İğneli epilasyon sonrası çökük iz ve leke yaşayanlar

helplutfen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2025
7
3
1
24
Merhaba, ben 5 yıl önce kötü bir yerde buz lazere gitmiştim bu nedenle tüyler sert ve siyah kıllara dönüşmüştü geçen ay iğneli epilasyona gittim fakat yapan kişi çok kötüydü belli ki çünkü yaptığı yer yerde iğne izleri ya da atrofik denen çökük izler kaldı ve kahverengi lekeler oldu o çökük yerlerde. Makyajla vs kapatılacak gibi değil hele güneşte ve ışıkta delik deşik duruyor. Bir dermatoloğa gittim hemen ve kök hücreye vitamin vs ekleyip enjekte etti ve lekeler için birkaç lazer işlemi daha yaptı onun üstüne de 1 ay olacak nerdeyse lekeler bi tıkcık açıldı ama göçüklerde hiçbir değişim yok pek geçiceğini de düşünmüyo deematolog ne yapıcam bunu yaşayan var mı hem tüyler azalmadı çok az gittiğim için hem de kalıcı doku hasarı oluştu komple çok kötü. Çene bölgesi özellikle böyle yanaklarda da var fotoğraf ekliyorım bu çene bölgesinin kat kat makyajlı bir hali... Ne yapılmalı? Altın iğne? Fraksiyonel lazer? Doktor acnelyse krem verdi.

Eklentiler

• IMG_20251115_211738.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 29
Maalesef söylemek istiyorum ki hiç bir çözümü yok güzellik uzmanıyım yapılan işlem De akım kıl kokunuze değil deriye atış yapılmış bu da gozeneklerinizi patlatmış. Yaptırdığınız yeri dava ederseniz yuklu bir tazminat alabilirsiniz.

Devlet Hastanesi'nde dermatoloğa gittim yazı yazsın ki şikayet edebileyim diye ama yazmadılar merkeze gidip en azından paramı geri istedim bunu yapan ilk kadına ödememi geri verdiler elden nasıl şikayet edicem bir kanıt sunmadan ve nereye Bir de akne akarları için altın iğne vs ile azaltılıyo bu görünüm ben de zamanla geçiremez miyim dışarı çıkamıyorum hiçbi şey yapamıyorum hayatım mahvoldu

Öncelikle tek tek bir açıklık kavusturalim
İlk bu işletmeye gidip uygulamayı satın almadan önce size gerekli bilgileri sundular mı yani şunu surmeniz gerek veya su olabilir böyle de olabilir diye size bir uyarı da bulundular mı ? Mesela bize gelen bazı yaşlı insanlar olabiliyor ve iğneli epilasyon can acıtıyor bundan dolayı "iğneli epilasyon sırasında acıdan dolayı hareket ederseniz iğne ucu kayabilir acı esiginiz yüksek mi "diye soruyoruz
İkinci olarak size kişisel bir form doldurttular mı genel olarak bulaşıcı bir hastalığınız olup olmadığını veya şeker hastaliginiz var mı düzenli kullandığınız ilaçlar veya kan sulandırıci kullaniyormusunuz diye çünkü şeker hastası olana ve coraspin kullanana bu işlem yapılmıyor
Üçüncü olarak işlemi satın aldıktan sonra sizlere bi güvenli satış formu imzalatmalari gerek sizin kaç dakikalık bir işlem.satin aldığınizi iğne ücretini Nakit mi kart mi şeklinde ödeme yaptiginizi paket geçerliliginiz kaç ay veya yıl.oldugunu belirten bir sözleşme olması gerekiyor .
Dördüncü olarak size bir dekont vermeleri lazım ödeme yaptığınıza dair.
Sizin yapmanız gereken eğer bu söylediğim şeyleri yaptılarsa bu belgeler ile bir adliyeye gidip mağdur olduğunuza dair bir dilekçe vermek. Adliye ilk olarak size bir arabulucu atar arabulucu sizin adınıza işletmeyi arar ve bir görüşme sağlamak için bir buluşma ayarlar iş yeri sahibi ve siz gorusursunuz belli bir ücrette anlasirsaniz eğer sadece arabulucu ücreti ödeyip davaniz kapanır ama eğer karşı taraf bunu kabul etmezse iş avukatla beraber davaya gider. Bu dava sürecinde de yeriniz de olsam önce sağlık bakanlığına cimer üzerinden belgelerinizi De sunarak işlemi.yapan kişi doktor olmamasina rağmen iğneli işlem yaptı magduriyetinizi bildirip şikayet edin

