arkadaşlar,kiracılarla ilgili konu görünce dayanamadım sizlerle paylaşmak istedim,benim sorunum evin ederiyle ilgili.çünkü,bir kaç gündür moralim çok bozuk.eşimle ikimiz devlet memuruyuz.yani çift maaş.biz bulunduğumuz yerde kirada kalıyoruz.daha yeni başka bir eve çıktım.neyse evi beğendik tuttuk,böyle görseniz aracı,ev sahibi binbir naz.neymiş efendim eve kiracı seçerken çok inceliyorlarmış,inançlımıy mışız falan filan.biz kendimizi anlatmaya çalışıyoruz,işte nasıl güvencez,nerden bilelim.gidin araştırın diyoruz.bu kadar uğraşmamızın sebebi ev güzel hoşumuza gitti.çünkü eski evimiz kullanışsız,dardı ve rutubet alıyordu.evi 400 liraya kiraladık.geçenlerde bizim blokta oturan bir komşuyla konuştuk.ev kirasına geldi muhabbet.evi kaça kiraladınız?dedi biz de söyledik işte,ben dedi 350 ye kiraya oturuyorum demesin mi ev o kadar etmez dedi.dedik 420 den indirdik,onlar öyle yapar dedi.o kadar sinirlerim bozuldu,gönlüm kırıldı ki anlatamam.allahım dedim,bizi de hayırlısıyla ev sahibi yap da böylelerin elinden kurtar dedim.ama o parayı da haram ettim.sanki biz sokaktan süpürüyoruz.bir de biz kiralarken insanlık,dürüstlük dersi vermeye çalışıyorlar.yok şöyle misiniz,böyle misiniz?diye.kendileri tam bir düzenbaz,haramsevermiş.
ayrıca bundan öceki ev sahibimiz de her sene kirayı 25 lira artırırdı,eşimin tayini yanıma çıkınca hemen 50 lira birden artırmak istedi,görmemişler gibi.
bunun yanında esnaf ne kadar kazıklarsam kar biliyor.insanlık, güven duygusu ölmüş arkadaşlar.:umursamaz:
ayrıca bundan öceki ev sahibimiz de her sene kirayı 25 lira artırırdı,eşimin tayini yanıma çıkınca hemen 50 lira birden artırmak istedi,görmemişler gibi.
bunun yanında esnaf ne kadar kazıklarsam kar biliyor.insanlık, güven duygusu ölmüş arkadaşlar.:umursamaz:
Son düzenleme: