anlaşılan değiştirmeniz mümkün değil. Ama ortada hiçbir sorun yokken; yani normal bir günde onun bu tutumu karşısında ne hissettiğinizi paylaşabilirsiniz. Önemli olan "sen böyle yapıyorsun" vs. şeklinde değil de onun tutumu karşısında ne hissettiğinizi paylaşmanız. Bu şekilde orta yol bulmanız daha kolay olabilir.

ya canım konuşurken söylüyorum zaten bak hayatım şu tavrın beni üzüyor bilmem ne haklısın canım ama yapım bu diye sıyrılıyor işin içinden

:53:

Bende aynı arkadaşın sevgilisi karakterindeyim, içime kapanık..
Konuşmaktan çok susmayı tercih ediyorum, sinirden konuşamıyorum çünkü..
Ama sevgilim aslan burcu ve bunun tam tersi, konuşur konuşur konuşur..
Hiç bir şeyi içine attığını, çekingenlik yapıp anlatmadığını görmedim 7 yıldır.. :1:

benimki de azıcık konuşsa diye neler vermezdim.

ilşkiniz yenimi :) benm nişanlımda böyleydi . bende artık ona anlatmadım suratım asık olurdu ne oldu derdi şunla şu oldu neden derdi boşver derdim:) bunu baya sürdürdüm sonra oda anlatmaya basladı bende:) ama bu 2 sene sürdü

ne çok yeni ne çok eski aşağı yukarı 2 sene bitecek bizimde. anlatmasam surat assan neden böyle yapıyorsun der . bişey demezsem kısasa kısas mı yapıyorsun der. diyorum ya burcunun ne kadar aksi özelliği varsa barındırıyor . kanser olucam genç yaşımda. küçükte değiliz o 28 ben 21 yaşındayım .

Bende susması için..
Erkek kısmı o kadar konuşmaz sus biraz diyorum.. :1:

işte model model cins cins sırf sevgililerimiz eşlerimiz değil sorun. abilerimiz babalarımız . erkeklerin ince düşünme gibi bir meziyetleri yok ya . ben bunu anlamıyorum . sen ilerde baba olacak ev geçinderecek insansın düşün değil mi azıcık ama yok nasılsa biz kadınlar düşünürüz. var yani düşünen nasılsa. umurlarında mı ki

Benimki de her özelliğini taşıyor ama sessizlik gibi bir özelliği mevcut değil, ilk tanıdığım da ağzı var dili yok, dedim bu tam benlik, çünkü bende aynıyım ya, sonradan bir açıldı tutabilene aşk olsun.. :27:

Bi de çok sivri dilli ya, kırarı mı kırmaz mı hiç düşünmüyor..
Ben on kere düşünüp konuşan biri olduğum için alışmam zor oldu, hatta hala bile alışmış değilim..
Önyargılı biraz, fazla detaycı kim kiminle ne yapmış ona soracaksın.. :26:

Bence tekrar düşün bu detaylardan sonra.. :1:

Benimki de her özelliğini taşıyor ama sessizlik gibi bir özelliği mevcut değil, ilk tanıdığım da ağzı var dili yok, dedim bu tam benlik, çünkü bende aynıyım ya, sonradan bir açıldı tutabilene aşk olsun.. :27:

Bi de çok sivri dilli ya, kırarı mı kırmaz mı hiç düşünmüyor..
Ben on kere düşünüp konuşan biri olduğum için alışmam zor oldu, hatta hala bile alışmış değilim..
Önyargılı biraz, fazla detaycı kim kiminle ne yapmış ona soracaksın.. :26:

Bence tekrar düşün bu detaylardan sonra.. :1:

sivri dil konusunda haklısın ben bunu dersem bu nasıl karşılanır hiç demiyor düşünmüyor. bende çok düşünürüm özellikle ona karşı bir msj atacaksam bile olurda dediğimi anlamaz yanlış anlar diye ayrıntı vererek nokta virgülle yazarım o kadar yani. söylerken de öyle söylemeden 1 söyleyeceksem 1000 düşünürüm ama o öyle değil. pat küt söyler . ön yargılı olduğu ve detaycı olduğu da doğru bak mesela geçen abim bunu faceten eklemiş ya abim olduğunu fark etmeseymiş abim buna küfretseymiş bu kendine yediremeyip abime söylenseymiş abim babama deseymiş babam onlara gitseymiş. bir senaryo yazdı anlatamam . yuh dedim resmen :1:

Aynı tarif ettiğiniz gibi bir kişi olarak tavsiyem üzerinize alınmayın sakın. Canım sıkkınken üzerime gelinmesi beni de daha çok sinirlendiriyor neden bilmiyorum, halbuki biraz zaman verilse ben olayı içimde çözüp yanaşıcam yine sevdiğime ama işte bunun bir mizaç meselesini olduğunu anlatmak zor, insanlar haklı olarak üzerine alınıyor bu durumu. Canınızı sıkmayın, kendinizi yemeyin boş yere, başka konularda eminseniz ona olan sevginizden bu da onun kusuru oluversin :31:

Değiştiremezsin zira bahsettiğin durum kadın ve erkeğin stresse karşı gösterdiği tepkilerin farklılığından ileri gelir.

Kadınlar bir sorun olduğunda bunu paylaşarak çözümlemeyi tercih ederler. Ancak erkekler için tam aksi geçerlidir. Erkek bir sorunu olduğunda içe çekilerek konuya ilişkin gözlem yapmak ister.

Bu, kadın ve erkek arasındaki zihinsel farklılıklardan biridir. Kısacası empati yapmalısın. Sen nasıl ki sorununu paylaşarak rahatlamak istiyorsan, erkek tam zıddı olarak içe çekilme yöntemiyle halletmek istiyor.

Erkek arkadaşını sıkboğaz etmek yerine paylaşma ihtiyacını hemcinslerinle gidermeni öneririm.

Bu arada, tüm bu söylediklerim kişisel fikirlerim değil bilimsel gerçeklerdir.

Son düzenleme:
Back
X