• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki arada kaldım yardım edinn

selinim25

Başlangıç:95 Guncel;76.5 Hedef;65
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
1.791
1.094
333
arkadaşlar derdim kız kardeşim...
başımın derdi.ben bu sene evlendim. kardeşimde aynı şehirde üniversite okuyor. bu sene 5.senesi bir yıl uzattı. gelip gidiyor bize.
mesele şu biz daha yeni evliyken annemi memleketten çağırmıştık iki günlüğüne içi rahat etsin bir daha gelemez diye.kardeşimle beraber geldi onunda okulu başlıyordu.terminalden annemle geleceklerdi.otobüste annem bir şey demiş buna kız kadını otobüste rezil et üstüne birde ne yaşadılarsa hepsini annemin yanında erkek arkadaşına anlatmış annem ona da ayrı üzülmüş.eşim işini bıraktı gitti annemi aldı.bu da geldi sonra.kadın iki gün kalacaktı zaten ikinci gün yine kavga çıkardı eşyalarını topladı çekti gitti bir daha evine gelmem diye kardeşim annem de üzgün döndü memlekete.
öyle doluyumki aslında kardeşimle ilgili size anlatamam.küçük te değil 24 yaşında...aramızda iki yaş bile yok...
annem o gün geldiğine geleceğine pişman oldu.geçen sene de yine mezuniyetine geldiğinde annem, bende gelince yine kavga çıkardı kadını parkta ağlattı.k.bakmayın uzattım.
şimdi annem çarşambaya gelecek kardeşimin sınavları cuma bitiyor pazar dönmeyi düşünüyordu.ben annem en az ramazana kadar bizde kalsın istiyorum bunu kardeşimde biliyor.ama dün telefonda anneme gel de beraber döneriz demiş:-(((
ben kardeşime arada bir ısrarla asla annemle sen baraber bizde kalamazsınız dediğim halde böyle demiş...iki arada kaldım hayır kalamazsın desem bütün sene sabrettim gider ayak kızacak küsecek annem üzülecek. ama ben biliyorum kesinlikle kalsa problem çıkacak annemle yanyana olmamızı bile kaldıramıyor.
arkadaşlar ne olur akıl verin annem çok korkarak geliyor ben tedirginim kalsın istemiyorum annem gelince.ama bunu söyleyince iyice kuduracak....

Ne kadar tuhaf:26:
Aslında evlendiniz artık sizi özlemesi gerek.
Özellikle sizin evinizde daha sakin, daha uyumlu olması gerek.

Annenizi bu kadar üzmesi çok yanlış. Bence açık açık konuşun.
Daha önce çok üzüldüm annemi üzdüğünü görmeye katlanamıyorum.
Bir daha benzer durumda bende sakin kalamayacağım bil.
Baştan uyarayım aramız bozulmasın deyin:34:

ben annenin ağlamasına şaşırdım. ben anneme bağıracam annem de ağlayacak öyle mi? bence annen kontrolü eline alsın. koskoca kadın istediğini yapar. neden ergen tribi kibi kızın nazlarını çekeyim=?

Özür dileyerek soruyorum ama siz fazlamı şımarttınız bunu? ne demek anneye bağırmak ağlatmak nerden bulmuş bu yüzü. hayret ya ergenlikten çıkamamış kıskançlık bariz. gelsin kalsın sorun çıkarırsa kendisi dönsün

Son düzenleme:
Sanki yedi kat yabancıdan bahsediyor gibisiniz. Şımarık da olsa, terbiyesiz de olsa o sizin kardeşiniz. Eğer saygı sınırlarını aşıyorsa müdahale edin, öyle köşenize cekilerek ablalık yapamazsınız.

Ne kadar tuhaf:26:
Aslında evlendiniz artık sizi özlemesi gerek.
Özellikle sizin evinizde daha sakin, daha uyumlu olması gerek.

