iki arada kaldım..hangisi sizce mantıklı?

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
Merhaba kızlar
bu ara hayatıma yön vermek istiyorum,
birincisi işimden çok sıkıldım,yapılan haksızlıklara dayanamıyorum,acilen iş değiştirmem lazım,
ama girmek istediğim firmalar ingilizce şartı arıyor,sizce ingilizce kursuna yazılıp kendimi bu konuda geliştirmek mi?
yoksa çalıştığım iş gereği İnsan Kaynakları bölümünde Yüksek Lisans yapmak mı mantıklı?

hangisini tavsiye edersiniz kızlar ve neden?

İngilizce öğrenmek,her zaman için lazım.
Ben senin yerinde olsam iyi bir toefl/ielts kursuna yazılırım.
Hatta haftasonu veya akşam saatlerinde giderim.Böylece işi bırakmama gerek kalmaz.
Sonra ielts belgesi alırım,cv me ekleyip başka işlere başvururum.

İngilizce öğrenmek,her zaman için lazım.
Ben senin yerinde olsam iyi bir toefl/ielts kursuna yazılırım.
Hatta haftasonu veya akşam saatlerinde giderim.Böylece işi bırakmama gerek kalmaz.
Sonra ielts belgesi alırım,cv me ekleyip başka işlere başvururum.

Bence de, aynen katılıyorum bu yoruma.
Zaten sende ilanlara bakmışsın ve ingilizcenin önemi (sadece ingilizce de değil, yabancı dil diyelim) açıkça ortada.
Bazen bulunduğumuz ortam ve şartlardan sıkılıyoruz evet, ama bence fevri davranmadan önce bir sonraki adım için sağlam basarsan, kârlı çıkarsın.
:34:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar
bu ara hayatıma yön vermek istiyorum,
birincisi işimden çok sıkıldım,yapılan haksızlıklara dayanamıyorum,acilen iş değiştirmem lazım,

ama girmek istediğim firmalar ingilizce şartı arıyor,sizce ingilizce kursuna yazılıp kendimi bu konuda geliştirmek mi?
yoksa çalıştığım iş gereği İnsan Kaynakları bölümünde Yüksek Lisans yapmak mı mantıklı?

hangisini tavsiye edersiniz kızlar ve neden?

altı çizili olan kısım düşüncelerimin aynası sanki :21:
Dil öncelikli tercih olmalı. Kesinlikle...

kızlar teşekkür ederim
kime sorduysam ingilizce dedi ama ben birde sizin fikirlerinizi almak istedim,
bugün çantamı alıp gitmezsem dahada gitmem bu işyerinden,
öyle bunalttılarki netten iş başvurusu yapıyorum sürekli,
ama işte ingilizce olmayınca bi işe yaramıyor,h.sonu iyi bi kursla konuşup hemen başlamalıyım,
peki ne kadar sürede en azından kendini ifade edecek kadar ingilizce öğrenmiş olurum,
kurslar 2 yıl sürüyor bildiğim kadarıyla,
bide Meleknaz ielts belgesinden bahsetmiş,bu belge ne kadar sürede alnıyor?
B]

Ben 8 ay yurtdışında kaldım dil okulu için, anca işte halimi görebiliyorum. İleri seviyenin başında gibiyim, Başlangıç seviyesinden başlayacağını düşünerek maalesef en az 6 ay ve sürekli tekrar gerekli ki dil konusu çok nankör bir konu, tekrar edilmeyince köreliyor :50:

Ben 8 ay yurtdışında kaldım dil okulu için, anca işte halimi görebiliyorum. İleri seviyenin başında gibiyim, Başlangıç seviyesinden başlayacağını düşünerek maalesef en az 6 ay ve sürekli tekrar gerekli ki dil konusu çok nankör bir konu, tekrar edilmeyince köreliyor :50:

6 aya razıyım :))
yok hırs yaptım kesin ingilizceyi öğrenicem zaten kursa giderken bi yandan da iş ararım,
of ağlıycam sinirden,hiç bişe yolunda gitmiyor,
ben kendimi düşünmezsem beni düşünen yok,ingilizce öğrenip arkama bakmadan kaçmam lazım burdan :(

kızlar teşekkür ederim
kime sorduysam ingilizce dedi ama ben birde sizin fikirlerinizi almak istedim,
bugün çantamı alıp gitmezsem dahada gitmem bu işyerinden,
öyle bunalttılarki netten iş başvurusu yapıyorum sürekli,
ama işte ingilizce olmayınca bi işe yaramıyor,h.sonu iyi bi kursla konuşup hemen başlamalıyım,
peki ne kadar sürede en azından kendini ifade edecek kadar ingilizce öğrenmiş olurum,
kurslar 2 yıl sürüyor bildiğim kadarıyla,
bide Meleknaz ielts belgesinden bahsetmiş,bu belge ne kadar sürede alnıyor?
B]

