• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içinizde kalan birşey oldu mu

penceremden

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
6.594
11.147
448
Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.

Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.

Biz mi kendimize kıymet vermemişiz zaman mı değişti nedir?

Valla imrenilecek bir durum yok bence:işsiz:
Çünkü ne kadar ayrıntı o kadar sıkıntı
Biz bayanlar özeniyoruz ama erkeklere çok boş geliyor sonra da aynı heyecanı onlar hissetmediği için kavga ediyoruz.:KK11:
Mesela gelinliğim için o kadar özendim ki kendim çizdim kaç yerle görüştüm ama içime sinmedi yapamadılar şuan temizlemeden attım bi köşeye eşim görmek bile istemiyor o da haklı çünkü her zaman yanımda oldu sıkıldı vs vs:KK14:
Ülkede bazı şeyler moda oldu
Dis çıkarma, doğum günü, bebek kinasi, baby shower vs vs artık hepsi anlamsız geliyor
Para için yapılmış bir sektör ve buna ayak uyduran biz insanlar:KK67:

Bundan 20 yıl öncesi, neler değişti neler. Yeni trendler mi dersiniz yoksa insanların birbirleriyle girdikleri lüks yarışı mı? O yüzden kendinizi şu an ile karşılaştırmayın derim.
Elbette eskidende özenilirdi ama balayını şurda yapıyoruz gelinliği şurdan alıyoruz bunu böyle yapıyoruz diye gösterilmezdi. Ya da abartılmazdı bilemiyorum
Canınızı sıkmayın her geçen yıl bir şeyler değişiyor :)

Ben 9 yıllık evliyim fakat kadar çok şey değişti ki o zamandan bu zamana ya harbiden körmuyduk neydik

20 yıldır evlisin, evinde mutluluk huzur varsa bunların fasa fiso olduğunu anlamış olmalısın.. Ben 3 senelik evliyim herşey benim bütçemin yettiği kadar oldu, ne eşimin ailesi ne benim ailem ne de eşimin neredeyse hiç bir katkısı olmadı söze de nişana da nikaha da kınaya da düğüne de eşyalara da balayına da.. (Ve hepsi 6ayda oldu bunların)
Tek başıma hepsine yetişmeye çalıştım ve bir taraftan da borç ödüyordum, pişman mısın dersen kendimi o kadar hırpaladığıma pişmanım, keşke biraz geri çekseymişim kendimi eşimin çözüm adına neler yapacağına baksaymışım..
Ama düğün kına organizasyonlarından da altından da nefret eden bir yapım var, hiç niye daha iyisi olmadı diye düşünmedim :dondurma:

20 yıldır evlisin, evinde mutluluk huzur varsa bunların fasa fiso olduğunu anlamış olmalısın.. Ben 3 senelik evliyim herşey benim bütçemin yettiği kadar oldu, ne eşimin ailesi ne benim ailem ne de eşimin neredeyse hiç bir katkısı olmadı söze de nişana da nikaha da kınaya da düğüne de eşyalara da balayına da.. (Ve hepsi 6ayda oldu bunların)
Tek başıma hepsine yetişmeye çalıştım ve bir taraftan da borç ödüyordum, pişman mısın dersen kendimi o kadar hırpaladığıma pişmanım, keşke biraz geri çekseymişim kendimi eşimin çözüm adına neler yapacağına baksaymışım..
Ama düğün kına organizasyonlarından da altından da nefret eden bir yapım var, hiç niye daha iyisi olmadı diye düşünmedim :dondurma:
Sizin yaş kaç

20 yildir eger gercekten mutlu ve huzurlu bir evlilik surseydiniz sanirim bunalr akliniza bile gelmezdi. zaten herseyi kendiniz sonradan yapmissiniz.
benimde hersey esimin ve ailesinin buyuk katkilariyla eksik sorunlu gecti, icimde kalan cok sey oldu, defalarca esimle kavgalar ettim, oda anladi nihayetinde hatalarini.
ama bunlar en cok mutsuz esime sinir oldugum zmnalrda batti gozume, ne zmnki ailesiyle ilgili bir sorun yasaasam eski defterleri actim akrsitirdimda karistirdim.
unutulup gecilmiyor ama mutlu evlilik zmnla unutturuyor.
umarim gec degildir zmnla unutup ileriye bakarsiniz.

Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.

Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.

Biz mi kendimize kıymet vermemişiz zaman mı değişti nedir?

Balayı kolay :) Bakın 20. yıldönümü çok iyi bir fırsat.Balayınızı planlayamamışsınız ama 20 seneyi balayıyla ödüllendirebilirsiniz. Maddi durumunuzu bilemiyorum tabii bütçeniz dahilinde,hatta biraz zorlayıp takside girerek harika bir gezi yapabilirsiniz. Gemi turu olur,Avrupa turu olur,neden olmasın ? İllaki yeni evliyken yapılacak değil ya...Yıldönümünde Yunan adalarında nikah tazeleyenler veya Venedik'te gelinlik benzeri beyaz elbiseyle foto çekilenler tanıyorum.Geçmişe üzülmek yerine gelecek planlarına yönelin,her şey daha güzel görünecektir :)

20 yildir eger gercekten mutlu ve huzurlu bir evlilik surseydiniz sanirim bunalr akliniza bile gelmezdi. zaten herseyi kendiniz sonradan yapmissiniz.
benimde hersey esimin ve ailesinin buyuk katkilariyla eksik sorunlu gecti, icimde kalan cok sey oldu, defalarca esimle kavgalar ettim, oda anladi nihayetinde hatalarini.
ama bunlar en cok mutsuz esime sinir oldugum zmnalrda batti gozume, ne zmnki ailesiyle ilgili bir sorun yasaasam eski defterleri actim akrsitirdimda karistirdim.
unutulup gecilmiyor ama mutlu evlilik zmnla unutturuyor.
umarim gec degildir zmnla unutup ileriye bakarsiniz.

Benim sadece çevremde düğün hazırlıkları olduğu zamanlarda gözüme çarpıyor kendi gelinimizde de öyle olmuştu eltimin gelininde de.

11 yıl önce evlendim, param da vardı ama öyle ıcık cıcık bişeylerle uğraşacak yapıda bir insan değilim. o yüzden hiç uğraşmadım, şu an uğraşanları görünce de ay ne sabır var diyorum :dondurma:

Zamanla alakası yok. Durumu olan yapıyor bir de durumu varmış gibi olanlar yapıyor...
Bir senedir çalıştığım her kuruş evimi hazırlamaya gidiyor.
Bak her şeyi kendiniz yapmışsınız.
Emek verilerek yapılması daha kıymetli değil mi?
Çevremde para kazanmanın zorluğunu bilmeden yok 10 tane altın yok bilmem kaçta burma olmazsa olmazcılar dolu. Borç harç içerisinde bunların yapılmasının ne kıymeti var? Huzur vermeyecek ki? Daha evlenmeden bilmem kaç yıllık düğün borcunun altına giriyorlar.
Azınlık kısım ailesinin durumu iyi ise dediklerine sahip oluyor. Bunlar bir kayıp değil.
Şuan her şey gösteriş halinde.
İnan üzülmene değmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben çok garipsedim yahu 20 yillik evlilikte tee neler gelmiş akliniza ne bileyim eltinin gelinine ozenmissin yani insan kendi yasiti olanlarla kiyaslar genelde kendini mesela eltinizle? Böyle her yeni nesille kiyaslarsak ben 25 yasindayim benim lisedeki yillarimla simdikini kiyaslatip mutsuz olurdum yok böyle hayat geçmez bosverin şimdi mutlu musunuz ona bakin

Back
X