icimdeki huzursuzluk!.....

smiley

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mart 2008
367
7
318
38
Merhaba arkadaslar,
benim bi kaygim var, o da su:
nisanlimin annesi yarinn evde yemek veriyor.yakin akrabalari falan topluyor. ama beni davet etmemis, oysa bizim buralarda genelde davet ederler gelin adayini (bu durumda ben).
aslinda cok da duygusal mi oldum ben bilmiyrum. annesi ogretmen, ve saygin bir hanim. ben , beni sevdigini saniyordum, ve de cok iyi anlasiyorduk, ama dogru soylemek gerekirse ben biraz incindim. tamam oraya gitme meraklisi hicc degilim, hele o kalabalikta. ama bi tek beni davet etmemesi tuhaf geldi.
bir de ben onlarla beraber yasayacagim icin, nedense icimde bi huzursuzluk oldu.
benim derdim o yemek degil acik soyleyeyim, davet edilsem de keyfi gitmezdim. benim derdim ve huzursuzlugum benden hosnut mu degil acaba. elim yuzum duzgun, diploma sahibi bi insanim ne de olsa. yani neler oluyor anlamadigim icin , saskinliktan yardim istiyorum, siz kadinlarkulubu meleklerinden.
yazmak bile biraz olsun rahatlatti.
sagolun.

Merhaba arkadaslar,
benim bi kaygim var, o da su:
nisanlimin annesi yarinn evde yemek veriyor.yakin akrabalari falan topluyor. ama beni davet etmemis, oysa bizim buralarda genelde davet ederler gelin adayini (bu durumda ben).
aslinda cok da duygusal mi oldum ben bilmiyrum. annesi ogretmen, ve saygin bir hanim. ben , beni sevdigini saniyordum, ve de cok iyi anlasiyorduk, ama dogru soylemek gerekirse ben biraz incindim. tamam oraya gitme meraklisi hicc degilim, hele o kalabalikta. ama bi tek beni davet etmemesi tuhaf geldi.
bir de ben onlarla beraber yasayacagim icin, nedense icimde bi huzursuzluk oldu.
benim derdim o yemek degil acik soyleyeyim, davet edilsem de keyfi gitmezdim. benim derdim ve huzursuzlugum benden hosnut mu degil acaba. elim yuzum duzgun, diploma sahibi bi insanim ne de olsa. yani neler oluyor anlamadigim icin , saskinliktan yardim istiyorum, siz kadinlarkulubu meleklerinden.
yazmak bile biraz olsun rahatlatti.
sagolun.

ben de nişanlıyım.seni anlayabiliyorum.ama bazen çağrılsak bile çekiniriz ya ozaman da onun huzursuzluğu olur hani diyosun ya keyfi gitmezdim diye ne kadar sevsen de kv ni..belki sen çekinirsin diye düşünmüştür.onların yaşıtlarıysa eğer sana göre biri yoksa.bana da kv bi kere demişti günü varmış sıkılırsn yoksa gel derdim diye.ben de zaten sevmem günleri böyle şeylerde sıkılırım çekinirim.belki o açıdan düşünmüştr aklıma bu geldi bence kötü düşünme.eğer seni sevmese az çok belli ederdi bence..takma kafana..

sana karsi olan davranislarindan bir sey sezdinmi..
belkide sadece aklina gelmemistir birsey yoktur

ben de nişanlıyım.seni anlayabiliyorum.ama bazen çağrılsak bile çekiniriz ya ozaman da onun huzursuzluğu olur hani diyosun ya keyfi gitmezdim diye ne kadar sevsen de kv ni..belki sen çekinirsin diye düşünmüştür.onların yaşıtlarıysa eğer sana göre biri yoksa.bana da kv bi kere demişti günü varmış sıkılırsn yoksa gel derdim diye.ben de zaten sevmem günleri böyle şeylerde sıkılırım çekinirim.belki o açıdan düşünmüştr aklıma bu geldi bence kötü düşünme.eğer seni sevmese az çok belli ederdi bence..takma kafana..

cok sagol, ama benim yasitim bi iki kisi daha var, zaten aile ici bir yemek. hani herkes var!
herhlade benim kuruntum, bilemedim. soyledim benim derdim bana karsi duygu ve dusunceleri..hayirlisi ...

sana karsi olan davranislarindan bir sey sezdinmi..
belkide sadece aklina gelmemistir birsey yoktur

yok aklina gelmeme imkani yoktur.
davranislari bazen cok iyi, bazen de durgun. gercekten de anlayamiyorum. cunku hep bi kiz oldu faln diyordu, cunku nisanlim ve erkek kardesi var.
niye boyle yapiyor anlamiyorum :/

Bencede sizi davet etmesi gerekirdi hatta kızım biraz erken gel bana yardımcı olursun diyebilirdi...
Belki size karşı bir kızgınlığı yada kırgınlığı olabilir mi?

