İftira, suçlanmak..

DMT007

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2023
28
22
8
28
Merhaba 5ay süren evliliğimde yaşadığım iftira ve suçlanma psikolojisinden kurtulamıyorum. eski eşim şizofrendi. 5 ayın her günü yapmadığım şeyleri ispalamakla geçti. Sözünbittiği yerdeyim. Ruh sağlığımı düzeltemiyorum. Terapi alıyorum ama iyi gelmiyor sanki sürekli kendimi suçluyorum olanlardan.Beynimde hala eski eşimin sesi yankılanıyor. Sürekli konuşuyor sanki benimle, mesela bir yere gideceğim beynim bana diyorki gidersen kocan bunu düşünür gitme. Halbuki çıkardım hayatımdan artık.

aranızda böyle şeylerle suçlanan bu durumu aşan birileri varmıdır sesimi duyacak Herkes artık çok abarttığımı düşünüyor ama kimse sesimi duymuyor kafamdaki o susmayan sesi duymuyorlar. Etimi kemiğimden sıyırıp aldı sanki o ruh hastası. Hala her gece deftere yazarım ben şunu yapmadım ben bunu yapmadım. Nasıl kurtulacağım ben

bu durumu yalnız aşamıyorsunuz belli ki, tedavi için destek alın derim zor şeyler yaşamışsınız

Kendi pis düşüncesini pisliğini sırf seni manipule edebilmek için sana sürmüş sen de bunun farkına varıp kurtulmuşsun adamdan ne güzel işte. Kendine daha fazla vakit ayır gerekirse daha iyi bir psikologlar yardım al.

Terapi sihirli değnek değil pat diye iyilestirmez. Ama birkaç ay devam ediyor da geçmiyorsa hafif bir ilaç desteği gerekiyor olabilir. Psikiyatrist ile de görüşün bence. O şahsın avukatını da uyarın bana böyle mesnetsiz saçma sapan isteklerle gelmeyin diye. Bu ne ya. Taciz resmen.

profesyonel destek almanız şart gibi duruyor. 5 aylık sürede ruh hastası bir insanla yaşamak kolay değil. Bir odaya koysan 1 saat kalamaz insan psikolojisi bozuk biriyle

Psikiyatriste gitmenizde fayda var ilac destegine ihtiyaciniz var gibi gozukuyor. Sadece psikolog yeterli gelmiyor olabilir.

Bakış açınızı değiştirin yapmışsam da ohhhh sefam olsun diyerek.
Böyle herifler on kat aldatılmayı hak ediyorlar valla kusura bakmasınlar :)
Geride bırakın ayrılmışsınız gündemde tutmaya gerek yok
Yapmadım etmedim diye saç baş yolmayın yani
Keşke yapsaydınız valla hep öyle düşünürüm ben 🤣

evet defterimde sürekli yazığım şeyde bu sadece aldatılmayı hak ediyorsun diye. Eskiden çok üzülürdüm böyle düşündüğüm için ama bu insanlar gerçekten sadakatten anlamıyorlar. düğüne yakın erkek kuzenim amcamlar bizde kalmıştı 1 gün. evlendikten sonra saatime bakıp o akşam geç yattığımı görüp ne yaptın kuzeninle mi yattın aranızda ne geçti sırf onunla konuşmak için geç yattın bana neden yazmadın gibi şeylerle suçlamıştı. halbuki o akşam bana çok işin var mutfakta misafirler çok kolay gelsin filan demişti. laf sokmuştu belki de ben sezemedim. Şimdi o kuzenim ve ailesiyle de görüşmüyorum beni manüpüle ederek onun benden hoşlandığına benle asıl onun evlenmek istediğine inandırdı. Deli gibi inandım bende . Çok utanıyorum birde telefon edip karşı tarafa açıklama yapmasını filan istedim. kanıtlamak için çok çaresiz kaldım.

ne hikayelerim var gerçekten çok rezillik dolu ortaokul arkadaşlarımı face instagramdan bulup ekledim. beni sevgilim var mıydı o zamanlarda diye sordum sırf ilk ciddi ilişkimin onla olduğunu kanıtlamak için Allah bana yardımcı olsun kafayı yedim bende daha evlilğe tövbe ettim çünkü bende hastayım artık benimde başkasının hayatını mahvetmeye hakkım yok gibi düşünüyorum.

Merhaba 5ay süren evliliğimde yaşadığım iftira ve suçlanma psikolojisinden kurtulamıyorum. eski eşim şizofrendi. 5 ayın her günü yapmadığım şeyleri ispalamakla geçti. Sözünbittiği yerdeyim. Ruh sağlığımı düzeltemiyorum. Terapi alıyorum ama iyi gelmiyor sanki sürekli kendimi suçluyorum olanlardan.Beynimde hala eski eşimin sesi yankılanıyor. Sürekli konuşuyor sanki benimle, mesela bir yere gideceğim beynim bana diyorki gidersen kocan bunu düşünür gitme. Halbuki çıkardım hayatımdan artık.

aranızda böyle şeylerle suçlanan bu durumu aşan birileri varmıdır sesimi duyacak Herkes artık çok abarttığımı düşünüyor ama kimse sesimi duymuyor kafamdaki o susmayan sesi duymuyorlar. Etimi kemiğimden sıyırıp aldı sanki o ruh hastası. Hala her gece deftere yazarım ben şunu yapmadım ben bunu yapmadım. Nasıl kurtulacağım ben
psikolaga git,tatıle,spora git.
sevdiğin kişilerle görüş

Aldatmak insanın kendini kirletir bence.Arkadaşımızın yaşadığı şey ruhsal bir bunalım yani bir rahatsızlık ve terapi almalı.

