• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içinizde kalan birşey oldu mu

Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.

Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.

Biz mi kendimize kıymet vermemişiz zaman mı değişti nedir?
Teyzem der ki "bizim eskiden hiç birseyimiz dört dörtlük değildi ama evliliklerimız sağlamdı. Şimdi hersey dört dörtlük, evlilikler dört aylık. "

üzülmek ya da içinde kalmak şeklinde değil de,

bazen ben de her şeyin aileler tarafından yapıldığı, evlerinin bile aileler tarafından alındığı , gelinle damatın belki sadece takılarını satıp sıfır araba aldıkları evliliklere imreniyorum.
hani hayata 1-0 başlamak gibi.

ben evlendiğimde hem borcum vardı, hem kiradaydım, hem de araba falan hayal gibi bir şeydi.
şimdi hepsi var şükür, hepsinde eşim ve benim emeğim olduğu için hem değeri daha fazla, hem de az.
nasıl diyeyim, evi satacak olsam kimseye açıklama yapmam satar giderim, ama aileler alsa ona danış bunun gönlünü yap falan, hani başlangıç kolay olsa da ileride sıkıntı çıkabilir o tarz evliliklerde de.

üzülmek ya da içinde kalmak şeklinde değil de,

bazen ben de her şeyin aileler tarafından yapıldığı, evlerinin bile aileler tarafından alındığı , gelinle damatın belki sadece takılarını satıp sıfır araba aldıkları evliliklere imreniyorum.
hani hayata 1-0 başlamak gibi.

ben evlendiğimde hem borcum vardı, hem kiradaydım, hem de araba falan hayal gibi bir şeydi.
şimdi hepsi var şükür, hepsinde eşim ve benim emeğim olduğu için hem değeri daha fazla, hem de az.
nasıl diyeyim, evi satacak olsam kimseye açıklama yapmam satar giderim, ama aileler alsa ona danış bunun gönlünü yap falan, hani başlangıç kolay olsa da ileride sıkıntı çıkabilir o tarz evliliklerde de.

Aynı şekilde herşeyi sıfırdan kendimiz yaptık.Evimiz var arabamız var.Dediğiniz gibi onlar hayata 1-0 önde başlıyorlar.Tek dertleri yiyip içip gezmek olacak.

Evlenirken çok masraf olmasın diye istediğim mobilyaları almadım bazen keşke alsaymışım diyorum bazende ne gerek var mutlu bir evliliğim çok sevdiğim bir eşim, huzurlu bir yuvam var diyorum şükrediyorum :KK66:

malesef kader ve nasibin önüne geçilmiyor benim nişanım tepsilerim düğünüm hepsinde bişey çktı düğün üm iptal oldu ablamın eşi öldü balyımızı iptal ettik hiç cicim ayı yasıyamadık sonrada ev aldık onun borcunun altnda esım ve ben calısıyoruz cocugumuzda oldu dısarı cıkıp gezemıyoruzda araba almak istiyoruz henuz yeterlı paramızda yok daha cok calısmak lazım ınsan bunalıyor vede herşey içimde kaldı Allah nasıb ederse oglumun sunnetını guzel yapmak isterim.
düğününüde görmeyi nasip etsin rabbim.

Kızlar neredeyse 20 yıldır evliyim.Evlendiğimde pek farkında değildim çoğu şeyin .Eşimin ailesinin maddi durumu da yoktu.Annemde sen zaten çalışacaksın masraf ettirme kendin alırsın dedi.Sağolsunlar düğünümüz yaptılar çokta güzel oldu.Düğünden sonra tayin çıktı başka bir memlekete gittik.Evlendiğimizde eşyamız yoktu.Balayı falan o tip şeylerde yoktu.Çeyizimde yoktu.Aniden evlendiğimiz için.Sonradan herşeyi kendim aldım.

Şimdi bakıyorum genç kızlar herşeyin en ince ayrıntısına kadar araştırıyorlar.Eşyası ,gelinliği ,kınası,balayı hepsi özenli ve güzel .Birazda onların bu hallerine imreniyorum.Örneğin eltimin gelini var nişanlığını ayrı gelinliğini ayrı özel diktiriyor.Zaten ev verilmişti.A dan Z ye eşyası döşendi ,balayı ayarlandı.Takıları istediği gibi.Bir dediği iki edilmiyor.

