iftler arasndaki eitim fark sorun mu?

Koyukara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
92
0
86
Kocaeli
:uhm: Arkadaşlar bu konuyu çok yakın bi arkadaşım için açıyorum.İnternet ulaşımı iş yerinde mümkün olmadığından sitemize üye olamıyor.
Arkadaşım ünv mezunu ve bankacılık yapıyor,erkek arkadaşı lise mezunu ve aynı şekilde bankacılık yapıyor.Erkek evlilik için çok hevesli ailesi arkadaşımı tanıyor ve bian önce yuva kurmalarını destekliyorlar.
Fakat arkadaşın annesi buna tamamen karşı.Değil evlilik damat adayıyla tanışmayı dahi reddediyor.Ona göre kızı dengine göre birini bulmallı.
Evet ilk bakışta konuşmayla vb. tatlıya bağlanır gibi gözken bi konu fakat olmuyor.Arkadaşın ailesini karşısına almasınıda önermeyiz heralde.
Öncelikle annenin fikrine katılıyormusunuz ilerde evlilik hayatında sorun yaratabilecek bir farkmı bu?Ve sizce bu sorunun üstesinden hiç kimseyi üzmeden nasıl gelebilir?
Arkadaşım adına yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İyi kalın....a.s.

şimdi eğer bu kız lise mezunu damat adayıda üni. mezunu olsaydı,
bence anne hemen koşa koşa tanışırdı adayla:delphin:
ama kız uni olunca damat adayı da lise olunca aradaki eğtim farkı diye adlandırılıyor:1closedeyes:
bence hiçbir sorun olmaz okumakla bitirdiği okulla evlilik yürüseydi,
bütün üni mezunlu çiftler mutlu mesut bir hayat yaşarlardı:1closedeyes:

onlarin durumu icin bence cok da büyük bir sorun degil
cünkü ikiside sonucta bankaci ve bu, onlarin bu konuda ayni seviyede
oldugu anlamina gelir..
ancak evlilik terapisti diyorki..evlenecek ciftlerin sosyo ekonomik düzeyi
ayni seviyede olmali, ister egitim, ister is...
eger simdi daha evlenmemisken aralarinda bir sorun cikmiyorsa
o zaman bence evlenmelerinde sakincada yok..

dediğiniz seviyede bi eğitim farkı bence sorun olmaz kesinlikle.
deseydiniz ki damat ilkokul 2'den terk, arkadaş üniversite mezunu o zaman olabilirdi.
ne farkeder ki ben anlamıyorum.

nice eğitimi yarın kalmış insanlar var herkese taş çıkarır; nice eğitimli dediğimiz insanlar var iki lafı bir araya getirip konuşamazlar.

aklıma geldi bak; ajdar diye bi adam vardı bi zamanlar bilmem ne mühendisiymiş. eğitimli yani; ne işe yarar ki o eğitim

sevdiğim bir laf vardır; eğitim cehaleti alır, eşeklik baki kalır.

Bence sorun olmaz..
Çünkü meslekleri bile aynı..
Hatta paylaşım açısından farklı ve güzel bile olabilir de anneyi nasıl ikna edecek,asıl sorun bu bence..:delphin:

aynı buna benzer durumu arkadaşım yaşadı
kız mühendis.oğlan lise terk..liseden beri tanışıyorlar.2006da evlendiler ama kızın ailesii kesinlikle istemedi ve düğününede gitmediler.şu anda görüşüyorlar ama sadece kızları ile .damatlarını istemiyorlar.oğlan liseyi dışarıdan bitirdi.bu yılda össye girdi.2 yıllık kazandı...kızın ailesi hep sende üniv mezunu birisi ile evlenmelisin dedi durdu..çok olaylar çıktıç..
neyse evlendiler ama çoğu zaman kavga ediyorlar.oğlan kızı dövdü bie..tekme attı..ne küfürlü mesajlar yazdı...nedeni de sen işyerine bu makyajla ,kıyafetle gidemezsin..abartı olsa tamam diyecem ama ortada böyle bir şeyde yok..yok yere kızı üzdü..kız evi terketti , sonra oğlan özür diledi..kızı gecenin bir yarısı sokağa attı..ailesi geldi aldı..başka bir sürü şey oldu..anlatması uzun sürer
kısacası
kızı çok kıskandı çünkü o üniv mezunu idi
ağız dalaşında bile bu konu gündeme geldi durdu
oğlan kendine güvenmiyor
dolayısı ilede kıza yükleniyor,onu sindirmeye çalışıyor
şimdilik araları iyi ama ne zamana kadar

