• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçimi dökmek isterim sizlere ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi 8993
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdi hayatin bir gerçeği var belli bir kesim seni meslegin icin isteyecek maalesef...şimdi menfaatler ön planda... sen iyi para kazan gelirler amma velakin sevgi gorurmusun onu bilemem ... bazı insanlarin kismeti çok yoktur guzellik cirkinlik farketmez... sen isine odaklan en iyisi sen ol sen onlari seç gozunaçik olsun

Senin yaşındayken bende aynen bu Düşünceler içindeydim ama merak etme su akıp yolunu buluyor. Kendini geliştirmeye çalış daha çok kitap oku daha çok film izle daha sosyal bir hayatı tercih et . Guzel giyin bakımlı ol o zaman hayatının değiştiğini göreceksin

Herkese iyi geceler hanımlar . Buraya yazacağım yazıyı kıymetli vaktinizin birazını ayırarak okursanız tecrübeli ablalarım olarak bana yol gösterirseniz ya da tek kelime de olsa teselli verirseniz sevinirim .

Hayatımda ters giden bazı şeyler var . Aslında buraya yazılan konuları görünce benimkiler devede kulak hükmünde kalır ama her insan kendine dışarıdakilerden daha çok maruz kalddığı için sorunları diğerlerininkinden daha geniş gözükür ya benimki de o misal .

Kimse benden hoşlanmıyor . Kimsenin dikkatini çekipte ilgi duyacağı bir kız gibi hissetmiyorum kendimi . Sevgili manasında değil , evlilik manasında . 21 yaşındayım üniversiteye gidiyorum hatırı sayılır da bir bölüm okuyorum . Hani şu an biri hadi evlenelim dese evlenebilecek değilim . Ama yaşıtlarıma hani benim gibi okuyanlara bile teklifler geliyor . Anneleri oğullarına beğeniyor ya da direk oğulları mevzuya giriyor . Onlar reddetse bile talipleri olmaya devam ediyor . Benim ise hayatım boyunca hiç böyle bir teklifle karşılatığım olmadı ima yoluyla bile olmadı :') ...

Bende ki sorun ne bilemiyorum . Şu an kabul edeceğimden değil ama işin başı gidişatını gösterir ya ondan soruyorum . Ya okulum bitincede beni kimse kayda değer bulmazsa ? Bilemiyorum ...

Bunu atıyorum bir kenara hadi bakalım ya iş bulamazsam korkusu sarıyor sonra beni . Mimarlık okuyorum . Mezun olunca ya kendimi sektöre kabul ettiremezsem naparım ben diye düşünüyorum . Çok kreatif bir insan değilim . Sizce kreativitemi arttırmak için neler yapabilirim ?

Takıntılı mıyım neyim anlamadım . İçime bi su döküverin :KK43:
yazık guzelim gençliğini aptal saptal düşüncelerle zehir ediyorsun

giyim tarzınızı değiştirin kiloluysanız zayıflayın zayıfsanız kilo alın sonra ... saçlar bakım .... ve özgüven için kurslara gidin...

Bak ya sen güzelim bölümü oku bir de bunları düşün güzel kız sen delirdin mi ? Bak 23 yaşındayım ve beni beğenip oğluna isteyen 1-2 kişi oldu onun haricinde şuanki ilişkimde karşı tarafta bnu istiyor lakin şunu bil bu devirde oğluna kız bakan teyze kalmadı kalanlarda bildiğin kaynana düşünsene oğlunun birini tanıyıp sevip evlenmesine saygı göstermek yerine al bak bunu senin için ben beğendim diyor bence çok komik :))) diğer açıdan bakarsak kendine hedeflediği hayatın daha çeyreğini dahi oluşturamamış yaşı oturmamış bir insan sana evlenmek istiyorum diyorsa ordan kaç :) yahu daha adam çocuk biz kızlar çocuk iş hayatı , yaşam perspektifimiz bile gelişmedi daha nereye o iş :) benim erkek arkadaşım 25 yaşında adamla bu konuları konuşunca en az 2 senesi var diyoruz çnkü hedeflerimizin bir kısmını gerçekleştirip en azından evliliğin sorumluluklarına cidden hazır olabileceğimizi o Yaşta düşünüyoruz. Yani anlayacağın hayalperest erkeklerin evlenelim demeleri ve evlenmeleri ilerde elinde patlar insanın kendine tam verimle yetemeden ne evliliği :) kız beğenen teyzelere değinmiyorum Bile net kabus :)

Herkese iyi geceler hanımlar . Buraya yazacağım yazıyı kıymetli vaktinizin birazını ayırarak okursanız tecrübeli ablalarım olarak bana yol gösterirseniz ya da tek kelime de olsa teselli verirseniz sevinirim .

Hayatımda ters giden bazı şeyler var . Aslında buraya yazılan konuları görünce benimkiler devede kulak hükmünde kalır ama her insan kendine dışarıdakilerden daha çok maruz kalddığı için sorunları diğerlerininkinden daha geniş gözükür ya benimki de o misal .

Kimse benden hoşlanmıyor . Kimsenin dikkatini çekipte ilgi duyacağı bir kız gibi hissetmiyorum kendimi . Sevgili manasında değil , evlilik manasında . 21 yaşındayım üniversiteye gidiyorum hatırı sayılır da bir bölüm okuyorum . Hani şu an biri hadi evlenelim dese evlenebilecek değilim . Ama yaşıtlarıma hani benim gibi okuyanlara bile teklifler geliyor . Anneleri oğullarına beğeniyor ya da direk oğulları mevzuya giriyor . Onlar reddetse bile talipleri olmaya devam ediyor . Benim ise hayatım boyunca hiç böyle bir teklifle karşılatığım olmadı ima yoluyla bile olmadı :') ...

