• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İHTARNAME

kkarems

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
1.268
982
123
Merhabalar,tarafıma doğru olmamakla birlikte sadece tahattütlü ihtarname posta tarafından almış bulunmaktayım. Evrak sözde avukata yazdırılmış üzerinde herhangi bir notere dair birşey yok,gönderenin adı var imzası yok. Sadece avukata benim gönderdiğime kısas olarak yazdırılıp postahaneden tahattütlü olarak çekilmiş bu. Evrağın hiç bir geçerliliği yok kanımca? lakin ben yazan avukata da bir mesaj atmak isterim hangi hakka hizmet neye yaltaklık ettiğine dair ve gönderene de . Sizlere de danışmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

ihtarnamenin içeriği nedir? Borcunuzu ödemeniz, ödemediğiniz ya da ödeme emrine 7gün içinde itiraz etmediğiniz takdirde hacze gelinecegine dairse bir an önce itiraz edin. İçeriği haksız da olsa itiraz etmediğiniz takdirde geçerli bir borç varmış gibi muamele edilecektir. Ödeme emre 7gün itiraz süresi dolduktan sonra kesinleşir ve bu kesinleşmeden sonra hiç borcunuz olmayan bir para için hacze gelmeleri gayet olası. Bu yolla dolandırılan pek çok insan duydum açıkçası.

Ama imza yok,alacak verecek değil aslında bizim çektiğimiz yasal yollu ihtarnameye karşılık kısasa kısas yapılmış. Bunu yapan yabancı insanda değil herhangi bir geçerliliği yok diye biliyorum. Herhangi bir icra dairesinden veya noterden gönderilme değil yani, yazıcıdan çıktı alınıp ptt ye bunu x yerine gönderin denilmiş. Tahattütlü olması biraz kafamı karıştırdı ama ispat yok sonuçta yasal değil. Benim öğrenmek istediğim bunu yazdıranada yazana da nasıl bir yaptırım uygulayabilirim

Back
X