iki arada bir derede kaldım :(((

fk3009

Guru
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
307
1
296
Manisa
Kızlarr bu bölümü her zaman takip ederdim ama günün birinde yazıcağımı hiç düşünmezdim..öyle yazılcak gibi bi derdim olmadı hiç çünkü :(
nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.

bu ayın 15'inde düğünüm vardı normalde...2 ekim günü çeyizim alındı.herşey mutlu mesuttu..gittik ev yerleştiriyoruz.
bu arada kayınpederim nasıl olsa benim işim bitti deyip bağ evine gitti. orda işleri varmış hem bi gezer gelirim diye düşünmüş.
neyse orda bi kaza geçirmiş..kolu, kaburgası ve kalça kemiğinde kırık oluşmuş.olay hastaned bitti.ilk önce kırıklar belli olmadı.sadece kolda ki biliniyodu..
dün kalça kaburga falan belli oldu.durum ciddileşti tabi böyle olunca..doktor 3 hafta yerinden kalkma demiş.

biz nişanlımla daha ilk günlerden düğünü erteleyelim diye konuştuk.ben şok oldum tabi.çok aşırı üzüldüm...son haftaya girmişken düğün ertelemek şok edici bir durum:( Allah kimseye böyle şeyler göstermesin inşallahh.insanın en mutlu günleri olması gereken günler en zor zamanlara dönüşüyo :(

neysee....sonuç olarak düğünümüz erteleniyor ama tam bir tarih koyamıyoruz.ne zaman hastaneden çıkıcağı belli değil. benim ailem bana rest çekiyo.ayın sonuna kadar olsun bu düğün diye.kayınpederin oynamasın otursun diyolar...normalde düşünceli insanlardır ama neden bu şekilde düşünüyolar anlamıyorum.ne yapıcağımı beilmiyorum. tabi ki bizde böyle şeyler olsun istemezdik ama şimdi bütün yük benim üstüme kaldı..sanki ben bişey yaptım gibi davranıyolar..yani sanki ertelenmese de olur da ben ve nişanlım olayı abartıp erteliyoruz gibi..psikolojim iyice çöktü.çok sevinçliyken birden dibe vurmak çok zormuş:(( kahrımdan ölücem artık..bu belirsizlik benim de canımı sıkıyo ama beklemekten başka ne yapabilirz kii??

yorumlarınıızı bekliyorum kızlarrrr nolurrrrrrrrr

düğünde göbek atıp eğlenirken o adamcağız ne düşünür? ara da kalmak gibi de kötü bişi yoktur. bence de ertelenmeli böyle bir olayda yani.. oynamasın ne olur düğünde gibi bişi bana çok saçma. sonuçta oynamak için gitmezsin düğüne sadece..

Aileniz size yardımcı olmalı aslında
Bunda kahırdan ölecek birşey yok
Geç olsun güç olmasın
Sıkmayın bu kadar kendinizi:34:

kusura bakmayın ama aileniz çok düşüncesizce davranıyor.adam hastanede yatarken siz düğünde gülücükler dağıtıp halay mı çekeceksiniz.çevremde böyle bi olay yaşansa ben ayıplardım şahsen

Düğün sahibi olarak misafirleri güler yüzle karşılamak, tebrikleri kabul etmek ister müstakbel kayınbabanız. Hem üstelik düğün esnasında ayakta durması koşuşturması da gerekebilir. Kırıkları varken ve ağrılar çekerken o yoğun tempoya nasıl dayansın adamcağız nasıl gülsün yüzü? Bence ailenize durumun mantığını anlatın. Düğününüzün kimse için işkenceye dönüşmesini istemezsiniz sanırım. İçiniz rahat bir şekilde güzel bir düğün yapmanız dileğiyle...

adamcağız kaza geçirmiş herkesin başına gelebilirdi.

ben de eğer ertlenebilecek gibiyse bu tip durumlarda ertelenmesinden yanayımdır.

bi yakınım düğün salonu tuttu etti düğüne 2gün kala babası öldü. ben dünya para verdim salona geri alamam daha dedi. gitti yaptı. ama düğün gibi değil nikah oldu. ben gitmedim tabi bilemiyorum. çalgı olmamış.. neyse gene de çirkin. tamam maddi durumun kötü yeniden salon tutamazsın. ama düğün de yapma. ertele sonra nikah yap napalım.

o adamın annesi senelerce "ben babasını toğrağa verdim oğlum gerdeğe girdi" diye dövündü hıncını da gelininden çıkardı.

ailenize güzellikle söyleyin sizin de başınıza gelebilirdi ben ertlemek isterdim.

kesin onları gaza getirenler var. ya da dedikodu geldi kulaklarına sinir oldular.

bence konuşarak çözülür.

