Köfteler İçli Köfte

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.523
614.889
1.423
Malatya
index.php

Hamuru için malzemeler;
2 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 orta boy haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kırmızı toz biber
1 tutam nane
2 kaşık un

İç malzemesi;
300 g kıyma
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığından daha az karabiber ve kimyon

Kızartmak için: sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle bulguru sıcak suyla ıslatın, şişmesi için biraz bekleyin. Unu, irmiği, salçayı, toz biberi,nane ve haşlanmış patatesi ekleyip yoğurun. Hamurun sert olmaması için elinizi ıslatıp yoğurabilirsiniz. İyice yoğurmazsanız hamur iyi olmaz..Yoğurma işlemi bittikten sonra iç malzemeyi hazırlamak için soğanı, maydanozu ince bir şekilde kıyın. Az bir miktar yağla tavada soğanları kavurun. Ardından kıymayı maydanozu kavurun. Kıyma sulu ise suyunu çekinceye kadar kavurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parça koparıp elinizi ıslatarak çevirerek ve hamuru sıkıştırarak (biraz zordur) oyuk açın. İçine kıymayı koyun ve elinizi ıslatarak sıkıca kapatın. En son olarak sıvı yağda kızartın.
Kalan hamur istenilen şekil yapılarak kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

$71.webp

daha önce içli köfte yapmıştım bu tarifle aynıydı ama irmik yoktu içinde irmik eklenince belki daha lezzetli olur ellerine sağlık nefis görünüyor :)

ellerine saglik canim.harika olmuslarr :*
bizim buralarda.haslanarak servis edilir ama kizarmista acayip bisey olmus ya... gece gece oldu mu yani simdi:D

ellerine saglik canim.harika olmuslarr :*
bizim buralarda.haslanarak servis edilir ama kizarmista acayip bisey olmus ya... gece gece oldu mu yani simdi:KK70:
Teşekkür ederim canım:KK19:
Bizde aslında haşlayarak yemeyi tercih ediyoruz:kk77:Bunlar benim denmelerim:KK45:Yoksa kültürümüze uygun değil:KK48:

Merhaba hanımlar. her gün foruma en az 1 defa giriyorum. Ve çok tarifler öğrendim sayenizde. Benimde sizlere bir önerim olacak altın değerinde. Tefal actifray. İlk duyduğunuzda 1 kasık yağ ile 1 kilo patats kızartması aklınızda canlanmıstır muhtemelen ama bu yaptığının çok az bir kısmı diyebilirim. içli köftesinden pilavına kadar bir çok yemeği yapmak mümkün. Ben çok memnun kaldım. ısrarla tavsiye ediyorum..

Back
X