icimdeki huzursuzluk!.....

smiley... ben de kayınvalide aday adayıyım... nişanlı bir oğlum olsa idi, ve evimde yemek daveti veriyor olsaydım, oğlumun nişanlısını arıyarak durumdan haberdar eder ve davete katılırsan memnun olurum ama katılıp katılmamakta serbestsin derdim.siz olmadı nişanlınızla konuşup bu durumu açıklığa kavuştursanız, hiç değilse o sizi rahatlatabilir...

Son düzenleme:
Bencede sen davet etmis etmemis onu birakda nisanlini ikna et ayri eve cikin, simdiden kendinize iki gözde olsa ev bakin.
Madem okadar okumussun, mutlaka bir is bulursun, iyi veya kötü.
Esimle evlendigimde bizde yarim sene benim ailemin evinde kaldik, isimle beraber sehir degistirmistim ve yeni ev bulana kadar idare edelim biraz para biriktirelim demistik.
Esimle kavgalarimiz hic bitmemisti.
Sürekli bana yok kardesin bunu dedi, söyle yapti, misafir gelir rahatsiz olur, birsey olur kafasina takardi, kavga ederdik ailemin haberi olurdu, onla beraber tüm sülalenin haberi olurdu, kücücük tartisma kocaman problem olurdu. Birde ben kendi ailemin yanindaydim, düsün artik.
Kayinvalidemi cok severdim, hep cok sükür nekadar sansliyim, nekadar iyi insanlar derdim, ama o evlenene kadarmis, sonradan gösterdiler kendilerini, ilk onlarda bir kac hafta kaldigimda neye ugradigimi sasirmistim, bir evin icine girmeden insan bilemiyormus meger neyin ne oldugunu.
Yasin kücük galiba, bende genc yasta evlendim 19 yasindaydim, ozamanlar herkesi kendim gibi sanardim, herseyide kafama takar cok duygusal davranirdim, ama en cok üzülen ben oldum.
Sen sen ol bu hatalara düsme, durumunuz yoksa nikah yapmayada gerek yok, nezaman ev tutmaya müsait olursunuz ozaman evlenirsiniz, hicbirseyi aceleye getirme. Hic degerin olmaz.
Ne esinin yaninda nede ailesininden yana.
Ayrica nisanlim beni korur, beni kollar diyede düsünme, evlendikten sonra pek bir anne-baba-kardesci oluyorlar, dengeyide tutamiyorlar, heleki onlarin evinde kalinca hic ve hic, kendilerini evli gibi bile hissetmiyorlar, sen sen ol aklini basina al, yoksa sonra cok üzülürsün, cok yipranirsin...

Son düzenleme:
Belki de henüz gerek yok diye düşünmüştür, belki de sizin de sıkılabileceğinizi düşündü..
Tek sebep buysa hemen anlam çıkarmaya gerek yok bence
Ama başka şeyler de varsa gören siz olduğunuzdan siz daha iyi bilirsiniz

bence seni arayıp davet etmesi gerekiyordu.

Nişanlına sorup bu durumu açıklığa kavuşturabilirsin, ben olsam kesin sorardım dayanamazdım:)

Bir de ne yap et de ayrı ev fikrini aşıla nişanlına bence;)

yemeğe çağırması gerek diye düşünüyorum

ama bence senin derdin şu an bu değil aynı evde yaşamak

bunu gözden geçirmelisin. insan kendi annesiyle yaşayamaz. isterse dünyanın en iyi insanı olsun sana zararı dokunmasın ama yine de olmaz. herkesin kendi özeli var düzeni var..

ben şahsen eğer maddi durum çok çok kötü değilse karşıyım aynı evde yaşamaya. aile olmak için evlenilir. birinin evinde sığıntı olmak, bir oda kalmak için değil

