İçim acıyor :(

Unfortunate

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2014
659
400
33
Boşanma davasını açtım ve doğum yapmama 2 hafta falan kaldı. Evlilikte iyi niyetim hep suistimal edildi, güzel bir ilişki yaşadım diyemiyorum olması gereken buydu o yüzden boşanmak mantıklı. Mantıklı olmasına mantıklı ama rüyalarım, hayallerim, keşkelerim beni mahvediyor. 3 kere rüya gördüm görürken çok güzeldi huzurluydum uyanınca içimi delip de geçti.. Birisinde bebeğim doğmuş eşimle yan yana yataktaydı bebek etrafa gülücük saçıyordu eşim uyuyordu ben de onlara huzurla bakıp eğilip bebeği öptüm ve külkedisi uyandı.
Diğer ikisinde de eşimle mutluyduk hele dün :( ilk günlerimizde ki gibi göz gözeydik mutluyduk bir ara kolum acıdı ve eşim koluma masaj yaptı çok çok basit aslında ama şefkate o kadar ihtiyacım var ki o masaj bana dünyaları verdi, rüya beni o kadar mutlu etti ki uyandığımda yutkunamadım...
Ailem, akrabalarım, arkadaşlarım hepsi arkamda destekçim hiç yalnız kalmıyorum çok şükür ama işte herkesin yeri farklı.. Geçen doktora gittim bebeğine aşı vurdurmaya gelen çiftler.. Çok özendim ne yalan söyleyeyim... Şimdi baba evindeyim, bebeğimle odam var, maddi olarak da çok şükür ihtiyaçlarımı alabiliyorum. Ama sığıntı gibi hissediyorum sanki bir şey olacak ve valizlere eşyalarımızı koyup toplanıp gideceğiz...
Kimseyle konuşamıyorum, içim acıyor ve çoğu zaman hatıralarım, hayallerim yüzünden yutkunamıyorum.. Sevenlerim,ailem üzülmesin diye güçlü taklidi yapıyorum. Bazen diyorum keşke ben de feryat figan ağlayanlardan olsaydım...
Neden böyle oldu? Kötüyle kötü olsam ben de fenalıklarına fenalık yaparak karşılık versem benimle uğraşmayı bırakırlar mıydı ? Yoksa yine mi böyle keşkelerim olurdu ? O kadar fedakarlığımın hiç mi hatırı yoktu? Eşim denen şahsiyet sonradan pişmanlık duyduğunu belirten şeyler söylemişti ama samimi miydi bilmiyorum, sanmıyorum da çünkü nafaka, tazminat konusu açıldığında zora girdiği zaman konuştu. Beddua etmiyorum ama aldıkları ah'lar onları mutlu edecek mi ?
Geçer mi bu günler? Ne yapmalı ? İlerde şuna da kendini hazırla dediğiniz, yaşadığınız şeyler var mı? Kendimi tam anlatamıyorum ama sanırım sihirli bir değnek bekliyorum.. Bana bir yol gösterin...

Boşanma sebebiniz neydi?

Eşim beni hep küçümserdi. Sen yapamazsın sen edemezsin. Öz güvenimi bitirdi. Sürekli benim dediğim olacak tavrı. Kavgalarda haksız da olsa haklı da olsa bağırarak haklı olma anlayışı. Evlendiğimizden beri ortada bir şey olmamasına rağmen bir kaç tane akrabasının sürekli benimle uğramaya çalışması ve bunları gördüğü haklısın demesine rağmen arkamda durmaması, sahiplenmemesi. Evlilikte sürekli ezildim evde söz sahibi değildim.. Bir kaç tane büyük yalanını yakaladım ve güven problemi de vardı.. Kendi işi olduğunda hemen yapılması gerekiyordu benim bir işim olduğunda hallederiz tamam sonra.. Bunun gibi şeyler işte..

hiççç öyle düşünmeyin.ben hamileyken eşimle boşanma arifesine geldik,ama boşanmadık.halen mutsuzum,keşke diyprum hamileyken çekip gitseydim,hele hele doğumdan hemen sonraki aylarım kabus gibiydi,daha yıkıcı daha yıpratıcı.şimdi çocuk büyüdükçe kopması daha zor

hiççç öyle düşünmeyin.ben hamileyken eşimle boşanma arifesine geldik,ama boşanmadık.halen mutsuzum,keşke diyprum hamileyken çekip gitseydim,hele hele doğumdan hemen sonraki aylarım kabus gibiydi,daha yıkıcı daha yıpratıcı.şimdi çocuk büyüdükçe kopması daha zor
Çocuğu da beni de yaktı.. İkimizin içinde de hep ukde kalacak.. Ben içime atarım savaşırım ama çocuğa ne diyebilirim ki nasıl teselli edeceğim.

Büyük bir sebep olmasa boşanmazdınız zaten eminim ki mücadele etmişsinizdir bence bu saatten sonra bebeğiniz doğacakken sizinle boşanmasına sebep olan eşiniz üzülsün siz de bebeğinizle mutlu olun inşallah kimse boşanmak için evlenmiyor tabi ki nasip böyleymiş inşallah karşınıza kıymetinizi bilenler çıkar

Tamam bebeğinizi birlikte aşıya götürmek, aile tablosu vs çok hoş şeyler ama bi de bunların eşinizin size çocuğun önünde bağırdığını, sizi yine böyle onun önünde üzdüğünü küçümsediğini düşünün. 2.ci seçeneği yaşayacaktınız siz. Önünüzde kocaman hayat var. Sizi üzenleri Allah'a havale edip yolunuza devam edeceksiniz..

Belli ki zoraki bosaniyorsun, esin rüyalarina girdigine göre. Esinle son bir kez konusmayi denedin mi? Ortada dogacak bir bebek var?

