E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
Bu yazıyı yıllar önce bir mağazada duvar yazıları satılan reyonda okumuştum.Yıllar geçti hala unutmuyorum halbuki hafızam hiç kuvvetli değildir.Ne zaman eşimle bir sıkıntımız olsa aklıma bu cümle gelir gülerim.Kızım ortada bişey yok otur oturduğun yere mutlusun uzatma derim kendime.Eski beni, düşünüyorumda ilk evlendiğim zamanları, saçma sapan ne çok şeyi kafama takıp evliliğimden bezdiğimi düşünmüşüm,hala gülüyorum kendime eşim hala bazen hatırlatır alay eder benimle utanırım
,çocukluk hepsi hepimiz yaşıyoruz.Ananem "şimdi kadın olmaya ne var çamaşırı makina yıkıyo,bulaşığı makina yıkıyo,evi süpürge süpürüyo,hazır yamekler bile var şimdi, kadınlar genede mutlu değil,bizim zamanızda 7tane çocuğa bakardık,çamaşır yıkardık,bulaşık yıkardık ayrıca kayın valideye kayınpedere bakardık gene gıkımız çıkmazdı" derdi.Bende "ya anane ozamanla bu zaman birmi derdim" .Azcık eşimle aram bozulsa dışarda sevgilileriyle elele kola gezenlere bakar üzülürdüm ,eşime sarılıp hadi bizde gezelim,diyeceğim yere nekadar şanssız olduğumu düşünürdüm,o ellele gezen kızda büyük ihtimalle bizi çocuklarımla görünce "ne şanslı keşke bizde evlensek ondan bir çocuğum olsa" diye sevgilisine bakıp içinden geçiriyordur kim bilebilir.2 yıl evli kalıp şiddet yüzünden evliliğini bitiren çok yakın bir akrabam vardı 10 yıl dul kaldı ben sıkıntım olunca bunalıyom deyince kızardı bana "kıymet bil" derdi bekarlığından dert yanıp "yalnız ölücem "diye ağlardı.şimdi evlendi muradına erdi.Diyeceğim oki bu sözü doğrulatan şeyler oluyor hayatta ,evliliklerde özellikle ilk yıllarda.biz dışardaki bekara sorumluluğu yok diye özenirken ,onlar bize ne güzel inşallah bende yuva kurarım diye iç geçiriyor çoğu zaman, evlilik dünyanın en güzel şeyi doğru insanla olduğu zaman bence,bekarlıkta güzel yerinde.boşuna dememişler bekarlık sultanlık diye..o zaman bu sözde doğruluk payı varmı arkadaşlar..

Son düzenleyen: Moderatör: