İçime oturdu ne yapayım?

just_married

Gönlümden geçeni hakkımda hayırlı eyle..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
689
398
303
Önceki konularımda bir komşudan bahsetmiştim onca hazırlık yaptığım halde gelmeyip bunu da haber etmeyen.
Sonra ertesi gün ben evde yokken gelip kapıda kalan..
Dün akşam kapımı çaldı ve ne yapıyorsun dedi. X komşular gelecek oturmaya onları bekliyorum dedim.
"biz de gelelim ozaman." dedi ve ben de aslaaa hayır diyemeyen bir insan olduğum halde, "bugün olmasın hazırlığımı ona göre yapmıştım"
dedim nasıl olduysa, tamam ben de her yerden çıkıyorum dedi özür dileyip gitti.
Ama gerçekten pastamı böreğimi meyvemi bile sayılı aldım yaptım. Ne diğer misafirleri ne de onları rahat ağırlayamayacaktım..
Şimdi de içime oturdu gidip kusura bakma öyle demek istemedim falan desem mi içime oturdu valla nasıl oldu da öyle dedim birden bilmiyorum:30:

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım şimdi :) Bence hiç takma kusura bakma falanda deme anlasın hatasını söz verdiği zamanda gelsin zamanında. İykide kabul etmemişsin ben olsam kesinlikle öyle diyemezdim saf gibi gel derdim helal olsun :)

Son düzenleme:
bence iyi yapmışsın hiçte gidipte öyle bişey söyleme.sen çağırmışsın gelmemiş bide haber de vermemiş şidi niye gelmek istiyormuş.sende hazırlığını ona göre yapmışsın.haksız değilsin ki niye kusura bakma diyeceksin şimdi

En nefret ettigim insan turu, sozlesir , soz verdigi vere zamaninda gitmez, seni eker ustune ustluk arayip haberde vermez. Bence hiccc yorulma kendi gelmesi gereken gunde nerdeymis akli? Ayrica ozur dileyip bir aciklama yaptimi? Herseyden evvel telefon denen birsey var arayip haber vermek hic zor degil. Sen kendine gore hazirlik yapmissin cokta haklisin.

Bakalım evinize gelecek olan misafirler bundan hoşnut olacaklar mı?
Onların isteklerini düşünmeyen birini geri çevirdiğiniz komşunuz için üzülmeyin.
Duyarlı olsaydı zaten böyle bir teklif yapmazdı...

misafir 10 rızkıyla gelir 1 ini yer 9 u ev sahibine kalır
İki kişinin yiyeceği üç kişiye de yeter. Üç kişinin yiyeceği de dört kişiye yeter."
şeklinde peygamber (s.a.v) efendimizin hadisi şerifleri var
inanın o ikramların hepsi herkese yeter bir de artardı
ama yaptığınızı yanlış bulmuyorum ya da yadırgamıyorum
yerinizde olsam yaptığım şeyin arkasında dururdum ama doğru olan da gönül almak
:44::44::44::44::44:
sanırım yardımcı olmaktan çok kafa karıştırdım :26::26::26:

İki kişinin yiyeceği üç kişiye de yeter. Üç kişinin yiyeceği de dört kişiye yeter."

Canim guzel bir hadis'i serife deginmissin fakat her zaman durum boyle degil.Dikkat ediyorum bazen insanlar gittiklere eve hicbirsey almadan eli bos geliyorlar. Ogrenciyken bile misafirlige geldiginde elinde, sebze meyve ile ziyarete gelen arkadaslarimi biliyorum, fakat tam tersi ogrenci butcesiyle dondurdugumuz eve 6 kisi gelip pazar gunu yayilip ceplerinden birsey harcamayip , bizim tum yiyeceklerimizi bitiren ustelik hazirlanan yemegede soylemeden yardim etmeye kalkismayan insan evlatlarida var. Onlarda cekip gittiginde dolap gercekten bombos kaliyor.Neyseki artik ogrenci degilim, oyle kisitli bir butcem yok misafirlerde yetiskin insanlr. Bazen az geldigi bile oluyor ikramlarin yalan degil cok kez gidip kola, yemis vs yiyecek takviyesi yaptigimi bilirim. Bence herkes gittigi eve birseyler goturmeli. Bereket kismina katiliyorum fakat bazen azsa az oluyor iste sihirle cogalip fazlalascak hali yok tabikide.Yoksa herkesin azicik ikraminin basinda misafir gelecekten cogalcak diye beklemesi lazim:)

