15'i son ise bayramda nasıl nöbet yazabiliyor ki? bayram arifesi 19'unda.
bence fazla kasma kendini, çok çabalama. öylesine yap geç sana bunu yapanlar da iyi niyetli değil çünkü.
ben eski iş yerimden güzel ayrıldım da ne oldu, 3 hafta sonra işe girdiğimde eski patronum beni arayıp güya hal hatır sorma bahanesi altında moralimi bozmaya kalktı. neymiş efendim, ben dikkatli olayımmış, aynı hataları orda yapmayayım çünkü kimse bana onlar kadar anlayışlı davranmazmış güya
anlayışlı?? gece 12'de iş gönderip ertesi sabah neden yapmamışım diye hesap soruldu bana. uyuyordum??
ofiste hepi topu 15 kişiydik, yatay mobbing vardı. üstlerden gördüğümüz mobbing yetmezmiş gibi bir de benimle aynı maaşı alan adamdan mobbing görmüşlüğüm var. düşün yani tam dingonun ahırı bir ofis ve bunu idare edemeyen, yönetemeyen bir işveren. anlayıştan bahsediyor
2 seneyi geçti bir kez bile eski iş yerimi anmadım, aramadım, hiç arkama bakmadım, eski işim daha iyiydi demedim. ki üstelik 1 maaş alacağım kalmıştı, önümüzdeki ay vericez, haftaya vericez diye diye oyaladılar ben de uğraşmadım hiç. tabii ki işe girmek kadar çıkmak da çok doğal ama anlamıyorlar. 2 kere tekrar konuşmak durumunda kaldım birinde aynı ortamda denk geldik, bana benden sonraki çalışanlarını şikayet etti, aynı anda 5 kişi istifa etmiş, bayram öncesi zor durumda kalmış vs iş teslimlerini düzgün yapmamışlar (sonradan öğrendiğime göre 5 kişinin istifa sebebi maaşların gecikmesiymiş)
diğer görüşme de şöyle oldu, benim uzmanlığım dahilindeki bir konu için beni arayıp yardım istedi, birkaç şey sordu. ben de şu an çalışıyorum kendi uzmanınızdan bilgi alabilirsiniz dedim kapadım. içimin yağları erimişti.