• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içim bomboş..

ozyazici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
5
0
36
Ankara
arkadaşlar merhaba ilk defa yazıyorum foruma, ama birilerine anlatmak istedim.benim derdim eşimle..bu aralar ondan çok soğudum desem..onunla konuşmak, ona sarılmak veya bişeyler paylaşmak istemiyorum, içimden gelmiyo..nerdeyse 2-3 haftadır hiç sarılıp uyumadık bile, ben böyle olunca oda soğuk davranıyo sanırım..nasıl düzeleceğim bilmiyorum.iyi düşüneyim, yaklaşayım diyorum ama olmuyo, napcam ben yaa...

canım öncelikle bu duruma gelmenizin nedenini bulmaya çalış. onun san ailgisizliğimi seni de ilgisiz. yaptı. ve konuşmalısınız bu durumu. çözüm bulabilirsiniz. yoksa böyle bir evlilik çekilmez hal. alır. ben 17 senelik evliliğimi bitirdim bu benzeri nedenle. umarım siz çözüm yolu bulursunuz.

bir de ben yeni üyeyim ve konu açmak istiyorum ama bi türlü bulamadım yerini. bana yardımcı olurmusun. nasıl konu açılıyor ve nereden.

arkadaşlar merhaba ilk defa yazıyorum foruma, ama birilerine anlatmak istedim.benim derdim eşimle..bu aralar ondan çok soğudum desem..onunla konuşmak, ona sarılmak veya bişeyler paylaşmak istemiyorum, içimden gelmiyo..nerdeyse 2-3 haftadır hiç sarılıp uyumadık bile, ben böyle olunca oda soğuk davranıyo sanırım..nasıl düzeleceğim bilmiyorum.iyi düşüneyim, yaklaşayım diyorum ama olmuyo, napcam ben yaa...

Durup dururken mi geldiniz bu duruma? Daha önce bir tartışmanız kavganız mı oldu?

kaç yıllık evlisiniz...
bi kavga bi şiddet maddi sorun bişeyler yaşanızmı...
durup dururkenmi böyle oldu yoksa..

durup dururken için bomboş olmaz. mutlaka bir sebebi vardır.
senin gözüne batan, hoşuna gitmeyen, bu derece soğutan bir şey vardır.

anlatmak istemezsen saygı duyarım, ama bu durumda yardımcı olmak mümkün değil ki...

arkadaşlar 5 senelik evliyiz. bugüne kadar hiç kavga etmedik, arada bazı şeyler için tartışırız ufak tefek ama büyük bi kavgamız olmadı. benden çok şey bekliyo sanırım, ne biliyim yada çok yükler yüklüyo omuzuma. bütün evin işi, oğlumun ihtiyaçları bi bakıyorum o tv karşısında, üzülüyorum inanın evin sadece hizmet işlerine bakıyorum gibi geliyo bana. söylüyorum canım bi işin ucundan da sen tut diye; bir kere yapıyo tamam o kadar. bende demekki diyorum benim canımın hiç kıymeti yok..akşam işten geliyorum ancak saat 10 da oturabiliyorum rahatça oda trip atıyo ben yatıyorum falan diye, ben seni burda bekliyorum sap gibi diyo..napıyım diyorum yarın ütüsüz gömlek ütüsüz pantolon giymek istemezsin diyorum, bozulup yatıyo..e bende üzülüyorum, içimden ona yakın davranmak gelmiyo, yatınca yaklaşmak istiyo bu sefer benim içimden hiççç gelmiyo, bazende sadece gönlü olsun daha soğumasın diye yapmacık şeyler yapıyorum, yine üzülüyorum.. bana birgün artık bayan değil kadın ol dedi ne demek şimdi bu, yani memnun da edemiyoruz yani anlayacağınız..bilmiyorum susuyorum sadece sinirlerim bozuluyo..

