• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi 'Küçük düşüyorum', 'mutsuzum' diyen vatandaş, Nüfus'a vereceği bir dilekçeyle soyadını değiştirebilecek.
soyadi_degistirme.webp

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.

Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek. Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.

KAYNAK: AKŞAM

Guzel bisey bence degistirilebilmesi.
Omur boyu, nesilden nesile aktarilan gulunc bi soyadiyla yasamak kotu bisey:KK53:

'malgil', 'odun', 'sığırcı'. Bu soyadlari bastan kim almis merak ettim. :cool:
Aynen yani. ;)
Sığırcı haydi sığır satıyorlardır ondandır da "odun" "malgil" ne ya?
Bu arada değişik isim ve soyisimler çok dikkatimi çekiyor. Ben şayet evlenirsem soyadım ne olacak diye korkmuyor değilim. :KK70: Benim bir tanıdığımın soyadı TEKE

Aynen yani. :KK66:
Sığırcı haydi sığır satıyorlardır ondandır da "odun" "malgil" ne ya?
Bu arada değişik isim ve soyisimler çok dikkatimi çekiyor. Ben şayet evlenirsem soyadım ne olacak diye korkmuyor değilim. :KK70: Benim bir tanıdığımın soyadı TEKE

Tamam iste mal ve odun o zamanlar degerli oldugundan elit kesim almistir. :KK70:

Sayet evlenirsen? :KK48: Soyadi seninkinden kotuyse soyadini sen verirsin arkadasa. Bu kadar basit . :KK53:

Tamam iste mal ve odun o zamanlar degerli oldugundan elit kesim almistir. :KK70:

Sayet evlenirsen? :KK48: Soyadi seninkinden kotuyse soyadini sen verirsin arkadasa. Bu kadar basit . :KK53:
Öyle bir seçenek de var kabul ederse değil mi?
Tabii ki "şayet" evlenirsem. Unuttun mu? Müzmin bekarım ben. ;)

Bu habere sevindim, insanlar soyadı için mahkeme açmak zorunda kalmayacak.
O eklediğiniz soyadı listesine birtane de benden gelsin, yıllar önce bir yakınım hastanede yatarken yanındaki yatakta yatan kadının soyadı Bezevenk'ti:KK14: Komik gibi görünse de kötü aslında.

Back
X