Bu dediklerinizi hiçbiri yapılmadı ilk seansta bi kağıt imzalamıştım pek okumadan hızlıca imzalattılar mesleğimi şehir vs yazıp imzaladım onlarda o da dekont vs verilmedi başka sahibi de 1000de bir olan bi dueum daha önce 10 kişiye oldu 20 yılda ve zamanla geçtiler cilt kendini yeniler dedi ben hiç inanmadım ama bi şekil azalması lazım böyle bi bölge delik deşik o kadar kötü duruyo ki pişmanlıktan kafayı yiyorum başka hiçbişey düşünemiyorum iyi bir merkezdi ama bana denk gelen kişi yeniymiş zaten benden sonra kovuldu hemen yaptırırken de suratım komple şişmişti zaten sonra başka bi kadına geçmiştim onda hiçbir sorun olmamıştı

Bunların hiç birini yapmamaları zaten çok büyük suç bir de iğneli işlemi doktor dışında kimse yapamaz ne kadar bilgili olursan olsun yasak sağlık bakanlığına bir şikayetiniz ile binlerce ceza yiyebilirler bir de size dekont vermedilerse büyük ihtimalle vergi bile kaciriyorlardir maliye ye şikayet ettiğiniz taktirde de binlerce TL ceza yerler usulsüzlükten ama dediğim gibi bu izler maalesef geçmiyor switch quit lazer ver onunla biraz geçebilir

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için bana kalsa aşırı araştırmadan hiçbi yere gitmicektim kısıtlı zamanda hemen başlasın diye böyle bir şey yaşandı herkes lütfen dikkat etsin çok sosyalken aşırı takıntı yaptım baktıkça panik atak geçiriyorum

Merhaba çok geçmiş olsun. Lazer işlemi hakkında herhangi bir yorumum yok. Benim yüzümde de ergenlik sivilceleri sonrası o şekilde atrofik skar dediğimiz çukurluklar var. Çukur görünümü daha derindi, yıllar geçtikçe derinliği azaldı ama hala belirgin görünüyor. Seans seans lazer uygulandıktan sonra çukur belirginliği minimal düzeye iniyor ama maalesef tamamen kaybolmuyor çok geçmiş olsun
Bana gözenek bazı önermişlerdi, o çukur görünümünü biraz olsun hafifletiyormuş. Ama hiç deneme fırsatım olmadı. İsterseniz birkaç markanın gözenek bazını deneyebilirsiniz. Tabi bu dediğim kozmetik çözüm (işe yararsa eğer)

Merhaba tüm akne skarları tedavi videolarını izledim galiba artık napıcağımı şaşırdım siz lazer işlemi yaptırdınız mı görünümü azaltmak için? Ben tamamen eskisi gibi pürüzsüz olmayacağını kabul ettim ama en azından baya hafifletilebilir gibi zamanla işlemlerle destekleyerek gibi düşünmüştüm bi umut :/

Sizin dermatoloğun yaptığı gibi kombine işlemler uygulanıyor. Fraksiyonel lazer de yapıyorlar. İzlerin giderilmesinde tek bir yöntem kullanılmıyor. Seans seans gittikten sonra geriye minimal şekilde bir iz görüntüsü kalıyor. Bunun için baya bir bütçe lazım ben o yüzden gidemedim ve bulunduğum ildeki dermatologlar ön görüşme ücreti de istiyorlar

Evet gerçekten öyle bana bu kök hücre ve inatla ne lazeri dememe rağmen ismi önemli değil dozu önemli diyerek 2 farklı lekelerine iyi gelicek denen lazer uygulandı ve 26k para verdim asla böyle bir bütçem yoktu işsizim şu an napıcağımı bilemediğim için ailemden bir kerelik destek istedim anca

Benim de dermatologluk işlerim var tek bu işlem değil. Dediğiniz gibi bütçem yok. Umarım maddi olarak karşılayacak duruma geliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…