arkadaşlar 5 senelik evliyiz. bugüne kadar hiç kavga etmedik, arada bazı şeyler için tartışırız ufak tefek ama büyük bi kavgamız olmadı. benden çok şey bekliyo sanırım, ne biliyim yada çok yükler yüklüyo omuzuma. bütün evin işi, oğlumun ihtiyaçları bi bakıyorum o tv karşısında, üzülüyorum inanın evin sadece hizmet işlerine bakıyorum gibi geliyo bana. söylüyorum canım bi işin ucundan da sen tut diye; bir kere yapıyo tamam o kadar. bende demekki diyorum benim canımın hiç kıymeti yok..akşam işten geliyorum ancak saat 10 da oturabiliyorum rahatça oda trip atıyo ben yatıyorum falan diye, ben seni burda bekliyorum sap gibi diyo..napıyım diyorum yarın ütüsüz gömlek ütüsüz pantolon giymek istemezsin diyorum, bozulup yatıyo..e bende üzülüyorum, içimden ona yakın davranmak gelmiyo, yatınca yaklaşmak istiyo bu sefer benim içimden hiççç gelmiyo, bazende sadece gönlü olsun daha soğumasın diye yapmacık şeyler yapıyorum, yine üzülüyorum.. bana birgün artık bayan değil kadın ol dedi ne demek şimdi bu, yani memnun da edemiyoruz yani anlayacağınız..bilmiyorum susuyorum sadece sinirlerim bozuluyo..

biz kadınlar ya bayan oluyoz ya kadın ikisini bir araya getimeybaşarmış hatunları alkışlamak lazım. belki şimdi feminist arkadaşlar illa eşinin dedğinimi yapacak eşide koysun taşın altına elini diyecek ama inatla peynir gemisi yürümüyo. eğer mutlu olmak istiyosan öncelikle yapacağın şeyleri onun için bunun için değil kendin için yap. yemek bunu sadece eşin için yapmıyosun. sen ve oğlunda yiyiyo o oyemekten. temizlik bunu eşin için yapmıyosun o evde sen ve oğlunda yaşıyo. bir takım işleri yaparken onun için derseniz kendinize daha fazla yük yüklemiş olursunuz benim için derseniz kendinizi daha rahat hissedersiniz. eşiniz kadın olmanızı istiyo bunu onun için değil kendi mutluluğunuz için yapın. bu arada onuda mutlu etmiş olursunuz. bence bakış açını değiştimen gerekiyo. tamam çok yoruluyosun haklısın ama önce ilk adımı sen at. gerisi nasılsa gelir

off evlilik zor zanaat yaa. evlenmeden korktum :44: hem dışarda çalış, hem eve gel kocayı, çocuğu ihmal etme. hem evin işini, yok akrabaları, arkadaşları idare et. bu arada bakımlı ol, saçına başına kilona özen göster :44: eşler yardımcı olsa aslında kadının yükü hafifler ama çoğu eş yapmıyor. bazılarının değişeceğini sanmam ama konuş canım eşinle. birlikte haftasonları falan vakit geçirin. sana yardım ederse senin de zamanın kalır hem ona hem kendine.

çalışıyorsun çocuğunuz var eşinide yardım etmesi gerekiyor

bütün evi çekip çeviremez tabi ki ama bi işin ucundan tutması lazım

ben bütün günü paralıcam kendimi o da karşımda yatacak başka

tabi ki kavga gürültüyle olacak iş değil

yada bende çalışıyorum sende eve gelince yardım edeceksin mecbursun dersen inatlaşır yapmaz

rica edince yapmıyor mu peki

başka yerde de yazmıştım eşim yardımcı olmuyordu sonra yardım etmeye başladı

ama onun görevi gibi değil de yorulduğum zaman yardımcı olur musun diyorum kabul ediyor

ama bazen de yorgun değilim ben yaparım sen otur yada arkadaşlarına git temizlik bitince çağırırım diyorum

yani ona ihtiyacım olduğunda yardım istediğimi biliyor

ben de çalışıyorum sende evde temizlik yapmak yardım etmek zorundasın demiyorum

biraz karışık oldu idare et :9:

erkelerin iş tutmamasın bir diğer faktör yetişirilme tarzları..

suyu bile annesinden isteyen ,kalkıp içemeyen evlatlar evlenince

tabi ki her hizmeti kadından bekliyorlar..ama şu bir gerçek ki

bekar hayatında kendi işini gören erkekte evlenince "eşim yapsın"

demekten geri kalmıyor..söyleyiş tarzı,ifade ve beklenti önemli sanırım burada..

bir keresinde m.coşkundeniz i dinliyordum..

diyordu ki, ben evde çok titiz biri değilim,düşünemem..duştan çıkıyorum

yere basıyorum ıslak ıslak...haliyle eşim kızıyor,yeni temizlemiş..ama bunu bana

ifade edişi duştan çıktıktan sonra ayak basacağım yere havlu koymak..ben anladım ki

orada bir şey yapmam gerekiyor..bu sorunu birbirimizi kırmadan hallettik böylece, demişti..

yani erkekleri biraz yönlendirmek gerekiyor o sorumluluğa erişmeleri için..

