İçimi Dökmeliyim..

Sorumsuz insandan eş ve baba olmaz bu bukadar basit. Olay 900 lira alıp almaması da değil ama bana göre 30 yaşını geçmiş bir adam askerlik ve işle ilgili bir takım şeyleri düzene oturtması lazım ha 23-24 yaşında üniversiteden yeni mezun olmuş biri olsa farklı ama anlattıklarınıza göre bu yaştan sonra bir şey olmaz bu sorumsuzlukla.

Son düzenleme:
vala sana o bu şu felan demicem ne desek boş çünkü

aileler çocuklarının iyiliklerini ister sadece sadece bunu unutma dicem

evlen 1 yıla kalmaz burda " kocamın sorunsuzluğu" diye başlık açtığını görebiliyorum

insan evlendikten bir müddet sonra bu kişiyle evlenmek hayatımın endoğru veya en yanlış kararıydı diye düşünür.bunu söylerlerlerkende yaşadıkları şeyler yanlışmı doğrumu bir karardı onu gösterir.çevremizde duyduğumuz BOŞANMIŞLAR denilen kişilerde emin olki onu çok seviyorum onsuz yaşayamam veya çeşitli şeyler söyleyerek dünya evine girmiştir fakat olmuyunca olmuyodor nedenmi
1.evlenen kişilerin sosyal ,ekonomik ,maddi,eğitim durumlarının denk olmayışı
2.aradaki o ara fark edilmeyen yada bişey olamz denen aşırı yaş farkı
3.aileler arasındaki sosyo kültürel farklar
HEP MUTSUZLUK KAYNAGI OLMAYA ADAYDIR.
senin bahsettiğn şahıs 32 ve hala askere gitmemiş
hala oturmuş bir işi yok
ve çok sorumsuz
diyorsunki giderleri ve ev yönetimini tek yüklenirim
BUNU ASLA YAPAMASSIN
Evlilik öyle uzaktan göründüğü kadar basit değil sadece yatak odasında mutluluk olmuyor
aslında sana dahada nasihatlar vereceğimde demişsin ya ona laf söylenmesine izin vermem o bakımdan daha yazmıyorum
AMA SEN BENİM KARDEŞİM OLSAYDIN ASLA İZİN VERMEZDİM
DENK OLMADIĞINIZI DÜŞÜNÜRDÜM.

aşk karın doyurmuyor bence babanı dinle ve okulunu bitir
artık insanlar tahammülsüz şimdi evlendin diyelim;
faturaları öder evi çeviririm diysun 1öde 2öde3ye sen ne yapıyon 1 kerede sen öde diyeceksn
kirada desen ateş pahası bugün bi markete giriyosun 200 300 tl den aşağı çıkmıyosun
aklını başına al ha askerliği demiyorum bile.insanin başına neler geliyo geçiyo
herşeyin hayırlısı tatlım

hepinizin söylediği şeyleri ben de düşünüyorum zaten. hakta veriyorum. okulum bitti çalışıyorum ve çalışmaya da devam edicem allah izin verirse. o bana her zaman şuan çalıştığı işten daha iyi bi iş bulup daha çok para kazanabileceğini söylüyo askerliği olmasa tabi çünkü bi çok kurum askerliğini tamamlamış çalışan istiyo. şuan aldığı maaşı alsa evimize 2000lirayı geçen miktarda para geçicek. ama onun güvendiği bişeyler olmasa bana böyle bişeyi söylemez diye düşünüyorum. Her konuda "hayırlısı, kısmet" kelimelerini kullanan bi adam bu konuda niye bu kadar kesin konuşsun diye de düşünüyorum. evlilik için önümüzde en az 2 yıl var zaten askerlik ve iş durumundan dolayı. zaten o işini oturtmadan ben onu babamın karşısına çıkartamam. laf söyletmem ona. bakın yine onu koruyorum ama elimde olan bişey değil. çalışmama durumu değil benim ona sorumsuz dememin nedeni. faturasını ödemeyi unutuyo ve ben bunu sorumsuzluk olarak değerlendiriyorum bi de askerlik konusunda sorumsuz işte. ay ne biliyim ya

Babanın fikirlerine katılıyorum. Sonra pişman olursun ama ne gelir elden. Geçim sıkıntısı çekmeye başladığında babanın ne kadar haklı olduğunu kabul edersin.

