iftar yemeğini beğenmeyen eşim !

Akuamarin10

Atesle suyun harmonisi
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
1.840
493
163
Balikesir
merhaba hanımlar çok canım sıkkın kendimi özet geçeyim 5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var çalışmıyorum..daha ramazanın 2.günü kavga ettik eşimle.gündüz eşim mesaj atmış şunu şunu alcam başka bişey eksikmi die bende süt,şu bu yazdım alırmısın die. bu arada izinden yeni döndük 2 gün oldu ramazan alışverişi yapmaya pek fırsat olmadı birgün önceden bende bişeler almıştım parça parça aldık eksikleri bu zaman zarfında.neyse eşim gelmeden bişeler hazırladım çorba yaptım fakat evde sebze yok eşimde sevmez pek.bari etli bişey olsun dedim kıyma istedim köfte yaparım belki diye ama eşimin iki üç çeşit yemeği birarada yediğini pek görmedim birini yerse öbürünü çok az er yada yemez sadece sevdiği şeyi yer..bu arada mutfakta çok titizdir.".tezgahta ekmek kesme ,"ekmeği masaya değil tabağa koy ,"uyarır beni.düşeni almaz ufak bir toz görse söylenirde söylenir..herneyse iftara iki saat vardı acaba kıymalı yumurta mı yapsam çorbanın yanına sever die düşündüm sordumda kendisine" uyar" dedi..baktım köfte yetişmicek yetişse çorba kalıcak zaten pek bişey yemiyor ağır geliyor die düşünüp tam yapacakken eşim girdi mutfaga bir telaş elindeki poşetleri aldım vay çok yoruldum,of pof mırıldanarak bişiler hazırlıyor domates,turşu vss aparatif napıyorsun sen otur ben yaparım dedim.."ne istiyorsun ne hazırlayım falan dedim başka" yok daha yemek yapmamışım,hep böyle yapıyormuşum bu arada kıymalı yumurtayı pişiriyordum daha iftara (2 saat var dikkat...)"soğumasın diye yeni başladım" dedim..2 saat var daha dedim.başladı söylenmeye canı çıkmış alışveriş yapmış,8 saat mesai yapmış halbuki ben demedim asla git diye herşeyden gocunur oldu alışverişi de benim yapmamı istiyor çocuk olduğu halde bırakıp gidiyorum almaya bazen çocukla gidiyorum söylenmesin diye.yinede yaranamıyorum..ne biçim sofraymış,kıymalı yumurtamı yicekmiş,çorbanın yanına kıtır ekmek yokmuş,evlendiğimizde beri 2 kere yapmışım vss..hep kendi yiyebileceğim yemekleri yapıyormuşum(ramazan dışında ne yapsam yer söylenmez)fırsat vermedinki hazırlamama dedim başıma geldi dikildi ,be senin aklını okuyamamki dedim, sölesen yaparım diyorum "sölememki gerekir o an canının ne istediğini nerden bileyim diyorum vs vs.hadi oruçtur sinirlidir alttan alayım dedim sustum sustum bu hala tahrik ediyor nasıl kadınmışım akşama kadar ne yapıyormuşum,bütün gün bunla uğraşmalıymışım benim en sinir olduğum en zoruma giden laftır bu.patladım"burası lokanta değil dedim emek verdim yaptım dedim.bunu bulamayan var ,nankörsün dedim..zaten çok aktif ,huysuz bir oğlum var tüm gün canımı çıkarıyor o bile tek başına beni yormaya yetiyor..sinirlendim ağladım bağırdım zaten yeni iyileşiyordum..panikataklı bir bireyim malesef aşırı yorgunluk ve uykusuzluk mahvediyor beni ev işlerini aksatıyorum bazen oğlum aşırı yaramaz, eşim hiç yardımcı olmaz olursada demediğini bırakmaz hep başıma kakar, saolsun hiç anlayış göstermez..beni asıl yaralayan seni bi doktora götürelim gibisinden konuştu..asıl bomba ise "ben gider ozaman lokantada yerim dedi kalktı gitti.kısacası sofrayı beğenmedi eşim bir kaşık bile almadı çok zoruma gitti.sizce bu katlanılabilir bişeymi ,saygısızlık değilmi,kendimi çok değersiz hissediyorum..eşimin sürekli beni eleştirmesinden çok yoruldum..nankörlükten,kıymetbilmezlikten bıktım..çok zoruma gidior..hatalı kim şaşırdım kaldım..uzun oldu kusra bakmayın..