Büyük bir sebep olmasa boşanmazdınız zaten eminim ki mücadele etmişsinizdir bence bu saatten sonra bebeğiniz doğacakken sizinle boşanmasına sebep olan eşiniz üzülsün siz de bebeğinizle mutlu olun inşallah kimse boşanmak için evlenmiyor tabi ki nasip böyleymiş inşallah karşınıza kıymetinizi bilenler çıkar
Sanki onun mutsuz olduğunu acı çektiğini görsem mutlu olacakmışım. Her şeyi geride bırakıp bebeğimle yoluma devam edecekmişim gibi geliyor ama işte hırsımdan sinirimden mi böyle düşünüyorum bilmiyorum. Bana yaşattığı acıyı yaşamasını çok isterdim

Tamam bebeğinizi birlikte aşıya götürmek, aile tablosu vs çok hoş şeyler ama bi de bunların eşinizin size çocuğun önünde bağırdığını, sizi yine böyle onun önünde üzdüğünü küçümsediğini düşünün. 2.ci seçeneği yaşayacaktınız siz. Önünüzde kocaman hayat var. Sizi üzenleri Allah'a havale edip yolunuza devam edeceksiniz..
Yorum için teşekkür ederim güç verdi.

Eğer boşandığınız şahsiyet adamdan önce insansa, o özendiğiniz aile tablosunu yaşamak zorundasınız.
Doğumunuzda yanınızda olacak, bebeğin kontrollerini yaptıracak, her bebekle ilgili kararda fikir alışverişinde bulunacak.
Çünkü siz çift olarak ayrıldınız ama bebeğinizin anne babası olmanız ömrünüz boyunca değişmeyecek.
Evli anne babalar nasıl beraber gidiyorsa bebekle ilgili her yere, sizin de öyle olmanız gerekir.
Ha diyorsanız bunlar hayal, o zaman çok da iyi yapmışsınız boşanmakla.
Hele de hamileyken buna adım attığınıza göre, zaten sizi hiç haketmemiş.

Belli ki zoraki bosaniyorsun, esin rüyalarina girdigine göre. Esinle son bir kez konusmayi denedin mi? Ortada dogacak bir bebek var?
Haklı olduğum halde bebek için 3-4 kere ayağına kadar gittim.. Konuşmaya çalıştım ama o zaman arkasında dolduruşa getiren insanlar yüzünden rest çekti hakaretler etti. İstemedi kovdu.. Kötü şeyler yaşattı hak etmediğim şeyler sanırım eşime değil de sevgiye muhtacım..

Eğer boşandığınız şahsiyet adamdan önce insansa, o özendiğiniz aile tablosunu yaşamak zorundasınız.
Doğumunuzda yanınızda olacak, bebeğin kontrollerini yaptıracak, her bebekle ilgili kararda fikir alışverişinde bulunacak.
Çünkü siz çift olarak ayrıldınız ama bebeğinizin anne babası olmanız ömrünüz boyunca değişmeyecek.
Evli anne babalar nasıl beraber gidiyorsa bebekle ilgili her yere, sizin de öyle olmanız gerekir.
Ha diyorsanız bunlar hayal, o zaman çok da iyi yapmışsınız boşanmakla.
Hele de hamileyken buna adım attığınıza göre, zaten sizi hiç haketmemiş.

Baba olduğunu olacağını daha anlayamadı sanırım.. Ne zaman anlar onu da bilemiyorum. Arkasında dolduruşa getiren insanlar olduktan sonra anlaması da çok zor zaten 30 yaşında ama inanın 23-24 yaş fikirleri ile hareket ediyor. Zaten zoruma giden şey en ihtiyacım olduğu anda başkalarının lafıyla ortada bırakması. Ayrıldığımız anda bile sevdiğini söylüyordu. Ama işte barışır da adım atsaydı bu kez kendini dolduran kişilere karşı küçük düşeceğini düşündü sanırım. Erkekliğine (!) yediremedi.

Baba olduğunu olacağını daha anlayamadı sanırım.. Ne zaman anlar onu da bilemiyorum. Arkasında dolduruşa getiren insanlar olduktan sonra anlaması da çok zor zaten 30 yaşında ama inanın 23-24 yaş fikirleri ile hareket ediyor. Zaten zoruma giden şey en ihtiyacım olduğu anda başkalarının lafıyla ortada bırakması. Ayrıldığımız anda bile sevdiğini söylüyordu. Ama işte barışır da adım atsaydı bu kez kendini dolduran kişilere karşı küçük düşeceğini düşündü sanırım. Erkekliğine (!) yediremedi.
Valla başkasının lafıyla ailesini dağıtmayı göze almışsa, zaten ona ne adam ne de erkek denir.
Doğacak bebeği, hamile eşi bir yanda dururken, elalemi dinlemek ne demek?
Emin olun, erkekler kucağına alana kadar babalığı anlamazlar.
O zaman kafasına öyle bir dank eder ki, sizin bu üzüntüleriniz misliyle çıkar.
O otursun derdine yansın.
Yavrusunun ilk agu seslerini, emeklemesini, gülümsemesini kaçıracak.
Onu gördüğünde çılgınlar gibi deliye dönmeyecek bebeğiniz.
Babasının göğsünde huzurla uykuya dalmayacak.
Benim 7 aylık oğlum var ve babaya deli oluyor.
Şöyle bir düşündüm de, eski kocanız bu dünyada cenneti kaçırmış, daha ötesi var mı?
Bebeğinizin her şeyi siz olacaksınız ve o hiçbir şey olarak hayatına devam edecek.
İnanın daha büyük bir ceza olamazdı ona.

Back
X