IELTS ve TOEFL dünya çapında tanınan yeterlilik sınavlarıdır.
Yani bu belgeleri aldığın taktirde resmi olarak "ingilizce bilgisi var" (yazılı, sözlü ve okuma olarak) kanıtın olur.
IELTS ile ilgili bilgiyi detaylı olarak şu linkten bulabilirsin: IELTS - Sınavlar - Eğitim - British Council

Benden sana bir diğer tavsiye, eğer aile ortamın ve maddi durumun müsait olursa,
önce ingilizce kursuna yazıl ve ingilizceni geliştir
bu süreçte de çalışmanı bırakma, kenara paranı koy
sonra ana dili ingilizce olan ülkelerden birine 6 aylık eğitim için git
eğer hayatına gerçekten ciddi bir yön vermek istiyorsan, bunları yapmanı tavsiye ederim.
Daha önce Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yaptığım için, hangi yaş veya meslek katagorisinde olursa olsun
Bir çok insan yurtdışına gidip Toefl ve Ielts kursu alıp bu sınavları verebiliyor
Çünkü sınavları vermek kolay değil...

IELTS ve TOEFL dünya çapında tanınan yeterlilik sınavlarıdır.
Yani bu belgeleri aldığın taktirde resmi olarak "ingilizce bilgisi var" (yazılı, sözlü ve okuma olarak) kanıtın olur.
IELTS ile ilgili bilgiyi detaylı olarak şu linkten bulabilirsin: IELTS - Sınavlar - Eğitim - British Council

Benden sana bir diğer tavsiye, eğer aile ortamın ve maddi durumun müsait olursa,
önce ingilizce kursuna yazıl ve ingilizceni geliştir
bu süreçte de çalışmanı bırakma, kenara paranı koy
sonra ana dili ingilizce olan ülkelerden birine 6 aylık eğitim için git
eğer hayatına gerçekten ciddi bir yön vermek istiyorsan, bunları yapmanı tavsiye ederim.
Daha önce Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yaptığım için, hangi yaş veya meslek katagorisinde olursa olsun
Bir çok insan yurtdışına gidip Toefl ve Ielts kursu alıp bu sınavları verebiliyor
Çünkü sınavları vermek kolay değil...

teşekkür ederim,yazdıkların çok aydınlatıcı oldu,
en kısa zamanda kursa yazılıyorum ve buraya bir müddet daha tahammül ediyorum :)
başka çarem yok napim :(

cnmm 1.si işini bırakmadan kendini geliştirmeye bak ingilizce kursuna yazıl (pahalı olması demek iyi olması demek değil bunuda unutma :34: )
insan kaynakları tüm şirketlerde yok ve genelde insan kaynakları pozisyonuna pek çalışanda aramazlar çünkü çalışanların çoğu başka ne iş yapabilirim ki der ve çıkmamayı başetmeyi düşünür diye düşünüyorum:ssz:

cnmm ingilizce seviyen daha başlangıç ise belediyelerin açtığı kursa git ilk olarak derim :34: kız kardeşim orada alt yapı yapıp 8 ay 3 kur gitti 1,5 sene oldu konuşmayı unutsada kelimelerin çoğunu biliyor ve ilk belediyenin kursuna giderken verdiği ödevleri falanda yapıyordu sınavarına da hazırlanmıştı ve özelde (ki ilk kurdan başlatmak işlerine geldikleri için bini kırk yararlar ) 2.kur seviyeniz demişlerdi ama kızkardeşim liseye gidiyordum belkide unuttuğum birşeyler vardır diye ilk kurdan başlamıştı ilk 2 kuru 90 lı puanla bitirdi 3.de kalmıştı ama sıkıldığından bıraktı

bunu anlattım çünkü paran ziyan olmasın ücretsiz diye küçümseme falan yapmayasın diyee belediyelerin kurslarını

yüksek lisans için de ingilizce gerekli.
çoğu üniversite üds'den en az 50 istiyor.
o yüzden önceliğin ingilizce sonra yüksek lisans olsun.

Back
X