Canim bunda kahrolacak ne var?
Ertelensin ne olacak bu sure zarfinda sende yarim kalan seyler varsa onlarla ilgilen, yaptiklarini gozden geçir...
Daha ne istiyorsun iki ayagin bir pabuca girmeden dugun yapacaksin...
Ailene de durumu anlat, adam hasta yatarken biz dugun mu dusunelim de...
Zaten bu karar onlarin de... siz boyle yapinca ben uzuluyorum de...
Ne olur ki bir kac hafta veya bir ay beklense, kimsenin bir yere kaçtigi yok sonuçta...
Hiç kendini uzdugune degmez, bunda da bir hayir vardir de ve pozitif bak olaylara...
Allah muhafaza adam vefat etseydi ne yapacaktiniz?
Allah'a sukur ki sag salim kurtulmus kazadan...
Canlariniz sagolsun, dugun yapilir bir sey olmaz...Bu surecte onlarin yaninda olmalisiniz ailece...
Bence nisanlinla kendi aranizda (ki nisanlin babam bu haldeyken bunu konusmayalim demeyecekse) uygun bir kac tarih belirleyin...
Bu seni rahatlatacaktir...
Simdi muallakta kaldi diye canin skliyor muhtemelen...

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim okuyup yorum yaptığınz için...durum çok saçma bi hal aldı.kaza olduğu gün hepimiz hastaneye koştuk tabi doğal olarak..ailem de geldi tabi. o gün kayınpederim acilde yatıyodu.tabi ilk müdahale orda oluyo.bir de hafta sonuydu.

neyse kayınpederimi ilk gördüğümüzde çok bişeyi yok gibiydi..güldü falan bizi görünce.sadece kolu çatlamış dendi o gün. diğer kırıklar 3-4 gün sonra çıktı. düğünün ertelenmesini de 2 gün sonra kararlaştırdık nişanlımla. benim ailem o yüzden ertelencek bi durum yok diye düşündü.ama sonradan kaburga ve kalçada da hasar olduğu ortaya çıkınca hala çok önemsemediler.

hala bizim abarttığımızı düşünüyolar..kalçada ki çatlakmış.zaten kırık olsa 3-4 ay sürermiş iyileşmesi. yani durum böyle olunca bizimkiler hala düğün ertelenmesin yada ay sonuna kadar olsun diyolar. kayınpederin bişeyle ilgilenmesin oturur izler düğünü diyolar.

yani sonuç olarak tüm kırıkların baştan belli olmaması ve doktorların tam bir bilgi vermemesi bizi bu hale getirdi..çok üzülüyorum.son durum olarak erteliyoruz tabi ki ama tarih belli değil.zatn bakalım düğün salonları boş olucak mı istediğimiz tarihte..çok sıkıntılı günler geçiriyorum.farklı bi psikoloji..

bana destek olan tek kişi nişanlım. o olmasa napardım bilmiyorum..evleniceğim kişiyi doğru seçtiğimi bir kez daha anladım.bu olayın en güzel yanı bu oldu zaten :)
ertelenen benim düğünüm ve hala benim üstüme geliniyo..üzüldüğüm tek şey bu..yoksa kayınpederimi asla suçlamıyorum.Allahtan gelen bi olay bu..Allahım beterinden korusun hepimizi......

Bu arada dün akşam bi arkadaşımın düğünü vardı..ona gittik nişanlımla.ben gelini gördükçe ağlama krizine girdim.boğazım düğüm düğüm oldu :( yarım saat oturmadık kalktık hemen.
bi daha da kendi düğünüme kadar gitmem başka düğüne.
değişik bi ruh hali içindeyim. abartıyomuyum üzülmeyi acaba..?? ama gelinliğim bile hazırdı.balayına kadar herşeyi ayarlamıştık.davetiyelerimiz bile basıldı.

kaç aydır herşeyle tek tek uğraştık araştırmalar yaptık.şimdi bi çırpıda hepsini ertelemek çok zorrrrrr.......
Allah düşmanıma bile vermesin!!!!!!!!!!!!

düğünde göbek atıp eğlenirken o adamcağız ne düşünür? ara da kalmak gibi de kötü bişi yoktur. bence de ertelenmeli böyle bir olayda yani.. oynamasın ne olur düğünde gibi bişi bana çok saçma. sonuçta oynamak için gitmezsin düğüne sadece..

aynen ben de bunu düşünüyorum.adamcağızın herbiyeri kırılmışken sizinkiler neden düğün hemen olsun diye tutturmuşlarki?allah bilir elalem ne der dedindelerdir.ama canım unutma sen kayınpederinin hayat boyu yüzüne bakacaksın,altı üstü bikaç ay sabredemedilerki ben iyileşeyim,herşeyi rahat rahat yapalım diye düşünmezmi adam?
bence aileni ikna etmelisin.allah yardımcın olsun.