Gerçekten sizi de hastalandırmış.Sadece psikolog değil ilaç desteği de almalısınız.Öncesinde de baskıyla yetişmiş biri olduğunuzu ve kendinizi suçlu hissettirdikleri bir ailede büyüdüğünüzü düşünüyorum.Yoksa bu kadar kendinizi hırpalamazdınız.

Bende buna benzer( iftira) bir sürecten gectim. Tedavim bir bucuk yıldır sürüyor psikiyatristim en az 2 yıl dedi. Eskisi gibi değilim ama etkisi gene de var şu aşamada bile. Lütfen tedavinizi ihmal etmeyin birde kendinizi meşgul edecek şeyler bulun.

Ay ben de aynı şeyleri yaşadım. Hatta ilk bosandim bi yere gidicem markete elli kere ailemi aramalar yan bina olsa bile geç kalınca oturup izah etmeler. Hatta ilk bi alışveriş merkezine gitmiştim de sanki bir anda kapıya çıkacak gibi gelmişti peşimden oysa bosanmisim ayrı şehirdeyim. Sürekli ama sürekli sanki bir yerden çıkacak gibi gelirdi. Paranoyakti sagolsun. Geçiyor ama yavaşça azalıyor şimdi arasa neredesin diye sana ne derim salak kaparım. Yaklaşık bir sene sürdü benimsonra takmadım. Sevgili yapınca gecti

evet defterimde sürekli yazığım şeyde bu sadece aldatılmayı hak ediyorsun diye. Eskiden çok üzülürdüm böyle düşündüğüm için ama bu insanlar gerçekten sadakatten anlamıyorlar. düğüne yakın erkek kuzenim amcamlar bizde kalmıştı 1 gün. evlendikten sonra saatime bakıp o akşam geç yattığımı görüp ne yaptın kuzeninle mi yattın aranızda ne geçti sırf onunla konuşmak için geç yattın bana neden yazmadın gibi şeylerle suçlamıştı. halbuki o akşam bana çok işin var mutfakta misafirler çok kolay gelsin filan demişti. laf sokmuştu belki de ben sezemedim. Şimdi o kuzenim ve ailesiyle de görüşmüyorum beni manüpüle ederek onun benden hoşlandığına benle asıl onun evlenmek istediğine inandırdı. Deli gibi inandım bende . Çok utanıyorum birde telefon edip karşı tarafa açıklama yapmasını filan istedim. kanıtlamak için çok çaresiz kaldım.

ne hikayelerim var gerçekten çok rezillik dolu ortaokul arkadaşlarımı face instagramdan bulup ekledim. beni sevgilim var mıydı o zamanlarda diye sordum sırf ilk ciddi ilişkimin onla olduğunu kanıtlamak için Allah bana yardımcı olsun kafayı yedim bende daha evlilğe tövbe ettim çünkü bende hastayım artık benimde başkasının hayatını mahvetmeye hakkım yok gibi düşünüyorum.
Öncelikle böyle bir adamdan kurtulduğunuz için cok mutlu oldum.İnşallah en kısa sürede psikolojik olarak toparlanırsınız.Ancak aldatılmayı haketti düşüncesini kafanızdan atmaya çalışın.Çünkü bu sizin bundan sonraki hayatınıza yön verebilir etkileyebilir.Kendinizi suçlamayın.Siz hasta ruhlu bir adamın kurbanı oldunuz.Ancak bu durumdan kendinize daha zarar vererek değil ruhunuzu iyileştirerek tedavi alarak terapi alarak kurtulun.En çok nefret edeceğiniz kişiye dönüşerek kurtulmaya çalışmayın.Bu sizi daha fazla yaralar.Siz iyi bir insansınız bir suçunuz yok.Sadece iğrenç bir adam yüzünden bu haldesiniz.Ayrıca siz hasta değilsiniz.Belli bir süre sonra kendinizi toparlayıp hayatıniza devam edebilecek güçte onurlu ve güçlü bir insansınız.Bu düşünceyi atın kimseyi mahvetmeyeceksiniz.Tam aksine toparlandığınız zaman yaşadıklarınızdanda ders alarak güzellik mutluluk katacak bir kadınsınız.

Haftalar sonra ilk kez çok eski bir arkadaşımın yazlığına gittik kardeşimle. Tam sonbahar sahilde uzun yürüyüşler yapmak istedim. Herşey güzel giderken birden takip edildiğim hissine kapıldım. sürekli bu düşünceden kurtulamadım. Kardeşim destek olmaya çalışıyor ama hızlı hızlı eve gitmeye çalıştım eve giderken de eski eşimin seslerini duydum sürekli beynimde bütün o an la ilgili kuracağı cümleler suçlamaları susmadı ses. eve gelincede devam edince acil online psikoloğuma bağlandık. Tedavim konusunda çok isteksiz ve yardımcı olmadığımdan bahsetti. Nasıl istemem ki iyileşmeyi. O suçlanmayı aşmam daha çok dışarı çıkmam gerekiyormuş. Ama dışarı her adım attığımda sesler susmuyorki nasıl başa çıkacağım. İlaçlar terapiler ondan kutulduğuma sevinemiyorum bile kendime acımaktan. Kimden güç alacağım arık gücüm kalmadı yiyip bitiriyor benibu hisler.

ne zaman akliniza gelse o pisiko manyagi söyle söyleyin icinizden o pislik hayatimda yok suclamalari vs de yok iyikide yok onsuz rahatim huzurluyum cok sükür diye telkin edin kendinize Allah,in izniyle aklinizdanda defolup gidecektir

Back
X