Valla canım açıkcası herşeyi kendin aldığın için kıymet biliyorsun ve çektiğin ektiğin hepsinden ayrı ayrı zevk alıyorsun.Şimdi özene bezene yapılan dayalı döşeli ev verilen gençler malesef ki 3 ay kalmaz boşanıyorlar.Huzurun yerinde mutluysan hiç takma kafana böyle şeyleri ben de aynı durum evimin herşeyini kendim aldım.

benimde yapılmadığı çoğu istediklerim var
rüyalarıma bile girdi
ama ben huzurum olsun istedim önemli olanda buydu
var mı dersen elhamdüllillah çok iyi olmasa da var
şu zamanda evet a dan z ye yapılıyor ama huzur yok
en ufak olaylarda işin içinden çıkılmıyor
bence yokluğu evlilikte görülmeli ki
hem koca hem kadın birlikte öğrenmeli önemli olanda
zor günde birlikte ayakta olmayı öğrenmeli

Eskidende en ince ayrintisina kadar dusunulurdu de siz pek kendinizi dusunmemissiniz gibi..olsun sonradan hepsini yasatmissiniz kendinize

20 yıl öncesinden bildiğiniz örnekler mi var? Benim bildiğim örneklerde şimdikinin yanından geçmiyor. Asgari eşyası evi düşünülürmüş. Tamam beyaz bir gelinlik de giyilirmiş. Ama mutfağa alınan pembe tuzluğa, pembe bulaşıklığa kadar kim düşünüyormuş 20 yıl önce? 20 yıl önce hangi gelin 10 tane gelinlikçi gezip de o en özel elbiseyi almak için çabalıyormuş. Yani belki benim örneklerim çok orta halli insanlar ama günümüzde orta halli insanlar bile kraliyet düğünü yaparcasına evleniyorlar.

Lütfen içinizde kalmasın. Kendi zamanınıza göre değerlendirin olanları. Eğer siz o zaman değer verilmiş, özenilmiş hissettiyseniz sıkıntı yok. Kim bilir bundan 20 yıl sonra benim çocuğum için nasıl organizasyonlar olacak. Bu biraz da bizim zamanımızda hiç böyle oyuncaklar yoktu gibi bir şey. Olsaydı alınırdı, hepsi olmasa da 1-2 tanesi. Ama yoktu, bu kadar ucuz ve erişilebilir değildi. Bu sevilmediğimiz, kıymet görmediğimiz anlamına gelmiyor ki.

Kıymetle ilgisi yok, zaman değişti
Tüketim toplumu olduk
Eskiden yeteri kadar eşyaya şükürler olsun denirken, şimdi aaaaa dul muyum beeeeennnnnn diye acayip bir bahane ile insanlar bir sürü borca giriyorlar. Kullanılmayacak, aşırı israf bir sürü iş yapılıyor ama evliliklere bakın üç beş sene sonra boşanmalar kapıda, fark ettiniz mi ne kadar çok arttı boşanma oranı, çünkü pazarlıklarla debdebe ile başlayan işlerden pek de hayır gelmiyor, insanlar birbirine bilenerek başlıyor hayata.
Eskiden öyle miydi değildi, insanlar daha gayretli, daha tutumlu idi, bu kadar tüketime yönelik değildik. Dikiş dikebilen kadınlar vardı eskiden bu kadar hazır tekstil vs.. yoktu. Her şey emek emek yapılırdı, kıymet bilinirdi, bu kadar kolay al at değildi. Velhasıl 20 yıl bir evliliği götürebilen kadının ve eşinin kıymeti bence paha biçilmez. Allah yuvanızı daim etsin

38 yaşındayım 18 yıllık evliyim .
valla canım ben de aynı yaştayım ama 8 yıllık evliyim...ben evlenirken de öyle aman aman uğraşmadım ayrıntılarla..gereksiz gördüm..istesen seçenek çok paraya bakar herşey..parayı da gerrekesiz gördüğüm şeylere yatırmadım,balayında gezdik yedik içtik..hiç de pişman değilim...
oğlum oldu mesela,neler var görsen doğumgünleri için.arkadaş.seviyor mesela..su şişesine resim basrtımaktan,özel kurabieyler pastalar maskeler neler neler...o seviyor ben sevmem ,uğraşmam da para da vermem..
eğer içinde kalan şeyler varsa, ş,mdi de yapabileiceğin çok şey var;)

