Idrarda keton pozitif

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.819
49.067
798
Herkese merhaba,
Bugün idrar tahlilimde keton pozitif çıktı. Hem de iki artı koymuşlar.
30 artı 2 haftalık hamileyim
Bebeğe zararı var mıdır?
Aynı durumu yaşayan oldu mu?
Umarım birileri bir şey yazar :(

Bu araştırdığım ve çözümleyemediğim bir konu. Size de özetleyeyim. Vücudumuzda yeterli karbonhidrat olmadığında yağ hücrelermiz yanıyorlar ve idrarda keton ortaya çıkıyor. Bende bir ara gebelik dyabeti oldu ve bu sürede ketozize girmemem için günlük aldığım karbonhidrat miktarını arttırmam söylendi. Yani bilim ve doktorlar hamilelikte ketozise girmeyi tehlikeli adlandırıyorlar.

diğer taraftan ketojenik beslenme günümüzde pek populer ve tüm hamileliğini bu şekilde beslenerek geçiren anneler var. Yani baştan sona idtarlarında keton bulunuyor. Ben İnstagramda bir kaç annenin tecribelerini okudum hepsi durumlarından ve bebeklernin sağlıklarından çok memnundular.

sizin şu an idrarınızda keton çıkması gebelik diyabeti ile ilişkili olmalı ve artık sizi şeker takibine alacaklardır dye düşünüyorum ama sistemi tam bilmiyorum.
Endişe edeceğiniz birşey yok bundan sonra daha dikkatli beslenip kontrollü olacaksınız yalnızca.

Bu araştırdığım ve çözümleyemediğim bir konu. Size de özetleyeyim. Vücudumuzda yeterli karbonhidrat olmadığında yağ hücrelermiz yanıyorlar ve idrarda keton ortaya çıkıyor. Bende bir ara gebelik dyabeti oldu ve bu sürede ketozize girmemem için günlük aldığım karbonhidrat miktarını arttırmam söylendi. Yani bilim ve doktorlar hamilelikte ketozise girmeyi tehlikeli adlandırıyorlar.

diğer taraftan ketojenik beslenme günümüzde pek populer ve tüm hamileliğini bu şekilde beslenerek geçiren anneler var. Yani baştan sona idtarlarında keton bulunuyor. Ben İnstagramda bir kaç annenin tecribelerini okudum hepsi durumlarından ve bebeklernin sağlıklarından çok memnundular.

sizin şu an idrarınızda keton çıkması gebelik diyabeti ile ilişkili olmalı ve artık sizi şeker takibine alacaklardır dye düşünüyorum ama sistemi tam bilmiyorum.
Endişe edeceğiniz birşey yok bundan sonra daha dikkatli beslenip kontrollü olacaksınız yalnızca.

Kendi depolarım vs umurumda değil, düzelir bir şekilde
Bebeğe bir zararı olmasın da
En büyük endişem o

Kendi depolarım vs umurumda değil, düzelir bir şekilde
Bebeğe bir zararı olmasın da
En büyük endişem o
Tıpta bebeğe zararı olabileceği söyleniyor. Ama reelde hamileliğini bu şekilde geçirmeyi tercih etmiş ve bebeğini sağlıkla kucağına almış pek çok anne var. Ben doktorların bilgilerine çok önem veririm. O nedenle benim fikrim korkmanıza hiç gerek yok. Sizi ekstradan korkutmalarına da izin vermeyin. Güvendiğiniz bir doktor ile takibinize devam edin. Sağlıkla bebeğinizinkucağınıza alın.
Şeker yüklemesi yapılmış mıydı? Gebelik diyabeti çıkmış mıydı?

Tıpta bebeğe zararı olabileceği söyleniyor. Ama reelde hamileliğini bu şekilde geçirmeyi tercih etmiş ve bebeğini sağlıkla kucağına almış pek çok anne var. Ben doktorların bilgilerine çok önem veririm. O nedenle benim fikrim korkmanıza hiç gerek yok. Sizi ekstradan korkutmalarına da izin vermeyin. Güvendiğiniz bir doktor ile takibinize devam edin. Sağlıkla bebeğinizinkucağınıza alın.
Şeker yüklemesi yapılmış mıydı? Gebelik diyabeti çıkmış mıydı?

Evet gebelik diyabetim var
Diyet yapıyorum zaten
Diyet de bir anda her şey kısılınca bir süre aç kaldım doğrudur
Doktorumla görüştüm şimdi
İlk 3 ay da tehlikeli. Son trimester de bir zararı olmaz dedi

Evet gebelik diyabetim var
Diyet yapıyorum zaten
Diyet de bir anda her şey kısılınca bir süre aç kaldım doğrudur
Doktorumla görüştüm şimdi
İlk 3 ay da tehlikeli. Son trimester de bir zararı olmaz dedi
Bana gebelik diyabeti eğitiminde az karbonhidrat tükettiğinin işaretidir idrarda keton ve karbonhidrat alımını arttırman gerektiğini gösterir demişlerdi.

Bana gebelik diyabeti eğitiminde az karbonhidrat tükettiğinin işaretidir idrarda keton ve karbonhidrat alımını arttırman gerektiğini gösterir demişlerdi.

Evet öyleymiş
Diyetisyene başladım.
Gebelik yabetinde uzman
Ama 4 günlük diyet verdi. Tek karbonhidrst ekmek. Sonradan arttıracak şeker sonuçlarıma göre

Herkese merhaba,
Bugün idrar tahlilimde keton pozitif çıktı. Hem de iki artı koymuşlar.
30 artı 2 haftalık hamileyim
Bebeğe zararı var mıdır?
Aynı durumu yaşayan oldu mu?
Umarım birileri bir şey yazar :KK43:
Merjaba, cok zaman geçti ama merak ettm ne oldu bu durum ? Bende de cıktı bugun 32+5 im

Back
X