Iftar menüsü

POLYANNACIK

umutlarım
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2013
259
77
123
Merhaba hanımlar.bu benim evli ilk ramazanım.eşimin ailesini ve kendi ailemi yemeğe alıcam.açıkçası kimseden yardım almak istemiyorum.herşeyi tek başıma yapmak istiyorum ben bi menü oluşturdum sizi tavsiyeniz yada öneriniz varsa lütfen paylaşın.

Tel şehriye çorbası yada mercimek çorbası
fırında köfte patates
pilav
dondurucuda annemin açtığı su böreğim var onu çıkarırım
salata
kemalpaşa tatlısı hazır alıp üstüne ceviz kaymak ve tahinle servis yapıcam sizce nasıl??

Mercimek çorbası ya da yayla çorbası olabilir
Cacık
Patlıcan salatası
Çoban salata
ve sizin düşündüğünüz yemekler gayet güzel olacak bence birde dondurma tatlı için altarnetif olabilir

Kolay gelsinnn

Tatlıyı bence kendin yapabilirsin mesela kadayıflı muhallebi üzerinde dondurma ile süsleyebilirsin
çorba olarak mercimeğı tercih et
fırında köfte patates pilav börek servis tabağında sunum yaparsın
yemek tabagın için sulu bir yemek yapmalısın kuru fasulye olabilir
Ortaya biber turşusu salata zeytinyağlı sarma vs koyabilirsin ilk misafirlerin madem güzel bi menü yap

bende c.tesi ailemi çağırdım
Mercimekli erişte çorbası
Et yahnisi
Pilav
Patlıcan oturtma
barbunya zeytinyağlı
kabak kızartması
salata
milföy böreği
vardı

Daha ne olsun :)
Bence gayet güzel bir menü. Kuruyemiş, çay ve meyve ikramı da olursa süper. Dün ben de iki tarafa yemek verdim. Çorba bence şehriye daha hafif olur.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Menünüz gayet güzel, daha fazla çeşit yapmaya gerek yok, bende tatlının yanına kaymak yerine dondurma tavsiye ederim.

Her şey çok hoş ama tatlıyı değiştirip kendin yap derim şekerpare olabilir mesela Onun dışında naçizane önerim, közde kırmızı biber-patlıcan ya da havuç yoğurtlayıp meze olarak sunman. Hem uğraştırmaz seni çok bir gece önceden hazırlayıp ertesi güne sadece yoğurtlayabilirsin. Böylece sofran biraz daha zengin gözükür Yine de çok güzel bir menü oluşturmuşsun. İyi geçmesi dileğiyle

Zeytinyağlı eksik
tatlıyı hazır yerine 1 gün önceden kendiniz yapabilirsiniz
bir de yoğurtlu meze eklerseniz güzel olur

tatlıyı kendın yap hazıra kaçmış dedırtme yaptıklarına aferın demezler yapamadıklarına laf ederler
bu arada boregı çıkarıp zeytınyaglı bır yemek eklerdım ben olsam....taze fasulye, patlıcan yemegı gbı....

bir zeytinyağlı ister yanına. taze fasulye mesela.

Bencede ortaya zeytinyağlı eksik.. Biber dolması, barbunya ya da taze fasülye olabilir.
Tatlı olarak kolayından sütlaç ya da revani yapabilirsin.
Ana menün gayet iyi

​Menün gayet güzel,ama zeytinyağlı bir yemek ve yoğurtlu semizotu yapabilirsin çok güzel olur sulu yemek yapma çünkü menüde çorban var.

Bence araya ara soğuk olarak bir zeytinyağlı kat. Barbunya pilaki veya taze fasulye.
Ayrıca yaz günü, şehriye filan yerine ferahlatıcı bol naneli bi soğuk yayla çorbası tavsiye ederim.
Tatlı da yine hamur işi yerine daha hafif sütlü tatlı olabiir. Dondurmalı kazandibi filan.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Mesela dunki menum suydu benim = tarhana corbasî manti verdim ve sonra servis tabaginada , kurdan kebabi .kuru fasulye .tavuk. Sarma. Ve pilav orta meze olarak cobàn salatasi cacik vardi :) tatlilda revaniydi .. :))

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Kadınlar Kulübü

Bence mercimek yapmayın özellikle yaz günü bana çok ağır geliyor, birde tatlı için hem kemalpaşa hem bimde şekerpareler var çok güzel ikisini yapabilirsiniz, ben kemalpaşa sevmem ama şekerpareye bayılırım hem alternatif olmuş olur. onun dışında gayet güzel bir menü zaten doyuyorsunda dünya kadar yemek artıyor gerek yok abartmaya

hanımlar çok teşekkür ederim.tavsiyeleriniz için.yemek konusunda çok tecrübeli değilim.ek olarak zeytinyağlı taze fasulye ve yoğurtlu havuç salatası yapacağım. fırında köfte patates daha önce yapmadım püf noktası nedir.yakarım diyede korkuyorum.1 gün önceden yapsam olurmu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…