Köfteler İçli köfteye modern yorum :)

PersephoneH

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
6.363
1.085
198
Merhaba bunlarda benim haşlandıktan sonra üzerine kaşar peyniri ve baharatlarla servis ettiğim içli köftelerim :) :52:

$20130904_102516 - Kopya.webp

$20130904_102538.webp

İçli köfte'min tarifi.

Dışı için:
-2 su bardağı Kara kılçık bulgur (normal de olur)
-1 su bardağı irmik
-2 yemek kaşığı ev yapımı biber salçası
-İsteğe göre (tuz,karabiber,pul biber,kekik vb.)
-1 çay bardağı un

İçi için:
-500 gr dana kıyma
-500 gr kuzu kıyma
-500 gr kuyruk yağı
-yarım kg soğan
-1 diş sarımsak
-2 buçuk yemek kaşığı salça
-2 yemek kaşığı tereyağı
-(isteğe göre)1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
-Tuz,karabiber,kimyon,pul biber,kekik vb.

Kabuğun yapılışı:

Malzemeleri yoğurma kabına alıp kıvam bulana kadar yoğurun,yoğururken biraz sıcak su ekleyin.Kıvam bulunca zaten anlarsınız.10 dk dinlendirin.

İçinin yapılışı:
Önce kıymayı topak topak olmaması için karıştırarak kavurun iyice suyunu çeksin,kıyma kavrulurken baharatlarını koyun bu arada ince ince kıydığınız soğanları ve 1 diş sarımsağı ekleyin ardından salçayı ilave edin hepsi bi güzel kavrulsun.
Kavrulma işlemi bitince cevizleri ekleyip soğumaya bırakın.
Sıcak kıyma köftenin açılmasına sebep olur (çok sinir bozucudur) :)

Bu arada derin bir tencereye su koyup kaynaması için bırakalım.
Suyun içine varsa limon tuzu yoksa,tuz ekleyip bol limon sıkalım(bu köftenin dağılmasını önler;)

Dinlendirdiğimiz hamurudan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp işaret ve orta parmağımız yardımıyla çevire çevire açalım.(ara sıra elimizi soğuk suya batırırsak açma işlemi daha rahat olur)
İstediğimiz inceliğe geldiğinde soğuk iç harcımızı oluşturduğumuz oyuğa doldurup çevire çevire kapatalım kıyma dışarı çıkmamalı ki haşlarken su almasın.

Kaynayan suyumuza köftelerimizi nazikçe bırakabiliriz artık,suyumuz limonlu olduğu için pişme süresinde dağılmayacaktır 10 dk pişirmek yeterlidir zaten pişince suyun üstüne çıkarlar piştiğini anlayabilirsiniz.

Sunumu için:
Resimde görüldüğü gibi :) karnıyarık tenceresine yada tavaya köftelerimizi dizip üzerine dilimlediğimiz kaşarları serip baharatlandırdıktan sonra kapağını kapatıyoruz ve kaşarlar eriyince servis tabağına alıp dilediğimiz yeşilliklerle süsleyip sunuyoruz. :)

Afiyet olsunnn :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arada böyle değişiklikler çok hoş oluyor sabah kahvaltımız :)
Gelin beraber olsun hanımlar :1:

çok güzel görünüyor elinize sağlık..
içli köfteyi çok seviyorum:56:
ama kendim bi türlü yapamıyprum bizede yapan olsada yesek:56:

çok güzel görünüyor elinize sağlık..
içli köfteyi çok seviyorum:56:
ama kendim bi türlü yapamıyprum bizede yapan olsada yesek:56:

:1: afiyet olsun diyemedim yani püf noktalarını verebilirim istersen dağılıyomu yaparken haşlarken falan ? :26:

İyi mi yaptım kötü mü bilemedim durup dururken herkesin canını çektirdim galiba :18:

