İğne korkusu :(

rihannaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
634
85
118
İstanbul
Hemen konuya girmek istiyorum. Arkadaşlar küçükken bir doktorum vardı, grip, nezle bile olsam hemen 10 tane iğne verirdi. Şurup içtiğimi hatırlamam. Bu yüzden sanırım iğne korkusu oldu. Ailem de o zamanki cahillikten beni sadece o doktora götürüyordu. Sorun şu ki; şimdi 15 yaşındayım ve ilk zamanlarda kan korkum sanıyordum, ama iğne korkum varmış. İğneyi gördüğüm zaman, başım dönüyor, gözlerim kararıyor, olduğum yere yığılıyorum ve 5 sn. geçmeden kusmaya başlıyorum. Haliyle annemde korkuyor. Sorunum o kadar büyük ki, parmağımdan kan alırlarken bile bayılmıştım.

Buna bağlı olarakta iltihaplı romatizmam var. Mesleğinde daha yeni sayılan bir doktora kan tatlili yaptırmak için gitmiştim. ( Sağlık ocağı ). Ayıla bayıla kanı aldırdım. Ama sonra doktoruma sonuçları gösterdiğimizde kız resmen çığlık attı. Bir hastasının önünde böyle yapmaması gerekiyordu ama çok moralimi bozdu. Ben ayılmışım bayılmışım, sonra karşımda çığlık atarak ' Aman Allah'ım bu ne ! Bu kadar iltihaplı romatizma 90 yaşındaki bir insanda bile olmaz! diyor. Beni de korkuttu, annemi de. 2011'de yaptırdım testi. Sonra bu iğne korkusu inanılmaz boyutlara ulaştı ki daha da gidip kontrol için hastanede yaptıramadım. Nereye baksam iğne görüyorum topluca kan alıyorlar :(

Tam cesaretlendim diyorum, gidiyorum, o odaya yaklaşıyorken hemen dizlerimin bağı çözülüyor, çocukça hareketler yapıyorum.
Annem de, sonuçlar hastaneden gelse bile doğru olduğunu kanıtlamak için bir kez daha kan aldır, belki de yoktur felan diyor ama bütün eklemlerim son zamanlarda çok kötü ağrıyor ve zaman zaman kalbim sıkışıyor. Ayrıca arkadaşım da, ' bende de vardı, şimdi hafifledi ama 2 yıl öncesine kadar 40 kiloydum, şimdi 60 kiloyum, çok kilo aldırıyor, ayda bir iğne yapılması gerekiyor diyerek beni korkuttu. Ben daha bir iğneye dayanamazken ayda bir nasıl olurum? Lütfen bana yardım edin, sağlığım için bu iğne korkusundan kurtulmam gerekiyor.. :'(

Sana iğne yapan biri olarak yazıyorum bunları:94:

İğne yaptırmak çok hoş birşey değil haklısın..Ama çoğu tedavi enjeksiyon yoluyla daha kolay yapılabiliyor.

Kan tahlillerine bakmadanda bir teşhis konulması pek mümkün olmuyor.İğne fobisini yenmek için kanını aldırdığın ve enjeksiyon yaptırdığın kişi seni psikoljik olarak rahatlatan ve canını en az acıttığını düşündüğün sağlık personeli olsun.Enjeksiyon yapılırken veya kan alınırken iğneye bakmamaya çalış ve bu benim iyiliğim için diye düşün.Yavaş yavaş atlattığını göreceksin.

Sağlık sorununu erteleme ve bir an önce kontrollerini yaptır derim.Eklem romatizması kalbi direk etkileyebilir.Önlemini al ki ileride daha büyük problemlere dönüşmesin rahatsızlığın.İlk fırsatta randevunu al ve doktoruna görün:34:

bendede iğne korkusu var ama daha farklı kollarımdan istedikleri kadar kan alsınlar ama iş popoya iğne olayına gelince kaçarım o hastaneden :1: annem hemşire oda birkere vurmaya kalktığında ewden dışarı attığımı bilirim kendimi :1:

Küçük çocukları getir aklına...Çok ciddi hastalığı olan ve sürekli kan almak ve kan aldırmak zorunda olan, artık damarları sertleştiği için defalarca delinip de ancak sağlam damar bulunabilen kronik hastalığı olan insanları düşün... Bir de çok kısa sürecek birşey olduğunu düşün, saniyeler içinde bitecek ve sen 10 dakika sonra evine gideceksin,normal hayatına devam edeceksin, hastanede yatmayacaksın yıllarca...Böyle düşünmen işe yarayabilir.

