İçinizde FMF den Dolayı Çocuğu Olmayan Var Mı?

merhaba nasılsın ben birkaç yere baktım Allahtan ümit kesilmez henüz karar vermedim bir dr daha filmi göstermeyi düşünüyorum birde ameliyatı kime yaptırayım vs. çünkü dr özeldi onun çalıştıgı yerde bu ameliyat yapılmıyormuş seni birilerine yönlerdiririm dedi bakalım hoşçakal.a.s.

Merhaba Ece_Eskici

Evet bence de iyice arastir ondan sonra karar ver.Burda tupu kapali olupta yazisan bayagi hanim var.Onlara da fikir sorabilirsin belki.

Sebepsiz olmak ayri bir dert sebebin bulunmasi ayri bir dert. Allah hepimize sabir,guc versin. Gercekten cok zor gunler geciriyoruz. Bazen Allahim sen aklima sahip cik bana dogru kararlar verdir diye dua ediyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun.Hoscakal

merhaba ben bu gün biraz rahatsızım fmf depreşmiş yine ne yapalım bunada çok şükür eskiden agrı başlayınca 2 gün yorgan döşek acı çekiyorduk şimdi biraz daha az agrılarımız dayanabiliyoruz bende tüpleri kapalıları okuyorum bakalım ne olacak sen ne yapıyorsun hoşçakal.

Merhaba Ece_Eskici,

Gecmis olsun.Umarim cok agri cekmezsin.Eski cektigimiz siddetli agrilarin yaninda bu agrilar hafif kaliyor degil mi? Halimize sukrediyoruz. Diger tupleri tikali hanimlar umarim sana bir fikir verirler.

Ben de bir degisiklik. Bu ay klomid almadim.Yine ara vermistim catlatma ignesi olacaktim. Adetin 12. gunu yapilan ultrasonda yumurtan olusmus ve kendi catlamis,
igne yapmaya gerek yok dediler. Yani bu ay hersey kendiliginden gelisti. Simdi onumuzdeki haftayi bekliyorum.1 hafta sonra sonucu ogrenecegiz.Umarim haftaya bu gunlerde sana hamile oldugumu yazarim.Her ay bir umutla bekliyoruz.Bazen onceki mesajlarimi okuyorum.Hep bir umutla bekledigimi yazmisim.Umarim bu ay son kez sana "bu ayin sonucunu bekliyoruz" diyorumdur.Ne bileyim bazen gercekten hic olmayacakmis gibi geliyor, bazen de sanki olmus gibi icimi bir mutluluk kapliyor.Boyle git gel ler yasiyorum.Dua edip beklemekten baska yapabilecegimiz birsey yok. :Saruboceq:

sana katılıyorum agrılarımız daha hafif ama dün gece bayagı kemiklerim sag tarafı karnımın agrıdı bunada şükür ya eskiden çektigimiz gibi olsaydı şimdi biraz daha iyiyim sende öylemisin bilmiyorum ben biraz hasta olupda naz yapan olunca çok kızıyorum ya bizim çektiklerimizi çekselerdi ne yaparlardı sanki biraz bu hastalık beni katılaştırdı zamanla aslında çok merhametliyim duygusalım ama azıcık agrıları olup havalara girenlere tepkiliyim . Neyse seninle biraz moral buldum bazen kendimi yazınca sen aklıma geliyorsun Rabbim inşallah benden önce sana bebegini verir çok şükür Rabbime bana evlat sevgisini 2 defa yaşattı ilk önce sana versin bu nedenle senin haberin moral oldu inşallah bu ay sevinirsin bende seninle mutlu olurum.Allaha binlerce defa şükürler olsun .Hepimizin gönlündekini verir inşallah bende tüpleri kapalıları okuyorum henüz başka dr. gitmedim eşim 6 gündür Ankarada devlet hava meydanları kursa gönderdi o gelince dr. giderim zaten adama ne zaman işim düşse hep görevde oluyor. film çekildikten sonra gebe kalan çok oluyormuş ufak tefek yapışıklıklar açılınca 3ile 6 ay dr. kendiliginden gebe kalabilirsiniz diyorlar ama adam pazartesi gelecek buay olmaz herhalde çok yazdım umarım sıkılmazsın hoşçakal.
a.s.