evlilik, iş ve çocuk üçgeninde düzenini tam oturtamamışsın.

eğer imkanın varsa, ayda bir temizliğe kadın al. en azından o dip bucak yaptığı için sen üstünden yaparsın, daha az yorulursun. hem kendine, hem çocuğuna, hem eşine zaman ayırırsın.

yemek konusunda haftaiçi pratik şeyleri tercih etmeye bak.

mesela difrizde hep köfte, tavuk pirzola, dolma, mantı, haşlanmış nohut-fasulye, kızartma gibi şeylerin olsun. hem yapımı kolay hemde doyurucu şeyler.

cumartesi pazar daha ağır yemekler yaparsın. pazardan pazartesi yemeğini hazırlarsın geriye sadece haftaiçi 4 gün kalır.

geriye ütü kaldı. 5 gün, 5 gömlek-pantalon demekse cumartesi yada pazar ütüle ve haftaiçi onları kullansın.

kadın evinin herşeyi oluyor ama kocalar, sadece kocatıyor...

eşinizi dinleyin bırakın 1 günde gönlekleri ütüsüz giysin .:34:
kadınnın hayat bir çok rolü vardir . bunuda çok iyi ayarlaya bilir .. sizde biliyorsunuzki o yatıyorum hadi gel dediginde gitmek sizin elinizde :34:

...akşam yorulup eşnizinde size yardım etmesi gerekdigini. onunla beraber olmak istideginizi güzelce anlatıtınzımı . malum içinizden küsmek krılmak ancak sizi yaralar . ve çözüm sunmaz .:34:

biz kadınlar ya bayan oluyoz ya kadın ikisini bir araya getimeybaşarmış hatunları alkışlamak lazım. belki şimdi feminist arkadaşlar illa eşinin dedğinimi yapacak eşide koysun taşın altına elini diyecek ama inatla peynir gemisi yürümüyo. eğer mutlu olmak istiyosan öncelikle yapacağın şeyleri onun için bunun için değil kendin için yap. yemek bunu sadece eşin için yapmıyosun. sen ve oğlunda yiyiyo o oyemekten. temizlik bunu eşin için yapmıyosun o evde sen ve oğlunda yaşıyo. bir takım işleri yaparken onun için derseniz kendinize daha fazla yük yüklemiş olursunuz benim için derseniz kendinizi daha rahat hissedersiniz. eşiniz kadın olmanızı istiyo bunu onun için değil kendi mutluluğunuz için yapın. bu arada onuda mutlu etmiş olursunuz. bence bakış açını değiştimen gerekiyo. tamam çok yoruluyosun haklısın ama önce ilk adımı sen at. gerisi nasılsa gelir

Çok güzel bir bakış açısı...
Aynı şekilde katılıyorum...
:42:

Ev işleri gerekli ve önemli kabul ediyorum ama sizden eşinizden önemli değil bence.

Bırakın biraz eksik olsun ama siz akşamları ona biraz vakit ayırın,

Erkekler pek anlamıyor böyle şeyleri, evin düzen sorumluluğu hiç bilmedikleri bir alan, anlayamıyor olabilir

Sizinle arası iyi olunca ne gömlekleri görür gözü ne başka şeyleri

Evi de tamamen bırakın demiyorum ama bırakın aksasın bir şeyler, ne çıkar ki.

Küserek bu sorun çözülmez, ondan soğumuş olduğunuzu da sanmıyorum bu bir dönemdir diye düşünüyorum.

Bu akşamdan başlayın mesela, kapıda kocaman bir öpücük verin eşinize, göreceksiniz ondan soğumadığınızı.

En kısa zamanda çözmenizi dilerim

bulunduğumuz ortamı bir süreliğine değiştirin,imkanınız varsa kısa süreli tatile çıkın,yada piknik yapabileceğiniz doğa ile iç içe olabileceğiniz bir yerlere eşinizle gidin..

toplumumuzda erkeklerin cogu hazıra alıstıgı için evlendikten sonra da aynı seyi devam ettiriyorlar sanırım. bende calısan biriyim ve evlendikten sonra ev iş eş 3lüsünü dengede nasıl tutacagımı bazen kara kara düsünüyorum. ama her seyin bir yolu yordamı vardır onun da üstesinden gelinir diye düsünüyorum. yapan nasıl yapıyor diyorum. konusma tarzı ve kendini ifade edebilme cok önemli diye düsünüyorum.

umarım hersey güzel olur,kafanızı dagıtacak seyler yapın bence esinizle.
:nazar:

Back
X