inşallah yenersin bu korkunu
sonuçta sağlık buu:34:

bende çok iğne yapındım ama şükürki bi korkum yok
hatta şimdi bile ilaç yazmalrını istemiyorum hiç sevmiyorum çünkü
iğne kısa yoldan halletiyor
hapı yutmaktan daha kolay geliyor bana:1:

canım bende de var aynı olay.. kan aldırdığımda veya iğne yaptırdığımda olduğum yere yığılıyorum. hatta bir kere çok ateşim vardı serum taktılar ve tahlil yaparken doktor ben bayılmıştım. annem havale geçiriyorum sanmış. ama doktorlar iğneden dolayı alerjim olduğunu söylediler, psikolojik de değil aslında. elimde değil canım da yanmıyor ama içim geçiyor. kötü birşey ama mecbur kalmadıkça kan aldıramam ben. Allah mecbur bırakmasın :(

İğne yaptırmak çok hoş birşey değil haklısın..Ama çoğu tedavi enjeksiyon yoluyla daha kolay yapılabiliyor.

Kan tahlillerine bakmadanda bir teşhis konulması pek mümkün olmuyor.İğne fobisini yenmek için kanını aldırdığın ve enjeksiyon yaptırdığın kişi seni psikoljik olarak rahatlatan ve canını en az acıttığını düşündüğün sağlık personeli olsun.Enjeksiyon yapılırken veya kan alınırken iğneye bakmamaya çalış ve bu benim iyiliğim için diye düşün.Yavaş yavaş atlattığını göreceksin.

Sağlık sorununu erteleme ve bir an önce kontrollerini yaptır derim.Eklem romatizması kalbi direk etkileyebilir.Önlemini al ki ileride daha büyük problemlere dönüşmesin rahatsızlığın.İlk fırsatta randevunu al ve doktoruna görün:34:

Evet bir hemşire vardı çok tatlı dilliydi. Ona kanımı aldırmıştım, sonra ayağa kalktım, bayılmadım diye mutluluktan uça uça montumu giyiyordum, gözüm hemşirenin elindeki iğneye takıldı.. Gerisini hatırlamıyorum.Gözümü açtığımda bacaklarım yukarda, başım sandalyedeydi :5:

bendede iğne korkusu var ama daha farklı kollarımdan istedikleri kadar kan alsınlar ama iş popoya iğne olayına gelince kaçarım o hastaneden :1: annem hemşire oda birkere vurmaya kalktığında ewden dışarı attığımı bilirim kendimi :1:

Bende de bu korkuyu yapan hep o doktor! Ne zaman gitsem hep iğne veriyordu. 1. sınıfta bende aşıdan kaçmıştım :47:

Küçük çocukları getir aklına...Çok ciddi hastalığı olan ve sürekli kan almak ve kan aldırmak zorunda olan, artık damarları sertleştiği için defalarca delinip de ancak sağlam damar bulunabilen kronik hastalığı olan insanları düşün... Bir de çok kısa sürecek birşey olduğunu düşün, saniyeler içinde bitecek ve sen 10 dakika sonra evine gideceksin,normal hayatına devam edeceksin, hastanede yatmayacaksın yıllarca...Böyle düşünmen işe yarayabilir.

Evet, hep aklıma onları getiriyorum, annem de yolda söylüyor. Şeker hastalarını düşün diyor, kanserlileri düşün diyor. Ama gelgelelim o hastanenin kokusu dizlerimin bağının çözülmesine yetiyor :50:

inşallah yenersin bu korkunu
sonuçta sağlık buu:34:

bende çok iğne yapındım ama şükürki bi korkum yok
hatta şimdi bile ilaç yazmalrını istemiyorum hiç sevmiyorum çünkü
iğne kısa yoldan halletiyor
hapı yutmaktan daha kolay geliyor bana:1:

İnşallah yenerim. Hiç alakası yok ama benim teyzem de hiç hap yutamaz küçücük bulantı hapı bile boğazında kalır boğulur. Bu durumuyla hep dalga geçer :1:

canım bende de var aynı olay.. kan aldırdığımda veya iğne yaptırdığımda olduğum yere yığılıyorum. hatta bir kere çok ateşim vardı serum taktılar ve tahlil yaparken doktor ben bayılmıştım. annem havale geçiriyorum sanmış. ama doktorlar iğneden dolayı alerjim olduğunu söylediler, psikolojik de değil aslında. elimde değil canım da yanmıyor ama içim geçiyor. kötü birşey ama mecbur kalmadıkça kan aldıramam ben. Allah mecbur bırakmasın :(

