İhbar süresinde fazla çalışma.ç

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Merhabalar istifa ettim. 28 gün ihbar sürem var beni 13-14 saate kadar çalıştıracaklar.Bu onların hakkı mı?
Keşke profesyonel olsalar.Bu kadar can sıkmaya ne gerek var?

Son düzenleme:
İhbar süresinde iş aramak için belli bir süre izin kullanabilme hakkınız dışında normal personelsiniz. Fazla çalışma gerekirse çalışırsınız (kurallar dahilinde) Mesai ücretini de talep edersiniz.

Anladım.Ben İKya istifamı verdim bana 15inde mesai bitimi ihbar süremin bittiğini kalan zamanlarında iş arama izni olduğu söylendi.Ben bu sürelerde çalışmak zorundayım sanırım.Bu baskı ve strese dayanmak zorundayım işe girmek gibi işten çıkmakta çok normal! Neden böyle yapılıyor anlamıyorum

yapmasanız ne olur gerçekten çok merak ediyorum.
ne yaparlar yani maaşınızı mı ödemezler?
eksik mi öderler?
ihbar süresinde olup da işini normal zamandaki gibi kusursuz, dikkatli yapan kimseye rastlamadım ama işin maddi kısmı bilgim dahilinde değil.
mesai ücreti almayacaksınız diye tahmin ediyorum, veriyor olsalar canınız sıkılmazdı.
gerçekten maddi anlamda üçün beşin hesabını yapmayacak durumdaysanız çok üstüne düşmek zorunda değilsiniz.
benim eski patronum, istifa ediyorum diyen birine asla ihbar süresi vs dayatması yapmazdı. çünkü o kişiden artık hayır gelmeyeceğini bilirdi. belki de ihbar süresindeki çalışanın işi eskisi kadar özenli yapmayacağını düşünüyordu. yerine koyacak kimsesi olmasa da istifa ediyorum diyen biri o günün akşamında eyvallah deyip gidebilirdi.

Inanin 15ine kadar bir tane faturam kalmasin diye cabaliyorum ki guzel ayrilayim.Ama baktim bayramda nobet yazilmis.Olabilir mi is arama iznindeyim? Hemen Ikya indim olamaz 15i son dedi.Ondan dolayi bunu yapiyorlar.Cok asiri bunaldim arkadaslar ise girmek gibi cikmakta cok dogal.

15'i son ise bayramda nasıl nöbet yazabiliyor ki? bayram arifesi 19'unda.
bence fazla kasma kendini, çok çabalama. öylesine yap geç sana bunu yapanlar da iyi niyetli değil çünkü.
ben eski iş yerimden güzel ayrıldım da ne oldu, 3 hafta sonra işe girdiğimde eski patronum beni arayıp güya hal hatır sorma bahanesi altında moralimi bozmaya kalktı. neymiş efendim, ben dikkatli olayımmış, aynı hataları orda yapmayayım çünkü kimse bana onlar kadar anlayışlı davranmazmış güya

anlayışlı?? gece 12'de iş gönderip ertesi sabah neden yapmamışım diye hesap soruldu bana. uyuyordum??
ofiste hepi topu 15 kişiydik, yatay mobbing vardı. üstlerden gördüğümüz mobbing yetmezmiş gibi bir de benimle aynı maaşı alan adamdan mobbing görmüşlüğüm var. düşün yani tam dingonun ahırı bir ofis ve bunu idare edemeyen, yönetemeyen bir işveren. anlayıştan bahsediyor

2 seneyi geçti bir kez bile eski iş yerimi anmadım, aramadım, hiç arkama bakmadım, eski işim daha iyiydi demedim. ki üstelik 1 maaş alacağım kalmıştı, önümüzdeki ay vericez, haftaya vericez diye diye oyaladılar ben de uğraşmadım hiç. tabii ki işe girmek kadar çıkmak da çok doğal ama anlamıyorlar. 2 kere tekrar konuşmak durumunda kaldım birinde aynı ortamda denk geldik, bana benden sonraki çalışanlarını şikayet etti, aynı anda 5 kişi istifa etmiş, bayram öncesi zor durumda kalmış vs iş teslimlerini düzgün yapmamışlar (sonradan öğrendiğime göre 5 kişinin istifa sebebi maaşların gecikmesiymiş)
diğer görüşme de şöyle oldu, benim uzmanlığım dahilindeki bir konu için beni arayıp yardım istedi, birkaç şey sordu. ben de şu an çalışıyorum kendi uzmanınızdan bilgi alabilirsiniz dedim kapadım. içimin yağları erimişti.