halamlar kardeşimin nişanlısını istemiyorlar..
lise mezunu diye..sengözlerimebaksanab
Bana göre saçma bir mantık ama mutsuzluk yaşanırsa ona bağlayacaklar biliyorum..
Valla bu konularda büyük konuşmamak taraftarıyım..
Okumak,sadece ve sadece “cehalet”i aliyor,“eseklik” ise bâki kaliyor..
Bir esek yükü kitap okumakla “adam” olunmuyor..
Eger “kitap veya bilgi yüklenmek”le adam olunsaydi,“en büyük adamlar,esekler arasindan çikar”di!..sositososito
Niye?..Cünkü eskiden,“kitap”lar eseklerin sirtina yüklenip, bir kütüphaneden digerine öyle götürülürmüs!..
Ama bu “kitap ve bilgi tasima” isi,onlari “eseklik”ten hiçbir zaman kurtaramamis!..Onlar; hâlâ “anirmaya” ve “çifte savurmaya” devam ediyorlar!..
:dilcikar:

sorun olmaz dıyoruz ama olaya bırde surasından bakalım annesi acısından o da kendıne göre haklı cunku kızını unıversıtelere kadar okutmus ona sonucta bısekılde harcamalar yapmıs damatın böyle bı durumla karsılasmadıgı ıcın kızına yakıstıramıyor olabılır ve bunlar oldu da ewlendı erkek su anda sorun etmıyor olabılır ama ewlenınce kız ondan tabıkıde fazla maas alıcak sonucta bankacı olabılır ıkısıde ama düzey farkı war kız 1 ytl bıle fazla alsa kocanın gözune batıcak ve hoop kavgalar baslasın ben sana yetinemıyorum falan fılan haksızmıyım şimdi??

aynı buna benzer durumu arkadaşım yaşadı
kız mühendis.oğlan lise terk..liseden beri tanışıyorlar.2006da evlendiler ama kızın ailesii kesinlikle istemedi ve düğününede gitmediler.şu anda görüşüyorlar ama sadece kızları ile .damatlarını istemiyorlar.oğlan liseyi dışarıdan bitirdi.bu yılda össye girdi.2 yıllık kazandı...kızın ailesi hep sende üniv mezunu birisi ile evlenmelisin dedi durdu..çok olaylar çıktıç..
neyse evlendiler ama çoğu zaman kavga ediyorlar.oğlan kızı dövdü bie..tekme attı..ne küfürlü mesajlar yazdı...nedeni de sen işyerine bu makyajla ,kıyafetle gidemezsin..abartı olsa tamam diyecem ama ortada böyle bir şeyde yok..yok yere kızı üzdü..kız evi terketti , sonra oğlan özür diledi..kızı gecenin bir yarısı sokağa attı..ailesi geldi aldı..başka bir sürü şey oldu..anlatması uzun sürer
kısacası
kızı çok kıskandı çünkü o üniv mezunu idi
ağız dalaşında bile bu konu gündeme geldi durdu
oğlan kendine güvenmiyor
dolayısı ilede kıza yükleniyor,onu sindirmeye çalışıyor
şimdilik araları iyi ama ne zamana kadar

bence bahsettiğiniz kişinin kendiyle ilgili sorunları var. kendini ispatlama çabasında, eğitimi bahane etmiş. yoksa eteğe mekyaja karışmanın eğitimle hiçbir alakası yok. eğer kendisi de üniversite mezunu olsaydı bu sefer başka bir yerden patlardı.
dayağın, terbiyesizliğin falan eğitimle değil kişilikle, insanlıkla alakası var bence.

ikiside bankacıysa bence sorun olmaz.ama işte mahalle baskısı kurmuslardır kzın üstüne...neyapsın...arada aşk varsa üzülmesin yaa...