Bencede sizi davet etmesi gerekirdi hatta kızım biraz erken gel bana yardımcı olursun diyebilirdi...
Belki size karşı bir kızgınlığı yada kırgınlığı olabilir mi?

yok sanmiyorum ki... kirginligin olusabilmesi icin bir ortam bile yoktu ki...
ben de bi anlam veremedigim icin disardan gorenlerin bir fikrini almak istedim.

bence sizi davet etmesi gerekirdi.sonuçta siz oğlunun sevgilisi değilsiniz nişanlısınız.ben olsam altında başka bişey arardım ve çok kırılırdım.senin düşündüklerinde kuruntu falan değil.birde evlenince aynı evdemi yaşayacaksınız orasını anlamadım.

Aile arasındaymış belki sıkılırsın diye düşünmüş olabilir belkide düğününüz yakınsa kendi aralarında düğün muhabbeti fikir alış verişi olur diye de çağırmamış olabilir. Gerçi bu kv lere akıl fikir ermez her sebepten olabilir. Bence seni sevip sevmediği bundan anlaşılmaz benimki nişanlıyken benden nefret ederdi (şimdi nefretimiz karşılıklı) ama her ortamda da olmamı isterdi, göstermelik annecilik oynamak için:)

Yazdıktan sonra aklıma geldi de belkide kv den senden hamle bekliyor olabilir, bir bakarsın gitmedin diye o sana kırıldığını söyler. Mesela şöyle "aaa sen artık bu evim adamısın birde davet mi belkiyorsun bende senin arayıp anne yardıma ihtiyacın var mı demeni bekledim" gibilerinden.

bence sizi davet etmesi gerekirdi.sonuçta siz oğlunun sevgilisi değilsiniz nişanlısınız.ben olsam altında başka bişey arardım ve çok kırılırdım.senin düşündüklerinde kuruntu falan değil.birde evlenince aynı evdemi yaşayacaksınız orasını anlamadım.

evlenince beraber yasycagiz...kaffam karistiii...bunu ilk once bi kac saat once arkadasimdan ogrendim, o da zavalli hadi yarin yemege gidiyomussun tarzinda bi muhabett yapti..caktirmak istemedim ama galiba biraz incindim.

Aile arasındaymış belki sıkılırsın diye düşünmüş olabilir belkide düğününüz yakınsa kendi aralarında düğün muhabbeti fikir alış verişi olur diye de çağırmamış olabilir. Gerçi bu kv lere akıl fikir ermez her sebepten olabilir. Bence seni sevip sevmediği bundan anlaşılmaz benimki nişanlıyken benden nefret ederdi (şimdi nefretimiz karşılıklı) ama her ortamda da olmamı isterdi, göstermelik annecilik oynamak için:)

ahahahhahah nefret karsilikli....ama ben hep bizimkinin ozel bir iliski, standart kv gelin iliskisi olmadigini hissediyrdm. cunku gercekten seviyodum onu.
ben pembe gozluklerimi mi cikartsam acaba :26: :26:

Yazdıktan sonra aklıma geldi de belkide kv den senden hamle bekliyor olabilir, bir bakarsın gitmedin diye o sana kırıldığını söyler. Mesela şöyle "aaa sen artık bu evim adamısın birde davet mi belkiyorsun bende senin arayıp anne yardıma ihtiyacın var mı demeni bekledim" gibilerinden.

ama ben hic bilmiyrdm ki boyle bi yemegi... bana hic bahsedilmedi ki :(

bencede sen pembe gözlüklerini çıkar canım.çünki kimse kızmasın bana ama eğer verilen bi aile yemeğiyse sende ailedensin resmi bi durum sonuçta nişan.eğer seni çağırmıyorsa var bir durum.hem yanlış anlama ama niye birlikte oturuyorsunuz bu devirde.bence sen bu durumuda bidaha gözden geçir.ev ev üstüne olurmu ya okumuyomusunuz burdaki insanların neler çektiğini.kaçıncı yüzyıldayız hala kaynanayla oturma kaldımı.kendinize ait bi yaşam alanınız özeliniz olmayacaksa niye evleniyosunuz.evlenmek aynı yatağa girmek değildir sadece bi odaya tıkılıp kalmak hiç değildir.dediğim gibi beni yanlış anlama bunlar benim kendi düşüncelerim canım.