Bende ki sorun ne bilemiyorum . Şu an kabul edeceğimden değil ama işin başı gidişatını gösterir ya ondan soruyorum . Ya okulum bitincede beni kimse kayda değer bulmazsa ? Bilemiyorum ...

Bunu atıyorum bir kenara hadi bakalım ya iş bulamazsam korkusu sarıyor sonra beni . Mimarlık okuyorum . Mezun olunca ya kendimi sektöre kabul ettiremezsem naparım ben diye düşünüyorum . Çok kreatif bir insan değilim . Sizce kreativitemi arttırmak için neler yapabilirim ?

Takıntılı mıyım neyim anlamadım . İçime bi su döküverin :KK43:

Ah canım benim sen şu an türkiye standartı üstü bir kadınsın. senin ne işin var evlilikle yok annene istediklerini falan söylemeleri ile???? O kesim senin gibi kızdan korkar. Sen okuyacaksın, para kazanacaksın hayatını yaşayacaksın evde kocana hizmet etmeyeceksin o kesim seni ne yapsın.... Ama sen inatla neden bana böyle şeyler olmuyor diyorsun.

Sen sanatçı olacaksın biliyorsun değil mi?
Herkes gibi olamazsın sen. Lütfen bu algılarını bir kenara bırak.

Kendini geliştir. Bol bol kitap oku. Mutlaka ama mutlaka dil öğren.
Behance sitesinde dolaş oradaki işere bak.
Kendini ilüstrasyonda ve grafik tasarımda geliştir.
Adobe programları, 3d falan öğren. Oralara yanaş. Çabala gece gündüz deme.
Erasmus yap. Hatta diğer üniversitelerde misafir olarak bir sene okuma hakkın var. Daha iyi bir yere git deneyim edin.
Dünya gözünü aç ve geliştir.
Senin bunları düşünme çağın.
Bunları yapmazsan işte o kesimin eline düşersin.
Hemen evlilik peşine düşme. Sev, sevil, gez, dolaş deneyim edin.
Etrafında aydın, sanatçı, dünya görüşü olan insanlar biriktir.

ya hala kadınların oğullarına kız beğenmeleri durumu yaşıyor mu?

mimarlık okuyormuşsunuz,bu özgüvensizlikle jürileri filan ne yaptınız? yahu bi şöyle dimdik durun. ben en iyisiyim diyin. bırakın kimse oğluna beğenmesin sizi,günün birinde bir adam çıkar sizi olduğunuz gibi beğenir zaten anasına söz bırakmadan.

kendinizi bakımsız hissediyorsanız oradan başlayın,değilse kendinizi sevin. siz kendinize değer verdiğiniz ölçüde insanlardan değer görürsünüz.

mimarlık okuyan arkadaşlarım var yazık diyorum cidden kendilerine bakmaya zamanları bile olmuyor o kadar zor bir bölüm ki. umarım düzelir önce okulunuzu bitirir ve çok mutlu olursunuz.

Çok güzel şeuler yazmışsınız kızlar özgüven sorunum var evet . Yaşadığım şeyler genelde hep beni aşağı çekmekten başka bir işe yaramadı . Tecrübem oldu mu evet oldu . Sadece normal bir insan olmak isterdim . Ne bu kadar duygusal ne de bu kadar düşünceli . Yaşıtlarım o kadar şen şakrak ki anlatamam. Bense hep yaşam kaygısı güdüyorum . Yarın umurlarında değil onların ama ben gece uyuyamıyorum . Dış görünüş meselesine gelince yüzüm çirkin değil . Yüzümden bahsetmemin sebebi de inancım gereği tesettürlü olmam . Hani sadece yüzüm gözüküyor . İş bulamama korkum da bundan kaynaklı sanırım bizim sektörde evet bakım önemli . Ve ben dediğim gibi inancım gereği makyaj falan yapmıyorum . Genelde spor tarzı bir tesettürüm var . Eğer bakımdan kastımız temizlikse evet buna dikkat ederim zaten ama ne makyaj be topuklu ayakkabı falan ne biliyim yapamam . Bundan dolayı korkuyorum işte . Yoksa kendimi geliştirmek için çabalıyorum kızlar .

Aslında evlilik meseleside buna dayanıyor sanırım çoğu erkek benim gibi bir eşi olmasını istemez . Ancak dinine önem veren insanlar benim tarzımla ilgilenir. Yanlış anlaşılmasın gönül kendine benzeyen gönüle akarmış ya ondan dedim . E onlar da zaten görücü usulü bakıyorlar . Kısır döngü ...

Beni ben olduğum için değil ki o zaman itibar için sevmezler mi ?

Simdi talip olsalar seni sen oldugun icin sevdiklerinden mi peki? Talip olan kv adayi ya da oglu seni taniyacak mi ki? Genc, guzel oldugun icin ya da aileni tanidiklari icin talip olurlar seni tanidiklari icin degil.

Bana kalirsa kendin sevdigin, kendin tandiign biriyle ol. O zaman icinde suphe olmaz.

Digerlerine katiliyorum, okuyan kizsin calis meslegin, hobilerin, bir hayatin olsun daha okuldayken koluna cantani takip talip bekleme isini artik en cahil kizlar yapmiyor.

ben de mimarlığa gidicem annemler pek sıcak bakmıyor sonra iş imkanı sıkıntılı diyorlar ileride evleniceksin bir kadına göre değil falan diyorlar o kadar kafam karışık ki sen naptın bitirdin mi üniyi iş buldun mu

Back
X