Bayılmamak için bağıra bağıra şarkı söylemeyi bile denedim, işe yaramadı. Allah kolaylık versin :50:

korkunuz derinlerde. çözmek için psikologla ikili çalışma yapmanız gerek. eğer derinlerde bunu tetikleyen ve başlatan olayı psikolog bulup çözerse ve olayla olan duygularınızı değiştirirse bu korkunuzu da aşabilirsiniz. burda söylenecek sözlerle bu korkuyu aşmanız mümkün değil. ancak bir uzmanla bunu aşabilirsiniz.

korkunuz derinlerde. çözmek için psikologla ikili çalışma yapmanız gerek. eğer derinlerde bunu tetikleyen ve başlatan olayı psikolog bulup çözerse ve olayla olan duygularınızı değiştirirse bu korkunuzu da aşabilirsiniz. burda söylenecek sözlerle bu korkuyu aşmanız mümkün değil. ancak bir uzmanla bunu aşabilirsiniz.

Fikriniz için çok teşekkür ederim ama benim acil kan aldırmam gerekiyor. Doğalgaz en yüksek ayardayken, evin içi fırın gibiyken, herkes kısakolla gezerken bile ben donuyorum. Sanırım kansızlık ta var. Ne kadar sürede çözülebilir? :26:

Hemen konuya girmek istiyorum. Arkadaşlar küçükken bir doktorum vardı, grip, nezle bile olsam hemen 10 tane iğne verirdi. Şurup içtiğimi hatırlamam. Bu yüzden sanırım iğne korkusu oldu. Ailem de o zamanki cahillikten beni sadece o doktora götürüyordu. Sorun şu ki; şimdi 15 yaşındayım ve ilk zamanlarda kan korkum sanıyordum, ama iğne korkum varmış. İğneyi gördüğüm zaman, başım dönüyor, gözlerim kararıyor, olduğum yere yığılıyorum ve 5 sn. geçmeden kusmaya başlıyorum. Haliyle annemde korkuyor. Sorunum o kadar büyük ki, parmağımdan kan alırlarken bile bayılmıştım.

Buna bağlı olarakta iltihaplı romatizmam var. Mesleğinde daha yeni sayılan bir doktora kan tatlili yaptırmak için gitmiştim. ( Sağlık ocağı ). Ayıla bayıla kanı aldırdım. Ama sonra doktoruma sonuçları gösterdiğimizde kız resmen çığlık attı. Bir hastasının önünde böyle yapmaması gerekiyordu ama çok moralimi bozdu. Ben ayılmışım bayılmışım, sonra karşımda çığlık atarak ' Aman Allah'ım bu ne ! Bu kadar iltihaplı romatizma 90 yaşındaki bir insanda bile olmaz! diyor. Beni de korkuttu, annemi de. 2011'de yaptırdım testi. Sonra bu iğne korkusu inanılmaz boyutlara ulaştı ki daha da gidip kontrol için hastanede yaptıramadım. Nereye baksam iğne görüyorum topluca kan alıyorlar :(

Tam cesaretlendim diyorum, gidiyorum, o odaya yaklaşıyorken hemen dizlerimin bağı çözülüyor, çocukça hareketler yapıyorum.
Annem de, sonuçlar hastaneden gelse bile doğru olduğunu kanıtlamak için bir kez daha kan aldır, belki de yoktur felan diyor ama bütün eklemlerim son zamanlarda çok kötü ağrıyor ve zaman zaman kalbim sıkışıyor. Ayrıca arkadaşım da, ' bende de vardı, şimdi hafifledi ama 2 yıl öncesine kadar 40 kiloydum, şimdi 60 kiloyum, çok kilo aldırıyor, ayda bir iğne yapılması gerekiyor diyerek beni korkuttu. Ben daha bir iğneye dayanamazken ayda bir nasıl olurum? Lütfen bana yardım edin, sağlığım için bu iğne korkusundan kurtulmam gerekiyor.. :'(
Ben de senin gibiydim sonra her ay gidip kan aldirmam gerekti o zaman ayila bayila gittim aldirdim. Oyle alistim ki tek basima bile gidiyorum artik. Ben kafami baska tarafa cevirip baska seyler dusunuyorum artik. Kan alindiktan sonra gozlerim karariyor yine bir o gecmedi hala :17:

Fikriniz için çok teşekkür ederim ama benim acil kan aldırmam gerekiyor. Doğalgaz en yüksek ayardayken, evin içi fırın gibiyken, herkes kısakolla gezerken bile ben donuyorum. Sanırım kansızlık ta var. Ne kadar sürede çözülebilir? :26:

korkunuzun derinliğine ve terapiye vereceğiniz cevaba bağlı. böyle köklü korkular birkaç aylık seanstan önce çözülmez sanırım.