Annenizi bu kadar üzmesi çok yanlış. Bence açık açık konuşun.
Daha önce çok üzüldüm annemi üzdüğünü görmeye katlanamıyorum.
Bir daha benzer durumda bende sakin kalamayacağım bil.
Baştan uyarayım aramız bozulmasın deyin:34:

gerçekten tuhaf malesef.işin içine annem girince karışıyor normalde bu kadar değil.
ama işte bir sürü şey yapıyor özür dileyip geri dönüyor sonrada aynı şeylere devam

ben annenin ağlamasına şaşırdım. ben anneme bağıracam annem de ağlayacak öyle mi? bence annen kontrolü eline alsın. koskoca kadın istediğini yapar. neden ergen tribi kibi kızın nazlarını çekeyim=?

kesinlikle haklısın.ama o hep öyle ya.evladım ne yapayım diyo.kızıyor ama artık katlanacak gücü kalmadı herhalde.ben kızınca bile haklısın kızım diyor sadece

Özür dileyerek soruyorum ama siz fazlamı şımarttınız bunu? ne demek anneye bağırmak ağlatmak nerden bulmuş bu yüzü. hayret ya ergenlikten çıkamamış kıskançlık bariz. gelsin kalsın sorun çıkarırsa kendisi dönsün

bu onun oturmuş hali.hep kendini dışlanmış ilan eder çocukluğundan beri.ya erkek kardeşime ya bana kızar durur çocuk gibi hala ablamla çok konuşma ben kıskanıyorum diyor

Sanki yedi kat yabancıdan bahsediyor gibisiniz. Şımarık da olsa, terbiyesiz de olsa o sizin kardeşiniz. Eğer saygı sınırlarını aşıyorsa müdahale edin, öyle köşenize cekilerek ablalık yapamazsınız.

keşke yedi kat el olsa k.bakmayın belki yanlış aktardım iyi de davransam kötü de davransam benle annem olunca iş değişiyor.eğer sizde ailenin en büyük çocuğuysanız hiç bir şekilde köşeye çekilemezsiniz tam tersi kim kimle ne yaşarsa bana anlatılır üstüme kalır.
nişanımda evden gitmeya kalktı onca misafirin yanında.kına gecesinde benim bilgisayarım bozuldu.yalvardık kendi bilgisayarını getirmedi halamın kızı yarım saat uzaktaki evlerinden aldı geldi.nişanlıyken eşimle aynı şehirdeydi mobilya bakmaya yanına geldim beni evinden kovdu.eskiden yaptıklarını unutabiliyordum ama artık hele hele de milletin içinde yaptıklarına katlanamıyorum bilmiyorum bazen öyle kızıyorumki kendime unut gitsin diye ama yapamıyorum abla sen kincisin dedi bir kere bana.haklı belkide
annem malesef hep kızım sen büyüksün deyip durdu halbuki aramızda iki yaş bile yok ama anlattırsan o hep dışlanmıştır

keşke yedi kat el olsa k.bakmayın belki yanlış aktardım iyi de davransam kötü de davransam benle annem olunca iş değişiyor.eğer sizde ailenin en büyük çocuğuysanız hiç bir şekilde köşeye çekilemezsiniz tam tersi kim kimle ne yaşarsa bana anlatılır üstüme kalır.
nişanımda evden gitmeya kalktı onca misafirin yanında.kına gecesinde benim bilgisayarım bozuldu.yalvardık kendi bilgisayarını getirmedi halamın kızı yarım saat uzaktaki evlerinden aldı geldi.nişanlıyken eşimle aynı şehirdeydi mobilya bakmaya yanına geldim beni evinden kovdu.eskiden yaptıklarını unutabiliyordum ama artık hele hele de milletin içinde yaptıklarına katlanamıyorum bilmiyorum bazen öyle kızıyorumki kendime unut gitsin diye ama yapamıyorum abla sen kincisin dedi bir kere bana.haklı belkide
annem malesef hep kızım sen büyüksün deyip durdu halbuki aramızda iki yaş bile yok ama anlattırsan o hep dışlanmıştır

eğer geçmişte kardeşinizin bu hale gelmesine neden olacak davranışlarınız olmadıysa sizin ve aileniz tarafından, kardeşinizin ciddi manada psikiyatrik yardıma ihtiyacı var demektir. ha olduysa da yardım almalı ama bu sefer sadece o değil hepiniz.

dışlandığını düşündüren ne gibi olaylar oldu ya da siz sorunca ne anlatıyor?

Biliyorum, anlıyorum da ama o sizin kardeşiniz. Mutlaka bir hal caresi vardır. Değilse bile, zaten okulu bitmiş, bu son idare edişiniz olacak.

Ben de bir ablayım, bazen o kadar delirtiyorlar ki beni, ağızlarının ortasına cakmak istiyorum :1: ama yapmıyorum tabi ki :D

Biliyorum, anlıyorum da ama o sizin kardeşiniz. Mutlaka bir hal caresi vardır. Değilse bile, zaten okulu bitmiş, bu son idare edişiniz olacak.

Ben de bir ablayım, bazen o kadar delirtiyorlar ki beni, ağızlarının ortasına cakmak istiyorum :1: ama yapmıyorum tabi ki :D

keşke bitse ama okul yine uzadı yarım dönem daha gelecek sınavlara seneye.tabi bizde kalacak ki ne dersem diyeyim ne yaparsa yapsın kardeşim tabiki her zaman yanımda yeri var.ama annemede söyledim ben ne yaparsam yapayım kardeşim benim kıymetimi falan bilmez bütün dönem onca sıkıntılı zamanlarında bizde kaldı sadece bir kere eşim gece yoktu korktum çağırdım yorgunum abla deyip gelmedi yanıma daha hamileliğimin başıydı ağlayarak uyuya kaldım sabaha kadar.
ona rağmen affettim ama burda annem mesele.bir kez daha üzülsün istemiyorum

eğer geçmişte kardeşinizin bu hale gelmesine neden olacak davranışlarınız olmadıysa sizin ve aileniz tarafından, kardeşinizin ciddi manada psikiyatrik yardıma ihtiyacı var demektir. ha olduysa da yardım almalı ama bu sefer sadece o değil hepiniz.

dışlandığını düşündüren ne gibi olaylar oldu ya da siz sorunca ne anlatıyor?

haklısınız dediklerinizde.annem çok dedi kızım gidelim sende rahatla hem sıkıntı ne anlarız diye.hep çocukluğumuzdan beri dediğini yaptırmaya çalışırdı.babamda yapmazdı hep bunları içinde tuttu ben biraz daha sakindim okulda da daha iyiydim o yaramazdı haliyle bunlarda kıskanma başlangıcı oldu.ama Allah var annemde babamda hiç bir zaman birbirimizle kıyaslamadılar bizi malesef komşu çocukları akrabalarla kıyaslanırdık ama hepimizi ayrı tuttular hep.hiç kimseye diğerinden fazla bir şey bile alınmadı alınan meyveyi bile babam 5e bölerdi.kriz gibi gelir sinirlenir bağırır çağırır beni döverdi annemde canı sağ olsun komşular duyacak diye sesimi çıkarttırmaz bana sus derdi.ne zaman ben susmayıp karşılık verdim ondan sonra bana dokunmadı bu ne zaman mı böyle oldu 2-3 yıl önce...
çok tırnak iziyle gezdiğimi bilirim.bunları aştık biraz eskisi gibi değil ama annem de babamda çok denedi kızım söyle derdin neyse çözelim biz senin aileniz diye.ama anlatmaz...