O yemeğe çağırılmalıydı, hatta annesi çağırmayı akıl edemediyse nişanlınızın annesini uyarması gerekirdi.
Artık bu saatten sonra sesinizi çıkarmayın.
Daha önemlisi beraber oturmayın, düşünmeyin bile bunu.
Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama çalışmıyorsanız çalışın.
Gerekirse düğünü erteleyin gereken şartları oluşturana kadar.
Ünv. Okumuş diplomasını eline almış birinin ne işi ver kv evinde, neden kabul ettiniz böyle birşeyi
Üstüne üstlük evde birde kaynınız var bekar.
Bu yemekten daha büyük bir sorun ve evlendiğinizde yaşayacaklarınız yanında hiç kalır.
Bence bu durumu ailenizle tekrar değerlendirin.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar,
benim bi kaygim var, o da su:
nisanlimin annesi yarinn evde yemek veriyor.yakin akrabalari falan topluyor. ama beni davet etmemis, oysa bizim buralarda genelde davet ederler gelin adayini (bu durumda ben).
aslinda cok da duygusal mi oldum ben bilmiyrum. annesi ogretmen, ve saygin bir hanim. ben , beni sevdigini saniyordum, ve de cok iyi anlasiyorduk, ama dogru soylemek gerekirse ben biraz incindim. tamam oraya gitme meraklisi hicc degilim, hele o kalabalikta. ama bi tek beni davet etmemesi tuhaf geldi.
bir de ben onlarla beraber yasayacagim icin, nedense icimde bi huzursuzluk oldu.
benim derdim o yemek degil acik soyleyeyim, davet edilsem de keyfi gitmezdim. benim derdim ve huzursuzlugum benden hosnut mu degil acaba. elim yuzum duzgun, diploma sahibi bi insanim ne de olsa. yani neler oluyor anlamadigim icin , saskinliktan yardim istiyorum, siz kadinlarkulubu meleklerinden.
yazmak bile biraz olsun rahatlatti.
sagolun.

hımm:) canım bence yanlış anlama hemde onlarla oturucakmıssın ßak böyle düşünürek kendini soğutma... nişanlına deseydin askım beni neden çağırmadı ? yardımcı olurdum enazından tek basına ne yapıcak kadın gibilerinden . ?

arkadaslar hepinizn cvplarini teker teker okudum...
zaten beraber oturma olayi cok kisa bi sure icin gecerli.
yarin kv bulusacagim, anlatir herhalde de ben de anlarim isin aslini.
ama insanin sanal da olsa bi seyler paylasmasi guzel.
inanin okuyunca daha bi rahatladim.
sagolunn.

ozaman neden acele ediyorsunuz madem çok kısa bir süre.şartlar hazır olunca evlenseniz olmuyormu.sizin için kısa dediğiniz zaman eşinizle ilk günleriniz olacak.

zaten hep kisa süre diye kabul ediyor gelinler. Uzun süre oluyor sonra. Bence seni ayakta uyutuyorlar, kisa bir süreligine olsa biraz daha bekletirler dügününüzü eviniz hazir olunca evlendirirler : (

sen yemeği boşverde aynı evde oturma fikrini bi gözden geçir bence

Merhaba arkadaslar,
benim bi kaygim var, o da su:
nisanlimin annesi yarinn evde yemek veriyor.yakin akrabalari falan topluyor. ama beni davet etmemis, oysa bizim buralarda genelde davet ederler gelin adayini (bu durumda ben).
aslinda cok da duygusal mi oldum ben bilmiyrum. annesi ogretmen, ve saygin bir hanim. ben , beni sevdigini saniyordum, ve de cok iyi anlasiyorduk, ama dogru soylemek gerekirse ben biraz incindim. tamam oraya gitme meraklisi hicc degilim, hele o kalabalikta. ama bi tek beni davet etmemesi tuhaf geldi.
bir de ben onlarla beraber yasayacagim icin, nedense icimde bi huzursuzluk oldu.
benim derdim o yemek degil acik soyleyeyim, davet edilsem de keyfi gitmezdim. benim derdim ve huzursuzlugum benden hosnut mu degil acaba. elim yuzum duzgun, diploma sahibi bi insanim ne de olsa. yani neler oluyor anlamadigim icin , saskinliktan yardim istiyorum, siz kadinlarkulubu meleklerinden.
yazmak bile biraz olsun rahatlatti.
sagolun.

