Köfteler İçli Köfte - (Resimli)

de_niz

Yol arkadaşım
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
5.477
95
163
2,5 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
2 yemek kaşığı salça
Yaklaşık 1 su bardağı kadar un
1 yumurta
Tuz

İç Malzeme için;
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Bir kaba bulguru koyup üzerini geçicek kadar sıcak su ekleyin. Bulgur yumuşayınca irmiği ekleyip bir süre daha birlikte demlendirin. Daha sonra yumurta ve salçayı ekleyin. Yavaş yavaş un ve ılık su eklenerek hamur kıvamına getirin. Margarin ve sıvı yağı bir tavaya alın. Kıymanın rengi değişene kadar kavurup soğanı ekleyin ve birlikte kavurun. Salça, maydanoz, karabiber, pul biber, tuz ve son olarak ceviz ekleyerek bir süre daha kavurun. Dış malzemeden yumurta büyüklüğünde bir parça kopartıp elinizi ıslatarak işaret parmağıyla oyuk açın, iç malzemeyle doldurup kapatın ve yine su yardımıyla şekil verilir. Bir tavada bolca yağ kızdırıp köftelerin dışı kızarana kadar kızartın.

$100420131954.webp $100420131957.webp $100420131958.webp $100420131963.webp $100420131964.webp

ben denedim ama olmadı ,hatta içi rahat dolduruyum diye dolapta biraz beklettim ama olmadı.

Son düzenleme:
çok güzel görünüyoorr :16: ellerinize sağlık bende yapmak istiyorum , bir ara cesaret edip deneyeceğim daha önce hiç yapmadım :44:

Geçtiğimiz hafta sonu yaptım , benim kisi gerçekten çok kalın oldu :5: beğenmedim hiç yaptığımı ,birde dışına 2 yemek kaşığı salça atmayı da unutmuşum :50:

Benimde ilk denememdi kızlar sadece cesaret :)
Dış kısmı çok zor toparlanıyo hep elimi ıslata ıslata yaptım eşim çok beğendi bi oturuşta 7-8 tane yedi :)

ellerine sağlık canım... bende denemek istiyorum.. herhalde sevipte tek yapmadığım şey diyebilirim evlendiğimden beri:1:

Harikaa... icli köfte hastasiyim:53:
Kendim 3 kez denedim, 3.de tarif biraz tuttu ama yinede tam tutturamiyorum.
Hamuru hemen dagiliyor, elimi islatiyorum tüm püf noktalarini biliyorum
hamurun icine haslanmis patates bile ekledim olmuyor ama..

Bunu da yapmayı becerirsem evde kalmam heralde :D Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık en yakın zamanda deneyeceğim.

Back
X