İçimi Dökmeliyim..

karamelim

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
1.143
969
323
İstanbul
iyi akşamlar kızlar..

erkek arkadaşımla aramızda 10 yaş var kendisi 32 yaşında askerliğini henüz yapmadı. 900 lira falan maaşı var şuan da. askere gidicek izne geldiğinde nişan olsun istiyorum. lakin bende gözü yükseklerde bi baba var. ben önlisans mezunuyum işe girdim ve kendisi bu durumdan çok rahatsız çünkü o isterdi ki 4 yıllığa tamamlayıp sürekli okuyup kariyer yapıp evlenmiyim. ama kimi insanın içinde okuma isteği olmaz ya ben de aynen öyleyim. benim eğitimim ve kazancımdan memnun olmadığı gibi erkek arkadaşımın da statüsünden hiç memnun olmicak erkek arkadaşım da benim anlattıklarımdan az çok anladı babamı sanırım o da biraz çekiniyo. bi de şöyle bi durum var ki beni bu güne kadar hiç sevmediğim kadar seviyorum onu. kimsenin onun için olumsuz bişey söylemesine tahammül edemiyorum sustuyorum. birlikte herşeyin üstesinden geliriz ne var ki diyorum ama bazen de geçim sıkıntısı yaşayıp ta çiftlerin birbirleyle olan ilişkilerinin yıprındığını da görüyorum. erkek arkadaşımın rahatlığı beni bazen çıldırtıyo. ama seviyorum ne yapıyım ben düşünürüm herşeyi diyorum. elektrik su ev kirası ben takip ederim bunları. ama onun kadar sevebileceğim başka biri daha olamaz. çok sessiz sakin maşallah diyip tahtalara vurayım çok değer veriyo bana gözü açık fırlama değil. sadece biraz sorumsuz sanırım. bunu kabullenmek çok zor geliyo. gece gezmesi içkisi yok sadece biraz gamsız. ama ben çekip çeviririm onu hem maddi hem manevi anlamda.

canım aynı babadan bende de var. ama ben alıştıra alıştıra söylüyorum. uzaktan eğitim programları var onlara yazılabilirsin.

babanın durumu nasıl varlıklı birisi mi?

sonuçta evlenecek olan kişi sizsiniz. ama ben hallederim ben sunu yaparım cekip ceviririm derseniz erkek arkadaşınız sorumsuzluğa alışır ve herseyi sizin üstünüze yıkar. evlilik bence paylaşmaktır o yüzden bence erkek arkadaşınızında sorumluluk alacağından emin olun

Sürekli kendinden taviz vererek nereye kadar götürebileceksin ki?
Onu ben yaparım bunu ben yaparım diyorsun şimdi ama kalkabilecek misin bakalım o yükün altından?
Bu kadar aceleci olma iyi düşün iyi karar ver..

Şimdi sen her şeyi ben çevirip hallederim diyorsun ama inan evlenince öyle olmaz.Çok zoruna gider evin kirasını faturalarını sen ödedikçe.Üstelik eşin iyice sorumsuzluğa alışır...İnan sorumsuz bir eş çok zor olur hele baba hiç olmaz....

Sevgi karın doyurmaz lafı çok doğru...Gerçekçi olmak lazım....

hayır canım onun çalışmama gibi bi durumu söz konusu değil tabi ki sadece günlerini takip etmez ne ne zaman yatırılır unutur diye diyorum. yoksa gereğinden fazla çalıştığını söyleyebilirim

babanın dediğini yap bence baban haklı eğitim kariyer daha iyi sevgili ya da kocadan.Şuan için iyi geliyor durumlar sana ama inan öyle olmaz.Zaman zor geçinmek zor.Daha iyi bir hayat daha önemli babanın dediği daha iyi okumalısın.Daha iyi bir evlilik yaparsın hayatı en iyi şekilde yaşamalısın:ssz:Sorumsuzsa o adam düzelmez,yol yakınken dön

senden 10 yaş büyük. 32 yaşında . askerliği yapmamış. üniversite okumamış. aylık 900 tl geliri var.

bence babanı dinle :34:

şimdi herşeye razıyım dersin ama zaman geçtikçe kendini çevrendekilerle kıyaslamaya başlarsın benim şundan neyi eksik diye...o kadar çok örneği v arki çevremizde..maddiyat tabiki herşey değil ama inan bi o kadarda önemli...ben öğretmenim eşimde aslında öğretmen ama 2 sene çalıştı sadece öğretmen olarak şimdi işadamı çok iyi bir fırsat çıkmıştı karşısına bizde biraz riske girdik ve mesleğini bıraktı şimdi geçmişle günümü kıyaslıyorum,o zamanda 2 maaşımız vardı ama inanki türkiye şartlarında geçiniyorduk lüksümüz yoktu ne bileyim tatil falan birbirimizi severek evlendik,şimdi ise maddi olarak çok daha iyiz yaz tatili,bayram tatilleri hatta kafa tatili :)dinlenme adına şehir dışını bırakın yurtdışına gidiyoruz,bebğimiz var 3yaşında onun herşeyini dörtdötlük yapıyoruz en azından kendi maşımı gönlümce harcıyorum...ama bunun karşılığı şu ki eşim deliler gibi çalışıyor ben ona destek oluyorum elimden geldiğince sevgimizde değişiklik yok tabi..ama babanız gerçekten haklı,sevdiğin biri olmalı elbette evlendiğin ama sorumluluğunu erkek alsın başta .ne bileyim o seninle evlenmek için desin ben çok sorumluluk sahibi değilim elektrik -su vb..unuturum ama onunla evlendiğimde asla unutmycam herşeyi göze alırım yeterki benimle olsun diye....hep fedakarlık yapan taraf olmayın,sizin sorumluluğunuz evlendikten sonra zaten dahada artacak hem çalışıyosunuz hemde eve gelip yemek ,temizlik,ütü,birde çocuk olunca dahada artacak..bırakın evin gelir-giderini de bir zahmat o düşünsün...maddiyata çok takılmıyorum ama 900tl ile ev geçindiremeyeceğni sizde biliyorsunuz...sizi kaybetmemek için daha fazlasını yapmalı

Cok iyi ama sorumsuz diyorsunuz.

