icra takibini nasıl açabilirim

butterflys73

Tek Bayrak Tek Millet
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2009
649
4
96
51
Diğer
eski kiracım 2 aylık kira borcunu ve oturduğu zamana ait elektrik, su , doğalgaz kullanımına ait son dönem faturalarını ödemeden anahtarı kapıcıya bırakıp kaçtı.....icraya vermek istiyorum ama adresini bulamadığımız için takip başlatamıyorum ....nüfus müdürlüğüne gidip sordum halen benim evimde oturuyor görünüyor....taşındığı yeri öğrendim ama tam açık adresini bilemiyorum? ne yapılabilir acaba ?

icra takibinde önemli olan tebligatı yapmaktır. Sanırım tc numarası elinizde var tebligatı yapmak sorun olmaz orda oturmasa bile oturuyor görünüyor ise tebligatı yasal olarak yaparsınız. adresinizi biliyorsanızda daha iyi işte haberi yokken hacze gidersiniz

tc bilmiyorum canım, nüfus müdürlüğünde sadece benim evimde oturuyor göründüğünü söylediler tc sini vermediler .....tebligatı göndersem benim eve gidecek e ev boş teslim alınmayacak bir işe de yaramayacak.....taşındığı mahalleyi öğrendim de açık adresini yani hangi apartman olduğunu öğrenemedim.....neyse cevap için teşekkürler ....sanırım adresini bulmadan bişey yapılamıyor....dedektiflik yapmak lazım :)

tc oğrenilir sorun değil ama önce takibi açmak lazım ve tc oğrenmek için müzekkere yazmak lazım. Bunuda avukat yardımı olmadan yapmanız zor görünüyor.

tc bilmiyorum canım, nüfus müdürlüğünde sadece benim evimde oturuyor göründüğünü söylediler tc sini vermediler .....tebligatı göndersem benim eve gidecek e ev boş teslim alınmayacak bir işe de yaramayacak.....taşındığı mahalleyi öğrendim de açık adresini yani hangi apartman olduğunu öğrenemedim.....neyse cevap için teşekkürler ....sanırım adresini bulmadan bişey yapılamıyor....dedektiflik yapmak lazım :)

bu arada ev boş görünüyor tebligat geri gidecek yazmışsınız ama zannedersem hala muhtarda sizin evinizde oturuyor görünüyor bu durumda tebligat geri gitmez muhtara bırakılır dolayısıyla tebligat yapılmı olur. sizde yeni evini öğrendiğinizde haciz işlemini yapabilirsiniz

artık tebligatlar ikametgah adresine göre yapılıyor. Eğer hala sizin adresinizde oturuyor gözüküyor ise postacı kapıya gelir, siz taşındığını söylediğinizde muhtara gider, adres muhtarda kayıtlı ise tebligatı muhtara bırakır, apartmanın kapısına da yazı asar muhtara bıraktığına dair. Ama postacının muhtarda sorgulatması için de tc numarası önemli bir etken. Bazen sade isim soy isim de yeterli oluyor ama bazı durumlarda da yeterli gelmiyor.Ayrıca bahsettiğiniz faturalarda sizin adınızaysa ve kiracı oturuyordu diye tahsil etmek istiyorsanız bu durum biraz daha karışık.. Kiracınız benim böyle bir borcum yok faturalar onun adına der ve borca itiraz ederse sizin bu sefer dava açıp kiracınızın borçlu olduğunu ispatlamanız gerekecek..

Back
X