bak bu anca numara olur.arkadaş kırıldığını bi şekilde iletirse karşı tarafa anca kendini savunma senaryosu olur bana göre.tam kayınvalidelere göre bi taktik çünki :)

bencede sen pembe gözlüklerini çıkar canım.çünki kimse kızmasın bana ama eğer verilen bi aile yemeğiyse sende ailedensin resmi bi durum sonuçta nişan.eğer seni çağırmıyorsa var bir durum.hem yanlış anlama ama niye birlikte oturuyorsunuz bu devirde.bence sen bu durumuda bidaha gözden geçir.ev ev üstüne olurmu ya okumuyomusunuz burdaki insanların neler çektiğini.kaçıncı yüzyıldayız hala kaynanayla oturma kaldımı.kendinize ait bi yaşam alanınız özeliniz olmayacaksa niye evleniyosunuz.evlenmek aynı yatağa girmek değildir sadece bi odaya tıkılıp kalmak hiç değildir.dediğim gibi beni yanlış anlama bunlar benim kendi düşüncelerim canım.

icim daraldi...dugun haziranda...ve boyle tatsiz seylerin olmasi iciimii cok fena daraltiyor.
inanin hala dusunuyorum ben mi bisey yaptim ama yok, hic bi sey yok.
boyle saf falan gibi gozukuyorum galiba ama, eli yuzu duzgun, iyi aile , iyi terbiye almis biriyim, cok zor bi bolum de okudum universitede. oyle ezik bi durum da yok. (cok uzgunum, kendimi anlatmak amacim degil, sadece durumu anlatabilmek adina ..)
incindim, duygularimi safca yazdim sadece....

Kafana takman normal çünkü bence de çağırması gerekirdi. Nedeni her şey olabilir ama beklentilerini yüksek tutma. Çok doğrudan olmadığı sürece olumsuzluklarını çok görme. Çünkü beklentin oldukça hayalkırıklığına uğrarsın. İyi geçindiğinde karlı çıkacağın bir ilişki gibi düşün. Çünkü ne kadar iyi niyetli olursan ol arada iki taraf için de vazgeçilmez biri ve bunu getirdiği rekabet var. İkiniz de melek olsanız ve birbirinizi çok sevseniz de her şey yolunda gitmeyebilir. Sen iyilik yaptığını zannederken o üzülebilir, o seni düşünerek bir şey yaptığında da seni sevindirmeyebilir. Beklentileriniz ve aldıklarınız hep farklı olacak kaynananla. Karşılıksız sev seveceksen, çok bekleme yani nolur ne olmaz. Çağırmamasını falan kafana taktıkça soğursun, zıtlıklar büyür büyür, üç yıl sonra kaynanamdan nefret ediyorum diye gelirsin mazallah. :) Yani mesafeli, duyarsız, uzak olmak en iyisi. Ne kadar samimi olursan birbirinizin gözüne o kadar batarsınız. Çağırmaması sinir bir durum, ama mesele edilecek bir şey olmadığından ben olsam duyarsız kalırdım.

Bence sen bu konu için daha fazla kafanı yorma, asıl aynı evde oturma durumunuzu tekrar gözden geçirip ona kafa yormalısın, işe de burada aynı evi paylaşanların ne zorluklar çektiğini okuyarak başlayabilirsin.

icim daraldi...dugun haziranda...ve boyle tatsiz seylerin olmasi iciimii cok fena daraltiyor.
inanin hala dusunuyorum ben mi bisey yaptim ama yok, hic bi sey yok.
boyle saf falan gibi gozukuyorum galiba ama, eli yuzu duzgun, iyi aile , iyi terbiye almis biriyim, cok zor bi bolum de okudum universitede. oyle ezik bi durum da yok. (cok uzgunum, kendimi anlatmak amacim degil, sadece durumu anlatabilmek adina ..)
incindim, duygularimi safca yazdim sadece....

valla canım senin iyi terbiyeli güzel tahsilli biri olman bu durumları değiştirmiyor malesef.çünki herkes kendine göre bu saydığın vasıflara sahip bunlarla ne alakası var ki durumun onu anlayabilmiş değilim.ünv.bitirmiş bi genç kız olarak hala kayınvalidenle aynı evde oturmayı mantıklı buluyomusun ona bakıyorum ben bu durumda.

yok sanmiyorum ki... kirginligin olusabilmesi icin bir ortam bile yoktu ki...
ben de bi anlam veremedigim icin disardan gorenlerin bir fikrini almak istedim.

kırgınlık olması için ortam olmasına yada gerginlik yaşamanıza gerek yok ki?
''KAYNANA'' bu herşeye anlam yükleyebilir:1:

Back
X