Ece-Eskici

Mesajin be guzel dileklerin icin tesekurler.Allah isteyipte sahip olamayan her kadina verir insallah cocugunu.Umarim sende cok uzun sure beklemeden ve cok sIkIntI cekmeden bebegine kavusursun.Bende hep "cocuk sahibi olamayip birde ne devlette ve ozelde tedavi imkani olamayanlara benden once ver Allahim" diyerek dua ediyorum.Ben simdi burda devlet hastanesinde ucretsiz tedavi goruyorum.Sadece ilaclarimi oduyorum.Mesela benim Hintli komsumu kilolusun diye kabul etmemisler.Ozele gitmeye de imkani yok.7 senelik evli. Bende Allahim once ona ver diye dua ediyorum.burda develt hast. kriterline uyuyorsan devlette tedavi olabiliyorsun .Bekleme sureleri falan biraz uzun ama hic yoktan iyidir. Ozeller ise bir aylik tedavi icin yaklasik 3000(6-7 milyar) sterlinden basliyor burda. Tedavi sekline gore 6000,7000 lere bile cikiyor.O ay olmadi mesela bir dahaki ay yine en az birsuru para. Benim su an bunu karsilama gucum yok.(Evin kredi borcu vs) Umarim ozellere ihtiyacim olmadan kavusurum bebegime... :Saruboceq:

cnm valla benim lisede bir hocam vardı bu durumda olan..yıllarca cocugu olmadı...sürekli ilaçta kullanıyordu...ama sonra neler yaptı, tedavi gördümü bilmiyorum ama şuan iki kızı var...iki kez hamile kaldı yani..kızlarıda çok saglıklı...inşallah sende bi an önce kalırsın...

Merhaba Ece-Eskici,

FMF agrilari konusunda sana katiliyorum.Insanlar gercekten bu hastaligin ne kadar siddetli agrilari oldugunu anlayamiyor. Dedigin gibi basit bir mide agrisini mesela abartiyorlar. Onlari gordukce, bu insanlar bizim agrilarimiz cekselerdi ne yaparlardi diyorum. Bizim sadece bir mide agrimiyorduki.Ben ayni anda mide,bobrek,karin,gogus agrisi cektigimi bilirim. ve bu agrilar batma seklinde olurdu.Sanki her yerimde bir bicak sapli. Her nefes alisimda agriyi hissederdim.O yuzden kucuk nefesler alirdim.Geceleri nasil agriyi az hissediyorsam oyle yatardim.Bazen yattigim taraf artik acirdi ama kimildayamazdim cunku kimildadigim an bicaklar batardi ve siddetli agrim olurdu.Atesten kabuslar gorurdum.Benim en cok karin agrim olurdu.Siddetli agrilar cektigim zamanlar benim her seferinde agrim farkli sekilde baslardi. Mesela midede baslar bobreklere gecer sonra gogus agrisi yapar vs vs.Omuzlarim agrirdi.Ataklar sirasinda ayaklarimda falan fazla agrim olamzdi.Ama cocuklugumdan beri bileklerim,dizlerim vs hep bana sIkIntI cektirdi.Halada cekiyorum. Azicik fazla yorulsam bileklerim,dizlerim agrirdi.cocukken benim ayaklarim cok agrirdi. Hatirliyorum 7 yasindaydim. ilkokula gidiyordum.ayagim agriyordu yine merdivenleri inip cikarken sikica tutunup guc alabileyim diye okul cantami falan arkadaslarim tasimisti. Belki bu agrilarin sebebi de FMF ti.Bilmiyorum.FMF agrim oldugunda okuldayken yine arkadaslarim cantama vs yardim ederlerdi.10 yasimda sag kalcamdan ciddi bir ameliyat oldum.17 gun hastanede yattim.3 ay yuruyemedim. dr artik yavas yavas yuru dediginde de emekleyerek yurumeye basladim. yurumeyi yeniden ogredim.Neler nerler...Yani yasadiklarimin hepsini yazsam sayfalar tutar. Konu hastaliklarima ve cektiklerme gelince cenem dusuyor.Kusura bakma. Sana yazarak dertlesiyorum bende iste....

