içinden çıkamadığım bir sorunum var

cankiz77

GöRKeM'iM...
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
697
112
323
47
merhaba k.k üyeleri..
benim içinden çıkamadığım araştırıpta anlayamadığım bir problemim var

ben işyerinde 1 senedir çalışıyorum,patronum bana ssk yapmadı sürekli erteliyor.bu arada ben babamdan yetim aylığı alıyorum ,ama benim için ssk lı olmam yetim aylığı almamdan daha önemli ben bunu sürekli patronuma söylediğim halde ssk lı yapmayı önemsemiyor1 sene sonra yapıcağını söylüyor şimdide..
sorunum şuki geçenlerde artık çok sinirlendim en kısa zamanda sigortamı yapmasını söyledim kendisi bana sana isteğe bağlı ssk yapıcağını hem yetimmaaşımın kesilmeyeceğini hemde sigortalı primim dolacağını söyledi.ben çok sinirlendim o şekil bana uymayacağını düşündüm sanırsam hiçbir sosyal hakkım olmuyor o şekil.

ben çocuğumu kendi üzerime bu şartlarda üstüme alabilirmiyim veya bankadan kredi çekebilirmiyim yani normal ssk dan farkı nedir.
dahamı avantajlı yoksa daha dezavantajlımı birde anlayamadığımneden normal ssk yapmak yerine böyle birşey teklif ediyor işverenin karı ne oluyor
düşünüyuyorum bulamıyorum benim için hangisi daha iyi bana bu konuda fikirlerinizi söylermisiniz muhasebeci arkadaşlar bu konuda daha bilgilidir sanırsam

valla ben işin içinden çıkamadım

Adami ihbar etsen nasil ceza oder o cok iyi biliyordur.allah böyle işveren vicdansiz patronların yuzunu guldurmesin coluk cocuklarindan bulsunlar. Sen simdi cocugun hasta olsa hastaneye goturemiyorsun demi canim ihbar et gozunu karartirsan tabi.

ihbar etmeyi bende düşündüm ama bana aba altından sopa gösterdi bir nevi gözdağı verdi ben yetim maaşı aldığım için ihbar etsembende ceza ödermişim ben 2 milyar öder kurtulurum sen kendine yanarsın dedi.
yani

Yeni bir iş arayışına girin derim, sizi tehdit edecek kadar hakkınızı gasp edecek bir patronla çalışıyorsunuz.. Siz bir yandan iş arayın bulunca da sessiz sedasız çıkın gidin, ssk olmadığından nereye gidiyorsun, ihbar da diyemez.

En güzeli iş değiştirmeniz.

İsteğe bağlıda kendi cebinizden ödüyormuş gibi görünürsünüz. Yani parasını yatırıp ssklı oluyorsunuz. Hiç bir yasal hakkınız olmaz işvereninize karşı. Bankalar vs karşısında çalışıyor görünmezsiniz.
İşten çıkarılmanız durumda tazminatınızı alamazsınız. işsizlik maaşı gibi diğer güvenceleride elinizin tersiyle itmiş olursunuz. Kısaca mağdur olursunuz.

Gelip denetlerler 1 senedir orada çalıştığınız ispatlanırsa geriye dönük tüm primlerinizi ödemek durumda kalırlar. Ayrıca sigortalı gösterilmediğiniz her ay için sanırım asgari ücret kadar ceza alır ve faiz işletilir.

Yani en büyük zarar kendisine fakat yetim maaşından dolayı sizde devlete karşı kusurlusunuz. Sadece yorum yapıyorum aldığınız maaşları faiziyle geri ödemenizi isteyebilir devlet. Emeklilere ödenen fazla para gibi durumlarda böyle uygulama var diye biliyorum.

Böyle bir durumda sizin yeni bir iş aramanız en güzeli. Böyle bir işverenle karşılaştığınızda anında şikayet etmeniz gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:

siiznle aynı fikirdeyim ,durumu çok güzel özetlemişiniz hiçbir şekilde yasal bir hakkım olmuyor.
neden böyle patronlar anlamaıyorum işçininhakkını gözardı ederler

siiznle aynı fikirdeyim ,durumu çok güzel özetlemişiniz hiçbir şekilde yasal bir hakkım olmuyor.
neden böyle patronlar anlamaıyorum işçininhakkını gözardı ederler

Akılları sıra kar ediyorlar. Bilmiyorlar ki bir yerden çıkar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…