İçime su serpmek lazım :)

Feron

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2015
566
255
103
Kızlar Allah'ın izniyle bebeğim olacak ama ben çok korkuyorum nedense. 19 haftamıza girdik ve ona bir şey olacağı korkusu başladı bende. En son geçen hafta bugün kontrolde doktor her şeyin iyi olduğunu söyledi. Ama ben bebeğin hareketlerini hala hissedemedim. İlk defa anne olacağım acaba bunla ilgili olabilir mi? Tecrübesi olanlar lütfen yorum yapsın. Aklımdan hiç çıkmıyor en ufak bir rahim gerilmesinde birşey oldu mu diye merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

ilk doğanımı 20. haftadan sonra hissetmiştim az az.
şimdi ikinci yolda, hala bir şey hissetmiyorum.
bence normal yani.

zaten belirli haftadan önce hissetmek normal değil ki, doktorlar diyorlar 16dan önce anne hissettiğini iddia edebilir ama hissetmesi mümkün değildir diye.

Bu kadar pimpiriklenirsen olacağı yoksa da olur. Her konuda öyle değil midir zaten...

18+4 hissettmiştim ilk defa.
Ne harika bir duygu
Buarada kiloyada baglı sanırım bu hareket hıssetme ısı

KOrkmayın ilk hamileliğimde oğluşumu heran hissederdim diyebilirim.
ikinci hamileliğimde ise kızım hiç haraket etmezdi.
Şuda var o ilk hamileliğimde oğlumun haraketlerne okadar alışmıştım ki bir durduğunda çok korkar hemen doktora giderdim.Bak çocuk hiç hareket etmedi tedirginim ve üzgünüm derdim.Oda rahat olun bakın ayak ayak üstüne atmış keyif yapıyor derdi.:halay::KK56:Yani geçecek şimdi korkuyla değilde o tatlı anı yaşarayarak tatmin olun derim.:KK28:Kolaylıklar....

hiç pimpiriklenme cnm o okadar korumalı biyerdeki kolay kolay bişey olmaz. onu sana Allah verdi alıcaksa Allahtandır alır. senin kafaya takıp takmaman bişeyi değiştirmez. sen bebeğine bol bol dua et Allah bebeğini ve seni korusun Allaha emanet et hiç birşey olmaz. :)

18+4 hissettmiştim ilk defa.
Ne harika bir duygu
Buarada kiloyada baglı sanırım bu hareket hıssetme ısı
Fazla kilom yok, bazen kasılma türü bir şey oluyor ben onu gaz sancısına bağlıyorum. İnşallah ben de ayrım yapabilirim.

Kendine vesvese yapma bazen hareketler cok gec hissediliyor. Ben sanirim 22-23 te hissettiydim

Kızlar Allah'ın izniyle bebeğim olacak ama ben çok korkuyorum nedense. 19 haftamıza girdik ve ona bir şey olacağı korkusu başladı bende. En son geçen hafta bugün kontrolde doktor her şeyin iyi olduğunu söyledi. Ama ben bebeğin hareketlerini hala hissedemedim. İlk defa anne olacağım acaba bunla ilgili olabilir mi? Tecrübesi olanlar lütfen yorum yapsın. Aklımdan hiç çıkmıyor en ufak bir rahim gerilmesinde birşey oldu mu diye merak ediyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Bu haftalar da bende acaba iyi mi diye düşünüyordum cunku hamile olduguma dair bi belitri hissetmemistim. Ama ben 22,haftada hissettim kipirtilarini.ama her anne cocuguna endiseleniyor. Ben Dogana kadar acaba iyi mi diyosun. Dogduktan sonra ya kusarda haberim olmazsa burasi niye boyle bunu niye yapti diye daha uzun bi endise listesi çıkıyor önümüze ve büyüdükçe bu liste artiyormus annelerimiz hala bizim icin endiselendigine gore. Akışına bırakmak gerekli ben onu anladim:)

Çok düşünmeyin kötülükleri çağırmayın üstünüze. dün ben çok fena düştüm doktora bile gitmedim elimin ve dizimin üstüne düştüm. Ama Karnımın üstüne düşseydim hemen giderdim. Sakin olun allah koruyor onları allaha emanetler.

İyi şeyler düşünmeye bak.
Bir sürü insan sorunsuz hamilelik geçiriyor, hatta galiba çoğu hamilelik sorunsuz yoksa biz de olmazdık. kafadan son 100 senede 7 milyar insan doğmuş, belki yarısı doktor yüxü görmeden. Şanslıyız bir şey olursa bile doktora gideriz hallolur.
Kötü şeyler düşünmemeye çalış. Her şeyin güzel gideceğine inan.

Her şeyi netten okuma, araştırma, okuduysan da her şeyi kendine yorma. İlk haftalardan itibaren gebelik topiğinde yazışıyoruz. Haftalarımız arkadaşlarla hemen hemen aynı sen düşün.. Ama sorsan kimisi 17.haftada ilk hissetmiştir. Kimisi 22-23 de.
Hala daha benimki daha sakin seninki daha hareketli diyenler var. Her bebek bir değil. Aklına vesvese düştükçe dua oku ve aklından kov o düşünceleri.

sanırım içinde bir canlı taşımayan bu kaygıyı anlayamıyor bilemedim hiç anne oldunuz mu?
Yeni evliyim yani hamile degilim. Galiba haklısın özür dilerim. Ama sen yine de onu düşünmemeye çalış. Dikkatini ona yoğunlaştırmamaya çalış derim. o_O

bende 4 aylikken hissettim karninda gaz var gibiymis bende gaz var saniyodum.bebisin hareketletiymis.ondan sonra hep hareketlendi.hele ilerleyince ordan oraya hareket etmesi iyice bi taraftan bi tarafa uctugunu gordugum an sok olmustum cokda duygulanmistim aglamistim.simdimi bes dakika yerinde durmuyor kimbilir ne karistiriyor simdi odada

bende 4 aylikken hissettim karninda gaz var gibiymis bende gaz var saniyodum.bebisin hareketletiymis.ondan sonra hep hareketlendi.hele ilerleyince ordan oraya hareket etmesi iyice bi taraftan bi tarafa uctugunu gordugum an sok olmustum cokda duygulanmistim aglamistim.simdimi bes dakika yerinde durmuyor kimbilir ne karistiriyor simdi odada
Kaç haftalık hamilesin cnm ultrasonda kıpır kıpır hiç durmuyor ama neden hissedemiyorum?

Kaç haftalık hamilesin cnm ultrasonda kıpır kıpır hiç durmuyor ama neden hissedemiyorum?
yok guzelim 10 aylik oldu benim kiz simdi dedim ya evi karistiriyor simdi ama bazi arkadaslarim var onlarda gec hissetti korkma bisey olmaz rahat ol..aslinda onlar anne katninda hareket ediyorlarmis biz hissedemiyomusuz yakinda hissedersin.

Ah ben de sabırsızlıkla bekliyorum yavrum hissedebilmeyi ama daha çok erken benim için. Günler geçmek bilmiyor :anne:

20 ya da 21 de hissedersin die duşunuyorum canım endişe etme bence sonraları bıraz tekme atmada uyuyalım dıyceksın sağlıklı doğumlar dılıyorum....

Bebek Rahim duvarına vurduğunda biz hissediyormuşuz Yoksa normalde hareketi var aslında. Sizde kendimi gördüm adeta ben de paniktim böyle :)

Back
X