Maddi durumunuz bozulmaya baslayinca oyle bir gecimsizlik olur ki o ugruna herseye katlanabilecegin adami taniyamazsin...
Bu yastan sonra da dort dortluk bir is bulmasi imkansiz Turkiye de yasiyoruz sonucta! 2 yil kendine yatirim yap o zmn farklari goreceksin ...

şimdi herşeye razıyım dersin ama zaman geçtikçe kendini çevrendekilerle kıyaslamaya başlarsın benim şundan neyi eksik diye...o kadar çok örneği v arki çevremizde..maddiyat tabiki herşey değil ama inan bi o kadarda önemli...ben öğretmenim eşimde aslında öğretmen ama 2 sene çalıştı sadece öğretmen olarak şimdi işadamı çok iyi bir fırsat çıkmıştı karşısına bizde biraz riske girdik ve mesleğini bıraktı şimdi geçmişle günümü kıyaslıyorum,o zamanda 2 maaşımız vardı ama inanki türkiye şartlarında geçiniyorduk lüksümüz yoktu ne bileyim tatil falan birbirimizi severek evlendik,şimdi ise maddi olarak çok daha iyiz yaz tatili,bayram tatilleri hatta kafa tatili :)dinlenme adına şehir dışını bırakın yurtdışına gidiyoruz,bebğimiz var 3yaşında onun herşeyini dörtdötlük yapıyoruz en azından kendi maşımı gönlümce harcıyorum...ama bunun karşılığı şu ki eşim deliler gibi çalışıyor ben ona destek oluyorum elimden geldiğince sevgimizde değişiklik yok tabi..ama babanız gerçekten haklı,sevdiğin biri olmalı elbette evlendiğin ama sorumluluğunu erkek alsın başta .ne bileyim o seninle evlenmek için desin ben çok sorumluluk sahibi değilim elektrik -su vb..unuturum ama onunla evlendiğimde asla unutmycam herşeyi göze alırım yeterki benimle olsun diye....hep fedakarlık yapan taraf olmayın,sizin sorumluluğunuz evlendikten sonra zaten dahada artacak hem çalışıyosunuz hemde eve gelip yemek ,temizlik,ütü,birde çocuk olunca dahada artacak..bırakın evin gelir-giderini de bir zahmat o düşünsün...maddiyata çok takılmıyorum ama 900tl ile ev geçindiremeyeceğni sizde biliyorsunuz...sizi kaybetmemek için daha fazlasını yapmalı

eşiiniz ne iş yapıyor peki

annem bana hep der ki;
"aşk bir yere kadar götürür seni, bir yerden sonra insanlar geçim derdine düşer."
bence de çok doğru bir söz. tabi ki aşk sevgi güzel şeyler. ama onunla evlenip 900 tl maaşla hayatını sürdürebilceğine inanabiliyor musun? 10 sene sonra ne durumda olucam diye. evlendikten sonra beklentiler değişir. aşkla sevgiyle gözün kararmasın bence. babanın bence böyle düşünmesinin nedeni birşeyleri kendi yaşayıp görmesinden kaynaklı bence. babanda büyük ihtimal annemin sözüne geliyor gibi...