Son düzenleme:
Canim guzel bir hadis'i serife deginmissin fakat her zaman durum boyle degil.Dikkat ediyorum bazen insanlar gittiklere eve hicbirsey almadan eli bos geliyorlar. Ogrenciyken bile misafirlige geldiginde elinde, sebze meyve ile ziyarete gelen arkadaslarimi biliyorum, fakat tam tersi ogrenci butcesiyle dondurdugumuz eve 6 kisi gelip pazar gunu yayilip ceplerinden birsey harcamayip , bizim tum yiyeceklerimizi bitiren ustelik hazirlanan yemegede soylemeden yardim etmeye kalkismayan insan evlatlarida var. Onlarda cekip gittiginde dolap gercekten bombos kaliyor.Neyseki artik ogrenci degilim, oyle kisitli bir butcem yok misafirlerde yetiskin insanlr. Bazen az geldigi bile oluyor ikramlarin yalan degil cok kez gidip kola, yemis vs yiyecek takviyesi yaptigimi bilirim. Bence herkes gittigi eve birseyler goturmeli. Bereket kismina katiliyorum fakat bazen azsa az oluyor iste sihirle cogalip fazlalascak hali yok tabikide.Yoksa herkesin azicik ikraminin basinda misafir gelecekten cogalcak diye beklemesi lazim:)

sihir değil asla
hadisin doğruluğuna inandığınızda mutlaka yaşayacaksınız
bazen öyle anlar oluyor ki işiniz kolaylaşıyor eyvah yetmeyecek dedğiniz anda ya misafir bir eksik geliyor ya gelen bişey getiriyor ben o kadar çok yaşadım ki çok şükür hiç bir zaman sıkıntıda kalmadım bu konuda yeni eve taşındım hayırlı olsuna çat kapı bile olsa çok gelen oldu sağolsunlar. en son önceki günden yemek vardı bize bile yetmeyeceğini düşünüp ne yapsam derken öisafir çıktı. inanamazsınız o yemek nası yetti hatta arttı kalmasın diye ikinci servis yaptım yabancı da değillerdi
neyse bu konu durum çok başka zaten
konu sahibinin kendini davet ettirmeye çalışan komşusunun durumu bambaşka
geçerli bi açıklaması yoksa haber verip gelmemesi çok kötü asla kabul edemeyeceğim bir durum olurdu benim için

Önceki konularımda bir komşudan bahsetmiştim onca hazırlık yaptığım halde gelmeyip bunu da haber etmeyen.
Dün akşam kapımı çaldı ve ne yapıyorsun dedi. X komşular gelecek oturmaya onları bekliyorum dedim.
"biz de gelelim ozaman." dedi ve ben de aslaaa hayır diyemeyen bir insan olduğum halde, "bugün olmasın hazırlığımı ona göre yapmıştım"
Ama gerçekten pastamı böreğimi meyvemi bile sayılı aldım yaptım. Ne diğer misafirleri ne de onları rahat ağırlayamayacaktım..
Şimdi de içime oturdu gidip kusura bakma öyle demek istemedim falan desem mi yoksa demem gerekeni mi dedim siz olsanız ne yapardınız?
içime oturdu valla nasıl oldu da öyle dedim birden bilmiyorum:30:

İçinize niye oturdu rahat olun. Geç kalınmış bir cevabı şimdi verdiniz. Hepsi bu.

Evet biraz kafam karıştı açıkçası :26:
Ben aslında hiç öyle gelmeyin diye reddedecek birisi değilim ama, önceki zamanda yaptığı olay içime oturmuştu.
Bir de sonraki gün gelmiş bana çalışan biriyim 3 gün misafir alabilirmişim gibi..
Şimdi de biz de gelelim diyor.. Anlamadım samimiyet kurmaya çalışıyor galiba ama ben istemiyorum..
Neyse böyle kalsın da araya mesafe koyabileyim..

sihir değil asla
hadisin doğruluğuna inandığınızda mutlaka yaşayacaksınız
bazen öyle anlar oluyor ki işiniz kolaylaşıyor eyvah yetmeyecek dedğiniz anda ya misafir bir eksik geliyor ya gelen bişey getiriyor ben o kadar çok yaşadım ki çok şükür hiç bir zaman sıkıntıda kalmadım bu konuda yeni eve taşındım hayırlı olsuna çat kapı bile olsa çok gelen oldu sağolsunlar. en son önceki günden yemek vardı bize bile yetmeyeceğini düşünüp ne yapsam derken öisafir çıktı. inanamazsınız o yemek nası yetti hatta arttı kalmasın diye ikinci servis yaptım yabancı da değillerdi
neyse bu konu durum çok başka zaten
konu sahibinin kendini davet ettirmeye çalışan komşusunun durumu bambaşka
geçerli bi açıklaması yoksa haber verip gelmemesi çok kötü asla kabul edemeyeceğim bir durum olurdu benim için

Benimkiler hic ole olmuyor vALLA:( yetmemis oluyor bazi yiyecekler. Gelenlerde getirende gordum hicbirsey almadan gelende. Bazi insanlar kazik kadarda olsa bir litre kola alip misafirlige gitmeyi bilmiyor. Ypacak birsey yok.Elbette yemegimin , ikramimin yetmedigi oldu, yetip arttigida olmustur. Fakat bereket meselesi cogalma olarak degilde baska yerlerden yardim bereket geliyor gibi sanki.Keske benimkilerde bereketlense boyle valla bir ben ugursuzum herhalde.

