içe dönük olması yedi bitirdi beni resmen

Değiştiremezsin zira bahsettiğin durum kadın ve erkeğin stresse karşı gösterdiği tepkilerin farklılığından ileri gelir.

Kadınlar bir sorun olduğunda bunu paylaşarak çözümlemeyi tercih ederler. Ancak erkekler için tam aksi geçerlidir. Erkek bir sorunu olduğunda içe çekilerek konuya ilişkin gözlem yapmak ister.

Bu, kadın ve erkek arasındaki zihinsel farklılıklardan biridir. Kısacası empati yapmalısın. Sen nasıl ki sorununu paylaşarak rahatlamak istiyorsan, erkek tam zıddı olarak içe çekilme yöntemiyle halletmek istiyor.

Erkek arkadaşını sıkboğaz etmek yerine paylaşma ihtiyacını hemcinslerinle gidermeni öneririm.

Bu arada, tüm bu söylediklerim kişisel fikirlerim değil bilimsel gerçeklerdir.

ben zaten onu kendi sorunlarımla sık boğaz etmedim hiç bir zaman ama ondan biraz paylaşımcı olmasını bekledim kabul ediyorum . ve bunun da sebebi yine o . benimle de başkasıyla da ilgili sorunu olunca sustuğu için hangisi benden yana sorunların hangisi değil bilemiyorum ve panikliyorum .

Aynı tarif ettiğiniz gibi bir kişi olarak tavsiyem üzerinize alınmayın sakın. Canım sıkkınken üzerime gelinmesi beni de daha çok sinirlendiriyor neden bilmiyorum, halbuki biraz zaman verilse ben olayı içimde çözüp yanaşıcam yine sevdiğime ama işte bunun bir mizaç meselesini olduğunu anlatmak zor, insanlar haklı olarak üzerine alınıyor bu durumu. Canınızı sıkmayın, kendinizi yemeyin boş yere, başka konularda eminseniz ona olan sevginizden bu da onun kusuru oluversin :31:
teşekkür ederim canım yorumun için zaten sıkmam ama son zamanlarda her şey ardı ardına geldi ve şimdi bunların olması canımı sıkıyor. yaptığı hareketleri ters anlamaktan alıkoyamıyorum kendimi

Kesinlikle karakterle ilgili.
Benim erkek arkadasımda kısmen böyle.
Hee kavgada tartışmada maşallah çatır çıtır kavga eder susmadan ama normal sıradan bir sıkıntısını kolay kolay anlatmaz.
Ya baska bır konudan denk gelecektır oyle anlatır ya da ben didiklerimde söyler.
Subattan beri bir öğrencisi sorunluymus mesela.Canından bezmıs kız yuzunden ama ben bunu daha geçen gün öğreniyorum tesadüfen anlattı da.Belki bizimki uzakta olmamızdan da kaynaklı ama çok duygularını ifade etmez.Ben çözmye çalışırm.Bende bu konuda sıkıntı duydugumu aklıma takılan bişey olursa sorması konusması ve dertlesmesi gerekıtgın soyledım ama sanırım hala aynıyız yada biraz ilerleme kaydettik.
Değiştiremeyiz bence karakterleri bu.

Bende birçok sorunumu kimseyle paylaşmayı sevmem, hatta eşimle bile
Ama eşimle problemim varsa çözülene kadar susmam :27:

Sevgilin fazla kapanık yani, konuşmadan nasıl çözeceksiniz ki
Herşey herkese söylenmez ama konunun muhatabı kimse ona söylenerek çözüme ulaşmak mümkünken herşeyi içinde biriktirmesi doğru değil.. Bi yerde patlak verir o daha beter olur..

bilimsel gercek olabilir ama her zaman istisnaları vardır öyle olmayan erkeklerde var basta benim abim..konustukca rahatlar
icine kapanık olması baska
bunu yansıtması baska...icine kapanıksa yansıtmaması da lazım bence
o zaman yorulur insan ama madem böyle elinizden geldiğinde bu duruma alıstıracaksınız kendinizi
huyları değiştirmek zordur

Bende birçok sorunumu kimseyle paylaşmayı sevmem, hatta eşimle bile
Ama eşimle problemim varsa çözülene kadar susmam :27:

Sevgilin fazla kapanık yani, konuşmadan nasıl çözeceksiniz ki
Herşey herkese söylenmez ama konunun muhatabı kimse ona söylenerek çözüme ulaşmak mümkünken herşeyi içinde biriktirmesi doğru değil.. Bi yerde patlak verir o daha beter olur..

oldu zaten bi ara patlak vermişti yine verecek gibi geliyor:43::43:

yükselen burc genelde insanlarla iliskilerimizi etkiler ..yükseleni balık mıdır bilemem benm sözlümün yükseleni balık
duygusaldır evet her sorununu anlatmak istemez ama bana öyle asırı sinirli tepkiler vermez
yalnz cok ciddi bir meselede espri yaparsam kıyamet kopar
tanıdıkca ona göre sekilleneceksin baska türlü anlasmak zor :)

ve ekleyeyim ama sorunlarını paylasır bazen sadece üzmek istemedim seni der ama sorarsam yine anlatır
tabi bu anlattıkları binde biri bence birazda henüz aynı evde yasamamkla da alakalı ortam bulmakta önemli

Back
X