annem bana hep der ki;
"aşk bir yere kadar götürür seni, bir yerden sonra insanlar geçim derdine düşer."
bence de çok doğru bir söz. tabi ki aşk sevgi güzel şeyler. ama onunla evlenip 900 tl maaşla hayatını sürdürebilceğine inanabiliyor musun? 10 sene sonra ne durumda olucam diye. evlendikten sonra beklentiler değişir. aşkla sevgiyle gözün kararmasın bence. babanın bence böyle düşünmesinin nedeni birşeyleri kendi yaşayıp görmesinden kaynaklı bence. babanda büyük ihtimal annemin sözüne geliyor gibi...

aynı benim ANNEM :) ve ben de katılıyorum anneme..

vazgeç bu sevdadan demeyeceğim tabii ki çünkü insanın karşısına çok sevdiği kişiler her zaman çıkmaz, bundan daha iyisini bulurum gibi bir düşünce ilerde çok pişman olmana sebep olabilir...gerçekten sevdiğine eminsen şartları iyileştirmeye bakın bence birlikte..ama kendinizi güvenceye almadan da kesinlikle yola çıkmayın, .ok yıpranır yıpratırsınız..evet çok seviyorsunuz şimdi ama aynı evde yaşayınca ve geçim sıkıntısıyla uğraşınca durumlar zorlaşabilir birbirinize sevginiz de azalabilir..herşeyi göz önünde bulundurmalısınız, zor bir durum :/
ve arkadaşlarımın da dediği gibi, 900 gerçekten az ev geçindirmek için, 2000olucak eve gelen gelir siyorsun. işin içine kira girerse sıkıntılı olur..umarım allh karşınıza çok güzel fırsatlar çıkarır da rahat geçinebileceğiniz bir miktarla hem babanı mutlu edersiniz hem kendiniz mutlu olursunuz :)

Okuduğum kadarıyla birbirinizi çok iyi tamamlıyorsunuz.Önemli olan bu.Ayrılmayın derim.

Laf ettirmiyorum dediğine göre burada olumsuz yazanlara da laf ettirmezsin sen :)

Aşk kısmını anlıyorum ve saygı duyuyorum, hiçbir sözüm yok.. Ama,
1 sene sonra bugün baktığın gibi bakmayacaksın hayata
evlendikten sonra bugün düşündüğün gibi düşünmeyeceksin
aynı güç hep sende var olmayacak
ilişkilerin boyutları vardır, katlanmak ve tahammül seviyeleri, sabırla çok kez sınanacaksın, umarım bu sınavları geçersin..
Bence ben idare eder çekip çeviririm demek yerine, ilişkinde belirleyici rol üstlen, erkek arkadaşını yönlendir bir şekilde..
Onun hep yerinde sayıyor olması ve senin hep çekip çeviren olman aranızdaki makasın her geçen gün açılması demek..
Ne diyim aşkınız bitmesin ama rasyonel olmayı da bırakmayın lütfen..

ben onu değiştiririm düşüncesiyle evlenmek hayal kırıklığından başka bişey vermez genelde...
tabi hayat senin BELKİ değişir.......

arkadaş ne kadar aşk sevgi üst boyut olursa olsun geçim sıkıntısı bir eve sızınca orası yuva olmaktan çıkıyor.
önce tartışmalar, sonra kavgalar, huzursuzluklar alıp başını gidiyor.
hayat iki cümle yazıp birlikte yaparız, ben çekip çeviririmle gitmiyor malesef.
bir zaman sonra niye herşeyi hep ben yapıyorum, ben ödüyorum, ben takip ediyorum, ben fedakarlık yapıyorum o niye yapmıyor durumuna geliyor. biraz ağır yazdım belki ama gerçekler bunlar.
sevgilin şimdi neyse yine o olur ileride değişmez kimse. bir kimsenin ruhunda karakterinde sorumluluk yoksa gamsız ise o kimse değişmez. sen sadece arkasını toplamaktan yorulursun.
anladığım kadarıyla yaşında daha büyük değil biraz gez toz, arkadaşın birikim yapsın, sen kariyer yap ondan sonra evlenmeyi düşün.