kişilik meselesi bi arkadaş ne güzel anlatmış
kız lise mezunu erkek üniversite mezunu olunca sorun olduğunu düşünmüyor ama tam tersi olunca sorun oluyor.Çelişki resmen
Ama kimi insanlarda aşşalık kompleski mevcut.Eşinin kendinden fazla eğitim görmüş olmasını hazmademez belli bir noktadan sonra sorun çıkartabilir.

ama dediğim gibi tamamen kişil meselesi...

vallahi canım bence olmaz ki oğlanın belli bir işi varmış meslektaşlarmış sorun olmaz diye düşünüyorum ben.

Ayrıca benim eşimde yüksek lisansını yaptı şimdi doktora için tekrar alese girdi ve bende önlisans mezunuyum çok şükür bu zaman kadar sorun çıkmadı aramızda ama eşimin ailesi bana hep çok şanslısın deyip duruyor ona sinir oluyorum bende ne yani okulla şansmı mutluluklumu olurmuş.

sorun olmaz dıyoruz ama olaya bırde surasından bakalım annesi acısından o da kendıne göre haklı cunku kızını unıversıtelere kadar okutmus ona sonucta bısekılde harcamalar yapmıs damatın böyle bı durumla karsılasmadıgı ıcın kızına yakıstıramıyor olabılır ve bunlar oldu da ewlendı erkek su anda sorun etmıyor olabılır ama ewlenınce kız ondan tabıkıde fazla maas alıcak sonucta bankacı olabılır ıkısıde ama düzey farkı war kız 1 ytl bıle fazla alsa kocanın gözune batıcak ve hoop kavgalar baslasın ben sana yetinemıyorum falan fılan haksızmıyım şimdi??

bence haksızsınız. ben eğitim değil ama mesleğimle alakalı olarak evlendiğimizden beri eşimden bir miktar daha fazla kazanıyorum. ama ne kocamın gözüne battı ne de ben benim param havasına girdim. bunla alakalı değil kavga en ufak bir tartışma ima dahi yaşanmadı aramızda.

eğer arkadaşınız eminse erkek arkadaşından.zamanla kendisinin bunu kompleks yapmayacağından ve ailesinin onu tanıdığında çok seveceğinden gidip evlensinler.belki ilk başta kırılır ailesi ama zamanla severler elbet. affederler. eğitim önemli ama ne üniverste mezunları var eşine kötü davranan hatta döven.
damat adayının işi,geliri çok düşük değilse arkadaşınızdan ne fark eder ki?
önemli olan arkadaşınızın sevgilisine her anlamda güvenebilmesi.onla yaşayacak olan annesi değil kendisi..hayırlısı olur inşallah.

bence bahsettiğiniz kişinin kendiyle ilgili sorunları var. kendini ispatlama çabasında, eğitimi bahane etmiş. yoksa eteğe mekyaja karışmanın eğitimle hiçbir alakası yok. eğer kendisi de üniversite mezunu olsaydı bu sefer başka bir yerden patlardı.
dayağın, terbiyesizliğin falan eğitimle değil kişilikle, insanlıkla alakası var bence.

haklısın.herkes bir olmuyor..birazda kişilik meselesi..
bence lise düzeyide az değil..sonuçta sınavlara hazırlanır bir yeri kaanır.ne var yaniii
al sana üniv mezunu ( kafaya takanklar için diyorum)
hem bu zamanda önemli olan eve ekmek getirmek,karın doyurmak.iyi de bir işi varmış..daha ne..benim kocamda üniv mezunu ama asgari ücretle alakasız işlerde çalıştı..çoğu kişide böyle..keşke üniv meunu olmakla iş bitse...
önemli olan eve aş getirmek..onu yapıyormu bitti
merak ediyorum,acaba bu kişi lise mezunu ama aileden zengin olsa idi yada iyi kar eden işyeri olsa idi eğitimi bahane ederlermiydi?

