İcra

Cananreyyan

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2014
7
0
6
42
Erzurum
Merhaba benim ablamın şuan ödediği bir icrası bulunmakta fakat evleneceği için işten çıkmak zorunda ablam işten çıkınca icrayı ödeyemeyecek bundan dolayı evine haciz yapılırmı veya icranın durumu ne olur konu hakkında yardım bekliyorum

Merhaba benim ablamın şuan ödediği bir icrası bulunmakta fakat evleneceği için işten çıkmak zorunda ablam işten çıkınca icrayı ödeyemeyecek bundan dolayı evine haciz yapılırmı veya icranın durumu ne olur konu hakkında yardım bekliyorum

ödediği icra var derken, icrada taahhüt verip borcunu taksitlere mi böldürdü? eğer öyle bir taahhütü varsa, alacaklı isterse icra mahkemesinde taahhüdü ihlal nedeniyle dava açıp 3 aya kadar tazyik hapsi ile cezalandırılmasını isteyebilir ablanızın... ya da alacaklı haciz talebinde bulunursa ablanızın ev,araba,ev eşyası vs. üzerine haciz konulabilir...

Son düzenleme:

ablanızın maaşında mı haciz var? yani her ay belli bir miktar kesilip icra dosyasına mı yatıyor?
eğer böyleyse borç kapanana kadar maaştan kesme işlemi devam eder.. ancak ablanız işten çıkarılırsa da kalan bakiye borç için takibe devam edilir ve eve hacze gelinebilir.

Biriyle bir alış verişi olmuştu senet imzalamış şahıs ödeme yapamadığı için senetleri icraya verdi ve maaşına haciz kondu şimdi işten çıkıyor ödeme yine yapamayacak

Merhaba ayrıca şahıs icrasından ayrı eski eşi ablamın imzasını kullanarak kredi kartı almış ve kullanmış kendi imzası olmadığını ısbat ettik ama bankada icra açmış ve girişim diye bir firmaya vermiş tahsilatı ödediği icra varken o firma birşey yapabilirmi bu konudada bana cevap yazarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

Merhaba ayrıca şahıs icrasından ayrı eski eşi ablamın imzasını kullanarak kredi kartı almış ve kullanmış kendi imzası olmadığını ısbat ettik ama bankada icra açmış ve girişim diye bir firmaya vermiş tahsilatı ödediği icra varken o firma birşey yapabilirmi bu konudada bana cevap yazarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

icra müdürlüğünde takip başlatıldıysa kredi kartı sözleşmesindeki imzaya ve borca itiraz edin,takip durur,itirazın kaldırılmasını alacaklı kanıtlayarak isteyebilir.

Back
X