- 14 Kasım 2016
- 710
- 382
- 103
- Konu Sahibi muzdaripgelin
-
baroya başvuru yapman lazım eğerki avukat masraflarını karşılayamazsan ne seviyesiz yermiş kız kurtulmuşsun çoçuk sevindirHerkese merhaba,
7 aydır çalışmakta olduğum iş yerinden müdürümüzle hic hatam olmayan bir konu yüzünden tartıştım ve ayrıldım, is arkadaşlarım çok ısrar etti ve bende geri döndüm. Fakat müdür benimle ugrasmaktan vazgeçmedi, en sonunda bende gerildim ve gidip beni patrona şikayet etti. Şikayet sonrası yanıma gelip " ben senin amirinim benim dediklerimi eşşek gibi yapacaksın yapmıyorsan çık " dedi bende toplandım, patronla görüşmeye gittim o da bas bas bağırıp " bizim de amirlerimiz bugüne kadar çok ağzımıza .... sizde katlanacaksiniz" dedi ben çıktım işten bu tavırlar sonrası ve haklı olarak ihbar tazminatimi istedim. Tabi ki vermeyeceklerini söylediler, işlerimi teslim etmemişim kasamda eksik varmış bunun için de suç duyurusunda bulunacaklarmıs. Kasam da 100 tl eksik çıkmış bu arada ben işlemlerimi yaparken bir eksik yoktu.
Pazartesi arabulucuda görüşme var isverenin avukatı ile, daha önce başına gelen var mı? Ne yapmam gerekiyor? Ihbar tazminatimi nasil alabilirim?
Hayır kendi rızasıyla çıkan kişi de tazminat alıyor ama detayları tam olarak bilmiyorum. Daha geçen gün bi avukatın bu konuyla ilgili konuşmasına denk gelmiştimSiz kendiniz mi istifa ettiniz yoksa onlar mı sizi çıkardılar? Eğer yanlış değilsem kendi rızanızla istifa ettiyseniz bu durumda onlar ihbar tazminatı ödemiyor siz ya (çalışma sürenize göre 2 hafta olması lazım) çalışmak ya da çalışmak istemiyorsanız ihbar tazminatı ödemek durumundasınız çünkü haksız fesih yapmış oluyorsunuz. Ancak eğer onlar sizi çıkardıysa ihbar tazminatı ödemek durumunda oluyorlar.
Kesinlikle kurtuldum orası şüphesiz. Şuan mesela ergen gibi yemek organize edip tum şirket paylaşıyor falan, kiskanacagimi düşünüyorlar herhaldebaroya başvuru yapman lazım eğerki avukat masraflarını karşılayamazsan ne seviyesiz yermiş kız kurtulmuşsun çoçuk sevindir
Ilk aşamada müdür "essek gibi dediklerimi yapacaksın yoksa çık git " dedi yani onlar çıkarmış oluyorSiz kendiniz mi istifa ettiniz yoksa onlar mı sizi çıkardılar? Eğer yanlış değilsem kendi rızanızla istifa ettiyseniz bu durumda onlar ihbar tazminatı ödemiyor siz ya (çalışma sürenize göre 2 hafta olması lazım) çalışmak ya da çalışmak istemiyorsanız ihbar tazminatı ödemek durumundasınız çünkü haksız fesih yapmış oluyorsunuz. Ancak eğer onlar sizi çıkardıysa ihbar tazminatı ödemek durumunda oluyorlar.
Kendileri o kadar hakaret ediyor hala devam etmem mümkün değildi. İnsanlar nasıl bu kadar kötü kalpli olabiliyor aklım almıyoristifa etmeyin kendileri çıkarsınlar kendileri çıkartırlarsa avukat masraflarınıda kendi öderler siz istifa ettiniz ve arabulucuya gittiyseniz masrafları siz ödersiniz
Ama adamın bana "essek gibi dediklerimi yapacaksın yapmıyorsan çık git " demesi de isten çıkarma değil mi? Bir sorun var ki ben bunları ispatlayamiyorumSen haklı nedenle işten çıkmışsın.. kıdem tazminatı hakkın varsa alırsın ihbar alamazsın. Onların seni çalıştırmaması eylemli şekilde işe başlatmaması /işten çıkarması gerekir ihbarını alman için. Sana patronun zamanında bizim de ağzımıza … demiş sen de çıkmışsın. Kendin haklı nedenle feshettiğinde ihbarını alamazsın.