20 yıl öncesinden bildiğiniz örnekler mi var? Benim bildiğim örneklerde şimdikinin yanından geçmiyor. Asgari eşyası evi düşünülürmüş. Tamam beyaz bir gelinlik de giyilirmiş. Ama mutfağa alınan pembe tuzluğa, pembe bulaşıklığa kadar kim düşünüyormuş 20 yıl önce? 20 yıl önce hangi gelin 10 tane gelinlikçi gezip de o en özel elbiseyi almak için çabalıyormuş. Yani belki benim örneklerim çok orta halli insanlar ama günümüzde orta halli insanlar bile kraliyet düğünü yaparcasına evleniyorlar.
Evet var hatta yirmi yil degil otuz yil oncesinden bahsediyorum annemin dugunu..hersey en ince ayrintisina kadar dusunulmus o sehirde ozamnlardaki tek kaloriferli apartman dairesinden daire alinmis...babam asker olmadigi halde hem kucuk sehir hemde ozamnlar arkadasliklar farkli oldugu icin asgari gazinosunu kapattirip ruya gibi evlenmisler...annemde babamda giyimine zevklerine cok duskun insanlardir hala...fakat bosandilar.yani mutlu olabilmek onmli gerisi bos

Evet var hatta yirmi yil degil otuz yil oncesinden bahsediyorum annemin dugunu..hersey en ince ayrintisina kadar dusunulmus o sehirde ozamnlardaki tek kaloriferli apartman dairesinden daire alinmis...babam asker olmadigi halde hem kucuk sehir hemde ozamnlar arkadasliklar farkli oldugu icin asgari gazinosunu kapattirip ruya gibi evlenmisler...annemde babamda giyimine zevklerine cok duskun insanlardir hala...fakat bosandilar.yani mutlu olabilmek onmli gerisi bos

Anlıyorum kesinlikle vardır böyle örnekler ama genellemek ve konu sahibine o zamanlar da dikkat ediliyormuş siz kendinize pek değer vermemişsiniz demek çok yanlış bence. Sonuçta anneniz zamanının yegane örneklerinden biriymiş.

Bende sekiz yillik evliyim...gelinligim bile olmadi...gerisini siz dusunun...
Bidaha kismet olurda evlenirsem bende hersey ruya gibi olsun uktelerim olmasin istiyorum
Bu ukteler oyle fena birseyki ben sekiz yildir bir dugune gidememis kadinim.gordugum yerde hickiriklara bogulurdum.simdi gorsem bigun bnmde olucak diyorum...

Anlıyorum kesinlikle vardır böyle örnekler ama genellemek ve konu sahibine o zamanlar da dikkat ediliyormuş siz kendinize pek değer vermemişsiniz demek çok yanlış bence. Sonuçta anneniz zamanının yegane örneklerinden biriymiş.
İyi de gercek bu...evlendiginiz zamn o kalsin bu kalsin deyip deyip baskasini dusunup kendimizi niye uktelere bogalim bakin aradan 20yil gecmis bayan unutamamis..

Ayrica su da var herseyi sonradan kendi emegiyle yapmis yasatmis...insani hangi duygu kendi emegi kadar mutlu yapabilirki

olmuş bitmiş geçmiş şeyler için kendinizi üzmeyin. evet dediğiniz gini hazırlanan insanlarda var ama çok önemsemeyip olsun bitsine getirende var. yuvanız huzurunuz varsa gerisi önemsiz.:KK54::KK60:

Merhaba ,

Nisan 'da evlendim,kredi ödediğimiz için bir çok şeyden fedakarlık yapmak zorunda kaldık,isteklerimizi bazen bastırdık bazen gerçekleştirdik ama bir kere bile eşim beni üzmedi ..Evet bizim herşeyimiz çok sade oldu,diğer arkadaşlarımınkine göre sönüktü bile diyebilirim.
Ama eşimi çok seviyorum ve varlığına her dk şükrediyorum.O yüzden içimde hiç bir pişmanlık yok:)

Back
X