haklısınız dediklerinizde.annem çok dedi kızım gidelim sende rahatla hem sıkıntı ne anlarız diye.hep çocukluğumuzdan beri dediğini yaptırmaya çalışırdı.babamda yapmazdı hep bunları içinde tuttu ben biraz daha sakindim okulda da daha iyiydim o yaramazdı haliyle bunlarda kıskanma başlangıcı oldu.ama Allah var annemde babamda hiç bir zaman birbirimizle kıyaslamadılar bizi malesef komşu çocukları akrabalarla kıyaslanırdık ama hepimizi ayrı tuttular hep.hiç kimseye diğerinden fazla bir şey bile alınmadı alınan meyveyi bile babam 5e bölerdi.kriz gibi gelir sinirlenir bağırır çağırır beni döverdi annemde canı sağ olsun komşular duyacak diye sesimi çıkarttırmaz bana sus derdi.ne zaman ben susmayıp karşılık verdim ondan sonra bana dokunmadı bu ne zaman mı böyle oldu 2-3 yıl önce...
çok tırnak iziyle gezdiğimi bilirim.bunları aştık biraz eskisi gibi değil ama annem de babamda çok denedi kızım söyle derdin neyse çözelim biz senin aileniz diye.ama anlatmaz...

2-3 sene öncesine kadar birbirinizle kavga mı ediyordunuz yani saçsaça başbaşa? koca koca kızlar?

oturun sakin sakin konuşun sizle konuşmazsa da öğrenciymiş madem mediko'da vardır ücretsiz psikolog gitsin konuşsun.

belki de bir rahatsızlığı var hiperaktivite gibi bilemiyorum tam şimdi ama hiç normal değil anlattıklarınız.

kardeşinize anneniz çok yüz vermiş anladığım kadarıyla, sizi de ezdirmiş kendi de ezilmiş. neyse kızın hırsı sürekli tepenize binmeye çalışıyor. mutlaka bir sebebi olmalı duruduk yere kimse böyle bir şey yapmaz.

kaç kardeşsiniz? varsa diğer kardeşleriniz onlarla arası nasıl kız kardeşinizin?

2-3 sene öncesine kadar birbirinizle kavga mı ediyordunuz yani saçsaça başbaşa? koca koca kızlar?

oturun sakin sakin konuşun sizle konuşmazsa da öğrenciymiş madem mediko'da vardır ücretsiz psikolog gitsin konuşsun.

belki de bir rahatsızlığı var hiperaktivite gibi bilemiyorum tam şimdi ama hiç normal değil anlattıklarınız.

kardeşinize anneniz çok yüz vermiş anladığım kadarıyla, sizi de ezdirmiş kendi de ezilmiş. neyse kızın hırsı sürekli tepenize binmeye çalışıyor. mutlaka bir sebebi olmalı duruduk yere kimse böyle bir şey yapmaz.

kaç kardeşsiniz? varsa diğer kardeşleriniz onlarla arası nasıl kız kardeşinizin?

kavga gibi değil sinirleniyor eline ne geçerse atıyor bizden karşılık yoktu o zamana kadar.üç kardeşiz erkek kardeşimle aynı evde olduklarında konuşmuyorlar bile...
annem konusunda haklısınız erkek kardeşime de aynı şeyi yaptı ailesi annemi ezmiş o da kardeşlerimi fazla şımarttı.bütün sıkıntıyı annem çeker kardeşim bilmez bile şimdi hasta sıkıntı hastası...ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum çok ta üzülüyorum ama annem babam ciddi tepkiler vermedikten sonra ben ortada kalıyorum.geçen kardeşime kızdım utanmıyor musun bu yokluklarında bir buçuk sene okulu uzatmaya diye.annem iyi demişsin ama sınav haftası demeseydin keşke dedi beni de pişman etti söylediğime.birinci dönemden ta okul uzamış biz geçen hafta öğrendik.salak gibi iş bulmaya çalışıyoruz bizde...