İhbar tazminatının dayanağı belirsiz süreli iş sözleşmelerinde işçiyi birden işsiz işvereni de birden işçisiz bırakmamaktır. O sebeple ki, işveren bir sözleşmeyi sona erdirmek istiyorsa işçinin çalışma süresine göre önceden yazılı olarak bildirmesi gerektiği gibi aynı şey işçi açısından da geçerlidir. İşçi belirsiz süreli iş sözleşmesini feshedecekse işverene kanunda öngörülen sürelerden önce bildirmeli ki ihbar tazminatı ödemesin. İşçinin hakarete uğrayıp işi bırakması halinde iş akdi haklı nedenle ve derhal feshedilmiştir kıdem ve sair haklar alınır ancak ihbar olmaz. Böyle bir durumda işçi ihbar da ödemez ancak ihbar da almaz.Ama adamın bana "essek gibi dediklerimi yapacaksın yapmıyorsan çık git " demesi de isten çıkarma değil mi? Bir sorun var ki ben bunları ispatlayamiyorum
Peki bu firma rüşvet verip ihale alıyor, çeklerin arkasında patronun değil patronun imzasını taklit eden personelin imzasi var, faturasız ürün satıyorlar bunları nasıl şikayet ederim? Ne yapabilirim ceza almaları içinİhbar tazminatının dayanağı belirsiz süreli iş sözleşmelerinde işçiyi birden işsiz işvereni de birden işçisiz bırakmamaktır. O sebeple ki, işveren bir sözleşmeyi sona erdirmek istiyorsa işçinin çalışma süresine göre önceden yazılı olarak bildirmesi gerektiği gibi aynı şey işçi açısından da geçerlidir. İşçi belirsiz süreli iş sözleşmesini feshedecekse işverene kanunda öngörülen sürelerden önce bildirmeli ki ihbar tazminatı ödemesin. İşçinin hakarete uğrayıp işi bırakması halinde iş akdi haklı nedenle ve derhal feshedilmiştir kıdem ve sair haklar alınır ancak ihbar olmaz. Böyle bir durumda işçi ihbar da ödemez ancak ihbar da almaz.
Yani cimer şikayeti yapabilirsin de elinde güçlü delilin yoksa zor başına daha büyük iş açarsın. Senin sorunun sana edilen laflar. Tanığın olsa manevi tazminat açardın. Olmadığına göre çok uğraşma bence. İfadeye falan çağırılırsın durmadan bazen yıllar bile sürebilir.Peki bu firma rüşvet verip ihale alıyor, çeklerin arkasında patronun değil patronun imzasını taklit eden personelin imzasi var, faturasız ürün satıyorlar bunları nasıl şikayet ederim? Ne yapabilirim ceza almaları için
Böyle bir şey yokistifa etmeyin kendileri çıkarsınlar kendileri çıkartırlarsa avukat masraflarınıda kendi öderler siz istifa ettiniz ve arabulucuya gittiyseniz masrafları siz ödersiniz
Rüşvet verip ihale alan firmaya bireysel olarak bir şey yapamazsın. Sigortasız işçi çalıştırıyorlarsa şayet sgk yı ara ihbar yap en azından inceleme geçirip huzursuz olurlar.Peki bu firma rüşvet verip ihale alıyor, çeklerin arkasında patronun değil patronun imzasını taklit eden personelin imzasi var, faturasız ürün satıyorlar bunları nasıl şikayet ederim? Ne yapabilirim ceza almaları için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?