Normal zamanda böyle yapmayan bi adamsa açlık haliyle beklentiye girmiş, bulamayınca da sinirlenmiş, tamamen haklı diyemem üslubu çirkin ama anlayışlı karşılanabilir. Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız, eşinizin üslubu kadar oruçlu gelecek adama yemek yapmamak da yanlış bence

Sakin ol.Büyük ihtimalle o da hatasını anlayacak.Karnı doyunca aklı başına gelir herhalde.
Tamamen açlıktan siniri tepesine gelmiş.Gelirse yüzüne bakma,bırak o senin gönlünü alsın.

Terbiyesiz

Şu oruçluyken sinirlenip karşısındakinin burnundan getirenlerin oruçları kabul oluyor mu çok merak ediyorum.

Sen elinden geleni yapıyorsan beğenmezse bırak dışarda yesin, hiç canını sıkma.
Bizimki de gece nöbeti ne gidecek bugün gitmeden burnumdan getirdi hadi hadi deyip duruyo sanki dövcek gibi bende ne sinirli konusuyosun dedim bi sakin ol hazırlama bişey dedi söylendi durdu bende ağladım hazırlamadim sorma anladi hatasını geldi ise gidiyorum diye öpmeye çalışıyo yüzüne bakmadım sen dedim boşuna oruç tutma kalp kirmaktan başka bişey bilmiyosun ben kizdirmisim geç kalmış ise yemek hazirlamamisim sonra hazırladım gitti

bende dedim bu şekilde kalp kırarak oruç olmaz oruç nefisi terbiye etmek değildir, sadece küfürden kalp kırmaktan kaçınmaktır dedim ama dediğiinz gibi eşimin gözü aç,, yemese de seyredecek sanırım ee ona da benim hızım yetişmez saray sofrası gibi olamaz bulamayan varken,erkekler bizi süperman falan sanıyor sanırım insan olduğumuzu unutup,her ramazan aynı kavgadan bıktım aha ramazan geldi tamam diyorum..eşim normalde yemek aramaz ama sürekli laf sokar bağırmaz sesini yükseltmez ama laflarıyla canıma okur,ayrılmayı düşünüyorum sürekli, kıymet bilmezliği,yaptığı her iyilği başıma kakması vss vss uzar da uzar.

Tabiki eşin hatalı ben mıtfakta bana karışılmasından nefret ederim, ekmeği kes tabağa koy dese kalk kendin kes koy derim.
Ama Ramazan için eşimle ortak kararımız iftarda yemeğe abanmamak olduğu için çeşidi az tutmaya çalışıyorum.
Sen evde imişsin aslında oğlunla çıkıp bişeyler alıp eşin eve gelesiye çoktan hazırlayabilirmişsin. Ama yine de eşin çok üstüne gelmiş.
Karnı doyunca pişman olacaktır diyorum bende

Tabiki eşin hatalı ben mıtfakta bana karışılmasından nefret ederim, ekmeği kes tabağa koy dese kalk kendin kes koy derim.
Ama Ramazan için eşimle ortak kararımız iftarda yemeğe abanmamak olduğu için çeşidi az tutmaya çalışıyorum.
Sen evde imişsin aslında oğlunla çıkıp bişeyler alıp eşin eve gelesiye çoktan hazırlayabilirmişsin. Ama yine de eşin çok üstüne gelmiş.
Karnı doyunca pişman olacaktır diyorum bende
çorbam hazırdı ezogelin yapmıştım yanınada kıymalı y.yapacakken başladı söylenmeye.

Back
X