kavga gibi değil sinirleniyor eline ne geçerse atıyor bizden karşılık yoktu o zamana kadar.üç kardeşiz erkek kardeşimle aynı evde olduklarında konuşmuyorlar bile...
annem konusunda haklısınız erkek kardeşime de aynı şeyi yaptı ailesi annemi ezmiş o da kardeşlerimi fazla şımarttı.bütün sıkıntıyı annem çeker kardeşim bilmez bile şimdi hasta sıkıntı hastası...ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum çok ta üzülüyorum ama annem babam ciddi tepkiler vermedikten sonra ben ortada kalıyorum.geçen kardeşime kızdım utanmıyor musun bu yokluklarında bir buçuk sene okulu uzatmaya diye.annem iyi demişsin ama sınav haftası demeseydin keşke dedi beni de pişman etti söylediğime.birinci dönemden ta okul uzamış biz geçen hafta öğrendik.salak gibi iş bulmaya çalışıyoruz bizde...

evet anneniz babanız tavrını net koymazsa kötü olan siz olursunuz hatta bir de kıskanıyor vs damgası yersiniz.

alın karşınıza güzel güzel konuşun kendi geleceği için içindeki bu problemi çözmesi gerektiğini söyleyin. okulun uzaması falan çok sıkıntı değil ama içindeki bu öfke bu davranış bozuklukları mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

siz de hamileymişsiniz, elinizden geldiğince uzak durun olaylardan çünkü ister istemez etkileneceksiniz.

Bana kız kardeşinizin kimseye anlatmadığı bir sorunu var gibi geldi.

Bence bunu öğrenmeye çalışın.
Altında bambaşka sebepler yatıyor olabilir.

Sorun neyse bulunup çözüm üretilmeli,
ancak bu yaşadığı sorunun psikolojik olarak onu etkilediğini düşündüm.

Sizler samimi bir arkadaşı, kuzeni vs kim varsa mutlaka onunla konuşup,
öğrenmeye çalışın...
Zira kendisi anlatmayacaktır...

Son düzenleme:
evet anneniz babanız tavrını net koymazsa kötü olan siz olursunuz hatta bir de kıskanıyor vs damgası yersiniz.

alın karşınıza güzel güzel konuşun kendi geleceği için içindeki bu problemi çözmesi gerektiğini söyleyin. okulun uzaması falan çok sıkıntı değil ama içindeki bu öfke bu davranış bozuklukları mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

siz de hamileymişsiniz, elinizden geldiğince uzak durun olaylardan çünkü ister istemez etkileneceksiniz.

etkilenmez olur muyum ama maalesef kim ne sıkıntısı olsa bana geliyor çok denedik konuşmayı ama hoşuna gitmeyen bir şey dediğimizde bağırıp çağırıp ağzına geleni sayıyor benim derdim kendimi aşmış zaten maddi manevi anlatmak o kadar zorki

Bana kız kardeşinizin kimseye anlatmadığı bir sorunu var gibi geldi.

Bence bunu öğrenmeye çalışın.
Altında bambaşka sebepler yatıyor olabilir.

Sorun neyse bulunup çözüm üretilmeli,
ancak bu yaşadığı sorunun psikolojik olarak onu etkilediğini düşündüm.

Sizler samimi bir arkadaşı, kuzeni vs kim varsa mutlaka onunla konuşup,
öğrenmeye çalışın...
Zira kendisi anlatmayacaktır...

evet haklısınız bize anlatmaz annem geldi bir gün geldi sınavı vardı mecburen gitti .
erkek arkadaşı var 30 küsur yaşında.lise mezunu(yanlış anlaşılmasın küçümsediğimden değil ama denk değil.)ve aralarındaki yaş her şey baktığınızda anlaşılıyor ve biz orta karadenizliyiz oğlan doğulu.kesinlikle bunları ayrımcılık yada aşağılama sebebi ile yazmıyorum ama denklik ortaklık o kadar az ki hepimiz karşıyız bu duruma.annem dün arayıp kızım gel konuşalım dedi.
anneme bağırdı çağırdı.biz bu mesele netleşsin istiyoruz.gerçekten seviyorsa adını koyalım yapacak bir şey yok.
ama istemiyorsa da ikisi ile konuşalım bitsin kardeşim bize bitti diyor oğlana ne mesajlar atıyor kendimizi salak gibi hissediyoruz bazen öyle işte...

Back
X