Evlilikte ask, sevgi vs.den daha onemlisi esin sorumluluk sahibi omasidir.

Sorumsuzlugun ne kadar kotu bisey oldugunu ayni cati altinda daha iyi anlayacaksiniz.

Babaniz sonuna dek hakli.

Ben evin erkegi olmaya raziyim yeter ki evleneyim diyorsaniz, sonradan kader demeyin.

fakirler ölsün demiyoruz zaten,konumuzda bu değil sanırım....geçinmenin sınırı yoktur kimi insan vardır 900tl geçinir ama anlatmak istediğimiz daha rahat bir hayatsa yani babanın isteği bu yönde o zaman 900tl ile çok iyi şartlarda yaşanmayacağını vurguluyoruz...kirada oturulacaksa dahada zor maddi olarak..ben işin sevgi yönüne çok önem veriyorum bende aşk evliliği yaptım ve hiç pişman olmadım ama hayatın gerçekleri var....

O kadar sevmene rağmen mantık çerçevesinde düşünmen çok güzle.Parasız kalınca veya yaşam kalitesi altına düşünce kız erkeğe baskı yapmasa da erkeğin bu yönde bazı alınganlıkları oluşabiliyor.İşe yaramama,başarısızlık gibi duygular alınganlığa sebep olup içe dönüklük yaratabilyor.Bunlar şahsi düşüncem bir de diğer ihtimali düşündurumu iyi eğitim fakat biraz hareketli bi tip.Seni seviyor ama etrafındakilerle muhammet etmeyi seviyor.En iyis ortasının olması nasip olana mutluluk dilemek kalır

Bütün yorumları okuyamadım ama şu kadarını söyleyeyim aylık 900 tl maaş tamam iyi sayılabilir amma velakin evi varsa.. kirada olursanız geçinmeniz çok zor olur. bende çalışıyorum devam ediyorum dersenizde işten çıkarılma veya hamilelik döneminde ayrılma sürecini düşünürseniz epey zor olacaktır. ve tabiki babalar haklıdır diyorum

iyi akşamlar kızlar..

erkek arkadaşımla aramızda 10 yaş var kendisi 32 yaşında askerliğini henüz yapmadı. 900 lira falan maaşı var şuan da. askere gidicek izne geldiğinde nişan olsun istiyorum. lakin bende gözü yükseklerde bi baba var. ben önlisans mezunuyum işe girdim ve kendisi bu durumdan çok rahatsız çünkü o isterdi ki 4 yıllığa tamamlayıp sürekli okuyup kariyer yapıp evlenmiyim. ama kimi insanın içinde okuma isteği olmaz ya ben de aynen öyleyim. benim eğitimim ve kazancımdan memnun olmadığı gibi erkek arkadaşımın da statüsünden hiç memnun olmicak erkek arkadaşım da benim anlattıklarımdan az çok anladı babamı sanırım o da biraz çekiniyo. bi de şöyle bi durum var ki beni bu güne kadar hiç sevmediğim kadar seviyorum onu. kimsenin onun için olumsuz bişey söylemesine tahammül edemiyorum sustuyorum. birlikte herşeyin üstesinden geliriz ne var ki diyorum ama bazen de geçim sıkıntısı yaşayıp ta çiftlerin birbirleyle olan ilişkilerinin yıprındığını da görüyorum. erkek arkadaşımın rahatlığı beni bazen çıldırtıyo. ama seviyorum ne yapıyım ben düşünürüm herşeyi diyorum. elektrik su ev kirası ben takip ederim bunları. ama onun kadar sevebileceğim başka biri daha olamaz. çok sessiz sakin maşallah diyip tahtalara vurayım çok değer veriyo bana gözü açık fırlama değil. sadece biraz sorumsuz sanırım. bunu kabullenmek çok zor geliyo. gece gezmesi içkisi yok sadece biraz gamsız. ama ben çekip çeviririm onu hem maddi hem manevi anlamda.

aynısını ben yaşadım. 9 yaş fark. az maaş, askere gitmemiş, gamsız sevgili. ve ailemin istememesi. senn gibi düşünüyordum üstelik. çok sorun oluyor. madddiyat da cidden önemli. aslında maddiyyat demeyelim de sorumluluk. şimdiden sorumluluk aldır sevgiline. ilerde üzülürsün. sakin herşeyi ben yaparım die düşünme. tam tersi ona yükle. sen yüklendikçe o dAHA SORUMSUZ OLACAKTIR.

iyi akşamlar kızlar..

sen kararını vermişsin belli ki, gözün aşktan görmez olmuş, inş. doğru karar verıyorsundur ne dıyeyım.

Back
X