merhaba sivaslı58,

guzel dileklerin icin tesekkurler. Allah isteyipte olmayan herkese bebeklerini bir an once versin. Herkesin sifasini versin.

Nasılsın ben bügün daha iyiyim .Atak tamamiyle geçti sen tam benim çektiklerimi yazmışsın ama titreme eksik ben ateş yükselmesi sırasında saatlerce titrerdim yorganın altında kiriz geçirir gibi dişlerim takırdardı benimde en çok karnım agrırdı 2 gün önceden hissederdim gelecegini sırtımın ortasına bir agrı girerdi ilk önce sonra yavaş yavaş mideme saplanırdı gerini zaten sen anlatmışsın ya tarifi yok bu acının ancak çeken bilir geçmişe bakınca gözlerim doluyor ne şiddetli agrılardı onlar ALLAHIM çok şükür diyorum bu ilaç bizim kurtarıcımız dün gidip hastaneye yazdırdım atak gelince ilacım bitmesin derdine düştüm neyse dertleşmek iyi benim burada pek arkadaşım yok kızkardeşimde gurbette o benim arkadaşım herşeyim di ama tayini çıktı 1 yıl önce gitti. okul arkadaşlarımda dagıldı öyle tekim tanıdık çok ama bana yakın kimse yok bilmiyorum herkesle arkadaş olamıyorum belki bende bir problem var derdimi problemlerimi paylaşamıyorum sana yazıyorum ufak ufak hoşçakal.

yine ben şu hintli komşuna üzüldüm neden devlet tedavi etmiyor kilolu diye hakkı yokmu çocuk sahibi olmaya birde insan hakları konusunda devamlı Türklere devamlı ders veriyorlar nerde bu kadının hakkı inşallah Allah ona dr. gitmeden verir Rabbim en büyük doktordur herkesin derdi farklı Allah yardım etsin sevgiyle kal.

Merhaba Ece_Eskici

Nasilsin?Uamrim Fmf agrin gecmistir artik. Dun dr ile randevumuz vardi. gittik. Ocak ayinda asilamaya baslamaya karar verdik.Umarim hic bu zahmetli tedavilere gerek kalmadan hamile kalirim.cunku asilama oncesi igne olmam gerekiyormus. igneleri kendi kendime yapacakmisim.Once onu ogretecekler.genelde 8 igne olunuyormus. vucudun reaksiyonuna gore daha fazla olmam da gerekebilrmis.16 igneye kadar cikan kadinlar oluyormus. bunlari duyunca umarim butun bunlara gerek kalmadan hamile kalirim diyorum. bir taraftan en azindan devlet hast. de olsa tedavi olma sansim var diye seviniyorum bir taraftan da keske butun bu sIkIntilarI cekmeden hamile kalabilseydim diyorum. Devlette tedavi olamayan komsumu dusundukce de halime sukrediyorum. burda devlet tum klomid+asilama+tup bebek tedavisini ucretsiz yapiyor. ama simde yeni yeni bazi sartlar koydular.herhalde devlete cok pahaliya patladigi icin bazi sartlar koyarak tedaviye kisitlama getiriyorlar.en azindan ben sartlari sagliyorum.yinede kendiliginden olsun diye dua ediyorum. Allah hepimizin dualarini kabul eder insallah.
Belli bir sure evli olmak gerekiyor,belli fiziksel sartlari saglamak (klos vs) saglamak gerekiyor.Eger sartlara uyuyorsan ucretsiz tedavi oluyorsun.