insan evlendikten bir müddet sonra bu kişiyle evlenmek hayatımın endoğru veya en yanlış kararıydı diye düşünür.bunu söylerlerlerkende yaşadıkları şeyler yanlışmı doğrumu bir karardı onu gösterir.çevremizde duyduğumuz BOŞANMIŞLAR denilen kişilerde emin olki onu çok seviyorum onsuz yaşayamam veya çeşitli şeyler söyleyerek dünya evine girmiştir fakat olmuyunca olmuyodor nedenmi
1.evlenen kişilerin sosyal ,ekonomik ,maddi,eğitim durumlarının denk olmayışı
2.aradaki o ara fark edilmeyen yada bişey olamz denen aşırı yaş farkı
3.aileler arasındaki sosyo kültürel farklar
HEP MUTSUZLUK KAYNAGI OLMAYA ADAYDIR.
senin bahsettiğn şahıs 32 ve hala askere gitmemiş
hala oturmuş bir işi yok
ve çok sorumsuz
diyorsunki giderleri ve ev yönetimini tek yüklenirim
BUNU ASLA YAPAMASSIN
Evlilik öyle uzaktan göründüğü kadar basit değil sadece yatak odasında mutluluk olmuyor
aslında sana dahada nasihatlar vereceğimde demişsin ya ona laf söylenmesine izin vermem o bakımdan daha yazmıyorum
AMA SEN BENİM KARDEŞİM OLSAYDIN ASLA İZİN VERMEZDİM
DENK OLMADIĞINIZI DÜŞÜNÜRDÜM.

keşke keşkeee ben kardeşiniz olsaydım:((
walla o kadar doğru şeyler yazmışsınızki, insan sevince gerçekten gözü görmüyor. ben güveniyorum sevdiğime, aşkımıza, herşey olur, altından kalkarız gibi geliyor ama gerçek hayat düşüncelerden çok daha farklı ve acımasız.
şu yazdıklarınızı 2 yıl önce söz yüzüğü parmağıma geçmeden o kadar çok kişi söylediki bana hepsi boş gelmişti. umursamadım, bazen duymadım bile. evliliğe giden yolda durup düşünmeden herşey yolundaymış görüntüsü çizmekten de yorulmadım
ama söylenenleri adam akıllı algılayabilseydim şu an keşkeler ve acabalar içinde boğuşan bir hayat sürdürmek zorunda kalmazdım

Bence sizde hiç kafa yok! Aklınızı kullanın.22 yaşında vasat bir gençkızsınız.EVleneceğin adamın hiçbir artısı yok.Sendne 10 yaş büyük olmaısna rağmen daha askere gitmemiş.Askere gitmeme sebebi de muhtemelen master doktora yapması filan değildir.Üstelik sadece 900tl alıyor.Gamzsız ve sorumsuz olması bile böyle bir adam için evlenmeme nedenidir.İnsnalar değişmez.Yani değiştiremezsiniz.İleride bir çocukla geri baba evine dönmeme için bu sevdadan vazgeçin.Kendiniz sorumluluklarını almış yaşı sizin yaşınıza yakın bir adam bulun.Ben burda maaşından ziyade kişilik özellikleirne ve askerlik yapmayışına takıldım,

Canım yaşın zaten 22 ..sevgilin 32 burda sıkıntı olur inan benim annemle babam arasında da bu kadar yaş var ilerde sıkıntısı oluyormuş babam yaşlı duruyor kalp hastası oldu annem genç kaldı
hem 32 yaşında askerliği erteleyecek kadar sorumsuz...evlllik sadece sevgi işi değil ki bu kurumu yürütmek sevgiyle dönmüyor ev....Ya sevgilin aklını toplucak isterse okulu da tamamlayabilir..askere gitse 15 ay gelemeyecek..Tamam bitsin demiyorum..Ama sevgilin de seviyorsa birşey yapsın..Şuan senin için herşey toz pembe.

Son düzenleme:
Back
X