Öncelikle kahrından ölecek birşey yok.
Sakin ol evet çok ender yaşanacak birşey gelmiş başınıza ama düşünün ki belki düğün olsaydı daha büyük bir felaket olacaktı.Bu olay onu engelledi?
Her şerde bir hayır olması olayı..
Ailenizi anlamak mümkün değil,empati yapmlarını sağlayabilirsiniz.
Ama düğünlere gidip gözyaşlarına boğulmak yine,ya ölüm olsaydı ?
Mesele evlenmek mi düğün mü balayı mı davetiye mi?
bunların hiçbir önemi olmadığını anlamanız lazım bu olayla..
hayatlarımızı her an kaybedebiliriz,herşey bir anda yok olabilir.
ayağımız kayar ve ölürüz..
biraz olgunlaşın lütfen ailenizden etkileniyorsunuz.
ben olsam döner anneme babama kırgınlığımız anlatırdım
2 ay daha yanınızda dursam ne olur ?
sen bir yerlerini çatlatsan ben göbekler mi atacaktım düğün de diyebiliriz.
ne bileyim şükür etmek lazım ki düğün yapacaksınız.
aileleriniz sağ,siz biribirinizi seviyorsunuz..

Arkadaşlar hepinize yorumlarınızz için tek tek teşekkür ediyorum..sorunumuz çözüldü..nişanlım sağolsun düzeltti yanlış anlamaları. herkes o panikle biraz değişik tavırlar sergilemiş. bende öfkelendim aileme. aslında tam bir konuşma yapamadığımız için yanlış anlamışız hep birbirimizi..yoksa kimsenin kötü niyeti yokmuş ortada.bende aileme kızdım birden:(

herşey konuşularak aşıldı..tabi sonuç değişmedi.düğün yine ertelendi.bi hastamız var iyileşmek için gün sayan..
inşallah bundan sonra herşey güzel olur..baya bi moral bozukluğu ve zor zamanlar geçirdim.
Allah kimseye böyle mutlu günlerinde acı yaşatmasın inşallahhhhhhhhhhh.........

Sağlıcakla kalın hepiniz............iyi ki bu forum var.insan anlatıp rahatlıyooo.........:)

yanlıs anlasılmalar yuzunden hep ınsanların canı sıkılıyor...umarım en yakın zamnda dugununuz olur ve cok mutlu bır yuvanız olur bu cektıgınız uzuntulerın karsılıgında kat kat cok fazla mutluluklar alırsınız ınsallah...

Bu arada dün akşam bi arkadaşımın düğünü vardı..ona gittik nişanlımla.ben gelini gördükçe ağlama krizine girdim.boğazım düğüm düğüm oldu :( yarım saat oturmadık kalktık hemen.
bi daha da kendi düğünüme kadar gitmem başka düğüne.
değişik bi ruh hali içindeyim. abartıyomuyum üzülmeyi acaba..?? ama gelinliğim bile hazırdı.balayına kadar herşeyi ayarlamıştık.davetiyelerimiz bile basıldı.

kaç aydır herşeyle tek tek uğraştık araştırmalar yaptık.şimdi bi çırpıda hepsini ertelemek çok zorrrrrr.......
Allah düşmanıma bile vermesin!!!!!!!!!!!!

Evet, abartıyorsun.

yanlıs anlasılmalar yuzunden hep ınsanların canı sıkılıyor...umarım en yakın zamnda dugununuz olur ve cok mutlu bır yuvanız olur bu cektıgınız uzuntulerın karsılıgında kat kat cok fazla mutluluklar alırsınız ınsallah...

Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için..Allah sana da her zman mutlu bir hayat nasip etsin inşallahhh

Aileniz belki de sizden ayrılmalarının psikolojisiyle öyle olsun bitsin artık gibi konuşmuş olabilir...Ama eğer düğün işleriniz çoğunlukla bitmişse ve kayınpederin yapacağı bi iş yoksa da ertelemeye gerek olmaz diye düşünüyorum..Hayırlı işlerde acele etmek gerek diyorlar ya hep...Ertelemede de hayır olabilir tabii

Back
X