Merhaba nasılsın senin adına sevindim dr en azından senin için bir plan yapmış inşallah bu heyecanla kendiliginden hamile kalırsın igneden korkma ben kendime ve yakınlarıma yapıyorum. Bende dün başka bir dr. rahim filmini götürdüm dr. muayanede etti film o kadar kötü degil tek tüplede gebe kalırsın dedi ama yaşından dolayı acele etmekte haklısın laboraskopi yerine aşılama yapalım dedi benim 2 çocugum oldugu için devlet benim ilaçlarımı ve aşılama ücretini karşılamıyormuş benim ödemem gerekiyormuş bende nerde o kadar para düşünecegim dedim çıktım. bizimde böyle oldu zaten benim kendi dr.um 3-4 ay gonaphane türü ilaç kullandırmıştı bende farklı igne falan neden yazmıyor diye düşünüyorum demek devlet ödemiyormuş. ben 2 ay bekleyip burdaki fakülteye gidip gerekirse orda laboraskopi yaptırırım şimdilik böyle düşünüyorum bakalım gün ola harman ol derler. Şimdilik hoşçakal.

Merhaba Ece_Eskici,

Epeydir yazmadin.Nasilsin?

Sana ozelden mesaj gonderdim gordun mu? Ben artik siteye fazla girmiyorum.
Ama seninle baglantiyi kaybetmek istemiyorum.bundan sonra ozelden mesajlasalim mi?a.s.

Merhaba bende yeni girebildim nasılsın inşallah iyisindir .Kurban bayramını kutlar saglık ve mutluluk ve huzurlu nice bayramlar geçirmeni dilerim . Bende çok fazla takılamıyorum sadece seninle yazışıyorum bazen aklıma birşey gelirse araştırmak için okuyorum bundan sonra özelden yazarım .Sevgiyle kal.

canım öncelikle çkkk geçmiş olsun zor bi hastalıkk ayyy allahım yardım etsin hepinize sağlıcakla kucağınıda alırsın inşallah cnmmm....:1hug:a.s.

Merhaba,
Uzun süredir yazılmamış bu foruma am benim de eşimde fmf var. 14 yıldır korşisin kullanıyor ve ataklarında bazen ateşi çok yükseliyor. 1 yıllık evliyiz ve çocuk istiyoruz artık. fmfm den dolayı eşim henüz kontrole gitmedi ve ben de çocuğumuz olmaz diye korkuyorum.
sizin çocuğunuz oldu mu?

ben de 16 yasinda kohuldu fmf teshisi
ayriyetten hpv sigil tedavisi
ayriyetten over yetmezligi yasiyorum
gercekten cok zor yasamayan bilmez
cocugumuz olmuyor yumurtlamam yokmus yeni ögrendim
hergün 3 adet colcinhiucum aliyorum ayriyetten demir hapi diüretik fln

rabbim sifalar versin fmf diger hastaliklarimi ögrendikten sonra bana hic birseymis gibi geldi.
rabbim caresiz dert vermesin yeterki...

isteyen herkese hayirli salih kullarindan evlat nasip etsin...
unutma bizi rabbim....

Merhaba bu konuyla ilgili problem yaşayan var mı ben fmf hastalığından şülpheleniliyor ve 4 Yıldır çocuğumuz olmuyor 4 tüp bebek tedavisi hepsi hüsranla sonuçlandı embriyo bile elde edilemiyor bu problemi yaşayanlar yazarsa sevinirim
Teşekkürler

Bende fmf hastasiyim 4 senelik evliyim ve sebepsiz infertilite teshisi kondu.doktorum fmf in cok etkilemeyevegini soyluyor ama bilmiyorum.tup bebek tedavisj goruyorum suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…