canım ınsanlar okudugu okulla anlasmıyor ne yazıkkı duygular cok daha onde gelıyor...kafa yapısı ...ve ortak noktalrın olması..aynı dılı konusuyor olmak ve ....sevgının olması gerekıyor....
bence eger ortada bır sevgı var ve cıftler sorun etmıyorsa hıc bır engel yada sorun olmaz...
mutluluklar canım..

arkadaşlar bende şöyle anlatayım ki

benim yengem lise mezunu idi ve amcam ilkokul mezunuydu, ama yengem sürekli amcamın başına kakar dururdu ben lise mezunuyum sen ilkokul neyden haberin var diye (ki amcamla yengem birbirlerini severek ve herkesin karşı çıkmasına rağmen evlendiler) sürekli küçümsüyordu yani

onun dışında bende bir zamanlar nişanlıydım, ben önlisans mezunuyum o kişide ilkokul mezunuydu, ben hiç bir zaman sorun etmedim bu durumu. sizin gibi okumak cehaleti alır eşşeklik baki kalır dedim. ama abisi bile burnunu soktu babama varana kadar bunu dile getirdi başımıza kakmak gibi bi durum olur mu ilerde diye. hiç bir konuşmada bu durumu ne dile getirdim ne ima ettim ama en ufak tartışmada bana sen okumuşsun herşeyi bilirsin diye kendi burnumun ucuna getirdi herşeyi ona rağmen sustum, sonrasında da başka şeyleri bahane edip nişanı attı ve o zaman bile okumuş olmama laf sokuşturdu.

yani diyeceğim siz hiç art niyetli olmasanızda karşınızdaki insan eziliyor malesef ve kendisi tavır yapıyor, o yüzden bundan sonra en az önlisans mezunu bir insan istiyorum karşımdakini (yinede Allah hayırlısını bilir) çünkü kimsenin kendisine güvensizliğiyle afrasıyla tafrasıyla uğraşacak durumda değilim

ben yaşadıklarımı ve gözlerimle gördüklerimi söyledim, arkadaşınız bu konuyu 100 kere düşünüp öyle karar versin. Allah kolaylık versin

çiçek64 sana çok şanslısın dediklerinde niye britanya kralıyla mı evlendim de yada niye diplamaları üzerime mi geçirecek de yada ne oldu mısırda ki dedemden bana miras kaldıda haberim mi yok dersin..sanki sen ilkokul terksinde eşin ordinaryus profesör!Eşinin ailesindekiler gerçekten cahilmiş.
anakonuya gelince herikiside meslektaş olduklarına göre sorun yok.damat adayı pazarda limon satmıyor ya.arkadaşın lisans erkek arkadaşı ilkokul mezunu olsaydı sorun olabilirdi.

Bence bir bayan, birey olarak ortaya çıkmış ise, çalışıyor ise, toplumda temsil edilme statüsü var ise eşinin işi, eğitimi, kültürü önemlidir. Ben üniversite mezunuyum eşim ilkokul mezunu ama inanılmaz mutluyuz her konuda uzlaşıyoruz diyen çok az çift vardır. Onlar da ya eşleri çok iyi kazanıyordur statü olarak patron, işveren gibi bir konumdadır ki saygın kabul edilmiştir ya da çok iyi kendini yetiştirmiştir, okumuştur kendini yenilemeyi bilmiştir... Onun dışında seviyoruz problem yok fikrine ben katılmıyorum.
Ama lise - Üniversite çok ciddi bir kültür farkı doğurmaz. Kaldı ki üniversiteye lise gibi gidip hiçbişey almadan sadece derslerini verip geçen bir dünya insan var çevremizde. Hayattaki beklentisi, ufku hiç değişmemiş, sadece problem çözerken pratikleşmiş nice insan var. Böyle insanların isminin başına sadece titri eklenmiştir onların eşi ile hiçbi problemi olmaz:)
Arkadaşınızın durumunda da yorum bize düşmez. Arkadaşınız zaten iletişimleri ile uyumları ile hayata ortak bakış noktaları ile bu sorunun cevabını bulmuş olmalıydı bence

erkeğin eğitimi kadından iyiyse sorun çıkmıyor ama kadının eğitimi erkekten fazlaysa sorunlar yaşanıyor..istisnalar hariç

Back
X