:1: afiyet olsun diyemedim yani püf noktalarını verebilirim istersen dağılıyomu yaparken haşlarken falan ? :26:
canm 2 sene önce filan denemiştim 2 kez bi dahada denemedim birinde kıvamı güzel oldu elimde cok güzel şekil almıştı ama suya girince bide kızartınca dagıldı
diğerinde ise sekil bile adam akıllı vermedim:1:
bidahda yapmadım zaten şimdi malzemeleri filan hatırlamıyorum dogrusu..
tarifini ekleyebileceksen ekle anlat canım musaitsen belki eserse yine yaparım:1:

canm 2 sene önce filan denemiştim 2 kez bi dahada denemedim birinde kıvamı güzel oldu elimde cok güzel şekil almıştı ama suya girince bide kızartınca dagıldı
diğerinde ise sekil bile adam akıllı vermedim:1:
bidahda yapmadım zaten şimdi malzemeleri filan hatırlamıyorum dogrusu..
tarifini ekleyebileceksen ekle anlat canım musaitsen belki eserse yine yaparım:1:

Şimdi düzenliycem canım ekliyorum tarifide püf noktalarıyla :)

İnş. güzel olur canım :) afiyet olsun.:18:
canm kaydettim tarifini teşekkür ederim:16:
kısa zamanda yapmaya calıacagım ama bu aralar düğünler filanda cok ne ara olur bilmiyorum:50:
ama bikaç bişey daha sorcam musait olunca cevaplarsan sevinirim
kızartmasınıda yemiştim eger yapıyosan onu nasıl kızartıyosun
kıvamını anlarsınız demişssin yaa ben pek anlayamıyorum tahmini kaç dakika yoğuruyorsun
bu kılçık bulgur dediğin nasıl bulgur oluyor:44:
pilavlık gibimi yada kısırlık mı köftelikmi diyolar ya öyle bulgurmu:44:

canm kaydettim tarifini teşekkür ederim:16:
kısa zamanda yapmaya calıacagım ama bu aralar düğünler filanda cok ne ara olur bilmiyorum:50:
ama bikaç bişey daha sorcam musait olunca cevaplarsan sevinirim
kızartmasınıda yemiştim eger yapıyosan onu nasıl kızartıyosun
kıvamını anlarsınız demişssin yaa ben pek anlayamıyorum tahmini kaç dakika yoğuruyorsun
bu kılçık bulgur dediğin nasıl bulgur oluyor:44:
pilavlık gibimi yada kısırlık mı köftelikmi diyolar ya öyle bulgurmu:44:

-Kara kılçık dediğim bulgur esmer bulgur canım beyaz değil yani (normal) ama bulamazsan normal de olur ama ararsan bulursun marketlerde.
-Kızartma konusunda da köfteler haşlanırken ocağın yanındaki göze tavada tereyağını eritip bir fiske pul biber ile haşlanan köfteleri tavaya alıp 2 çevirirsin,lakin izmir yöresinde ve restaurantlarda sivri uzun yapılır onlar haşlanmaz direk yağın içine atıp kızartılır.
-Hamurun kıvamı konusunda da hafif nemli macun gibi olucak 15 dk yoğurman yeterli olur canım. :)

-Kara kılçık dediğim bulgur esmer bulgur canım beyaz değil yani (normal) ama bulamazsan normal de olur ama ararsan bulursun marketlerde.
-Kızartma konusunda da köfteler haşlanırken ocağın yanındaki göze tavada tereyağını eritip bir fiske pul biber ile haşlanan köfteleri tavaya alıp 2 çevirirsin,lakin izmir yöresinde ve restaurantlarda sivri uzun yapılır onlar haşlanmaz direk yağın içine atıp kızartılır.
-Hamurun kıvamı konusunda da hafif nemli macun gibi olucak 15 dk yoğurman yeterli olur canım. :)
saol canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
şimmdi tek yapmam bulguru bulmak olacak çünkü ben küçük bi yerde oturuyorum bulamayabilirim canım ama yapıcam bi şekilde çok saol teşekkür ederim:16:ililenip cevap verdin..

benim mesai bitti iyi akşamlar

saol canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
şimmdi tek yapmam bulguru bulmak olacak çünkü ben küçük bi yerde oturuyorum bulamayabilirim canım ama yapıcam bi şekilde çok saol teşekkür ederim:16:ililenip cevap verdin..

benim mesai bitti iyi akşamlar

İyi akşamlar :16:

Elinize sağlık.Çok güzel görünüyor.:56:

Back
X