eğer acil kan vermeniz gerekiyorsa bunu hastanede doktora anlatın. size bir anestezik uygulasınlar. ameliyat öncesi uygulanan ve uyutan anestezikler. ancak bu şekilde kan alabilirler. yoksa bilinçli halde buna izin vermeniz, bu korkuyla biraz zor gibi... doktor bu teklifi kabul eder mi bilmiyorum, durumun ciddiyetini anlatırsınız. olmazsa kendi gittiğiniz romatoloji doktoru bunu ayarlasın. siz de sonrasında psikologla bunu çözmeye çalışırsınız.

bir de sağlık ocağına falan gitmek yerine işi donanımlı yapabilecek özel bir hastaneye gidin. onlar bu konuda daha anlayışlı olur ve fazladan tepkiler de vermezler.

arkadaşım güzel anlatmış ama malesef konu sahibi gibi bende de iğne fobisi var.. kalçadan olsun kan aldırma da olsun, çok korkarım hatta çoğu seferde düşer bayılırım.......

Ben de bugün kan aldırdım.Bana deseler yarın kan aldıracaksın ben bütün gece uyuyamam strese girerim doktor o an aldır dedi mi fazla sorun olmuyo :) Bence alan kişi de çok etkili bu korkuyu yenmede bazıları 3 4 defa deneyip damarımı bulamıyor ki böyle oldu bana bir kaç kez bunu yaşayınca çok strese giriyorum vücudum zangır zangır titriyo alınırken. Bir kaç defa da bayıldım.En güzel taktik şu derin bir nefes alıp 10 a kadar sayıp nefesini yavaşça bırakmak. zaten bu sürede bitmiş oluyo :16:

canım sana çok samimi olarak söylüyorum ; lütfen psikiyatre git..
emin ol doktorun yönlendirmesiyle bu fobinden kurtulacaksın ve gittiğin güne şükredeceksin...
biliyorum ki iş psikiyatre gelince ertelemek istiyeceksin çünkü toplumun öyle bi dayatması var,deli doktoruymuş gibi...
Buna benzer bi sorun bende de vardı,birbuçuk yıl çektim.Sonra derste fobiler konusunu işliyoduk,kitapta yazan bütün belirtiler bana uyuyodu ve kitapta bu sorunların telkinle ya da zamanla geçmeyeceğini mutlaka psikiyatre gidilmesi gerektiği yazıyodu..O dersin ertesi günü gittim psikiyater,anlattım derdimi o da sağolsun çok ilgilendi,bazı belirtileri söyleyip hemen hemen her insanın hayatının bi bölümünde bu sorunla karşılaşacağını anlattı beni normal olduğuma inandırdı :))
Sonra bi ilaç yazıp gönderdi.Hiç de anlatıldığı gibi hayal aleminde yaşatmadı ilaç beni,üç ay içinde sorunumdan tamamen kurtardı.
Muhakkak sana da tavsiye ediyorum,başka çaresi yok bu fobilerden kurtulmanın

Arkadaşlaar. Korkumu yendim sonunda çook mutluyum :52::52::52: Cuma günü annemle grip olduğum için sağlık ocağına gittik, doktor ilaç yazarken annem birden demesin mi ' Doktor hanım Rihannaa çok üşüyor kansızlık var mı diye kan aldırsak? '. Doktor da olur deyince benim bacaklar titremeye başladı. Neyse, kan aldıracağım yere geldim, birkaç kişi vardı dışarıda ama odada hiç kimse yoktu.Belki de odada başkaları da olsa bayılırdım. Hemşireye ' ama benim iğne korkum var ' dedim. O da ' bir şey olmaz :51: ' dedi. Açtı kolumu, ben annemi yanıma çağırdım ve kafamı annemin karnına soktum ( İğneyi görmeyeyim diye ). :111: Bana elimi sık dedi. Artık sıkmaktan tırnaklarımı elime öyle bir geçirmişim ki ve kan basıncı o kadar artmış ki hemşire iğneyi sokunca kan iğnenin içine doğru fışkırmış :1: Sonra, madem iğne korkun var 2 dakika karşı duvara bak ama sakın soluna bakma dedi. Bende tamam dedim ve bittiiiii. Şimdi annemi kızdırsam ' bak kan aldırırım senden ' diyor ben de tamam diyorum ama tam olarak yendiğime inanmıyorum. Kan aldıracağım zaman hep o hemşireye aldırıcam :1:. Umarım hepimiz korkularınızı yenersiniz üstümden koca bir yük kalktı valla :27:

Bu arada korkumun nedeni evden kan aldıracağım diye çıktığımda hastaneye giderken yolda hep kendimi kasmam olabilirmiş. Tabii ben kafamda kurguluyordum, annem birden söyleyince o şaşkınlıkla aldırdım pazartesi sonucumu almaya gideceğim :16:

Back
X