- Konu Sahibi GunesinKizi35
Değiştiremezsin zira bahsettiğin durum kadın ve erkeğin stresse karşı gösterdiği tepkilerin farklılığından ileri gelir.
Kadınlar bir sorun olduğunda bunu paylaşarak çözümlemeyi tercih ederler. Ancak erkekler için tam aksi geçerlidir. Erkek bir sorunu olduğunda içe çekilerek konuya ilişkin gözlem yapmak ister.
Bu, kadın ve erkek arasındaki zihinsel farklılıklardan biridir. Kısacası empati yapmalısın. Sen nasıl ki sorununu paylaşarak rahatlamak istiyorsan, erkek tam zıddı olarak içe çekilme yöntemiyle halletmek istiyor.
Erkek arkadaşını sıkboğaz etmek yerine paylaşma ihtiyacını hemcinslerinle gidermeni öneririm.
Bu arada, tüm bu söylediklerim kişisel fikirlerim değil bilimsel gerçeklerdir.
ben zaten onu kendi sorunlarımla sık boğaz etmedim hiç bir zaman ama ondan biraz paylaşımcı olmasını bekledim kabul ediyorum . ve bunun da sebebi yine o . benimle de başkasıyla da ilgili sorunu olunca sustuğu için hangisi benden yana sorunların hangisi değil bilemiyorum ve panikliyorum .
teşekkür ederim canım yorumun için zaten sıkmam ama son zamanlarda her şey ardı ardına geldi ve şimdi bunların olması canımı sıkıyor. yaptığı hareketleri ters anlamaktan alıkoyamıyorum kendimiAynı tarif ettiğiniz gibi bir kişi olarak tavsiyem üzerinize alınmayın sakın. Canım sıkkınken üzerime gelinmesi beni de daha çok sinirlendiriyor neden bilmiyorum, halbuki biraz zaman verilse ben olayı içimde çözüp yanaşıcam yine sevdiğime ama işte bunun bir mizaç meselesini olduğunu anlatmak zor, insanlar haklı olarak üzerine alınıyor bu durumu. Canınızı sıkmayın, kendinizi yemeyin boş yere, başka konularda eminseniz ona olan sevginizden bu da onun kusuru oluversin![]()