Hep yazıyorum;
yıl olmuş 2013 hala kayılvalidelerle yaşamalar filan..
Hem de kayınvalide öğretmen, gelin diploma sahibiyken bu geniş düşünememeler..
Aman Tanrım.

Eli yüzü düzgün diploma sahibi vs sıralamıssınız rica ederim bu kadar egıtımlı bırıysenız burayı yuzlerce engelli eli yuzu duzgun olmayabılen ınsanlarında okuyabılecegını azda olsa rencıde edebılecegınızı dusunerek dıkkatlı yazarsanız ıyı olur, ıyı muamele gorme saygı gorme herkesın hakkıdır bu ele yuze dıplomaya bakmaz kusura bakmayın soylemeden gecemedım... kv adayınız belkı kendı yasıtlarıyla yada dostlarıyla bırlıkte olmak ıstemıs de olabılır, sımdıden bu dusuncelere gırmeyın...

Aynı evde oturma mı kaldı bu devirde hemde kısa süre içinse ne kadar kısa mesela 6 ay mı o zaman düğünü bir 6 sonra yapın çok mu zor 6 ay beklemek ben de bu mantığı anlayamadım.

herkes çağırmalı demiş ama bence öyle bir şartta yok.. belki yakın akrabalarının düğünde alacaklarını, hazırlıklarını konuşacak kendi arasında.. sizin yanınızda konuşmak istemediği birşey olabilir.. evli de olsanız her akraba yemeğine katılmanız gerekir diye bir şey yok ki.. boşuna üzmeyin kendinizi..

Son düzenleme:
keyfi gitmezdim demişsin madem gitmeyecektin zaten ne diye dert ediyorsun boşver rahat ol.

kv le buluştun mu? neden çağrmamış. bence de diğer arkadaşların dedikleri çoooook doğru. sakın aynı eve yerleşme. düğünü ertele. bu günlerini mumla ararsn yoksa...

aıle arası bır yemektırr bence cok ustunde durma..aynı evın ıcınee gırdıgınde dahacok seylerolucak bunlarcok basıt malesef 4 duvar arasındaa kımse kımseyı bılemıyorr. aynı catı altında yasamadan dısarıdan herkes melek..daha onceden cagırıpta ılkkez bu sefer cagırmadıysaa garıpolabılır.. ılkkezmı bole oluyor pekı

Eli yüzü düzgün diploma sahibi vs sıralamıssınız rica ederim bu kadar egıtımlı bırıysenız burayı yuzlerce engelli eli yuzu duzgun olmayabılen ınsanlarında okuyabılecegını azda olsa rencıde edebılecegınızı dusunerek dıkkatlı yazarsanız ıyı olur, ıyı muamele gorme saygı gorme herkesın hakkıdır bu ele yuze dıplomaya bakmaz kusura bakmayın soylemeden gecemedım... kv adayınız belkı kendı yasıtlarıyla yada dostlarıyla bırlıkte olmak ıstemıs de olabılır, sımdıden bu dusuncelere gırmeyın...

Kayınvalidesi öğretmenmiş, aralarında tahsil bakımından fark olmadığını, beğenmemezlik edecek bir bahanenin bulunmadığını belirtmek istemiş bence arkadaş.

Arkadaşım bence de seni yemeğe çağırması şart değil, bilemiyorum bu nasıl bir yemek. Aslında seni ve yanında da aileni çağırsaymış hoş bir jest olurmuş ama aksı her zaman olumsuz demek değildir.

Back
X