İdrar Yolları Enfeksiyonu ve hamilelik

kaderinguzelolsun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
663
124
48
Merhaba arkadaşlar.
1 yıldır evliyim.
Yaklaşık 2-3 yıldır ara ara çıkan idrar yolları enfeksiyonu yaşıyorum.
3 kere bu yüzden kadın doğum uzmanlarına ve genel cerraha gittim. Verdikleri ilaçları iyileşince bıraktım.
Sürekli idrara çıkma, yanma, vs gibi belirtileri var.
En sonunda acile gittim bana Azosilin ve Ciprasid adlı iki hap verdi.
İkisini kullandım ve cildimde kızarıklıklar oluştu.
Ağır geldi ikisi ve bıraktım birini.
Benim sorum şu kayınvalidemde aynı hastalığı geçirmiş ve bu çocuk oluşumuna engel dedi.
Gerçekten böyle bir durum var mı?
İltihaplanma hamileliğe engel mi?

korunmayı bıraktıktan sonra yaklasık 5 ay bebek için beklemiştik,
5 ay sonunda hatta doktora bile gitmeyi düşündük,
sonra ben hastalandım bir bahçeden su içmiştim
nasıl bir ağrı anlatamam mide bulantısı ve üşüme
sonra bende idrar yolu enfeksiyonu çıktı
tedavi oldum bir toz verdi doktor suya konup içilenden
birde hap
o aydan sonra gebe olduğumu öğrendim
yani tam emin değilim ondan mı oldu yoksa olacağı mı vardı
paylaşayım dedim belki işine yarar

Yok canım ne alakası var. Idrar yolları başka üreme yollari başka.

Bence alakası yok. Kanda ki iltihap üreme organlarını etkiler mi emin değilim ama bence ikisi çok farklı şeyler.
En iyisi jinekologa sorman. Burada alacağın bilgiler net olmaz. Hamilelik öncesi kontrole gidince doktor zaten gerekli testleri yapar.

Hamile kalmana engel degil ama hamile kaldiktan sonra bebek icin riskli erken dogun yada düşük olabilirmis bana da saglik ocagindaki hemsire soyledi zaten hamile kalinca bakiliyo test yapiyolar

Bendede vardı doktor fitil verdi kullanıp bitirdikten sonraki ay hamile kaldım onunla alakalımı bilmiyorum ama....

Gebelik sırasında bir çok kadın idrar yolu iltihaplanması geçiriyormuş, bu erken doğuma sebep olabiliyormuş. Gebeliğimin son aylarında (yapılan klasik tahlillerde) bende 2 kez iltihaplanma olmuştu. Doktor, Her ikisindede şimdi adını hatırlamadığım, toz şeklinde, suya katılıp içilen bir ilaç vermişti doktor.
Fakat gebe kalmanıza engel oluşturur mu bilmiyorum.

Hayatimda en kotu gecirdigim idrar yolu enfeksiyonu esnasinda hamile kalmisim ki ben 2 senedir hamile kalmak icin cabaliyordum. Idrar yolu enfeksiyonu gebelikte ilac kullanilmazsa Allah Korusun erken doguma sebebiyet verebiliyor ama hamile kalmaya engel oldugunu zannetmiyorum. Kayinvalideler ve medikal teorileri beni bitiriyor benim kayinvalidemde de var biraz doktorculuk meraki :)

Engel degil hatta biryerde okumustum cok idrar yollari enfeksiyonu olan bayanlar hassas oluklari icin daha cabuk hamile kaliyorlarmis dogrumu bilmiyorum ama hamilelikte idrar yollari enfeksiyonu zamaninda tedavi edilmezse cok tehlikeli enfeksiyon bobreklerine gece bilir ve erken dogum veya dusuk yapma riski de buyuk

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bendede vardı doktor fitil verdi kullanıp bitirdikten sonraki ay hamile kaldım onunla alakalımı bilmiyorum ama....

Sizinki üreme organında iltihaptır. Fitil vermiş çünkü. Yani fitili nereye kullandınız başka türlü olmaz ki.
Üreme kısmından kullanmışsınızdır.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayır idrar yolu enfeksiyonu demişti doktor kasıklarımda şiddetli ağrım oluyordu tabiki vajinadan kullanıldı fitil nereden kullanılcak başka...

evlendim 3 ay korundm snra 5 ay korunmadık bu süreç icinde gebelik olmadi olmaynca da ne zaman olursa o zaman olur diye hiç düşmedik üstünde..
snra icime bi kurt düştü hiç bişey bilmiyorum kimseye de anlatmam ddm belki tedaviyle sonucu hamile kalıcam.kimsenin agzina cocugu olmuyor lafini vermedn hem tedavi oluruz varsa bi sorun soran olursa da düsünmüyoruz deriz diye gttm doktora..
snra ufak bi yara oldugu ve idrar yolu enfeksiyonu oldugumu ögrendm..
fitil antibytk werdi artık tevafuk mu yoksa bu ilaclari içtim gttm doktora 1 hafta snra intihabin gecms ddi gecti diye mi blmiyorum o ay hamile kaldm ilaclari kullandiktan snra..

Merhaba bukadar ilgili ve yardimsever insanlarin olmasi ne guzel herkes basindan geceni anlatiyor ve yardimci olmaya calisiyor bircok seyi buradan ogrendim.
Bende 7 aylik evliyim 3 aydir deniyorum ilk ay hastalanmadim diye gittim dr a klomen verdi bu ay da idrar yolu enfeksiyonu cikti idrarda azosilin kullaniyorum hastalanmama 17 gunum var tahmini duzensizim cunku ama kasiklarimda doluluk hissediyorum ilac kullanmaya baslamadan hamile kalmis olabilirmiyim basina gelen var mi acaba ? Simdiden teskkrler

Etkilermi bilmiyorum ama sirkeyi suyla karıştır her vcye girdiğinde o bölgeni yıka bi süre sonra azalıyor ve cabuk geçiriyor

Of bu kayınvalideler zaten kadın doğum uzmanı.. benimki de 3 aylık evliyken adetlerim sancılı geçiyor diye senin çocuğun olmaz doktora git demişti. 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım. İdrar yolu iltihabı hamileliğe engel mi bilmiyorum ama ben şu an 5 aylık hamileyim ve hamikeliğimin başında idrar yolu iltihabı olmuşum. Tahlilimi doktora geç göstermiştim o söyleyince fark ettim iltihap geçirdiğimi. İltihapta kendiğinden geçmiş ilaç filan kullanmadım. Sadece bol su içiyordum. Umarım sende hemen geçirirsin. K.v nin dediğini de takma kafana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…