Şimdi de içime oturdu gidip kusura bakma öyle demek istemedim falan desem mi yoksa demem gerekeni mi dedim siz olsanız ne yapardınız?
içime oturdu valla nasıl oldu da öyle dedim birden bilmiyorum:30:

cok güzel superrrrr cevap vermisin ,ağzına sağlık

Son düzenleme:
bence iyi yapmışsın zamanında gelmemiş ertesi gün gelmiş sizi evde bulamamış birde misafirin varken gelmiş ben olsam asla çıkmam :20: kapına arar sorarım müsait misin değilmisin die? ama işte bu tipler alışmış sana gelmediği gün kimbilir hangi kapıdaydı
amaaann takma boşver ben eskiden aman komsudur kırmayalım birbirimizi derdim ama şimdi en ufak şeyde mesafemi koyuyorum:19: kendini üzmene, sıkmana hiiççç gerek yok boşverr

Sinir olurum kendini zorla davet ettirmeye çalışan insanlara. ev sahibi gelmesini isteseydi zaten şu kişiler gelecek müsaitsen sende gel derdi. demediğine göre istemiyor. ben birini çağırmışım gelmemiş, gelmediği gibi haberde vermemiş sonra bana bende geleyim diyo. bende kusura bakma derdim...

bence de iyi cevap vermişsin...
hiç kafana takacağın bir şey yok.. zaten haber vermeyip de gelmeyen kadın değil mi o?

bende komşularımdan çok bıkmıştım şimdi mesafeliyiz.ben zaten olara gitmezdim hemen hemen hergün çatkapı gelirlerdi şimdi artık gelmiyorlar.bir tanesi varki taşındı rahatladım dedim hala neredeyse hergün netten,telden mesajlar atıp ne zaman müsaitsin geliyimmi diyor artıkk o kadar bıkmışımki davet etmek gelmiyor asla içimden yeni evi uzakmış öyle olunca habersiz gelipte kapıda kalmaktan korkuyor,diğer komşuların bazılarıı tanımıyor,bazılarıylada kouşmuyor.cevap vermediğime göre yazma artık bu ne ısrar.iyimi yaptıız kötümü bilemem ama Allah hayırlı,bizlere uygun komşular nasip etsin hepimize..

bende komşularımdan çok bıkmıştım şimdi mesafeliyiz.ben zaten olara gitmezdim hemen hemen hergün çatkapı gelirlerdi şimdi artık gelmiyorlar.bir tanesi varki taşındı rahatladım dedim hala neredeyse hergün netten,telden mesajlar atıp ne zaman müsaitsin geliyimmi diyor artıkk o kadar bıkmışımki davet etmek gelmiyor asla içimden yeni evi uzakmış öyle olunca habersiz gelipte kapıda kalmaktan korkuyor,diğer komşuların bazılarıı tanımıyor,bazılarıylada kouşmuyor.cevap vermediğime göre yazma artık bu ne ısrar.iyimi yaptıız kötümü bilemem ama Allah hayırlı,bizlere uygun komşular nasip etsin hepimize..

Aminn yaa valla karşımda bir bayan var o kadar efendi ve seviyeli ki, hem samimi olduğunu hissediyorsun hem de mesafeyi korumasını biliyor..
Ama bu diğer hatun çatkapı kapımı çalar yarım saat kapıda lafa tutar tüm ailenin hatrını sorar.
Hatta birgün eşim nöbetteyken kızına "sen burda kal istersen" diye emrivaki 10 yaşındaki kızını bana satmaya çalışmıştı.
Bana sormuyor bile kalsın mı diye kızına soruyor kalmak istiyor musun annecim diye..
İnanın hiç gitmiyorum kimseye bir iki çağıran oldu müsait değilim dedim çünkü çalışıyorum ama onlar haftaiçi bile oturmaya gelmek istiyorlar anlamıyorlar bu kadın yorgun mu değil mi diye offf yaa nerden taşındım şuraya :26:

Back
X