Normal saatlerde çalışın, saat 6da çıkın eve gidin. Zorla değil ya, zaten istifa ettim yazmışsınız bu gitmeden sırtına iyice binelim şeklinde leş bir zihniyetteler.

İK ya da patron kim varsa mail atınkabul etmiyorum kimin sırtına binerseniz binin, ben normal saatlerde çalışıcam 6da çıkar giderim. Hasta etmeyin adamı SGKya şikayet ederim yoksam da yazın.

İhbar süresi boyunca işverenin işçiye günde en az 2 saat olmak kaydıyla iş arama izni vermesi mecburidir. Ha siz iş arama sürelerini birleştirip işverene de uygunsa tek seferde kullanabilirsiniz. 28*2= 48 saat izin , yani 1 hafta (45 saat) çalışma süresine tekabül eder aşağı yukarı. Bu arada mesai yaptırma günlük 3,5 saati aşamaz. Yani sizi en fazla günde 11 saat çalıştırabilirler. O da mesai yapmayla ilgili sözleşmenizde bir ek madde varsa, ya da ayrıca gerektiğinde mesai yaparım diye bir kağıt da imzalamış olabilirsiniz ilk girdiğiniz dönemlerde.

ya kıza bayramda nöbet bile yazmış pislikler.
mesai ücreti ödenmiyorsa zaten bir şey yaptıramazlar.
mesai ücretimi öderseniz yaparım, ödemezseniz yapmam desin.

İnananın ÇOK bunaldım.Zaten 15 gün nasıl geçer onu düşünüyorum bir de böyle saçmalıkları gerçekten.İstifa dilekçesini hemen imzalamıyolardı geciktiriyorda geciktiriyorlar ısrar ettim bugün imzalansın dedim onu yaptım.Sonra her dakika iş arama izinlerimi bu hafta kullanmam için ısrar ettiler inat ettim kullanmadım bayramda nöbet yazmışlar aradım tartıştım İkya indim onu iptal ettirdim.Şimdide çok komik bir şekilde sabah 10 akşam 10 yazmışlar son çıkacağım 2 güne ben buradan bir kez daha soğudum BUZ gibi oldum iyikide istifa etmişim

ya kıza bayramda nöbet bile yazmış pislikler.
mesai ücreti ödenmiyorsa zaten bir şey yaptıramazlar.
mesai ücretimi öderseniz yaparım, ödemezseniz yapmam desin.
Normalde ödenmiyor. İzin kullandırılıyor o kadar mesaiye kaldım hiç hakkı ile izin alamadım ama kendileri full tüm gün izin yapıyolar o mesaiyi.Ayrıca mesainin karşılığı 1 saat izin değil 1.5 saat izindir bana onuda vermediniz dedim.Şimdi bu kalan mesailerim ve yapacağım mesailerin parasını yatırmalılar
3-4 gundur o kadar mutsuzum ki! Beni bu duruma soktukları için onları hiç affetmicem sanki onlar burda hep durucaklar elbet başka yerden daha iyi teklif alınca istifa ederler yani çok saçma anladınız mı

Maalesef imzalatmışlardı.Çalışırım sorun değil ama çok öfkeliyim.Evet 28 günden iş arama izinlerini eksilttiler oda olmasa napardım bilmiyorum..

İk dogru söylemiş evet aynen öyle olması lazım.
Ama size fazla mesai yaptırıyorlarsa ödemek zorundalar.

bayramda is arama izni yokmus istedikleri gibi calistirilirmisim ama ik oyle demedi aradi calistiramazsiniz dedi
Ya benim sıcaktan beynim akti anlamiyorum yada ik sizi kekliyor. 15 temmuzda ihbar sureniz bitiyorsa 15i son mesainizi yapar sonra kapisindan gecmezsiniz. Bayramda 19 unda basliyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…